Zaman: 27 Ara 2025 05:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 17 Eki 2010 12:39 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Merhaba.
Ali beyin ellerinden öper bu konu.
Sevgiler:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eki 2010 13:01 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
akcagul yazdı:
Merhabalar, hayirli pazarlar herkese..

En son baktigimdan beri sayfalarca bilgi paylasilmis bu siteyi okumak cok hosuma gidiyor :) Ellerinize saglik. Benim bir sorum olacak, simdi bende 1999 gdi carisma var ve hepsi aynimi bilmiyorum ama on kapilarda hoparlor yok arkada var ve on konsol uzerinde 2 tane ufak var. Benim amacim arkadaki hoparlorlerin yerine daha gucluleri takip arkadakileri on kapiya almak sase uzerinde yerini tespit ettim dosemeyi cikartip, dosemeyide bi sekilde keseriz diye dusunuyorum ogrenmek istegidim sey sadece arkadaki hoparlorler kac cmlik ve on kapilara kac cm lik oluyor? Nasil olculdugunu bilmedigimden soruyorum sanki arka hoparlorler on kapidaki yuvaya ufak gelicek gibime geliyor tam olcu bilen bi abimiz var ise ona gore hoparlor alip montajini yapmaya calisicam :) Sevgiler...

Hayırlı pazarlar,
GDI' lerin (esasında eski kasaların tamamında GLX, GL, GDI farketmez) ön kapıda hoparlör tertibatı yoktur. Fakat sizin de tespit ettiğiniz gibi kapı sacında yuvaları mevcut. Ben illa oraya hoparlör takaağım arkadaş derseniz kapı plastik döşemeyi delmeniz gerekir. Plastik döşeme ile sac arasında biraz mesafe vardır. Tam olarak bilmiyorum ama, plastik döşemeye montajladığınız hoparlörün montaj vidasını kapı sacına ulaştırmanız mümkün olmayabilir. Dolayısıyla oraya montajlayacağınız hoparlör eğreti duracaktır. Eğreti duran hoparlörden de ne kadar ses alnır...

Aracınızın arka pandizotundaki hoparlörler %100 emin olmamakla birlikte 13cm çapındadır. Bulunduğu yeri tam olarak fotoğraflayabilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

Ön torpido göğsünde ise 2 adet 10cm çapında hoparlör koyabileceğiniz yuvalar mevcut. Fakat o kısma ancak midrange hoparlör konulabilir. Zira arkası kabin şeklinde değil. Zaten 10cm çapındaki hoparlörden alt frekans (bas sesler) beklenmez.

Siz arka pandizottaki hoparlörün ve yuvasının bir resmini ekleyiverin, birşeyler düşünelim.

Bu arada eğer orjinal teybiniz hala duruyorsa sony marka kasetçalarınız vardır. Onu da değiştirmenizi tavsiye ederim :)

Alıntı:
Merhaba.

Estagfirullah hocam :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eki 2010 18:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Carisma 1.8 GDI
akerimoglu yazdı:
akcagul yazdı:

En son baktigimdan beri sayfalarca bilgi paylasilmis bu siteyi okumak cok hosuma gidiyor :) Ellerinize saglik. Benim bir sorum olacak, simdi bende 1999 gdi carisma var ve hepsi aynimi bilmiyorum ama on kapilarda hoparlor yok arkada var ve on konsol uzerinde 2 tane ufak var. Benim amacim arkadaki hoparlorlerin yerine daha gucluleri takip arkadakileri on kapiya almak sase uzerinde yerini tespit ettim dosemeyi cikartip, dosemeyide bi sekilde keseriz diye dusunuyorum ogrenmek istegidim sey sadece arkadaki hoparlorler kac cmlik ve on kapilara kac cm lik oluyor? Nasil olculdugunu bilmedigimden soruyorum sanki arka hoparlorler on kapidaki yuvaya ufak gelicek gibime geliyor tam olcu bilen bi abimiz var ise ona gore hoparlor alip montajini yapmaya calisicam :) Sevgiler...

Hayırlı pazarlar,
GDI' lerin (esasında eski kasaların tamamında GLX, GL, GDI farketmez) ön kapıda hoparlör tertibatı yoktur. Fakat sizin de tespit ettiğiniz gibi kapı sacında yuvaları mevcut. Ben illa oraya hoparlör takaağım arkadaş derseniz kapı plastik döşemeyi delmeniz gerekir. Plastik döşeme ile sac arasında biraz mesafe vardır. Tam olarak bilmiyorum ama, plastik döşemeye montajladığınız hoparlörün montaj vidasını kapı sacına ulaştırmanız mümkün olmayabilir. Dolayısıyla oraya montajlayacağınız hoparlör eğreti duracaktır. Eğreti duran hoparlörden de ne kadar ses alnır...

Aracınızın arka pandizotundaki hoparlörler %100 emin olmamakla birlikte 13cm çapındadır. Bulunduğu yeri tam olarak fotoğraflayabilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

Ön torpido göğsünde ise 2 adet 10cm çapında hoparlör koyabileceğiniz yuvalar mevcut. Fakat o kısma ancak midrange hoparlör konulabilir. Zira arkası kabin şeklinde değil. Zaten 10cm çapındaki hoparlörden alt frekans (bas sesler) beklenmez.

Siz arka pandizottaki hoparlörün ve yuvasının bir resmini ekleyiverin, birşeyler düşünelim.

Bu arada eğer orjinal teybiniz hala duruyorsa sony marka kasetçalarınız vardır. Onu da değiştirmenizi tavsiye ederim :)

Alıntı:
Merhaba.

Cevap icin tesekkurler... Simdi fotograflama degilde kendim olcup yarin bildiricem size kac cm oldugunu iki vida deligini capraz olarak olcmek gerekir herhalde capini nasil olcebilirim bunu bana soylerseniz ona gore birsey uydurucam benim teybim cd calar 50 x 4 yani orjinali degil teyp degistirmicem ancak dusuncem suydu arkadaki hoparlorleri one gecirip kapilara bi sekilde bi montaj yapabilirsem arkaya onlarin olcusunde yeni ve daha guclu hoparlor almak. cunku sasesini kesmem gerek daha buyuk takmak icin 13 se 13 16 ise 16 koyucam yerine mecburen. 10 cm lik ondeki hoparlorlerin yuvalarina da tweeter koyucam onlari cikartip hicbir faydasi yok cunku onlarin. bu sekilde sesi biraz toparlamak istiyorum ne dersin peki buna arkaya oval hoparlorlerden kopyup saseyi keserek genisletsek olmazmi? ama orjinal kapaginin yeri var ya o bozuyor isi kare bir kapak var ustunde en fazla bence 13 luk yerine saseyi biraz kesip 16 cm gene ovallerden konur diye dusunuyorum. Bilemedim kararsizim :)

en iyisi oranin resmini ustten ve alttan cekiyim ben size yarin gosteriyim bakalim bi napabiliriz... on kapilar icin banada dosemeden dolayi olmayacakmis gibi geldi ama soyle olur diye dusunuyorum hoparloru kapiya monte ederim sadece kapagini dosemeyi kesip ustunden dosemeye monte ederim nasil fikir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eki 2010 20:55 
Kullanıcı avatarı

kapı sına hoparlör koymak isteyen kardeş ben diğer arkadaşlar gibi teknik vereilerle bilgi veremem şu çap şukada vida şukada kalınlık falan :) ama benim arabanın kapılarının kolon yerine kesilip konulmuş durumda ve eğreti falanda durmuyor gayet şık ve orjinal kicker marka kolonlar takılmış seste yeterli..işinin ustasını bulursan 10 numara kolon takar kapılarına sıkıntı yok...carismaya yakışıo.... :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2010 00:02 

akcagul yazdı:
akerimoglu yazdı:
akcagul yazdı:

Hayırlı pazarlar,

Alıntı:
Merhaba.

Cevap icin tesekkurler... Simdi fotograflama degilde kendim olcup yarin bildiricem size kac cm oldugunu iki vida deligini capraz olarak olcmek gerekir herhalde capini nasil olcebilirim bunu bana soylerseniz ona gore birsey uydurucam benim teybim cd calar 50 x 4 yani orjinali degil teyp degistirmicem ancak dusuncem suydu arkadaki hoparlorleri one gecirip kapilara bi sekilde bi montaj yapabilirsem arkaya onlarin olcusunde yeni ve daha guclu hoparlor almak. cunku sasesini kesmem gerek daha buyuk takmak icin 13 se 13 16 ise 16 koyucam yerine mecburen. 10 cm lik ondeki hoparlorlerin yuvalarina da tweeter koyucam onlari cikartip hicbir faydasi yok cunku onlarin. bu sekilde sesi biraz toparlamak istiyorum ne dersin peki buna arkaya oval hoparlorlerden kopyup saseyi keserek genisletsek olmazmi? ama orjinal kapaginin yeri var ya o bozuyor isi kare bir kapak var ustunde en fazla bence 13 luk yerine saseyi biraz kesip 16 cm gene ovallerden konur diye dusunuyorum. Bilemedim kararsizim :)

en iyisi oranin resmini ustten ve alttan cekiyim ben size yarin gosteriyim bakalim bi napabiliriz... on kapilar icin banada dosemeden dolayi olmayacakmis gibi geldi ama soyle olur diye dusunuyorum hoparloru kapiya monte ederim sadece kapagini dosemeyi kesip ustunden dosemeye monte ederim nasil fikir?

Siz durumu bi resimleyiverin, ben size reçeteyi yazaağım.
Ek bilgi olarak vereyim, teybinizin çıkışları 4x50w peak değer, RMS değeri ise 4x18, 4x22w aralığındadır. Siz orjinal hoparlörlerin yerine ne kadar daha güçlü hoparlör takarsanız, o kadar berbat ses alırsınız...

Kaliteli sesin sırrı, uyumlu sistemdir. Yani sistem çıkış değerleri 4x18 ise, siz 50w RMS girişli hoparlörü taktığınızda, sesi biraz açtığınız an ses direkt olarak distorasyona girer. Ne kadar alçak RMS' li hoparlör takarsanız, o kadar kaliteli ses alırsınız...

Siz durumu resimledikten sonra, hoparlör çapını ölçüverin. Ölçüyü ise tabir ettiğiniz çapraz vidalar arasında değil, "O" şeklinde sze bakan hoparlörün (yani yuvarlak hoparlöre kuşbakışı açı) çapını ölçmek suretiyle tespit ediniz. Hoparlörün diyaframlarının dışından, dıştan dışa mezura ile ölçünüz. 16cm, 13cm, 10cm gibi değerler, direkt olarak hoparlör çap değerleridir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 04:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
arkadaşlar nerelerdesiniz ses sisteminden konu açılınca herkesin sesi soluğu kesildi :D

hepsiburada da oto kılıflarına bakarken
gofrajlı kumaş:
http://www.hepsiburada.com/Liste/concep ... yId=253687

jakarlı kumaş:
http://www.hepsiburada.com/Liste/concep ... yId=253687

rastladım görüntü olarak hoş ve kullanışlı gözüküyo ama kumaş terimlerini pek anlayamadım. gerçi üreticinin adresini bulup mail attım konu ile ilgili detaylı bilgi gelirse paylaşırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 04:23 
Kullanıcı avatarı

ben yine öylesine oto aksesuarlarına bakarken bu ürüne takılıp sipariş verdim fiyatı ve kullananların yorumları beni cezbetti aramızda kullanan var mı bilmiyorum ama ben kullanıcam ve inşallah iyi çıkmasını beklediğim sonuçları aktarırım
http://www.hepsiburada.com/Liste/Produc ... 0400002791

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 04:25 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar malum kış geldi aracımızın bakımlarını yapmak lazım silecek aldım(yedek) kampanyadan bir alana bir bedava
http://www.hepsiburada.com/Liste/Produc ... =otm47a144

ihtiyacı olan varsa belki faydamız olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 04:27 
Kullanıcı avatarı

gecenin bu saatinde zorun neydide bu işlerle uğraştın demeyin iş gereği gece çalışınca insan ne yapsamda vatana millete hayrım dokunsa diyo hepinize hayırlı uykular

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 04:30 
Kullanıcı avatarı

bu arada son olarak bu üründe çok uygun gözüküyor

http://www.hepsiburada.com/Liste/Produc ... =otm85k003

satış sitesi ve firmasıyla ortaklığım yok kimsenin aklına yanlış düşünceler gelmesin. gece görevinde mesaisini dolrurmaya çalışan bir polisim. pomem.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 08:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: carizma 1.8
Kan grubu: a+
slm arkadaşlar benim bi sorunum var bende 1.8 gdi 2000 model carizmam var son zamanlarda aracı sabah çalıştırdıgımda acayip bi koku geliyor ve gidecegim yer 4-5 km gittikten ve aracı stop ettikten sonra aracın eksozundan hafif duman çıkıyor bu sorun hakkında bana yardımcı olabılecek arkadaşlar varmı acaba aracı alalı 5ay oldu bujılerin ne zaman degiştigi hakkında hiç bilgim yok şimdiden teşekkurler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 10:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
kupelioglu gece vakti kendini alışverişe vermişsin. silecek uygun fiyataymış. ben de alayım da bedavalarını ne yapabilirim onu düşünüyorum. çünkü 48-51-55 cm olmak üzere 3 adet alacağım. umarım ölçüleri doğru hatırlıyorumdur :D

enjektör temizleyicinin enjektörlere ve motora zarar verme gibi bir durumu olur diye çekindiğim ürünlerden.

link için teşekkürler. alıyorum silecekleri hemen. tekzende 8-9 lira idi tanesi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 12:02 

Vallahi silecek işi çok iyi oldu.
Ben de hemen aldım.
Bauhaus' ta en ucuz muz tipi silecek 24 TL idi.
Buradan 4 adedini 10,58 TL' ye aldım.

Ellerinize sağlık :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 20:00 
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:
kupelioglu gece vakti kendini alışverişe vermişsin. silecek uygun fiyataymış. ben de alayım da bedavalarını ne yapabilirim onu düşünüyorum. çünkü 48-51-55 cm olmak üzere 3 adet alacağım. umarım ölçüleri doğru hatırlıyorumdur :D

enjektör temizleyicinin enjektörlere ve motora zarar verme gibi bir durumu olur diye çekindiğim ürünlerden.

link için teşekkürler. alıyorum silecekleri hemen. tekzende 8-9 lira idi tanesi.

bence 3 sileceğinide 50 cm yapsan önlerde 2 cm nin pek bir farkı olmazdı. ben 45-50 cm olarak ön cam için aldım. yedeklerinide sakla nasıl olsa ileride yine lazım olacak

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 20:01 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Vallahi silecek işi çok iyi oldu.
Ben de hemen aldım.
Bauhaus' ta en ucuz muz tipi silecek 24 TL idi.
Buradan 4 adedini 10,58 TL' ye aldım.

Ellerinize sağlık :)

eyvallah arkadaşların işi görülsün vede maddi yönden biraz katkımız olsun bizim için en büyük mutluluk budur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 20:34 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
kupelioglu yazdı:
arkadaşlar malum kış geldi aracımızın bakımlarını yapmak lazım silecek aldım(yedek) kampanyadan bir alana bir bedava
http://www.hepsiburada.com/Liste/Produc ... =otm47a144

ihtiyacı olan varsa belki faydamız olur.

Paylaşım için tşk. ediyorum.
Bugün Gerede den 5 liraya(kaliteli) aldım:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 22:05 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
Muhabbet silecekten açılmışken birşey danışacağım. Benim silecekler muz. Sağdaki silecek camın alttarafını siliyor ama yukarı doğru silemiyor. Hazır yağmur yağarken dikkatlice inceledim olay şu: Silecek harekete başladığında normal ilerlerken ortaya-yukarı doğru silecek ucu hilal şeklini alıyor, göbeği havaya kalkıyor. Kolu biraz eğdim ama hiç birşey değişmedi. Kol yukarı dönerken camdan uzaklaşıyor. Var mıdır bunun çaresi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 22:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: muammer
Araç: carisma 1.6 Avance
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A-
stop'u kartal sanayide tamir ettirdim.
Altan Yılmaz kartal şubesi Oktay Yılmaz
90tl maloldu.

Kırık yerleri sarı daire içine aldım
Resim

yapılmış hali
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 23:04 
Kullanıcı avatarı

gdi yazdı:
Muhabbet silecekten açılmışken birşey danışacağım. Benim silecekler muz. Sağdaki silecek camın alttarafını siliyor ama yukarı doğru silemiyor. Hazır yağmur yağarken dikkatlice inceledim olay şu: Silecek harekete başladığında normal ilerlerken ortaya-yukarı doğru silecek ucu hilal şeklini alıyor, göbeği havaya kalkıyor. Kolu biraz eğdim ama hiç birşey değişmedi. Kol yukarı dönerken camdan uzaklaşıyor. Var mıdır bunun çaresi?

aynı sorun benim sol silecekte vardı (normal telli). muz silecek taktım denedim yine aynı; sağolsun bir ustaya gösterdim dikkatli incelediğinde silecek kolunun alt kalın kısmını eğiminin kaybettiğini mengenede belki yapabileceğini ancak kırılma ihtimalini göze almamı söyledi. ben tamam dedim ama usta uğraşırken dua etmeye başladım. çok şükür yeterli eğimi verdi şimdi normale döndü. biraz araştırdım sielecek kolu uyan başka araca rastlayamadım bu konuda farklı tecrübeleri olan varsa başka araçmodelleri gibi, denemeden önce bunu öğrenmenin faydası olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2010 23:07 
Kullanıcı avatarı

bahattin hocam mümkünse engin tecrübelerinizden faydalanmak şunu öğrenmek istiyorum:
linkini paylaştığım enjektör temizleyicilerin fayda - zarar konusunda bizi nasıl yönlendirirsiniz. siparişini verdik ama daha kullanmadan bir bilene danışmış olalım. şimdiden teşekkürler

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye