Zaman: 22 Oca 2026 15:44

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 144 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 00:59 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Kan grubu: A+
4 hava yastığı olması lazım. Öbür türlü elegance satışları attırmaz azaltır. 4 hava yastığı çok önemli bir kriter. Öyle bir saçmalık yapacaklarını sanmıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 01:03 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Umarım yazım hatasıdır. Öbür türlü kime neyi anlatacağız. 2 sensör eklendi diye yan hava yastıkları çıkartıldıysa vay coltun haline... Emek Bey?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 01:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
yok yav yanlışlık vardır. yoksa fiyatı da artmamalıydı diye düşünüyorum. hoş arkaya koltuk koymuşlar diye yazmışlardı ya bunu neden yazmasınlar :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 02:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
:) maskara ettiniz uleyn colt'u 4 hava yastığı vardır yeni afacanlarda. onlar sahiplerini savunmasız bırakmazlar. Değil mi Emek bey?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 09:48 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Evet 2 hava yastıklı gelmiş araçlar ama 4 olarak gelmesi gerekiyormuş Mitsubishi'nin bir hatası olmuş. Birkaç parti böyle gelcekmiş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 14:03 
Kullanıcı avatarı

iyicene maymun oldu millet kız diye alıyon erkek çıkıyor. Erkek diyon başka birşey gibi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 14:14 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Valla Emek bişey der mi bilmiyorum ama tam bir fiyasko. Elegance diye donanım getiriyorsun invite'dan daha üstün diyorsun sonra 2 hava yastığı ile geliyor cc kaldırılıyor sport modelden. E ne anladım ben bu işten. Benim adıma büyük hayal kırıklığı. Mitsubishi'nin hatası da olsa forumlarda duyulduğunda büyük dalga konusu olacaktır özellikle forum donanımhaberde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 16:05 
Kullanıcı avatarı

Mitsubishi kazala göndermişede ayarım he bu arada koskoca firma kazala iki hava yastıklı model mi gönderir yahuuu bu kadar saçma şeyide ilk defa duyuyorum :) bende CZ3 ü verip 5 kapıya geçeyim diyordum he nesse kalsın bir kaç yıl :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 16:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
sinir kupu yazdı:
yok yav yanlışlık vardır. yoksa fiyatı da artmamalıydı diye düşünüyorum. hoş arkaya koltuk koymuşlar diye yazmışlardı ya bunu neden yazmasınlar :D

Fiyat artmamış zaten satış fiyatları aynı ama invite donanımlı coltlara kampanya kapsamında daha çok indirim yapıyorlar.
yeni modellerin artıları konu edilirken eksileri unutulmuş.
sonuçta park sensörü sis farları vs. daha sonrada ilave edilir ama hava yastığı yoksa yoktur sonradan eklenen birşey değil.
ŞOK ŞOK ŞOK...
demek hava yastıklarını untmasalar fiyat dahada artacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2010 18:34 
Kullanıcı avatarı

yahuu unutma diye birşey söz konusu olabilir mi arkadaşlar Dünya ticaret devi bu adamlar? Barışın dediği gibi bizim bilmediğimiz şeyler var yaneee... :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2010 21:36 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
evet arkadaşlar bu gün dünya gözü ile gördüm. yıldızların oradan geçiyorken girip baktım. yeni araç gelmişti.
ve evet yan hava yastığı yok arabada. ve yine evet far ve yağmur sensörü eklemişler. arkada da park sensörü var. ama park sensörü düğmesi var mı bakmayı unuttum.
bişi dikkaitmi çekti koltuk döşemeleri iyicene mi dandikleşti coltlartda. ya da ben bizim araca alıştım öyle geldi. sanki yan destekleri iyice alçalmış azalmış gibi geldi bana. zaten arka koltukları hiç saymıyorum.
2 hava yastığı ile araç tam ford fiesta olmuş. 2 hava yastığı+abs+far yağmur sensçrü+cruise control. tek artısı mitsu sorunsuzluğu ve start stop ile gelen ekonomi sanırım.
fiyat değişmemiş bu arada 28.000 dedi (sanırım yuvarlak söyledi) düz vitese (cleartec)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 09:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emek Tüzün
Araç: Audi A3
Meslek: Sosyal Medya Danışmanı
Janissary yazdı:
Valla Emek bişey der mi bilmiyorum ama tam bir fiyasko. Elegance diye donanım getiriyorsun invite'dan daha üstün diyorsun sonra 2 hava yastığı ile geliyor cc kaldırılıyor sport modelden. E ne anladım ben bu işten. Benim adıma büyük hayal kırıklığı. Mitsubishi'nin hatası da olsa forumlarda duyulduğunda büyük dalga konusu olacaktır özellikle forum donanımhaberde.

Arkadaşlar, soğuk ama güzel bir Ankara haftasonundan sonra merhaba... Özel mesajları cepten cevaplamaya çalıştım, ama şimdi laptop karşısında biraz bilgi vereyim. Öncelikle araçların 2 hava yastıklı olması üretimle ilgili bir konu değil, daha çok tedarik zinciri ve üretim planlamayla ilgili sorunlar. Şöyle ki, bildiğiniz gibi Colt'un Türkiye'ye sadece 4 hava yastıklı INVITE versiyonu geliyordu... INFORM versiyonlarda ise 2 hava yastığı var... Yani üretim bandında değişik versiyonlar için değişik hava yastığı sayısı söz konusu... ELEGANCE versiyonlar için ise, hem 2 hem 4 hava yastıklı versiyon üretiliyor ve Avrupa'nın bazı ülkelerine 2 bazı ülkelerine 4 hava yastıklı araçlar gidiyor. Burada oluşan durum ise Türkiye'ye gönderilen araçların, diğer banttan geliyor olmaları.

Konu hakkında bilgilendirerek, fiyat hakkında da şunu söyleyebilirim ki, araçların satış fiyatı aynı olup, kampanya fiyatlandırmasındaki indirimlerin farklı olması fiyat farkını oluşturmaktadır. INVITE versiyon için bir süredir devam eden kampanya indirimleri devam etmektedir.

Teşekkürler,

En son Emek Tuzun tarafından 20 Ara 2010 16:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 12:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
olmadı bu iş...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 16:03 
Kullanıcı avatarı

Yalnız dün gördüm ben airport avm de vardı birtane asx ve siyah 5 kapı colt. öndeki krom ızgara iyi durmuş diycem yani aslında iyi durmuş eskiye nazaran ama zayıf kalmış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 16:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emek Tüzün
Araç: Audi A3
Meslek: Sosyal Medya Danışmanı
Bu arada fiyat güncellemesi geldi.

INVITE ve ELEGANCE kampanya teşvikleri eşit seviyeye çekildi.

INVITE (5 Kapı)
4 Airbag + Invite Donanım Paketi

ELEGANCE (5 Kapı)
2 Airbag + Invite Donanım Paketi + Yağmur Sensörü + Far Sensörü + Krom Ön Izgara + Koyu Renk Arka ve Arka Yan Camlar + Sis Lambası + Park Sensörü

Her iki model aynı fiyattan satışa sunulmaktadır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 16:43 
Kullanıcı avatarı

Bunları acep benim arabaya eklettirsem ne kadar tutar Emekcim bir fikrin varmı sevgili dostum... (Yağmur sensörü, far sensörü, Krom ön ızgara, Sis lambası

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 21:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: MuRaT
Araç: CZ3
Meslek: Sig.
termin yazdı:
Bunları acep benim arabaya eklettirsem ne kadar tutar Emekcim bir fikrin varmı sevgili dostum... (Yağmur sensörü, far sensörü, Krom ön ızgara, Sis lambası

Kardeşim artık sende ver şu arabaya son halini de tadını tam olarak çıkarmaya başla:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 02:08 
Kullanıcı avatarı

ya ben dadından yiyemiyorum zaten benim arabayı böylede güzelde benim ki gariban işi ucuza halletmeye çalışıyorum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 02:47 
Kullanıcı avatarı

Emek Bey ve sevgili arkadaşlar,
Colt yeni versiyonlar için fikirlerimi paylaşayım.2009 üç kapı makyajlı colt sahibiyim..yeni kasa sözünü doğru bulmuyorum,tampon,direksiyon ve aydınlatma gurubu değişimiyle hiçbir araç yeni kasa olmaz,makyajlı demek daha doğru..aracımı alırken bayi birsey demişti unutmuyorum; "mitsubishi politikası gereği diger araclar gibi 2-3 senede model değişikliğine gitmez"..bu güzel birşey..hatırlarsanız bir dönem corolla 1.5 senede bir model değiştirdi,bu son modele gelinceye kadar alıcılarını üzdü..kimse aldığı aracın kısa süre sonra "eski kasa" olarak anılmasını istemez... ama mitsubishinin kötü bir huyu var; birşeyleri verir gibi yaparken başka birşeyleri kısıyor..aslına bakarsanız bugünkü yenilikler oyalama taktikleri..düşünün, bugün kullandığımız colt ilk olarak 2004 yılında üretildi..o sene üretilen en dolu aracı bugün elegance dediğiniz aracın yanına koyun artısı vardır eksisi yoktur..motor,şasi,donanım %95 herşey aynı..makyajlamaya karşı değilim ama far-stop-direksiyon değiştirip 2 sene daha kazanmaya çalışmak bir yerden sonra sıkıyor..bakın 7 sene olmuş hala dön dolaş aynı şeyleri müşteriye sunmak ayıp oluyor! 2005 de ilk geldiğinde yumuşak ve daha kaliteli dashboard vardı,şimdikine bakın..deri direksiyon,cruze control getirmiş dashboarddan kısmış,sert plastikten takur tukur bir malzeme kullanmış. 2005 deki kasada motor kaput izolatörü opsiyonel alabiliyorsunuz(sanırım dizel araclarda bu standart) fakat makyajlı için bağlantı yerleri hazır olmasına ragmen üretmemiş,üretmeyi de düşünmüyor! kaç sene önce esp'li colt alma şansınız varken bugün yok! kendi sınıfında neredeyse her aracın esp'li ve hilholderlı versiyonunu bulmak mümkünken coltta değil. asx'de hillholder varmış,e buna da kullansana! bayiler diyor ki stop start özelliği otomatikleştirilmiş araclarda mümkün değilmiş,hadi ya! işte fiat punto bile çıkardı,6 ileri otomatikleştirilmiş şanzıman+hillholder+start stop. alfa romeo mito da çıkardı,citroen çıkardı..hyundai i20 de bile esp'li alma şansınız var.. coltta 2005 de olan standardı ve güvenliği Temsa kısıyor,göz boyama aksesuarlarla durumu idare ediyor. esp gibi bir güvenliği alıyorsun,yerine tampon altı bilmemnesi,krom ızgara,sport,elegance gibi sacmalıklar..bir spoiler bir sis farı koyuyormuş gibi yapıp 2 tane airbagini elinden alıyor. bunlar sonradan uygulanabilecek şeyler,sisler,spoiler ve marşbieller için kavga dövüş,temsaya binbir rica 2700 lira ödedim,bu indirimli hali. lancerdaki gibi 1500 tl ye body kit adı altında isteyene satsana..güvenlikten kısıp aksesuar koymanın mantığını anlamıyorum..Toyotadan çekilen sabancı gurubu mitsubishiye sahip cıkar diye boşuna bekliyoruz galiba.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 10:59 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Dedikleriniz doğru ama şöyle bir tabloda var. Japon markaları bildiğiniz gibi yen ile satılıyor. Son 5 yıla baktığınızda yen de inanılmaz bir artış var. Emek'in bana söylediği kritik bir bilgi var. Mitsubishi en ucuz aracı Türkiye'ye veriyor. Durumda böyle olunca ister istemez bazı özelliklerden kısıyorlar. Aşağıdaki tabloda 2005 ve 2010 arasındaki yen kurları var. Gördüğünüz gibi yende yüzde 50 lik bir artış var. Euro dolarda bu artış ortalama yüzde 15.

2005 Ocak Yen, Döviz ve Euro Kurları;

1 ABD DOLARI 1.3270 1.3334
1 EURO 1.7318 1.7402
100 JAPON YENİ 1.2812 1.2897

2010 Aralık Yen, Döviz ve Euro Kurları;
1 ABD DOLARI 1.5200 1.5273
1 EURO 2.0212 2.0309
100 JAPON YENİ 1.8077 1.8197

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 144 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye