Zaman: 17 Ara 2025 08:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 10:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: tolga
Araç: 2011 colt elegance (Cleartech-mt) siyah
Meslek: işci
Kan grubu: Arh-
merhaba sevgili arkadaşlar.1 hafta önce bende yeni colt 2011 elegance alarak aranıza katıldım.arabayı azizoğlundan aldım.1 hafta sürdüm araba 400 km de iken sarı motor lambası yandı servise götürdüm arabayı bilgisayara bağladılar oksijen sensörü hatası diye bi yazı çıktı ekranda ve ayrıca arka eksoz kısmı fotoğrafı çıktı.arızayı sildiler ve bi daha yaprsa parçayı garanti kapsamında değiştirelim dediler.lakin moralim çok bozuk daha 400 km de araba sarı motor ışığı yakarmı.aldığım benzinin pis olduğunu söylediler.kim sıfır araba alırda 400km sonra böyle bir hatayla karşılaşır.ayrıca internette okuduğum kadarı ile bu oksijen sendörü hatası rolantide bozukluklara ve aracın çok yakmasına sebep oluyormuş.ben dikkAt ettim hakikaten benim rolanti mesela boştayken 1 toplu iğne kalınlığı kadar kendi kendine yukarı ve aşağı hareket ediyor yerinde durmuyor.servis bidaha yaparsa gel dedi ama o zamana kadar bu şekilde kullanmaya devam edersem katalitik konventör arızası verirmiş ve bu dahada masraflı bir işmiş internette okudum bunuda.diğer bir dorun ise babam eve gidince baya bi fırça attı bana arabayı ver sıfırnı al böyle bişey olmaz dedi hanım ise arabayı aldığımızda içinde 1 adet söndürülmüş izmarit olduğunu ve arka koltukların ve ön koltukların neden naylonlarının olmadığını ve bu arabanın az kullanılmış bir ikinci el olabileceğini kilometrenin sıfırlanıpda verilmiş olabileceğini idda ediyor.allah rızası için yardımcı olan gitti paralar. :Yahoo!:

En son dizanteri tarafından 29 Oca 2011 17:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 11:18 

İsim: TOLGA
Meslek: SATIŞ DANIŞMANI
Kan grubu: Arh+
İlk önce aracınız hayırlı olsun.aracın plakası trafikten çıkış yaptıysa böle az kullanılmış bir araç olma ihtimali yok.hiçbir bayi arabayı kullanıp onsan sonra sıfır araç diye satamaz.hele hele ankara bayisi asla ve asla böyle birşey yapmaz.biz sıfır araç tesliminde koltukların naylonları söküp teslim ediyoruz.araclar bayiye gelir otoparka çekilir plakası çıkınca iç dış temizliği yapılır ve teslim edilir.8 yıldır satış danışmanıyım hiçbir arabamı üzerinde naylonlarıyla teslim etmedim.o yüzden böle şeyler üzülüp sıkıntı yaratılacak şeyler değil..

YÜKSELİŞ NAKİL ARAÇ.TUR.TİC.LTD.ŞTİ.
ÜNİVERSİTE CD. N:72
BORNOVA / İZMİR
Tel:232.3421700-324
Fax:0232-3423510
Cep:0532-6616554

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 11:22 
Kullanıcı avatarı

peki hocam ikinci el olayını geçelim diger oksijen sensörü arızasına ne diyeceksiniz.400km de araba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 11:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Dedikleir gibi kötü yakıttan olabilir. eğer sorundevam ederse değiştireceklermiş zaten. üzülmeyue mahal yok bence. rolantideki küçük düzensizliler (sizin dediğiniz kadar küçük) olmayacak şeyler değil. benim arabam da yapıyor ama herhangib ir ışık yakmıyor. 100-200 devir filan olsa hatalı derdim ama vuruntu önleme sistemi sebebiyle de olaiblir o kadar küçük düzensizlikler. artık motor fanı ble devreye girse elektirk çeken başka bir şey bile olsa rolantide değişim gözlenir. direksiyonu çevirmeniz filan da buna dahil.
ama içiniz rahat edecekse değişim rica edin. sonuçta bu araçlar da kul yapısı. bu sorunun sürekli tekrarı anlamına da gelmez. ve hala dedikleri gibi kötüğ yakıt kurbanı olma şansınız da var.
yeni arabanın çok yakması da normal bir olaydır ayrıca. yakıttan dolayı şüpheye düşmeyin. 2. ,3. depodan sonra iyice düşer yakıt. ilk 10 bin km de düşmeye devam eder. bakıma doğru biraz yükseklir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 11:34 
Kullanıcı avatarı

hocam ben bu parçayı değiştirmsem bu şekilde beyin sıfırlanmış halde kullansam.zor zor biriktirdiğim paralarla üzerini kredi çekerek aldığım 1 çukura dahi girmediğim her koşula vites değişimlerine dikkat ettiğim fırca sürdürmediğim ağaç altına park etmediğim gözüm gibi baktığım arabam bozulurmu? değiştirmesem nolur o oksijen sensörünü? araba çokmu yakar bozulurmu stop mu eder nolur? nedir bu aletin işe yaramazlığı.petrol ofisinede lanet olsun.yaktı arabamı.opetten temiz benzin alsam 3 -4 depo bu araç içindeki motor içindeki pislikler temizlenirmi? araba atarmı kendisi pislikleri yoksa arabanın bütün iç aksamı şu an pislik içindemi.temiz benzinlede 400 km daha yapsam pislikler gitmezmi? ne olur yardım edin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 11:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
marka belirlemesi yapma dostum gözümle görmeden inanmazdım ama benzinlikten benzinliğe fark var :) ben kentimdeki opeti kullanmazken po dan çok memnunum :)

aracınız garantili bir araç, eğer yapımda bir kusur veya parça kusuru varsa zaten servisin değiştirme yükümlülüğü vardır.değiştirmenizde arabanın değerinde bir düşüşe neden olmaz çünkü garantiden :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 12:01 
Kullanıcı avatarı

oksijen sensörü ile birlikte hava filtresi benzin filtresi ve bujilerede baktırmam gerekirmi.bi arkadaş kirili benzinle 30km yaptıktan sonra bujilerin karardığını söylemiş.aslında ben teknik bir bilgi istiyorum sağolsun cevap veren arkadaşlar var ama genelde konunun ana fikrinden(yani oksijen sensörünün arabaya vereceği hasar ve motorun içinin kople kirli olup olmaması,temiz benzinden sonra pisliklerin temizlenip temizlenmeyeceği gibi) daha çok benzin markaları yada ikinci el araba satamaz servisler vs. vs. gibi konularda yardım gelmiş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 12:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
teknik meselede sinirküpü var akşama doğru uğrar yanıtlar sorunuzu :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 12:47 

İsim: NİYAZİ
Araç: yaya
Meslek: banka çalışanı
Kan grubu: 0 +
Arabanız Hayırlı olsun tekrar,

Bence çok fazla panik yapıyorsun. rahat ol. Garantili araba ne değişmesi gerekiyorsa hemen değiştir.
Garantili araba kullanmamın tadını çıkar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 13:30 
Kullanıcı avatarı

hocam olmayan para ile araba aldım.gözümden daha iyi bakıyorum arabama.doğal olarak panik yapıyorum.kredi ile kasko ile zırt pırt derken 33 milyar param gitti.aldığımız maaş 1200 tl. panik yapmayayımmı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 13:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERDAL
Araç: 2009 1.5 İNVİTE YAKUT KIRMIZI LANCER
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Brh+
Şanssızlık bendede 2009 lancer var.Benimde arka oksijen sensörü garantiden değişti geçen yıl.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 16:01 
Kullanıcı avatarı

666 hocam değiştirmeyince ne gibi bi zararı varmış.ayrıca sadece sensörümü değiştirdin,bujilere baktırdınmı yada benzin filtresine?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 16:36 

Arkadaşım benim demek istediğim şu; Araştırıp öğrenmen güzel bir şey fakat araban yeni ve garantili,

arıza lambası yanıyorsa veya bir sıkıntısı varsa , gösterirsin servisi arızalı parçanı yenisi ile değiştirmek istiyorum dersin değişir... 1krş parada vermezsin garantide olduğundan..
Araçta sıkıntıntı varsa servis bunu yapmak veya değiştirmek zorunda..

vermezzsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 17:07 
Kullanıcı avatarı

santos hocam vel hasıl ben bu parça değişinceye kadar 200 km daha bindim bana ileride bi zararı olurmu oksijen sensörü hatalı bi arabaya binmenin.herşey garanti kapsamında değil hocam.kapsamsız bi yerden arıza gelirse o kötü diye soruyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 17:32 

Yakın zamanda ben katalitik konvektör sorunum vardı. Arıza Lambam yanıyordu.
servisten bunun Oksijen sensörü ile birlikte değişmesi gerektiğini söylediler.
Bir başka serviste oksijen sensörünün değişmesine gerek yok Konvektörün değişmesi yeterli dediler.Sonuçta para ödeyecektim. 2-3 milyar işçilik ve parça fiyatları vardı.
daha az bir paraya sadece konvektörü değiştirerek çözdük.

Buradan edindiğim bilgilere göre bu tür arızaları aracın yakıt olarak daha fazla yakmasına sebep olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 19:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
dostum henüz 400 km deki bir arabaya kirli benzinden dolayı bişey olmaz diye düşünüyorum.
bence anlık bir hata olmuştur ve tekrarlamaz inşAllah.
bir sorun olsa bile 3 yıl garantin var kısa bir süre değil rahat ol.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 23:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Musa Güngör
Araç: Skoda Felicia
Meslek: Mekanik
dizanteri yazdı:
merhaba sevgili arkadaşlar.1 hafta önce bende yeni colt 2011 elegance alarak aranıza katıldım.arabayı azizoğlundan aldım.1 hafta sürdüm araba 400 km de iken sarı motor lambası yandı servise götürdüm arabayı bilgisayara bağladılar oksijen sensörü hatası diye bi yazı çıktı ekranda ve ayrıca arka eksoz kısmı fotoğrafı çıktı.arızayı sildiler ve bi daha yaprsa parçayı garanti kapsamında değiştirelim dediler.lakin moralim çok bozuk daha 400 km de araba sarı motor ışığı yakarmı.aldığım benzinin pis olduğunu söylediler.kim sıfır araba alırda 400km sonra böyle bir hatayla karşılaşır.ayrıca internette okuduğum kadarı ile bu oksijen sendörü hatası rolantide bozukluklara ve aracın çok yakmasına sebep oluyormuş.ben dikkAt ettim hakikaten benim rolanti mesela boştayken 1 toplu iğne kalınlığı kadar kendi kendine yukarı ve aşağı hareket ediyor yerinde durmuyor.servis bidaha yaparsa gel dedi ama o zamana kadar bu şekilde kullanmaya devam edersem katalitik konventör arızası verirmiş ve bu dahada masraflı bir işmiş internette okudum bunuda.diğer bir dorun ise babam eve gidince baya bi fırça attı bana arabayı ver sıfırnı al böyle bişey olmaz dedi hanım ise arabayı aldığımızda içinde 1 adet söndürülmüş izmarit olduğunu ve arka koltukların ve ön koltukların neden naylonlarının olmadığını ve bu arabanın az kullanılmış bir ikinci el olabileceğini kilometrenin sıfırlanıpda verilmiş olabileceğini idda ediyor.allah rızası için yardımcı olan gitti paralar.

Arabanız hayırlı olsun bence hiç canınız sıkılmasın moraliniz bozulmasın çünkü araba garantili hiç sıkıntınız olmasın o konuda üzmeyin tatlı canınızı.Herkes şöyle düşünebilir 400 km de arabanın arıza lambasımı yanar o araba da başka bişi mi var diyebilir hatta markayı bile kötüleyebilirler herkes için demiyorum tabi.Ama şöyle bir şey var yakıtınızı BP harici yerden almanızı tavsiye etmem kimse yanlış anlamasın reklam yapmıyorum dersini gördüğüm için elimize gelen arızalardan dolayı biliyorum BP gerçekten çok iyi şimdi siz yakıtı alıyorsunuz yakıtta su oluyor yada deponun kendisinin oluşturduğu boya tortuları oluyor ve sizin depoya bunlarda girmiş oluyor filtre ne kadar süzerse süzsün bunlar bi şekilde motor içinde yanacak yada yanamadığında motor arıza ışığını yakacak bunlar normal şeyler canınızı sıkmayın

Telefon: 0 216 634 42 20
Fax: 0 216 484 4420 ACİL YOL YARDIM 24 SAAT:0 552 710 24 24

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2011 23:25 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
yav teknik konuda sinir küpü filan demişsiniz de arkadaşlar ben otomobil mühendisi değilim. artı musa usta gelmiş bişiler demiş benim yorum yapmam abes kaçar. arkadaş zaten bana dh'dan mesaj da atmış. orada da canını sıkmamasını söyledim ama hayırlısı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2011 01:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: colt czt
Meslek: öğretmen
Musaa yazdı:
dizanteri yazdı:
merhaba sevgili arkadaşlar.1 hafta önce bende yeni colt 2011 elegance alarak aranıza katıldım.arabayı azizoğlundan aldım.1 hafta sürdüm araba 400 km de iken sarı motor lambası yandı servise götürdüm arabayı bilgisayara bağladılar oksijen sensörü hatası diye bi yazı çıktı ekranda ve ayrıca arka eksoz kısmı fotoğrafı çıktı.arızayı sildiler ve bi daha yaprsa parçayı garanti kapsamında değiştirelim dediler.lakin moralim çok bozuk daha 400 km de araba sarı motor ışığı yakarmı.aldığım benzinin pis olduğunu söylediler.kim sıfır araba alırda 400km sonra böyle bir hatayla karşılaşır.ayrıca internette okuduğum kadarı ile bu oksijen sendörü hatası rolantide bozukluklara ve aracın çok yakmasına sebep oluyormuş.ben dikkAt ettim hakikaten benim rolanti mesela boştayken 1 toplu iğne kalınlığı kadar kendi kendine yukarı ve aşağı hareket ediyor yerinde durmuyor.servis bidaha yaparsa gel dedi ama o zamana kadar bu şekilde kullanmaya devam edersem katalitik konventör arızası verirmiş ve bu dahada masraflı bir işmiş internette okudum bunuda.diğer bir dorun ise babam eve gidince baya bi fırça attı bana arabayı ver sıfırnı al böyle bişey olmaz dedi hanım ise arabayı aldığımızda içinde 1 adet söndürülmüş izmarit olduğunu ve arka koltukların ve ön koltukların neden naylonlarının olmadığını ve bu arabanın az kullanılmış bir ikinci el olabileceğini kilometrenin sıfırlanıpda verilmiş olabileceğini idda ediyor.allah rızası için yardımcı olan gitti paralar.

Arabanız hayırlı olsun bence hiç canınız sıkılmasın moraliniz bozulmasın çünkü araba garantili hiç sıkıntınız olmasın o konuda üzmeyin tatlı canınızı.Herkes şöyle düşünebilir 400 km de arabanın arıza lambasımı yanar o araba da başka bişi mi var diyebilir hatta markayı bile kötüleyebilirler herkes için demiyorum tabi.Ama şöyle bir şey var yakıtınızı BP harici yerden almanızı tavsiye etmem kimse yanlış anlamasın reklam yapmıyorum dersini gördüğüm için elimize gelen arızalardan dolayı biliyorum BP gerçekten çok iyi şimdi siz yakıtı alıyorsunuz yakıtta su oluyor yada deponun kendisinin oluşturduğu boya tortuları oluyor ve sizin depoya bunlarda girmiş oluyor filtre ne kadar süzerse süzsün bunlar bi şekilde motor içinde yanacak yada yanamadığında motor arıza ışığını yakacak bunlar normal şeyler canınızı sıkmayın

BP şatılıyor diye şöylentiler var...

Hatta tüm BP iştaşyonları yavaş yavaş FULL marka iştaşyon oluyor deniliyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2011 15:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Musa Güngör
Araç: Skoda Felicia
Meslek: Mekanik
Valla abi burda ki BP ler yerinde duruyor

Telefon: 0 216 634 42 20
Fax: 0 216 484 4420 ACİL YOL YARDIM 24 SAAT:0 552 710 24 24

Başa Dön