Zaman: 27 Eyl 2025 20:44

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Istanbul / Goztepe'den selamlar
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 12:02 
Kullanıcı avatarı

Araç: Carisma 1.8 GDI LB
Kan grubu: B+
Selamlar,

Istanbul Goztepe'de ikamet ediyorum ve 1.8 GDI Carisma kullanicisiyim. Meslek olarak teknik adamim ama araclar konusunda pek bilgili oldugum soylenemez.

Yetkili servislerin ucretleri, orjinal parcalarin pahaliligi ve aracimdaki binbir turlu sorun arasinda ne yapayim ne edeyim diye arastirirken burayi buluverdim.

Bir aksilik cikmazsa bol bol sisirecegim basinizi, gul gibi gecinip gidecegiz. =)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 12:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Selam aramıza hoşgeldiniz de, keşke daha fazla bilgi verseydiniz kendiniz hakkında (isim, yaş vs.) :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 12:21 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Hoşgeldiniz,
Daha detaylı tanımak isteriz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 12:34 
Kullanıcı avatarı

Tanitayim tabiki.

Adim Timucin. Simdiye kadar hep Tim diye kisaltildigindan uzun uza Timucin diyen pek az. Her yerde Tim geldi Tim gitti seklinde biliniyorum/taniniyorum. =)

28 Yasindayim, web yazilimcisi ve linux sistem yoneticisiyim. Su anki isimde meslegimin biraz disina cikarak network isine el attim. Istanbul'da bir cok noktayi kapsayacak bir kablosuz ag yaratmaya calisiyoruz ve kisitli bir bolgede de olsa bunu basarmis durumdayiz.

Isten gucten baska bir seye vakit kalmadigindan baska bir ugrasim yok simdilik. Evi bile otel modunda kullaniyoruz, yatmadan yatmaya.

Bu yogunluk arasinda aracimin sorunlarini cozebilirsem, biraz da sohbet muhabbet edersem ne mutlu bana.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 13:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
:) Aynı meslek grubundan üyeler giderek artıyor forumumuzda :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 14:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
öncelikle hoşgeldiniz. iyi forumlar.
mesleğinizi de duyunca şu ara ne yapabilirim diye araştırdığım bir konuyu size sormak isterim. Bilen diğer arkadaşlar da cevaplarlarsa sevinirim.
yakın zamanda evimi taşıdım. eski evimde superonline'ın 10 mbit fiber internetini kullanıyordum. yeni taşındığım yerde bu hizmet yok. internete bağlantımı avea hattımın 4 gb interneti ile telefonumu 3g modelk olarak kullanarak sağlıyorum. aynı esnada telefonuma yükediğim juikispot yazılımı ile bu interneti w-lan olarak da eşimin diz üstü bilgisayarı ile paylaşıyorum. fakat hem ben evde değilken eşim internete bağlanamadığı için hem de 4 gb internet çok kısıtlı kullanım imkanı sağladığı için (hız olarak değil gerçi hızından memnunum) yeni çözüm arayışlarına giriştim. tek seçeneğim ttnet abonesi olmak ama o firmaya daha fazla para kazandırmak istemiyorum. internetin yanında saçma sapan masraflar da çıkarıyor.
oturduğum evin 2 kat üstündeki dairede baldızım oturuyor. ve halihazırda ttnet abonesi. kendisi istersek interneti kendisi ile ortak kullanabileceğimiz belirtti. elimde bulunan linksys wireless modem ile 2 kat yukardan sinyal almaya çalıştığımda bunu başaramadığımızı gördüm. eşimin diz üstü bilgisayarından sinyal en iyi çektiği yerde bile çok düşük. şimdi size bir kaç sorum olacak
1- wireless access point alsam ve bunu kendi dairemde bulundursam 2 kat yukardaki w-lan yayınını sağlıklı şekilde alabilir miyim?
2- bu tip cihazlarla sadece wireless mi paylaşılabiliyor? yoksa cihaz üzerinde ethernet girişi de oluyor mu? zira benim kullandığım cihaz masaüstü ve üzerinde wireless modem yok.
3- wireless access point yerine daha güçlü bir 802.11g wireless modem alsam en azından eşimin bilgisayarı (benim bilgisayarım daha dip bir odada olduğu için yayını sağlıklı alabileceğini pek düşünmüyorum.) 2 kat yukardaki yayını görebilir mi? bu tip bir cihaz usb mi olmalı yoksa pcmcı girişine takılan cinsten mi olmalı?
4- daha iyi yayın almak için access point ya da güçlü bir alıcı yerine, elimdeki modemi daha güçlü bir modemle değiştirmek mi gerekir yoksa?
kısaca sorunum 2 kat yukardan w-lan yayınını iyi bir sinyalle almak. ve bunu olabildiğince ucuz ama bir yandan da performanslı şekilde halletmek. sizin tavsiyeniz nedir bu konuda.
bu da elimdeki wireless modemin ürün linki:
http://www6.nohold.net/Cisco2/ukp.aspx?pid=80&login=1&app=search&vw=1&articleid=4458&donelr=1

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 14:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Hoşgeldiniz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 15:02 
Kullanıcı avatarı

Hosbuldum,

Bulundugunuz bolge neresi acaba ? Bizim yayin verdigimiz bir yer ise kendimizi tavsiye edeyim. =)

Iki kat yukarisi ile baglantiyi wireless ile saglayabileceginizden supheliyim cunku kalin duvarlar ve sinyali etkileyebilecek materyaller iki kat arasinda bolca bulunuyordur. Bu sorunu asabilecek frekansta ve gucte yayin yapabilecek cihazlar mevcut fakat bunlari kullanmanizi tavsiye etmiyorum. Siz yayini 2 metre oteye aktarmak isteseniz bile bu tip cihazlarin kapsama alani cok daha genis ve cogunun yayini icin ozel izinler gerekiyor. Saglik acisindan da faydali olduklari soylenemez pek.

Eger 2 kat yukaridan asagiya kaliteli ve iyi cakilmis bir CAT5/CAT6 kablo indirebiliyorsaniz tum sorununuzu cozebilirsiniz. Illaki kablosuz olacak derseniz standart access point'leri havalandirma boslugu gibi bir yere birbirlerini gorecek sekilde yerlestirip yine yayin almaniz mumkun. Katlar arasindaki duvarlarin yayini zayiflatmasini engellemis olursunuz boylece.

Bu arada access point yerine modem almak pek iyi bir fikir degil cunku modemlerin isi yayin dagitmak oldugundan cogunda access point ozelligi bulunmaz. Haliyle bosuna almis olursunuz.

Bu arada sinyal gucu olayinin tek tarafli olmadigini anlatabilmek adina su ornegi de vereyim; Benim 10km oteye yayin yapabilecek bir cihazim olsa ve siz evinizden bu sinyali gorseniz dahi baglanamazsiniz. Cunku sizin cihaziniz "haci burdayim ben aloooo" diye bagirsa bile benim cihazima kadar ulasmayacaktir sinyali. Cok yuksekte ucan bir ucaga el sallayip gormesini beklemek gibi bir sey olur o. =)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2011 22:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: oğuz
Araç: 2011 colt cz3
Meslek: öğrenci
Kan grubu: AB -
Aramıza hoşgeldin dostum... :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2011 23:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
sinir kupu yazdı:
öncelikle hoşgeldiniz. iyi forumlar.
mesleğinizi de duyunca şu ara ne yapabilirim diye araştırdığım bir konuyu size sormak isterim. Bilen diğer arkadaşlar da cevaplarlarsa sevinirim.
yakın zamanda evimi taşıdım. eski evimde superonline'ın 10 mbit fiber internetini kullanıyordum. yeni taşındığım yerde bu hizmet yok. internete bağlantımı avea hattımın 4 gb interneti ile telefonumu 3g modelk olarak kullanarak sağlıyorum. aynı esnada telefonuma yükediğim juikispot yazılımı ile bu interneti w-lan olarak da eşimin diz üstü bilgisayarı ile paylaşıyorum. fakat hem ben evde değilken eşim internete bağlanamadığı için hem de 4 gb internet çok kısıtlı kullanım imkanı sağladığı için (hız olarak değil gerçi hızından memnunum) yeni çözüm arayışlarına giriştim. tek seçeneğim ttnet abonesi olmak ama o firmaya daha fazla para kazandırmak istemiyorum. internetin yanında saçma sapan masraflar da çıkarıyor.
oturduğum evin 2 kat üstündeki dairede baldızım oturuyor. ve halihazırda ttnet abonesi. kendisi istersek interneti kendisi ile ortak kullanabileceğimiz belirtti. elimde bulunan linksys wireless modem ile 2 kat yukardan sinyal almaya çalıştığımda bunu başaramadığımızı gördüm. eşimin diz üstü bilgisayarından sinyal en iyi çektiği yerde bile çok düşük. şimdi size bir kaç sorum olacak
1- wireless access point alsam ve bunu kendi dairemde bulundursam 2 kat yukardaki w-lan yayınını sağlıklı şekilde alabilir miyim?
2- bu tip cihazlarla sadece wireless mi paylaşılabiliyor? yoksa cihaz üzerinde ethernet girişi de oluyor mu? zira benim kullandığım cihaz masaüstü ve üzerinde wireless modem yok.
3- wireless access point yerine daha güçlü bir 802.11g wireless modem alsam en azından eşimin bilgisayarı (benim bilgisayarım daha dip bir odada olduğu için yayını sağlıklı alabileceğini pek düşünmüyorum.) 2 kat yukardaki yayını görebilir mi? bu tip bir cihaz usb mi olmalı yoksa pcmcı girişine takılan cinsten mi olmalı?
4- daha iyi yayın almak için access point ya da güçlü bir alıcı yerine, elimdeki modemi daha güçlü bir modemle değiştirmek mi gerekir yoksa?
kısaca sorunum 2 kat yukardan w-lan yayınını iyi bir sinyalle almak. ve bunu olabildiğince ucuz ama bir yandan da performanslı şekilde halletmek. sizin tavsiyeniz nedir bu konuda.
bu da elimdeki wireless modemin ürün linki:
http://www6.nohold.net/Cisco2/ukp.aspx?pid=80&login=1&app=search&vw=1&articleid=4458&donelr=1

Dostum işi ustasına sormuşsun ancak ben de okulda bu tür cihazlar kullandığımız için fikrimi söylemek istedim.

Öncelikle evindeki kablosuz modemin Access Point(AP) özelliği yok.. Eğer eve ttnet almayacaksan onu direk oyun dışı bırakıyoruz.

Anladığım kadarıyla evde 2 laptop ve bir masaüstü var. Bunların 3'ünü de nete bağlamak için şöyle bir çözüm geliyor aklıma..

Çözüm 1: 40-100TL
7db gücünde anteni olan ve usb'den bağlanan AP'ler var.. Bunu masaüstüne bağlarsın. Yukarıdaki interneti bununla rahatça görürsün. Evdeki laptop'lar da senin aldığın bu cihaza bağlanırlar. Sonuçta herkesin interneti olur. En hızlı internet o cihazın bağlı olduğunda olur. Diğerleri de "fena değil" dedirtecek cinsten olur.

Örnek: http://www.hepsiburada.com/Liste/netmas ... id=bd97465

Çözüm 2: 40-100TL
Yukarıdaki modemde birden çok ethernet çıkışı varsa, 10-15 metre ethernet kablo alınır ve ucuna ufak AP'lerden alınır. Biz okulda bu ucuz yolu kullanıyoruz. Airties'ın ucuz yollu bir ürünü işimizi görüyor. Evin heryerinde gayet güzel çeker. Ancak dışardan kabloyu eve sokmak ve yukarıdaki modemde yeterli ethernet çıkışı olmaması gibi durumlar varsa bu çözüm işinizi görmez.

Çözüm 3:
AP'li güzel bir modem alınır. Yukarıdan ethernet kablosu çekilir ve evdeki cihaza kablolu internet erişimi sağlanır. Evdeki makineler ise aldığımız bu cihaza kablosuz bağlanır.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 01:01 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yav şimdi benim elimdeki cihazda da mı ap olması lazım. ben elimdekini yukarı koyar oradan haberleşirim diye düşünmüştüm. her halukarda yukarda kablosuz modem yok bendeki takılacak yukarı. yukarıda benim modem aşağıda kablo ile ya da kablosuz ap olmuyor mu?
bu arada evde 1 tane pc bir tane laptop var. ikisi de ideal kullanımda (hanımın ve benim çalışma odalarımızda) olduğu zaman arada 2 kattan daha fazka duvar olacak. ters istikametteler ve 2 kat var arada.
bu arada 2 çalışma odası size saçma gelebiir ama ben sigara içiyorum hanım rahatsız oluyor. eh o da akademisyen yapacak bişi yok. çocuk olmadığından 3+1 evde 2 çalışma bir yatak odası işimizi görüyoruz :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 14:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
sinir kupu yazdı:
yav şimdi benim elimdeki cihazda da mı ap olması lazım. ben elimdekini yukarı koyar oradan haberleşirim diye düşünmüştüm. her halukarda yukarda kablosuz modem yok bendeki takılacak yukarı. yukarıda benim modem aşağıda kablo ile ya da kablosuz ap olmuyor mu?
bu arada evde 1 tane pc bir tane laptop var. ikisi de ideal kullanımda (hanımın ve benim çalışma odalarımızda) olduğu zaman arada 2 kattan daha fazka duvar olacak. ters istikametteler ve 2 kat var arada.
bu arada 2 çalışma odası size saçma gelebiir ama ben sigara içiyorum hanım rahatsız oluyor. eh o da akademisyen yapacak bişi yok. çocuk olmadığından 3+1 evde 2 çalışma bir yatak odası işimizi görüyoruz :D

Ben yukarda kablosuz var sandım ya.. O zaman önce senin modemi yukarı tak bakalım çekecek mi? Belki de direk çeker.. Eğer çekmiyorsa çözüm 1 deki gibi güçlendirilmiş ve aynı zamanda AP larak da çalışabilen bir antenle işini görebilirsin sanırım.

Ama garanti olsun istersen yukarıdan aşağı 10-15 metre ethernet kablosu sarkıt ve evin içinde ufak AP'lerden al.. Bizim okuldaki şu şekilde.. 4-5 bitişik sınıf rahat internete giriyor bununla.. Bizimkinde switch de var.. O da masaüstüne internet sağlamak için.

Resim

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 20:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
sinir kupu yazdı:

anlaşıldı senden de araba alınmaz :D

tim dostum hoşgeldin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 23:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
sinir kupu yazdı:

anlaşıldı senden de araba alınmaz :D

tim dostum hoşgeldin...

Yav ne alaka. arabamda hiç sigara içmedim demiyorum. ama sadece köprü trafiği gibi sıkışık trafikte kolumu dışarı sarkıtıp içiyorum. yoksa ne küllük ne de çakmak daha el değmemiş şekilde duruyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2011 22:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
hoşgeldin tim:))

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi