Zaman: 10 Kas 2025 15:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Selamlar ve 2011 ilk izlenim
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2010 15:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: deniz
Araç: lancer
Kan grubu: 0rh+
merhabalar öncelikle lancer ailesine yeni kaltıldım 2011 1.6 invite beyaz köpekbalığımı alalı henuz bir hafta oldu. İlk defa lancer kullandım genel olarak tatmin edici bir araba fakat direksyonun yumuşaklığı şaşırtı keşke biraz dhaa sertleşşe dedim yetkili servislede görüstüm daha sertleşme olasığı yok dediler otomatik ayarlanıyor dendi. 117 bg olmasına ragmen 5 viteste 180 de takılıyor 4 vitese düşürüp oyle 190 a gelip 5.ci vitese atıyorumki 200 lu vitestere cıksın. ayrıca yüksek hızlarda virajlara altından kayıcak hissiyatıda vermiyor diil belkide lastiklerdendir serviste takılan daha markası belli olmuyan lastikler var.Benzin konusuna gelincede teknik verileri yakalamayı bırak km de 11 lt ye düşümce sevinir hale geldim ortalamam 12 litre biraz uzun yola cıkınca 9 a düştüğü oldu gerçi araba 1 haftalık şimdilik benzin konusunda koklamak yeirne içmeside normal geliyor 1.5 olsun 1.8 kulanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum son olarakta bayide verilen paspaslar bukdar rezalet olabilir aynı sıkıntıyı çeken arkadaşlar varsa ebayde 2 ceşit hem ralliart ın hemde lancer yazılı halıpaspaslar mevcut ben sipariş ettim isteyenlere linkide http://motors.shop.ebay.com/__?_from=R4 ... ts&_sacat= zevkinize bütcenize göre illaki vardır bazılarında ücretsiz kargoda mevcut

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2010 16:17 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
kardeş tüketim değerlerin anormal. araba yeni bile desem yine de yüksek. ben şu an 4. mitsu aracını kullanan birisi olarak değerlerin tutmadığını görmedim.
1.8 cvt aracımın ortalama tüketimi 9.1 lt şu an. şehir dışı ise 6-6.2 arası değerleri rahatlıkla tutturuyorum. en dşük içerenköy-avcılar açık trafikte 5.9 yakaladım. (fabrika verisi 6.2 dir onu da belirteyim)
bendeki paspaslar orijinal lancer yazılı halı paspas. ama aldığım kişi eskimesinler diye kauçuk alıp üstüne koymuş. ben de o şekilde kullanıyprum.
yol tutuş hakkında dediğiniz de düşündürücü. 1.5 aracımda lastik sebebiyle ben de bazen bu şekilde hissediyordum. 1.5 olmasına rağmen çok çabuk patinaja filan düşüyordu. ama 1.8 aracımda yokohoma advan lastikler var ve hemen hiç patinaj yapmadım (isteğim dışında). lastik havalarına bir bakın derim ben. bir de size o şekil bir his verse bile esp devreye girmiyorsa korkulacak bir durum oluşmuyor demektir. virajlarda kontrollü arkayı bırakma var. ama bu durum sedan bir araç için normal. tehlike de arz etmiyor. acaba sadece size o şekilde hissettirmiş olaiblir mi?
bu arada aracınız hayırlı olsun. aramıza da hoş geldiniz. aracınızın fotolarını da bekleriz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2010 16:29 
Kullanıcı avatarı

saol sinirküpü aracı seçmemin bir sebebide sensin zaten senin burda olsun diğer forumlarda yazdıklarından bakarak aldım dediğin gibi arka taraf salıyor zaten kendini kaydığı zaman esp giriyor daha arabaya alışmadığım için tebbirden hız düşüyorum ilerleyen günlerde nerde ne haraket yapıyor daha net paylaşmaya çalışıcam 1000 km ye ulaşmasını bekliyorum ufak bi kontrol var olmazsa makinaya sokturucam dün ortalama 100 km yle sahil yolundan gittim gece 2 de yol boşken 7 e kadar düştü fabrika verileri karışık 5 küsür diyordu olmazsa dediğin gibi bi makinaya soktururum yetkili servsii aradım paspas konusunda bende aldığım cevap japon yadan bize paspassız geliyor bizde boş yollamamak için koyduk bişiler oldu.Koydukları şeyde okdr büyükki arada pedalının altına sıkışıyor kriz geçirttiyor bana yolda.Body kit ve bi kaç ufak değişiklik yaptıktan sora fotoları yüklücem siteye şuan çıplak geliyor arabam bana :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2010 18:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
benim aracada lancer yazılı halı paspas koymuşlardı.çok kaliteli olmasada güzel duruyordu.üstelik tam araca göre.paspasın kenarından yırtık olduğunu gördüm gittim hemen yenisini verdiler.şimdi kış geldi diye onları çıkarıp normal paspas aldım üniversal bir ürün.biraz kesip biçip uydurdum.yazın yine hali paspası koyarım.tüketim değerleri çok.ama 180 basıp vites küçültüp tekrar basınca değerlerin yükselmesi normal.üstelik araç daha 1000km olmamış.bence o kadar zorlamayın ilk bin km de.aracınız hayırlı olsun.paylaşımda bulunmanız dileğiyle...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2010 18:32 
Kullanıcı avatarı

Yol boş olunca insanın içi gidiyor aracı deneyesim geldi asında 1000 km yi geçmeden yapmak hem motor hem benzin tüketimi acısından yararlı deil farkındayım.Paspas konusnda bayiden bayiye farklılık gösteriyor demekki bayi bayi uğraşmak istemedim ebayden halletme yoluna gittim birde bilmiyorum 2010 ve oncesinde mevcutmu yüksek hızla la giderken ani fren yapınca kendiliğinden araba 4 lu yakıyor çok hoş bi özellik yavaşlayıncada kendiliğinden kapatıyor ilgimi cekti birde direksiyonun yumuşaklığı acaba dier motor seviyelerinde nasıl buda merak ettiğim bi konu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2010 18:56 
Kullanıcı avatarı

evet dörtlü flaşörler 50 km nin üzerindeki hızlardayken ani fren yapınca yanıyor.diğer motor seçeneklerinde var.1.6 lancer daki direksiyonun sertliği hakkında bilgim yok.bende 1.5 invite var 2010 model.düşük hızda direksiyon yumuşak ama hızlandıkça sertleşiyor.ben sertlik-yumuşaklık ayarından memnunum.hızlandıkça sertleşmesi iyi yani.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2010 00:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: Lancer İnvite 2011 beyaz
Meslek: İnsan Kaynakları Yöneticisi
Merhabalar,
Bende yeni 1.6. Beyaz Invite Lancer sahibi oldum.Yarın plaka işlemlerinden sonra aracımı alıyorum.
Yakıt konusunda yazdıklarınız beni açıkcası ürküttü. Özellikle aldığım bayinin ısrarlı yeni 1.6.larda yakıt tüketiminin düştüğünü söylemesi ve şuan aracı kullanan biri olarak sizin yorumlarınızı görünce çok şaşırdım. Ben lpg yada lpi istemiyorum ama bunlarıda aratmasın aracım. Ortalama bir değer yakalarız inşaallah.
Sevgiler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2010 00:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Hayırlı olsun dostum inşAllah araca alışınca tüketimde düşmeye başlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2010 01:01 
Kullanıcı avatarı

Teşekkürler dostum. Bakalım verileri paylaşırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2010 01:23 
Kullanıcı avatarı

Açıkcası bugun trafiksiz ortamda sürme şansı buldum 50 km kadar yol yaptım ve ortalama değerler 8 9 civarı yakmı trafikte 12 11 yakıyor düşmesini bekliyorum 400 km civarına geldi arabam ve sanki biraz değerlerde düşüş olduğunu hissetim ahtapot arabanın rengini merak ettim onuda yazarsan sevinirim aldıktan sora sendebilgilerini paylasırsan memnun olurum acaba senin paspasların ne gelicek oda bi merak konusu :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2010 01:36 
Kullanıcı avatarı

lancer a binice sürücü biraz agresif sürme eğiliminde oluyor zaman zaman bendede oluyor.ama dizginliyorum bi şekilde.vites değişim devrinizi biraz alçak tutup yavaş yavaş hızlanın.hem motor yeni hemde çok basıyorsunuz anladığım kadarıyla.motoru zorlamanızda cabası(yüksek hızda viites küçültüp tekrar bağırtıp tekrar vites yükseltmek) ben ş.içi dur kalk çok olan trafikte bile 8.6 dan yüksek görmedim yakıtı.birde kısa mesafelerde yanıltır sizi.ilk çalıştırdığınızda30-40 larda felan başlar zamanla düşer siz araç tam normal değeri bulmadanda kontak kapatıyor olabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2010 01:52 
Kullanıcı avatarı

Dediğinden dolayıda olabilir mantıklı geldi dediklerin adamakkıllı kullanıp uzun yol yaptıktan sora yine değerlerimi paylaşcam paylaşcam değerlerimi gerç bugun abartmadım 8 civarıydı işte yine teşşekürler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2010 03:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
hayırlı olsun araçlarınız. dertsiz kazasız az yakıtlı sürüşler :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2010 22:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
seyo yazdı:
hayırlı olsun araçlarınız. dertsiz kazasız az yakıtlı sürüşler :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2010 01:04 
Kullanıcı avatarı

Hayırlı akşamlar,
shipahoy aracımın rengi beyaz, aldığım bayide film çekildi, park sensörleri takıldı (beyaza boyandı).
Plaka bugünde yetişmedi, ne kadar çok araç alan var...
Gelsin hele de fotoları filan paylaşırız hayırlısıyla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2010 01:27 
Kullanıcı avatarı

Hayırlı ahtapot olsun beyaz çok yakışıyor arabaya evet bende bayramdan önce parayı yatırdım anca gecen hafta perş be çıkabildi plaka işlemlerinden ve bayramın araya girmesinden insan sabırsızlanıyor.Ayrıca Allahı var basmadan gittim bugun en düşük aldığım değer 6.8 di paylaşmak istedim dahada düşer herhalde suana kadar 200 tllik benzin aldım aldığımdan beride 400 küsür km yaptım 200 daha gidersin diyor araba 200 tl benzinle istanbul trafiğinde 600 km yapılabiliniyor motor birazdaha açılırsa dahada km nin artıcağını düşünüyorum vede (daha az agresif kullanırsam :D )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 19:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serdar
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Şehir Plancısı
Kan grubu: 0+
shipahoy yazdı:
Dediğinden dolayıda olabilir mantıklı geldi dediklerin adamakkıllı kullanıp uzun yol yaptıktan sora yine değerlerimi paylaşcam paylaşcam değerlerimi gerç bugun abartmadım 8 civarıydı işte yine teşşekürler...

precious'a katılıyorum ben de.

2011 1.8 kullanıcısıyım. ilk 1.000km - 1.500 km sonrası yakıt tüketiminde 10'un altına pek düşmedim. şehirlerarası yolda bile. Bunun nedeni belli gaza yüklenmek. Bir de araca ilk bindiğinizde çalıştırdığınız andan itibaren hesaplayarak bir ortalama alıyor. Benim gibi kent merkezinde oturuyorsanız. Otopark'ta otomobili çalıştırmanız, otoparktan çıkmanız ve sonrasında trafikten kurtulmanız derken ortalama tüketim 30'lara çıkıp sonra onun 9'lara indiğini görürsünüz.

Sinirküpü gibi 5'lere inmedim hiç Ama çok merak ediyorum nasıl başardı onu. Hatta onun göstergesinde bir hata olabileceğini bile düşünüyorum :)

Bence 1.8'lerde 5'i görmezsiniz görmek mucize ama 7-8'lere düşersiniz. Precious'un dediği gibi sakin ve gaza yüklenmeyen bir sürüşle.

Ulaşım araçlarım:
1995 Scott Timber Adventurer
2009 Scott Scale 70
2011 Mitsubishi Lancer 1.8 CVT - Vialle Lpfi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 19:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
serdarserdar yazdı:
shipahoy yazdı:

precious'a katılıyorum ben de.

2011 1.8 kullanıcısıyım. ilk 1.000km - 1.500 km sonrası yakıt tüketiminde 10'un altına pek düşmedim. şehirlerarası yolda bile. Bunun nedeni belli gaza yüklenmek. Bir de araca ilk bindiğinizde çalıştırdığınız andan itibaren hesaplayarak bir ortalama alıyor. Benim gibi kent merkezinde oturuyorsanız. Otopark'ta otomobili çalıştırmanız, otoparktan çıkmanız ve sonrasında trafikten kurtulmanız derken ortalama tüketim 30'lara çıkıp sonra onun 9'lara indiğini görürsünüz.

Sinirküpü gibi 5'lere inmedim hiç Ama çok merak ediyorum nasıl başardı onu. Hatta onun göstergesinde bir hata olabileceğini bile düşünüyorum :)

Bence 1.8'lerde 5'i görmezsiniz görmek mucize ama 7-8'lere düşersiniz. Precious'un dediği gibi sakin ve gaza yüklenmeyen bir sürüşle.

hep bozuklar bana mı geliyor kardeş. benim bu ikinci 1.8 aracım. onda da kocaeline giderken yolun 60. km'sinde filan 5.7'yi görmüş ve fotosunu paylaşmıştım. ha şehir içine girip yokuş filan da çıkınca 6 litre ile bitirmiştim.
ben 5.9 ile içerenköy-avcılar arasında gittim. ve tabi trafiğin olmadığı bir saatte gittim. yani 45 km gibi bir mesafede. benim bu 4. mitsu aracım olduğu için belki de alıştım bizim araçların motor karakteristiğine ne diyeyim. 1.3 colt amt ile 23.000, 1.5 invite at ile 20.000 totalde 1.8'lerle de 10.000 km'den fazla yaptım. neredeyse 55.000 km mivec motor sürdüm. ama şunu da belirteyim cvt'yi kontrol etmeyi diğerlerine nazaran daha zor öğrendim. colt ve 1.5 lancer'da vites geçişlerini gaz pedalı ile oynayarak manuple ediyordum. cvt'de ise malum bu iş çok daha zor. bir de trafiğin akışı sizin istediğiniz gibi sürmenize engel oluyor. yani 5.9 gibi değerler her zaman yakalanacak değerler değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 20:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serdar
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Şehir Plancısı
Kan grubu: 0+
Paspas konusu ile ilgili...

Kullanıcıların en çok dikkat ettiği şey servisin/bayinin nasıl paspas verdiği. Dışarıda da çok konuşuluyor, forumda da çok yazıldı. Ama bayiler bu konuda fedakarlık yapıp daha kaliteli ürünler vermiyorlar. O kadar parayı bir seferde vermiş ya da uzun süreli borca girmiş insanların memnun ayrılması ve bir daha o servisi/bayii tercih etmesinde verilen anahtarlık ve paspasların paylı küçük değildir bence. Sonuçta aynı aracı alıyorsun.

Bu mesjı okuyan yetkililere duyurulur.

Ulaşım araçlarım:
1995 Scott Timber Adventurer
2009 Scott Scale 70
2011 Mitsubishi Lancer 1.8 CVT - Vialle Lpfi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz