Zaman: 05 Haz 2026 08:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 16 Ara 2010 11:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
shi_bumi yazdı:
Bilgi için yazıyorum. Sorunun benzin pompasından kaynaklandığı kesinleşti. Pompayı çıkarıp sağını solunu kurcalayıp yerine tekrar takınca araç çalıştı. Ancak şu an yine çalışmıyor ve pompadan çalıştığına dair bir ses gelmiyor.

Acil pompa yardımı :)

Bu arada yeni bir TEMSA sohbeti açmak istemiyorum ancak servis 1000 TL fiyat verdi. Bence artık terbiyesizlik boyutlarını zorluyorlar.

geçmiş olsun aynı arıza benimde başıma geldi arkadaşların dediği gibi kontak kapalı iken lpg düğmesine basılı tutun elinizi kaldırmadan aracı çalıştırın direk lpg de çalışır daha sonra lpg düğmesini bırakın.
ben kahramanmaraş sanayisinde bosch marka pompa yı 80 tl ye bulmuştum. yanlış hatırlamıyorsam siz malatya da idiniz orda daha rahat bulursunuz. ancak pompayı çıkarıp örnek olarak götürün aynısını verirler egerki carismanın var mı derseniz ya yok derler yada fiyatını abartırlar. bu arada megan ların pompasınında uyduğunu söylemişlerdi . bulamazsanız ben buradan yardımcı olmaya çalışırım . 505 729 96 70 bekir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ara 2010 14:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
akerimoglu yazdı:
İlhami Abi,
Nerdesin...
EKO66 ile ilgili çalışma yapacaktık. Daldınız bi arıza tespit cihazınıza, burada bas bas bağırıyoruz bizi bile tespit edemiyorsunuz :)

sizi tespit edeli 1 sene oldu :friends:
eko66 takan usta kendini naza çekti yoğunum vs. az önce oturdum başına ekşidim şu anda yemekten geldiyse takıyordur. eko66 benim için diagnozdan daha önemli; arıza lambası söndü ya :D (vuruntu sensörünün soketindeki metal uçlardan biri temassızlık yapıyormuş ve bozuk bobini de değiştirdik şimdilik hal oldu. gene bobin arızası verirse lpg montajındandır diyeceğim) bu arada telefleks lpg sabah 5 derecede sorunsuz çalıştı. kış performansı güzel.

En son av.ilhami tarafından 16 Ara 2010 14:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ara 2010 14:21 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

shi_bumi yazdı:
Bilgi için yazıyorum. Sorunun benzin pompasından kaynaklandığı kesinleşti. Pompayı çıkarıp sağını solunu kurcalayıp yerine tekrar takınca araç çalıştı. Ancak şu an yine çalışmıyor ve pompadan çalıştığına dair bir ses gelmiyor.

Bu arada yeni bir TEMSA sohbeti açmak istemiyorum ancak servis 1000 TL fiyat verdi. Bence artık terbiyesizlik boyutlarını zorluyorlar.

geçenlerde almanyadan emekli birine sordum carismaları o da parçaları pahalı demişti. ama biraz da cimriliği var gibiydi kendine mi pahalıydı herkese mi anlayamadım. avrupayı bilen arkadaşlar bu konu da ne der: temsa mı pahalı mitsu mu pahalı satıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ara 2010 18:24 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
shi_bumi yazdı:

Uçkun Ticaret' ebir soruverin Hocam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2010 02:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
arkadaslar gdi motorlu araclar ıcın daha oncede motor yaramaz soyle boyle gıbısınden yorumlar okudum.Sımdı bana gore bomba olan bır olayı paylasmak istiyorum arabam 2001 1.8 gdi bugun bosch car maslakta aracımı kompresyon testıne aldılar.sonuc motor durumu %93 kompresyon sıkıstırma bılmemne verdıklerı fısı en yakın zamanda scan edıcem.bana bomba gelen olay ise aracım orjınal 336000 kmde ve hiç motor yapılmamıs cok sukur arabamın ne rolantısınde nede baska bırseyınde bır sıkıntım yok ancak araba yolda gıderken kesıklık yapıyor ve hızlanmaya ısteksız gaz pedalı sert bununla ılgılıde ayrıca yardımınızı beklıyorum gercı sorunumla ılgılı bır baslık actım ama yınede burdanda yardımcı olabılırsınız:).Sunuda soylemek ıstıyorum carisma nın sıfırını uretseler yıne carisma yıne gdi alırım sevıyorum bu arabayı ben saygılar... not:masallah dıyınız lutfen :)

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2010 02:39 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar şu saatte (01:24) sizler için eko 66 testi yaptım geldim: daha sizleri nasıl tespit edemedik söyleyin bakalım!
öğlen cihaz takıldı ve taktırmadan önce ki total bayindeki aynı pompadan fulledik. inegöl mobilyacılar çarşısında dolandık ve yalovaya doğru yollandık. 95.5km de iken shell istasyonundan tekrar fulledik tam 9 litre ve 35TL. bedelli alış yaptık. litre bana yüksek geldi. ancak bunun sebebi eko66 olamaz zira en kötü ihtimal cihazın faydası olmayıp nötr etki yapmalıydı diye düşünüyorum. tabii lastikler kar lastiği ve mobilyacılar çarşısında kısa mesafeli durkaklarımızı da değerlendirdim. neyse arkadaşları yalova ya bırakıp bursa dönüştede gazı bitirip 10TL. lik shellden gaz aldım(4.380 litre) motor sıcak olduğundan(yaklaşık 2 saatlik bir çalışma yapmıştı) hemen gaza geçti ve tam 57.1 km. yol yaptım. hadi yuvarlasak 57 km. ve test pompası totalde aynı pompadan benzini fulledim ve 15.1 km tur attıktan sonra 1.550 litre yakıt aldım. cihazı taktırmadan önceki verilerle kıyaslarsak 2hususa dikkat etmeliyiz 1- motor ilk (cihazsız) teste göre 2 saat gibi bir yüksek sıcaklığa ulaşmıştı yani daha iyi yanma/performans ortamı oluşmuştu 2- ilk teste 3 kez ışıkta beklerken bu sefer 1 kez kırmızı da bekledim (diğer ışıklarda kırmızı yandığını görünce ayağımı gazdan çektim ve araç lambalara yaklaşınca tekrar yeşil yandı: yavaşladım ama durmadım). bakalım ilk test km/litre verileri neymiş

En son av.ilhami tarafından 17 Ara 2010 02:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2010 02:46 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
arkadaşlar bu akşam benzini fulledim ve aynı pompaya geldiğimde sayaç:11.6km idi. tekrar fulledim1.490litre yakıt aldım (2 kere kırmızı ışıkta bekledim. ve 5.59TL para ödedim(litresi3.750den).salı günü eko 66 taktırıyorum (ağaya beleş tabi) aynı pompadan tekrar aynı güzergahta yakıt testi yapacağım ve sonuçları bildireceğim. daha sonra 1-2bin km.lerde bu testi tekrarlayacağım. bakalım sonuç ne olacak. eko66 bayileri ayrıca egzos testi verilerine de bakıyor. fırsat bulursam bunu da yapacağım. daha önce belirttiğim gibi kendi aracımda ne kadar tasaruf sağladığını ölçmemiştim: performans artışı (psiko veya gerçek) tatmin etmişti istediğimi aldım deyip yetinmiştim: sırf sizlere hizmet olsun diye şimdi reel değerler sunacağım. aklıma takılan tek şey aracımın bobin arızası çıkartıp çıkartmayacağı. eğer çıkarsa tasarruf olsa bile rakamlara yansımaya bilir. bobin arızası zamanla artıyor başlangıçta pek hissedilmiyor. birde verilerde en az %3-5 tasarruf olmalı daha azı kullanış ve trafikten kaynaklanmıştır diyeceğim: kırmızı ışıklarda beklememek gibi. sanırım eko 66ya çözüm buluruz.
kerimoğluna: bor power motorda kalıcı bir ürün değil mutlaka dene zararı olmaz. ben gerekmediği halde3 yağ değişimindede kullandım: 30bin km. zararı olmadı (40bin km. de bir kez kullanmayı tavsiye ediyor) faydasını sen kendin gör. kara şimşeğe hala bir isim koymadın mı ;)

arkadaşlar yukarıda ki ilk test sonuçlarıydı. yani11.6 km. de 1.490 litre şimdiki veriler 15.1 km. de 1.550 litre (litre küsuratı daha da düşük olabilirdi pompacıyı uyarmama rağmen tık sesinden sonrada biraz koydu)
şimdi rakamları eko 66 aleyhine ihtiyatlı yuvarlarsak cihaz öncesi yakıt 12km.de 1.4 litre iken cihaz sonrası 15km.de 1.6 litre olur insafsız olursak 12km.de 1.4 iken cihaz sonrası 15 km.de 2 litre yaktı diyelim. yani ihtiyatlı ve insafsız olarak 2 hesap çıkartıp ortalamasını alırsak herhalde objektife yakın bir sonuç çıkar. (bu saatte benden bu kadar hesaplama ve sonuçları möhendis abeylere bırakıyorum)
şunu da belirteyim cihazı takınca en belirgin fark gaz pedalının sertleşmesi olmalıydı bu sertleşmeyi pek hissedemedim ama bunda 2 parmak kalınlığındaki tabanları olan kışlık botlarımın da etkisi olabilir. ayrıca motor devirlenmesi de rahatladı gibi diyeceğim ama bunu "psikolojik" deyip atiye bırakıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2010 10:05 

Tamam abi bizi tespit ettiniz, daha sesimi çıkarmıyorum :)

Abi cihazı bu şekilde sağlıklı test edemeyiz.
EKO66 montajsız halde iken ortalama yakıt değerini kenara yazıver.
Daha sonra öyle 20-30 KM kullanımla değil, depoyu fulleyip km sıfırla. Sonra depo bittiğinde tekrar gidip fulle.
Kaç TL' lik yakıt aldıysan yaptığın KM' ye böl.
Sonra EKO66 hariç değerler ile karşılaştıralım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2010 11:40 

Sadullah bana epey para harcatacak.

- Triger seti değişimi
- Buji değişimi
- Arka kampana pabucu değişimi

Sırasıyla bunları yapmam gerekiyor. Yedek parçalar için önerebileceğiniz yerler olursa memnun olurum.
Şahsen bujiler için adedini 27,5 TL' den alabileceğim bir yer buldum.

Hayatımda hiç triger değiştirmediğim için bu konuda fikrim yok. Ne marka olan iyidir vs...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2010 16:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
triger setini 55 tlye almıştım.
kayış DAYCO marka made in italy yada eec (avrupa) malı oluyor. piyasadaki nerdeyse tüm araçlara dayco kayış takılıyor servisler hariç.
gergi rulmanı var birde GMB marka kore malı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2010 19:56 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:

- Triger seti değişimi
- Buji değişimi

Sırasıyla bunları yapmam gerekiyor. Yedek parçalar için önerebileceğiniz yerler olursa memnun olurum.

Hayatımda hiç triger değiştirmediğim için bu konuda fikrim yok. Ne marka olan iyidir vs...

akerımoglu kardesım trıger setını aksaraydan benım gdı nın 80 tl ye yenı aldım acep kazıklandımmı!!! dayco marka gmb marka gergı ve rulmanları vs ustamada 75 tl ıscılık verıp degıstırdım buna bujılerın degısımı bogaz kelebegı temızlıgı de dahıl bu arada ızfr6b takımını yıne aksaraydan 110 tl ye aldım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2010 22:49 

tburon yazdı:
akerimoglu yazdı:

- Triger seti değişimi
- Buji değişimi

akerımoglu kardesım trıger setını aksaraydan benım gdı nın 80 tl ye yenı aldım acep kazıklandımmı!!! dayco marka gmb marka gergı ve rulmanları vs ustamada 75 tl ıscılık verıp degıstırdım buna bujılerın degısımı bogaz kelebegı temızlıgı de dahıl bu arada ızfr6b takımını yıne aksaraydan 110 tl ye aldım

Yani triger setine komple 80 TL, işçiliğine de 75 TL verdiniz, yanlış anlamadım değil mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2010 23:55 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
tburon yazdı:
akerimoglu yazdı:

- Triger seti değişimi
- Buji değişimi

Yani triger setine komple 80 TL, işçiliğine de 75 TL verdiniz, yanlış anlamadım değil mi?

dogrudur kardesım set komple 80 TL işçilik 75 TL bujilere 110TL verdım yakın zamanda baskı balatayıda degıstırmeyı dusunuyorum baskı balata setıde 90 TL dıye hatırlıyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 09:23 

Alıntı:
dogrudur kardesım set komple 80 TL işçilik 75 TL bujilere 110TL verdım yakın zamanda baskı balatayıda degıstırmeyı dusunuyorum baskı balata setıde 90 TL dıye hatırlıyorum...

90 TL' ye baskı balata seti vardır belki ama, kesinlikle tavsiye etmem.
VALEO marka almanızı tavsiye ederim.
Serviste duymuştum, VALEO dışındaki diğer muadil ürünler titreme yapabiliyormuş.

Bu arada, triger setini nerede değiştirdiniz? İşçilikten memnun kaldınız mı?
Triger seti değişirken mi bujileri değiştirdiniz? Yani hepsine birlikte mi 75 TL işçilik ödediniz?
Açıkçası ben servisten başka yerde arabamı elletmem, ama servisle fiyat konuşurken, sizin söylediğiniz fiyatı referans alarak pazarlık yapacağım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 18:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet ARSLAN
Araç: Carisma1.6 Avance
Kan grubu: ARh+
İyi günler arkadaşlar

Buradaki tavsiyelerden vede çok beğendiğimden ötürü dün carisma sahipleri arasına bende katıldım.Aracım 2003 model 1.6 Avance Otomatik .Bursadan getirdim.17 inc siyah çelik jantlarıyla ankarann gözdesi oalcağına inanıyorum. ;) Bilinen sorunlar benim arabada da var. :sorry: Cam düğmeleri gibi.Onun haricinde ilk arabam olduğundan mıdır bilmem ama Çok kaliteli sürüşü ve güven veren bir yapısı var.

Sizlerden (Ustalarımdan) Araç için Ankarada Özel servis tavsiyesi almak istiyorum.Sorunsuz ve uygun fiyatlı bakım ve teknik servis hizmeti veren yerleri söyleyebilirmisiniz?Onun haricinde sürücü tarafı cam düğmelerinden ikisi çalışmıyor.Bunun yedek parçasını Ankarada veya internette nerede bulabilirim.Bir sitede buldum Fakat 200 milyon civarı fiyat istiyorlar.Fiyat sizce normal mi?

Şimdiden teşekkürler

Saygılarımla

Mehmet ARSLAN

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 19:57 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
Eski kasalarin sofor tarafi cam dugmesi yeni kasaya uyuyor. Piyasada eski kasa icin iki tur panel satiliyor: 1) arkadan soketli, 2) alttan soketli. Alttan soketli olani alacaksiniz. Ankara'da japon yedek parcacilarinda fiyati 150 TL. (Eminim zira almisligim var.) Yedek parcacilarin bazilarinda var bazilarinda yok alttan soketli olan... Sonra kendi dugme panelinizi cikarip, alt kismini sokup atacaksiniz. Ustteki kasasinin icine yeni aldiginiz dugme panelinin icini (devre, dugme vs.) koyup yerine monte edeceksiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 20:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet ARSLAN
Araç: Carisma1.6 Avance
Kan grubu: ARh+
teşekkürler

Servis konusunda öneriniz varmı?Düğmeleri artık araştırıp bulacağız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 21:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: ertan
Araç: carisma
Kan grubu: brh
marslan1981 yazdı:
teşekkürler

Servis konusunda öneriniz varmı?Düğmeleri artık araştırıp bulacağız.

Birkaç sayfa geriye gider iseniz bende aynı soruları sormuş dum. Arkadaşlar iyi bir usta tavsiye etmişlerdi.Hayırlı olsun arabanız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 23:12 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Alıntı:

Serviste duymuştum, VALEO dışındaki diğer muadil ürünler titreme yapabiliyormuş.

Triger seti değişirken mi bujileri değiştirdiniz? Yani hepsine birlikte mi 75 TL işçilik ödediniz?
Açıkçası ben servisten başka yerde arabamı elletmem, ama servisle fiyat konuşurken, sizin söylediğiniz fiyatı referans alarak pazarlık yapacağım :)

Ustadım yanlıs anlama tabıkı servıs bambaska ama benım ustamda bambaska cok helal sut emmıs ve ozverılı calısıyor ve su ana kadar yaptıgı hıcbırseyden bı sıkıntı cıkmadı memnun kaldım mesela arabama komple on takım yaptı yıne cok cuzzı bı işcilik aldı 80 tlmı 70 tl mı ne vermıstım bu arada bahsettıgım baskı balata setının markası valeo(90 TL)ama ustam baskıda bısey olmadıgını soyledı.Degişimlerde soyle oldu once servıste arabamın bakımını yaptırdım fren balataları arka fren merkezı tamırı yag fıltreler klıma gazı dısk taslatma vs onları yaptırdım toplam (345) tl odedım.servıste trıger setının degısımının 500tl cıvarı olacagını soyledıler.daha sonra tanıgım parcacı bır abım bu ustamla tanıstırdı adam zaten sadece japonlara bakıyor ve gdı yı tanıyor kendındedemı varmıs neymıs bı zaman falan gıttım ona ılk once ontakımı yaptırdım.bırkac hafta sonra trıger setını degıstırdım o sırada bujılerıde degıstırmem gerekstıgını soyledı bır hafta sonra bujılerı degıstırdı aynı gun bogaz kelebegınıde temızledı saolsun para almadı he unutmadan el fren telımde kopmustgu onuda aynı gun degıstırdı ucretsız kısacası memnunum ben ustamdan bu arada benım yukarıdakı sorunumla ılgılı bılgısıı olan yokmudur usta benzın fıltresınden veya atesleme bobınınden olabılecegını soyledı servıs makıneye baglayıp bısey bulamadı sızce?yokmu fıkrı olan:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 23:24 

tburon yazdı:
akerimoglu yazdı:
Alıntı:

Ustadım yanlıs anlama tabıkı servıs bambaska ama benım ustamda bambaska cok helal sut emmıs ve ozverılı calısıyor ve su ana kadar yaptıgı hıcbırseyden bı sıkıntı cıkmadı memnun kaldım mesela arabama komple on takım yaptı yıne cok cuzzı bı işcilik aldı 80 tlmı 70 tl mı ne vermıstım bu arada bahsettıgım baskı balata setının markası valeo(90 TL)ama ustam baskıda bısey olmadıgını soyledı.Degişimlerde soyle oldu once servıste arabamın bakımını yaptırdım fren balataları arka fren merkezı tamırı yag fıltreler klıma gazı dısk taslatma vs onları yaptırdım toplam (345) tl odedım.servıste trıger setının degısımının 500tl cıvarı olacagını soyledıler.daha sonra tanıgım parcacı bır abım bu ustamla tanıstırdı adam zaten sadece japonlara bakıyor ve gdı yı tanıyor kendındedemı varmıs neymıs bı zaman falan gıttım ona ılk once ontakımı yaptırdım.bırkac hafta sonra trıger setını degıstırdım o sırada bujılerıde degıstırmem gerekstıgını soyledı bır hafta sonra bujılerı degıstırdı aynı gun bogaz kelebegınıde temızledı saolsun para almadı he unutmadan el fren telımde kopmustgu onuda aynı gun degıstırdı ucretsız kısacası memnunum ben ustamdan bu arada benım yukarıdakı sorunumla ılgılı bılgısıı olan yokmudur usta benzın fıltresınden veya atesleme bobınınden olabılecegını soyledı servıs makıneye baglayıp bısey bulamadı sızce?yokmu fıkrı olan:)

Tabi işi bilen usta bulduysanız, sıkıntı yok.
Benim iş bilen ustalarım yetkili serviste çalıştıkları için, servis mecburiyetim var :)
90 TL' ye VALEO debriyaj setini nereden bulabilirim? Şu an debriyajımda sıkıntı yok, ama bu arabayı uzun süre kullanacağım için alıp kenara koyayım hemen.
Sorununuzla ilgili en ufak problemim yok. Açıkçası boğaz kelebeğini temizletmenizi tavsiye edecektim ama onu zaten yapmışsınız. Yakıtla ilgili bir problem olabilir mi acaba? En son yakıt aldığınız istasyon, sürekli aldığınız istasyon muydu? Aracın hızlanmakta nazlanmasının onlarca yanıtı olabilir. Arıza tespit cihazı da arıza göstermedi diyorsunuz. Garip bir durumla karşı karşıyayız...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye