Zaman: 22 Kas 2025 13:49

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 28 Ara 2010 22:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: ex
Araç: mitsuvishi lancer
Meslek: esnaf
Kan grubu: A
Merhabalar, bir kaç gün önce 2011 mitsubishi lancer invite 1.6 aldım. aracımdan çok memnunum fakat araçtan ilk hareket esnasında ses geliyor. nasıl bir ses diyeceksiniz, gougk gougk diye( tak tak) bu ses sadece motoru stop edip tekrar çalıştırıp hareket ettiğim zaman geliyor(ilk 10 metre içinde), bu ilk hareketten sonrası gelen ses hareketin diğer evrelerinde yok, nednei bilne var mı, yada aracında böyle bir ses ile karşılaşan, şimdiden teşekkür ediyorum ilginiz ve nezaketiniz için

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2010 00:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Kendinizi tanıtmak yerine arızayı tanıtmışsınız.. Yanlış mı okudum..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2010 02:42 
Kullanıcı avatarı

yooo gayet güzel okumuşsunuz, bu konuda başarılı olduğunuzu görüyorum:)) okumanız güzel,,
kendimi profilde tanıttım, ekstra olarak burda da mı yani mesajlada mı tanıtmam lazım??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2010 02:57 
Kullanıcı avatarı

bu arada aracım şimdi 510 km de, henüz aracı zorlamadım, ancak yine de bazı fikirler oluştu tabi bir kaç örnek verebilirim,
-aracın fren mesafesi çok iyi
-ses yalıtımının iyi olduğunu düşünüyorum(gerçi performanslı kullanınca daha iyi anlaşılacaktır) ancak aracımı superb si olan bir artkadaş kullandı ses yalıtımının çok iyi olduğunu söyledi,
-henüz yol tutuşunu test etmedim tam anlamıyla ama güven veren bir yapısı var,
-aracın kullanımı çok pratik, vites geçişleri, ilk kalkış ve ara hızlanmaları ile direksiyon tepkimeleri gayet iyi,
-ben 1,5 deki cantların daha güzel olduğuna katılmıyorum 1.6 kasaların cantı daha gösterişli ve sanki aracı daha heybetli göstermiş,
-aracı en fazla 140 km ye kadar hızlandırdım, uzun yolda tüketim olarak en aşağı 5 i gördüm ancak yakıtının daha da ineceğini düşünüyorum, özellikle vites konusunda ki yönlendirmelere uyulursa daha da tasarruflu bir araç olur, ancak düşük hızlarda yüksek vites istiyor
-aracın iç kısmını begenmeyen arkadaşlara katılmıyorum, ancak sade olduğunu kabul ediyorum, fakat bu sadelik aracın kontrolünü daha da rahatlatmış,( ama bir çok düğmenin birden fazla fonksiyonu var çözmek zaman alacak),
-kliması oldukça başarılı,
-sensörleri anladığım kadarıyla başarılı,
koltukları çok rahat, ama koltuk üzerinde hava yastığı olması üzerine koltuk yüzü almamıza engel, o yüzden aracın koltuk yüzlerine iyi bakmak lazım,
-aracın bağaj kısmı oldukça geniş, ancak malzemesi çok kalitesiz begenmedim,
-araçla 3000 devirde 120 km yapılabiliyor,
-hafta sonu muhtemelen rodajını tamamlarım(1000 km) o zaman daha sağlıklı bilgiler verebileceğimi düşünüyorum, gerçi rodaja gerek yok dediler servisteki elemanlar ama kitapçığında 1000 km kadar performanslı kullanmayın diyor, hatta frenlerin bile 200 km rodajı var:))
-müzik sistemi gayet başarılı, ama son sesi biraz az gibi geldi bana,
-başkada aklıma birşey gelmiyor devamını yazarım, sağlıcakla kalın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2010 12:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
Başlık "kendizi tanıtın" bölümünden ilgili bölüme taşındı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ara 2010 13:02 
Kullanıcı avatarı

klavuzuna göre radyosundan müzik türü seçip(klasik, pop, haberler, yol bilgisi vs..) arama yaptırdığımız zaman radyo bizim istediğimiz tür proğramları buluyormuş. bu Türkiye de mümkün mü acaba, hiç deneyen oldu mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 01:28 
Kullanıcı avatarı

neden bana cevap yazan olmadı ki acep:)) bu ses gerçekten kafamı çok kurcalıyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 01:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
forexample yazdı:
neden bana cevap yazan olmadı ki acep:)) bu ses gerçekten kafamı çok kurcalıyor

Böyle bir sorun yaşayan olmadığından cevap veren olmamıştır.bendede lancer var çok düşündüm nereden olabilir diye aklıma bişey gelmiyor sıfır km araçta.eski olsa akslardan salıncaklardan motor takozlarından diye fikir üretebilirdim.bilende olmadığına göre siz en kısa sürede servise götürüp gösterin.sonuçta sıfır km araç almışsınız kafanız rahat binmeniz gerek.o şekilde kafa takarak binilmez.bakarsınız önemli bişeydir fabrikasyon bi hata vardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 12:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
Servise gidin ilgilenirler, benim torpidodan hala geliyor hala çözemediler şimdi torpido amatisörünü değiştirecekler bakalım olmadı torpidoyu değiştirecez artık :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 03:03 
Kullanıcı avatarı

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar, servise gittim, ilk başta el freninin çekilmesi ve uzun süre o şekilde kalması nedeniyle disklerin birleştiği ve el freninin indirilip hareket edilince disklerin birbirinden ayrılması sesidir o dediler, problem olmadığını bunun normal olduğunu söylediler, bende inandım ve ordan ayrıldım, ancak sonradan farkettim ki aracın el freni ile alakası yok, her stop edip çalıştırıp hareket edişimde ses geliyordu, tekrar gittim servise onlarda evet el freninden degil o zaman dediler sesin nerden geldiğini bulmaya çalıştılar bulamadılar, deneme sürüşü yaptılar evet ses vardı kendileride kabul ettiler ancak çözüm bulamadılar, sonra ellerinde bulunan 2008 model 1.5 invite 47000 km de olan bir araç üzerinde aynı sesin olup olmadığını değerlendirdiler evet onda da aynı ses vardı, ve cevap olarak bu araçların hepsinde var sorun yok dediler, olay budur arkadaşlar servisçi arkadaşların araçtan anladıkları bu kadar. ancak satış bölümündeki arkadaşlar aracın satışı bitmiş olmasına rağmen ilgilendiler sağolsunlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 19:20 
Kullanıcı avatarı

kusura bakmayın ama ben oha diyeceğim bu duruma.yapabilirsen yap yapamazsan bu modeller böyle abi.artık kabak tadı verdi bu cevap.bu mitsubishi servisleride iyi bi elden geçmeli artık.kardeş söyle o adamlara o zaman.bu durum kronik değil.benim aracımda yok öyle bir durum.valla sen iyi bişey dememişsin ben o lafı diyecek adamın alnını karışlardım oracıkta.kayın pederin arabası ufak bi kaza geçirmişti.markası chevrolet kalos.samsunun ilçesinde ikamet ettiklerinden bana söyledi alırmısın diye parçaları.gittim yetkili servisten siparişi verdim.yalnız kayın peder numarayı yanlış vermiş.ama ben parçaları alırken parçalarda yanlışlık olursa uyumsuzluk olursa değiştirirmisinz diye sordum tamam dediler.bugün götürdüm baktım kem küm ediyolar.yok alamayız yok parçada sorun olursa alırız dedik gibi kıvırmaya başlayınca tepem attı yüksek bi sesle bana baak sen böle böle dedin şimdi sakın kıvırayım deme lafı çevirme beni deli etme dedim adam hemen alttan aldı.tamam efendim bakalım yarın bi getirin müdürümüze soralım biz bugün toplantı için gelmiştik fela demeye başladı.bu adamlara sert davranmak gerekiyor ben onu anladım azcıkta işi bildiğinizi göstermek gerekiyor.size dediği bu modeller böyle oluyor lafını bana deseler sanırım kıyamet kopar.o adamı o modele sokarım.anlar nasıl bişey olduğunu.böyle gerizekalılar marka imajını bozuyor zaten

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 03:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: kemal
Araç: lancer
Kan grubu: b+
merhaba arkadaşlar sitenizde yeniyim ancak 3 senelik bir lancer kullanıcısıyım ve bu zaman zarfında araçla ilgili konuları kendi çabamla öğrendim, arkadaşımızın aracın marşa basıp ilk hareket halinde iken gelen ses abs nin devreye girme sesidir ve abs den gelir hatta araç ilk hareket heline geçince sol ayagını hafifce fren pedalına koyarsan o sesin çıktığı anda pedalın hafifce geriye vurduğunu hissedersin , marşı kapatmazsan istediğin kadar dur kalk yap o ses gelmez , taki marşı kapatırda yeniden açarsan, bende aynı senin gibi arabayı ilk aldığım sene sesten rahatsız oldum acaba bir sorunmu var diye hatta servise götürdüm anlamadılar araştırdım ve bu şekilde olduğunu öğrendim , gerçi bu sesi bir çok insan fark etmiyor biraz can kulağıyla dinlersen duyarsın :) , meraklanma ben 2,5 senede 83.000 km yaptım ve hala o ses çıkıyordu :) ve frenler her zaman emrime amadeydi :) , benim 1,5 lanceri 2011 1,6 ile takas ettim henüz aracı kullanmak nasip olmadı şu an kabortaya film çektiriyorum diğerinde taş izlerinden usanmıştım, bi kullanıyım onu size bilgi aktarırım bilmediklerimizi paylaşırız, hoşçakalın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 15:30 
Kullanıcı avatarı

ben ses konusunda çok dikkatli ve pimpirikliyim.o ses bende olsa duyardım.hatta bu yazılanları okuduktan sonra dikkat ettim öyle bir ses yok.eğer bahsettiğiniz ses sizde varsa ve bu normalse demekki benim aracım normal değil.bu durumda bu ses niye bende yok diyemi servise gideyim şimdi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 00:09 
Kullanıcı avatarı

yorumlar için teşekkürler, söylediğim gibi 2 tane lancer kullandım ikisinde de o ses vardı, fakat benimki 2011 1.6 araç olup, diğer denediğim 2008 1.5 47000 de olunca emin olamadım acaba sorun var mıdır diye, hatta precious un gazına gelip adamları haşlamayı bile düşündüm:)) ama lancer58 in yorumu içimi rahatlattı, yeni aracın hayırlı olsun lacer58 kardeşim tekrar yorumlarını bekliyorum, ama gerçekten bir gariplik var precious un aracında ses olmaması benim kullandıklarımda ve lancer58 in kullandıklarında ses olması.....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 00:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
forexample yazdı:
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar, servise gittim, ilk başta el freninin çekilmesi ve uzun süre o şekilde kalması nedeniyle disklerin birleştiği ve el freninin indirilip hareket edilince disklerin birbirinden ayrılması sesidir o dediler, problem olmadığını bunun normal olduğunu söylediler, bende inandım ve ordan ayrıldım, ancak sonradan farkettim ki aracın el freni ile alakası yok, her stop edip çalıştırıp hareket edişimde ses geliyordu, tekrar gittim servise onlarda evet el freninden degil o zaman dediler sesin nerden geldiğini bulmaya çalıştılar bulamadılar, deneme sürüşü yaptılar evet ses vardı kendileride kabul ettiler ancak çözüm bulamadılar, sonra ellerinde bulunan 2008 model 1.5 invite 47000 km de olan bir araç üzerinde aynı sesin olup olmadığını değerlendirdiler evet onda da aynı ses vardı, ve cevap olarak bu araçların hepsinde var sorun yok dediler, olay budur arkadaşlar servisçi arkadaşların araçtan anladıkları bu kadar. ancak satış bölümündeki arkadaşlar aracın satışı bitmiş olmasına rağmen ilgilendiler sağolsunlar

Birincisi, servisler konusunda haklisin maalesef :)

Ikincisi, ayni ses bende de var. Harekete gecince birkac saniye icinde geliyor ya da belli bir hiza ulasinca geliyor tam cozemedim. Sanki kapilarin kilitlenmesi gibi bir ses geliyor degil mi :) Ben de merak etmistim ama sorun oldugunu dusunmedim hic.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 00:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Özgür Turhan
Araç: 2009 Mitsubishi Lancer İnvite
Kan grubu: BRh+
Aynı ses Bende de var şu ana kadar 2 sene oldu herhangi bir sıkıntı yok.. İlk kalkmada her zaman yapıyor ama el frenini çektip indirdikten sonra yapıyor... Elfreniyle alakalı bir durum diye tahmin ediyorum... :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 02:33 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar demekki bende sorun var :) benden ses gelmiyor çok baktım her şekilde çok denedim.yok oğlu yok.catalyst in dediği hareket etmeye başladığında kapı kilitleme sesi var.o sesin kapı kilitlenmesinin sesi olduğunu biliyorum.inşallah o sesle karıştırmıyosunuzdur.ama onun dışında bi ses yok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 13:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Allah Allah ne bu acaba? Ben de yok inşallah da olmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 21:14 
Kullanıcı avatarı

muhtemelen kapıların kilitlenme sesiyle karıştırılıyor.araba hareketinden 10 km hıza ulaşınca kapılar otomatik kilitleniyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 22:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
kapıların kilitlenmesi otomatik bir olay değil ki araç hareket edince ses gelsin
o duyulan ses abs'nin devreye giriş sesi ve araç hızı 10 km/saat hızı ilk geçtiğinde duyulur. zaten bu lancer kitapçığında 4-81 numaralı sayfada "abs fren sistemi" başlıklı konuda: (aynen kopyala yapıştır yapıyorum)

Motoru çalıştırdıktan hemen sonra sürmeye başlarsanız, motor bölümünden bir çalışma sesi gelecektir veya fren pedalından bir geriye darbe hissedebilirsiniz. Bunlar, ABS’nin kendi kontrolünü gerçekleştirirken çıkan normal sesleri veya çalışmasıdır. Bu bir sorun olduğunu göstermez.

(4-82 nolu sayfada devam olarak)
ABS, aracın hızı yaklaşık 10 km/h’ye (6mph) ulaştıktan sonra kulanılabilir. Araç 5km/sa’e (3mph) düştükten sonra çalışmayı durduracaktır.
şeklinde belirtilmiştir.

Ayrıca
4-88 de ASC başlığında

Aşağıdaki koşullarda motor bölümünden bir çalışma sesi gelebilir. Ses ASC’nin çalışmasının kontrolü ile ilgili olabilir. Bu zamanda, eğer fren pedalına basarsanız, bir karşı darbe hissedersiniz. Bu bir sorun olduğunu göstermez.
• Kontak anahtarı “ON” konumuna çevrildiğinde.
• Motor çalıştıktan sonra araç bir süre sürülünce
● ASC devreye girince aracın gövdesinden bir titreşim geldiğini hissedebilir veya motor bölümünden bir gürültü duyabilirsiniz.
Bu sistemin normal çalışmakta olduğunu gösterir. Bu bir sorun olduğunu göstermez.
● Kilitlemesiz fren sistemi uyarı lambası yanarken ASC devrede değildir.

Devam olarak 4-89 da

Stabilite kontrol fonksiyonu kaygan yollarda veya hızlı manevra sırasında sürücünün aracı kontrol etmesine yardımcı olacak şekilde tasarlanır. Her tekerlekteki frenlemenin ve motor çıkış gücünün kontrol edilmesi ile çalışır.
NOT
● Stabilite kontrol fonksiyonu yaklaşık 15 km/h (9mph) veya daha yüksek hızlarda çalışır.

bu durumda duyulan veya hissedilen şey abs ya da astc'nin devreye alınma sesidir arkadaşlar. Ve şu an 3. lancer aracını süren bir kişi olarak (1.5 at, 1.8 cvt ve 1.8 cvt) bu sesleri her zaman duydum ve bahsi geçen titreşimleri hissettim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: