Zaman: 10 Kas 2025 10:33

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 94 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2010 14:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
İtinayla ESP lambası yakılır :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2010 23:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
sinir kupu yazdı:
olm o viraja colt ile girsen çıkmazdın. esp her savrulmada devreye girmiyor ki. tehlikeli durumda girer. direksiyon açısı ve tekerlerin hızlarına bakar. senin teker izinde gitmediğine hükmederse devreye girer. virajlarda arkadan kontrollü salmanın bir sıkıntısı yok yani. sen bir gün arabanı getir ben senin arabada esp devreye sokarım istersen. :D

Aga tehlikeli bir durumdu o anda yan seritte bir arac olsa fena girerdim ona ayrica kis lastikleri olmasina ragmen boyle bir durum olusmasi cok sasirtti beni. Neyse acimiligimdendir heralde belki de kic atmadi sadece direksiyonu fazla cevirmis olabilirim.

Colt ve onun michelin kis lastikleriyle ne virajlara girdim ben :) Sadece biraz yana yatiyordu Colt, yoksa kayma savrulma onda da yoktu ama dedigim gibi araca alismak ve tecrubeyle ilgisi vardir bu olaylarin.

Bu kis soguk gececek diyorlar kis geldiginde bol bol yakariz ESP lambasini :Yahoo!:

Bu arada tuketimim tam da yol bilg. gosterdigi gibi, 8,5-9 lt gibi cikti full depo testinde. Az miktar dur-kalk, bir miktar sehir ici yavas surus veya soguk motor kisa mesafe, yarisi kadari E-5'in acik hali veya otobanda 90-100 civari hizlarda suruldu. Hepsinde aracta 4 kisi dolu ve klima en alt kademe acik.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2010 23:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
e kardeş daha ne. bak değerler de o kadar yüksek değil 1.8 bir araç için. başta vidi vidi yapıyordun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2010 23:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Lancer 1.8 Intense
Meslek: Bilgi İşlem
Kan grubu: A+
Benim eski 1.6 benzinli araç ile aynı olmuş yakıt değerleri. Şimdi daha çok hoşuma gitti :O)

Allah korumuş, başınıza bir şey gelmemiş, geçmiş olsun.

Kullanım kılavuzunda klimayı düzenli olarak (Sanırım hafta da bir idi) çalıştırın diyor. Siz bu yüzden mi klimayı çalıştırdınız yoksa ihtiyaçtan mı? Kış olduğu zaman biz pek açmıyoruz klimayı.

Bu Mutll denen özellik bizim araçlarda var mı ve tam olarak ne işe yarıyor. Örneğin ben iç aydınlatmanın süresini ve camların uzaktan kumanda ile kapatılmasını menülerden ayarlayamadım. Eğer varsa bu servis tarafında aktif edilen/yönetilen bir program mıdır anlayamadım. Yada neden acaba sadece servis tarafından aktif edilliyor?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2010 22:23 
Kullanıcı avatarı

mustafaamac yazdı:
Benim eski 1.6 benzinli araç ile aynı olmuş yakıt değerleri. Şimdi daha çok hoşuma gitti :O)

Allah korumuş, başınıza bir şey gelmemiş, geçmiş olsun.

Kullanım kılavuzunda klimayı düzenli olarak (Sanırım hafta da bir idi) çalıştırın diyor. Siz bu yüzden mi klimayı çalıştırdınız yoksa ihtiyaçtan mı? Kış olduğu zaman biz pek açmıyoruz klimayı.

Bu Mutll denen özellik bizim araçlarda var mı ve tam olarak ne işe yarıyor. Örneğin ben iç aydınlatmanın süresini ve camların uzaktan kumanda ile kapatılmasını menülerden ayarlayamadım. Eğer varsa bu servis tarafında aktif edilen/yönetilen bir program mıdır anlayamadım. Yada neden acaba sadece servis tarafından aktif edilliyor?

Klimayi kisin camlar bugu yapmasin diye calistiriyorum ozellikle yagmurda bugu yapiyor. Normalde de zaten derecesi ayarli olarak en dusuk kademede calistiriyorum zaten otomatik klima, gerekmiyorsa devreye girmiyor sanirim.

Mut cihazi yetkili serviste bulunan cihaz. Araciniza kabloyla baglayip bilgisayardan o bahsedilen ayarlar degistirilebiliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Kas 2010 00:11 
Kullanıcı avatarı

Aydin, ahanda benim yaptigim da bu.

http://www.youtube.com/watch?v=kte7zSK-fg4&NR=1

Yani devreye giren TC degil, ESP.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Kas 2010 01:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serdar
Meslek: Şehir Plancısı
Kan grubu: 0+
Merhaba,

Eğer 2011 model diye 2010 bir lancer satmadılarsa ben de Eylül ayında 2011 Lancer 1.8 CVT Intense almıştım. fakat benim gösterge sizinkinden farklı. Mesela ben de hız göstergesi sağda siz de solda. Eco ışığı ve bu bahsettiğiniz sinyal ile ilgili durum da yok. Lastiklerim de Yokohama. Benden sonra gelen araçlarda bazı değişiklikler olmuş sanırım ve bunu henüz kitapçıklarına yansıtmamış olabilirler. O yüzden kitapçıkta bulunmayan özellikler buluyor olabilirsiniz Bir de ben aldığım zamanlarda yurt dışındaki 2011 model Lancerlere bakmıştım onlarda da kitapçık türkçesi ile aynı idi.

Ulaşım araçlarım:
1995 Scott Timber Adventurer
2009 Scott Scale 70
2011 Mitsubishi Lancer 1.8 CVT - Vialle Lpfi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Kas 2010 11:14 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
catalyst yazdı:
Aydin, ahanda benim yaptigim da bu.

http://www.youtube.com/watch?v=kte7zSK-fg4&NR=1

Yani devreye giren TC degil, ESP.

olm senin yaptığın o da, ara sokakta dönüş yaparken başına gelen bu değil. hani başka başlıkta konuşmuştuk. orada devreye giren patinaj önleme.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Kas 2010 23:40 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar, bugün AutoShow'a gittim. Mitsubishi standındaki kaya grisi lancer işte benim Lancer. Benimkinde ek olarak Vialle LPi sistemi var, taze.

Otomobili de inceledim. Göstergeleri benim araçtaki ile aynı. Bu konuda arkadaşın eklediği gösterge ekranı farklı idi, hala merak etmekteyim o farklılık nasıl oldu. Standdaki görevli aksesuar taktırmış olabilir o kişi dedi. bu doğru mu mustafaamac bey?

Ulaşım araçlarım:
2009 Scott Scale 70

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2010 00:06 
Kullanıcı avatarı

serdarserdar yazdı:
Merhaba,

Eğer 2011 model diye 2010 bir lancer satmadılarsa ben de Eylül ayında 2011 Lancer 1.8 CVT Intense almıştım. fakat benim gösterge sizinkinden farklı. Mesela ben de hız göstergesi sağda siz de solda. Eco ışığı ve bu bahsettiğiniz sinyal ile ilgili durum da yok. Lastiklerim de Yokohama. Benden sonra gelen araçlarda bazı değişiklikler olmuş sanırım ve bunu henüz kitapçıklarına yansıtmamış olabilirler. O yüzden kitapçıkta bulunmayan özellikler buluyor olabilirsiniz Bir de ben aldığım zamanlarda yurt dışındaki 2011 model Lancerlere bakmıştım onlarda da kitapçık türkçesi ile aynı idi.

Ama araçlar bildiğim kadarıyla 4 ayda bir geliyor. Onu bende almadan önce bayiiye sormuştum. Bana özellikle stop lambalarını göstererek son üretimlerden olduğun söyledi. Hız göstergesi konusunda yanlış ifade etmiş olabilir misiniz, çünkü hız göstergesi bende de sağda, devir saati solda (yani sizdeki gibi).

Lastikler ile ilgili benim anlattığım gibi durum sizde de var mı? Yani, kısmi bozuk ve pıtırlı yollarda olduğundan fazla ses alıyor mu? Sizde sorun yoksa bende Yoko almayı düşünüyorum.

Kapı içlerinde lastik havaları 32bar yazıyor ancak klavuzda 35bar yazıyor. Aracı aldığımda da lastikler 39bar idi. Klavuzda 160km/h ve üstü için 39bar yazıyor. Siz lastikleri kaç bar da kullanıyorsunuz? Ben 33Bar da kullanıyorum.

Uzaktan kumanda ile camların kapatılması için serviste bir değişiklik yapılıyormuş, siz bunu yaptırdınız mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2010 00:34 
Kullanıcı avatarı

Öncelikle pardon burada yanlış yazmışım.
benim gösterge paneli aşağıdaki gibi;

Resim

Stop lampalarınızın içi kırmızı mı? yoksa siyah mı?

Ben lastiklerden memnunum açıkçası. Lancerlardaki ses ve sertlik durumu ile ilgili yorumum şu;

Araç spor bir araç olduğu için savrulmayı da en aza indirmek için amortisörleri sert çalışıyor zannedersem. Bunedenle sarsıntılar diğer normal araçlardaki gibi duyulmuyor. Daha sert ses duyuluyor sanıyorum.

89 yılında Ford Taunus aldığımız yıl babam pas önlemesi içn aracın alt kısmını ziftletmişti. O nedenle aracın altı hiç çürümedi. Lancer'ı aldığımızda da Zibartta bu işlemi yaptırmak istedik. Firma bu işlemle birlikte ses yalıtımı da yaptı. Aracın şimdi içerisine ses girmiyor. Çok fark etti. Kötü yollarda gelen sesler de azaldı. Böyle bir çözüm düşünürseniz tavsiye ederim. Çünkü ben ilk aldığım zamanlarda amma ses alıyor çok ses çıkartıyor küt küt diye kızıyordum. Şimdi duymuyorum.

Aracı aldığımdan beri hiç hava vurmadık. ben de hiç kontrol etmedim 32 veya 35 yazdığına. Servise ara sıra uğradığımızdan havaları kontrol ediyorlardı. Yalnız size arabanın üzerinde yazana uymanızı öneririm. Kitapçıklar değişiyor. Hızlı bir şekilde güncellenemiyor. eski bilgi olabilir.

Camların kapatılması ile ilgili ben geçen deneme yaptım. Tesadüf bir şekilde babamda aynı konuda yakındı bana kitapçıkta kapanır diyor ama kapanmıyor diye. Ben ama denedim çalıştı. Yukarıda arkadaşların dediğini yapınca otomatik olarak kapanıyor. Ayrıca biz aracı satın alırken de bu konu gündeme gelmişti. Satış görevlisi arkadaşım Özer de deneyerek göstermişti galerideki araçlarda. Sizde de çalışıyor olması lazım, bence.

mustafaamac yazdı:
serdarserdar yazdı:
Merhaba,

Ama araçlar bildiğim kadarıyla 4 ayda bir geliyor. Onu bende almadan önce bayiiye sormuştum. Bana özellikle stop lambalarını göstererek son üretimlerden olduğun söyledi. Hız göstergesi konusunda yanlış ifade etmiş olabilir misiniz, çünkü hız göstergesi bende de sağda, devir saati solda (yani sizdeki gibi).

Lastikler ile ilgili benim anlattığım gibi durum sizde de var mı? Yani, kısmi bozuk ve pıtırlı yollarda olduğundan fazla ses alıyor mu? Sizde sorun yoksa bende Yoko almayı düşünüyorum.

Kapı içlerinde lastik havaları 32bar yazıyor ancak klavuzda 35bar yazıyor. Aracı aldığımda da lastikler 39bar idi. Klavuzda 160km/h ve üstü için 39bar yazıyor. Siz lastikleri kaç bar da kullanıyorsunuz? Ben 33Bar da kullanıyorum.

Uzaktan kumanda ile camların kapatılması için serviste bir değişiklik yapılıyormuş, siz bunu yaptırdınız mı?

Ulaşım araçlarım:
2009 Scott Scale 70

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2010 01:43 
Kullanıcı avatarı

Gerçekten çok ilginç. Hatta ben iki resmi yan yana koydum ve aradaki farklar şöyle;

Dediğiniz gibi kilometre ve devir saatleri yerleri farklı.
Sizin araçta yol bilgisayarı kırmızı üzerine beyaz, bendekinde siyah üzerine kırmızı
Devir saati Red zone çizgileri farklı.
Devir ve klometre saatlerinin içinde açıklamaların yerleri farklı.

Benim stop lambalarımın içi siyah(Yanlış ise tekrar bilgi vereceğim). Zaten satıcı arkadaş ilk bunu göstermişti son parti olduğunu ispat etmek için.

Zibart için gerçekten çok teşekkür ederim (belkide bu sayede yeni lastik almayacağım :) ). Zaten satın alırken bana Zibart dan koltuk koruma hediye etmişlerdi. Bende bununla beraber dediğinizi de yaptırırım. Siz nerede yaptırmıştınız, ne kadar sürdü ve sakıncası yoksa ne kadar ücret verdiğinizide yazarmısınız?

Birde camları nasıl kapattınız, o senaryoyu anlatır mısınız? Çünkü ben bir türlü beceremedim, aslında bana serviste göstermediler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2010 12:52 
Kullanıcı avatarı

Biz de Ziebartta o hediye ile gittik. Başta zift ve yalıtımı yaptıklarını bilmiyorum.
Yenibosna'dakine yaptırmıştım. Çok uzun sürmüyor sanırım bir gün sonra gidip almıştık sanırım.
Fiyatı çok yüksek değildi yalıtımın. Boya koruma, koltuk koruma, kaput koruma, zift ve yalıtım derken baya bir koruma yaptırmıştık. 1.000 TL'nin üzerinde para verdik. ayrı ayrı fiyatlarını bilmiyorum ama Boya koruma, koltuk koruma (bu size verilen hediye korumadan farklı), kaput koruma gibi ürünlerin pahalı olduğunu düşünerek sanırım yalıtım yüksek değildi.

Yenibosna'yı seçmemin nedeni en müsait yer orasıydı, diğer yerler 3-4 gün sonrasına gün veriyorlardı o zamanlar. Ama memnun kaldık. Tavsiye ederim.

Aynen bunu uyguluyorum.

Kapıların LOCK anahtarı (1) ile kilitlenmesinden sonra 30 saniye içerisinde tüm camları kapatmak için LOCK anahtarına tekrar 1 saniyeden fazla basın. Camı yarı açık konumda durdurmak için LOCK düğmesine tekrar basın veya UNLOCK düğmesine (2) basın.

mustafaamac yazdı:
Gerçekten çok ilginç. Hatta ben iki resmi yan yana koydum ve aradaki farklar şöyle;

Dediğiniz gibi kilometre ve devir saatleri yerleri farklı.
Sizin araçta yol bilgisayarı kırmızı üzerine beyaz, bendekinde siyah üzerine kırmızı
Devir saati Red zone çizgileri farklı.
Devir ve klometre saatlerinin içinde açıklamaların yerleri farklı.

Benim stop lambalarımın içi siyah(Yanlış ise tekrar bilgi vereceğim). Zaten satıcı arkadaş ilk bunu göstermişti son parti olduğunu ispat etmek için.

Zibart için gerçekten çok teşekkür ederim (belkide bu sayede yeni lastik almayacağım :) ). Zaten satın alırken bana Zibart dan koltuk koruma hediye etmişlerdi. Bende bununla beraber dediğinizi de yaptırırım. Siz nerede yaptırmıştınız, ne kadar sürdü ve sakıncası yoksa ne kadar ücret verdiğinizide yazarmısınız?

Birde camları nasıl kapattınız, o senaryoyu anlatır mısınız? Çünkü ben bir türlü beceremedim, aslında bana serviste göstermediler.

Ulaşım araçlarım:
2009 Scott Scale 70

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2010 15:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Yeri değil biliyorum özür dilerim ama Ziebart'tan konu açılmışken size şöyle bir soru yönelteyim :) Diamond gloss oto boya koruma ile ultra oto boya korumanın arasında ne fark var ya da hangisi daha iyi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2010 17:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
abi sen yine iyisin :) ben boya koruma olayını çözebilmiş değilim :D boyacı bir arkadaşım var boya koruma denen birkaç cilayı karıştırıp aracı parlatıyorlar bundan ibaret diyor bu işi yapanlara sorsan nanoteknolojiden cümleye başlıyor fln :D kimisi 50 tl ye yapıyor kimisi 200-300 istiyor belli bir standart marka bazında bile yok nerdeyse heryerde farklı fiyatlar veriyorlar aynı markalar birbirini kötülüyor fln :D bende işkillendiğim için henüz yaptırmadım Ankara da iyi bir yer bulursan haber et abi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2010 23:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
başkan Balgat ziebart'a bir gideyim haber veririm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2010 14:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: passat 1.8t
Kan grubu: ar+
arkadaşlar herkese ii günler konu burada biraz alakasız olabilir ama içimden burda sormak geldi:D öncelikle 20 yaşındayım izmir ege üniversitesinde okuyorum 2000 model 1.8t passat kullanıyorum(hem okuyorum hep kendi iş yerimizde çalışıyorum öğrenci için passat abes demeyin babam arabasını verdi:D) ama araç hem yaşı hemde km (220.000) hemde biraz baba arabası olduğu için arabayı satıp daha spor ama küçük olmayan (iş yerinde de kullandığım için) bir araç istiyorum. bir arabayı 4-5 seneden aşşağı kullanmadığımız için ailecek hep sıfır almışızdır o yüzden bende modelli bir lancer düşünüyorum( tanı bu düşünce sabah işe giderken bir evo lancer görmemle oluştu) bu zırvalamarım bir yana passatımı performans olarak aratmayacak(140 beygir turbolu) bir araç istiyorum. haftalık ortalama 500-600 km yapıyorum bu güzden ekonomik olması gerekiyor. (tabiki passat ta sıralı sistem var) arabalar konusunda çok bir bilgim ve araştırmaya zamanım yok. bu konuda dediğim kriterlerde bana uyabilecek lancer modelleri hangileridir? aşağı yukarı fiyat aralıkları nelerdir. uzattım biliyorum özür dileyerek son sorum bu evo kitler servislerde oluyor mu yoksa dışarıda özel olarak bi takılabiliyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2010 21:06 
Kullanıcı avatarı

serdarserdar yazdı:
Biz de Ziebartta o hediye ile gittik. Başta zift ve yalıtımı yaptıklarını bilmiyorum.
Yenibosna'dakine yaptırmıştım. Çok uzun sürmüyor sanırım bir gün sonra gidip almıştık sanırım.
Fiyatı çok yüksek değildi yalıtımın. Boya koruma, koltuk koruma, kaput koruma, zift ve yalıtım derken baya bir koruma yaptırmıştık. 1.000 TL'nin üzerinde para verdik. ayrı ayrı fiyatlarını bilmiyorum ama Boya koruma, koltuk koruma (bu size verilen hediye korumadan farklı), kaput koruma gibi ürünlerin pahalı olduğunu düşünerek sanırım yalıtım yüksek değildi.

Yenibosna'yı seçmemin nedeni en müsait yer orasıydı, diğer yerler 3-4 gün sonrasına gün veriyorlardı o zamanlar. Ama memnun kaldık. Tavsiye ederim.

Aynen bunu uyguluyorum.

Kapıların LOCK anahtarı (1) ile kilitlenmesinden sonra 30 saniye içerisinde tüm camları kapatmak için LOCK anahtarına tekrar 1 saniyeden fazla basın. Camı yarı açık konumda durdurmak için LOCK düğmesine tekrar basın veya UNLOCK düğmesine (2) basın.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Kitapçıkta da sizin anlattığınız gibi yazıyor ancak camlar kapanmıoyor. 1000Km de servise gittiğimde soracağım, umarım bu özelliği kaldırmamışlardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2010 16:34 
Kullanıcı avatarı

mustafaamac yazdı:
serdarserdar yazdı:

Aynen bunu uyguluyorum.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Kitapçıkta da sizin anlattığınız gibi yazıyor ancak camlar kapanmıoyor. 1000Km de servise gittiğimde soracağım, umarım bu özelliği kaldırmamışlardır.

Servise gidince MUT cihazina baglasinlar orada ayari var ben gordum. Buyuk ihtimal disabled gelmistir sizinki. Daha da cok ayar var ama sacma sapan Turkceye cevrildigi icin ne oldugu bile anlasilmiyor. Tek tek denemek lazim :)) Ben bir bilg. muhendisi olarak bu tarz seylerin hic cevrilmemesi taraftariyim. Orijinal halinde anlasilacakken cevrildiginde anlamak icin once acaba ingilizcesi olarak neyi kasdetmis olabilirler diye dusunmek gerekiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2010 16:35 
Kullanıcı avatarı

gorkemuse yazdı:
başkan Balgat ziebart'a bir gideyim haber veririm.

Fiyatlar burada:

http://www.ziebart.com.tr/icerikg2.asp?id=719

Ses yalitim 519 TL diyor. Fena degilmis aslinda. Ben de mi yaptirsam ne.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 94 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye