Zaman: 03 Haz 2026 11:55

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 63 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Lancer Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 12:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bugra
Araç: Lancer 2005 1.6 Comfort
Meslek: Yazılım
Kan grubu: ARh+
Lancerlerimiz hakkında her tür bilgiyi burada paylaşalım...

Arkadaşlar, Carismacıları görüp kıskanarak bu başlığı açıyorum. Ya Lancer Carismaya göre çok pasif bir araba.. Ya da bu arabayı alan pek ilgilenmiyor diye düşünüyorum..

Şu arabanın kronik sorunlarını, yedek parçalarını, ustalarını... Modellerini, donanımlarını, yakıt değerlerini... Bu başlık altında paylaşsak da bizim de bir bilgi bankamız olsa.. (Bakın; "Carismacılar Buraya" başlığı altında aradığım tüm sorulara ulaşabiliyorum) Lancer ile ilgili de böyle bir yerimiz olsun istedim.

1973'ten beri üretilen bir araç için aradığım ilgi fazla mı sizce? :)

Başlayalım derim.. Hayırlı olsun.. :vauv:

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Lancer Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 12:58 
Kullanıcı avatarı

Hatta ilk msg'ı da yazıyorum..

Ufak bir sıkıntım var. Arabam şu anda eşimde ve Afyonda (Extra Soğuk Memleket), Dün beni arayıp benzini çok yaktığını söyledi. 100 TL lik 97 Oktan almış (Opet - 4 TL) ve gittiği Km Yaklaşık 200 .. Km'ye 50Kr olur ki eğer rakamlarda bir hatası yoksa çok.. Bunun sebebi havanın çok soğuk olması ve 200 Km'yi de şehir içi kısa mesafede yapması (Malum motor ısınana kadar içtiğini biliyoruz) dışında ne olabilir? Fikri olan var mı? Yoksa normal midir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 15:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1.6
Kan grubu: b +
Merhaba Bugra kardeş. Bence anormal bir durum söz konusu. Şöyle ki; ben de Lancer inform (2011 1000 km) aracımda yaklaşık 56 lt yakıt ile 780 km yol yaptım. Bunun 500 km'si şehir içi ve şehir içinin yaklaşık % 40'ı da araç soğukken yapılan ve motor henüz ısınmadan varılan mesafe (iş ev arası 3.5 km). Uzun yolun da yarısında bozuk satıh ve ortalama 90 km/h, diğer yarısında ortalama 140 km/h hızla katedilmiş mesafelerdi. Bu durumda benim ortalama yakıt sarfiyatım 100 km için 7.18 lt=28.7 tl etmekte.
Sizinki ise, 100 km'ye 12.5 lt=50 tl eder ki bu çok yüksek bir rakam.
Diğer arkadaşlarda durum nedir ben de merak ettim doğrusu.
Kal sağlıcakla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 20:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
bencede o kadar yakmaması lazım.ama karşılaştırılan araçlar pek uygun değil.biri eski lancer diğeri yeni...zaten başlıkta farklı olabilirdi.eski kasa lancer başlığı olabilirdi mesela

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 20:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
eski kasa lancer kullanıcıları diye bi başlık açılsa daha iyi olurdu.
yeni konu açayım ben ordan devam edelim.
zaman buldukça lancer ile ilgili paylaşımları eklerim..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 22:25 
Kullanıcı avatarı

Eski veya Yeni diye ayırmak istemedim ama ayrı ayrı yürütebiliriz. Amacım aktif olunan ve bilgi için okunabilecek bir forum sayfası oluşturmaktı. Bütün bilgileri eklersek süper olur.. Yani Lancercilerin bilgi bankası bu başlıklar olsun..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 00:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
O zaman yeni kasa Lancer'cı biri olarak devam edip bir soru sorayım...
Değerli Lancer sahipleri Sizin aracınızın direksiyonu tam normal, düz konumdayken araç bir tarafa çekiyor mu bu durum fabrikasyon hatası mı acaba :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 01:53 
Kullanıcı avatarı

Araç: lancer 1.6 invite mt
Meslek: avukat
Kan grubu: A+
gorkemuse yazdı:
O zaman yeni kasa Lancer'cı biri olarak devam edip bir soru sorayım...
Değerli Lancer sahipleri Sizin aracınızın direksiyonu tam normal, düz konumdayken araç bir tarafa çekiyor mu bu durum fabrikasyon hatası mı acaba :(

umarım arkadaşın dediği gibi rot balans ayarında sorun vardır, yoksa sanmam fabriaksyon hatası olmasın ... seni uğraştırır böyle olursa... umarım ciddi bişe yoktur görkumse kardeş...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 13:26 
Kullanıcı avatarı

Uff düz gitmek için direksiyonu hafif sağa doğru tutmam gerkiyor..Acaba benim kuruntum mu bilemedim şimdi...Neyse inşallah sorun olmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 18:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Rot ayari yaptir gitsin aga. Isin ehli bir lastikci bulursan her turlu halleder. Benim Colt da hafif sola cekiyordu, bende ciddi bir sorun vardir diye gitmedim oyle kullandim yaklasik 1,5 sene :D Satmadan once Alpay ustaya soyledim "la manyak misin git rot ayari yaptir hallolur" dedi. Gittim yaptirdim halloldu :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 18:35 
Kullanıcı avatarı

aynen bendede öyle bir durum var düz gitmek için çok hafif sağa tutmam gerekiyor.bende önce benim kuruntum mu dedim ama var bişey.seninkinde çok sağa tutmak gerekiyormu bilemiyorum ama benimkinde 1cm bile değil aslında.şimdi bu neden oldu dersen sıfır km araçlarda 5-6 binde olmaya başlıyor herhalde alışma süreci :) bi akrabamın passatındada olmuştu 10bin bakımına götürdüğünde yaptırdı önemli olmadığı için.oradaki usta yeni araçlarda kısa süre sonra oluyor demişti.bencede şu durum var malum yollar yapılırken bi tarafa doğru eğimli oluyor acep öyle olduğu içinmi hafif sapma oluyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 18:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
dbugra yazdı:
Lancerlerimiz hakkında her tür bilgiyi burada paylaşalım...

Arkadaşlar, Carismacıları görüp kıskanarak bu başlığı açıyorum. Ya Lancer Carismaya göre çok pasif bir araba.. Ya da bu arabayı alan pek ilgilenmiyor diye düşünüyorum..

Şu arabanın kronik sorunlarını, yedek parçalarını, ustalarını... Modellerini, donanımlarını, yakıt değerlerini... Bu başlık altında paylaşsak da bizim de bir bilgi bankamız olsa.. (Bakın; "Carismacılar Buraya" başlığı altında aradığım tüm sorulara ulaşabiliyorum) Lancer ile ilgili de böyle bir yerimiz olsun istedim.

1973'ten beri üretilen bir araç için aradığım ilgi fazla mı sizce? :)

Başlayalım derim.. Hayırlı olsun.. :vauv:

sıralarsak colt ve carisma kullanıcısı daha fazla olduğundan diye düşünüyorum ben

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 19:53 
Kullanıcı avatarı

Rota gidelim en iyisi :D Ben çok rahatsız olurum böyle durumlardan..

precious yazdı:
aynen bendede öyle bir durum var düz gitmek için çok hafif sağa tutmam gerekiyor.bende önce benim kuruntum mu dedim ama var bişey.seninkinde çok sağa tutmak gerekiyormu bilemiyorum ama benimkinde 1cm bile değil aslında.şimdi bu neden oldu dersen sıfır km araçlarda 5-6 binde olmaya başlıyor herhalde alışma süreci :) bi akrabamın passatındada olmuştu 10bin bakımına götürdüğünde yaptırdı önemli olmadığı için.oradaki usta yeni araçlarda kısa süre sonra oluyor demişti.bencede şu durum var malum yollar yapılırken bi tarafa doğru eğimli oluyor acep öyle olduğu içinmi hafif sapma oluyor

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Benzin tüketimi..
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2011 02:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Muhsin Bayram
Araç: 1.6 mitsubishi lancer invite 2011
Meslek: Orman Mühendisi
Kan grubu: o+rH
Merhaba arkadaşlar.
Benzin tüketiminde,tl/km yerine km/lt kullansak daha gerçekçi olur diye düşünüyorum.Çünkü akaryakıt fiyatları arttıkça km deki harcanan para artacağı için, arabanın yakıt masrafı haliyle artacaktır.
Bende 48 tl lik benzinle 105 km yaptım. Ancak Evle iş yeri arası 1 km.Motor ısınamadan yol bitiyor.Nadiren 3-5 km yol yapıyorum.Para olarak yüksek gözüküyor,ancak 105/12=8.75 km ye göre ise 1 lt benzinle 8.75 km yol yapmış oluyorum.Araba 1500 km de kullanım şartlarınıda düşününce bana normal geliyor.Daha önce yazmıştım;arabayı alır almaz,Denizli-Gönen arası 430 km yolu ortalama 100 km hızla,100kmde 6.2lt benzin harcamıştım ve 1lt yakıtla 16 km yol ypmıştım,98 liralık benzin yakmıştım. Ozaman benzin 3.70 tl civarındaydı. Daha motoru açılmamış araba için iyi değerler diye düşünüyorum.Selamlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2011 20:35 
Kullanıcı avatarı

gorkemuse yazdı:
Rota gidelim en iyisi :D Ben çok rahatsız olurum böyle durumlardan..

precious yazdı:

bende titizim aslında ama sapmada çok fark yoksa sırf onun için gitmeye gerek yok.zaten bana uzak yolum düşerse uğrarım.düşmezse bakımı geldiğinde baktırırım.zaten 2500 km kaldı bakıma.aldığımdan beri servise hiç gitmedim maşallah diyeyim.umarım bakıma kadarda başka bişey için gitmem.madem sorunsuz araç aldık ispatlasın kendini :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2011 23:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Yetkili servislerin cogunda lastik kismi yok, rot felan olmayabilir. olsa da bu isten hakikaten anlayan olmayabilir :D Duzgun bir lastikci bu isi en iyi halleder. Normal bakimlarla kiyaslamayin bu isi.

- Arac saga sola cekme yapiyorsa,
- Yuksek hizlarda direksiyonda titreme ya da arac yolda gezme yapiyorsa,
- Baska her ne rot-balans bozuklugu belirtisi varsa (google'da arayin iste)

Rotcuya ugramakta fayda var. 1-2 yilda bir 50 TL'de bu ise bayilmaktan kimseye zarar gelmez. Aksine uzun vadede aracinizin mekanik aksaminin zarar gormesini onlersiniz (Orn: Teker bilyalari. DIKKAT! BILYA DEMEYIN, PAHALIDIR!!)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 00:08 
Kullanıcı avatarı

tabiki dediğin doğru olan bi arızayı baştan halletmek gerek sonradan pahalıya malolabilir.ama bende dediğin gibi belirtiler yok.düz yolda giderken düz gitmek için direksiyonun çok hafif (1cm bile değil)sağda durması gerekiyor.o yüzden dert etmiyorum.dediğim gibi belkide yolun eğiminden olabilir.opeth o kural türkiyede yok deseede samsunda o şekilde yollarımız çoğunlukla çok şükür

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: arnavut kaldırımı yollar
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2011 01:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: colak978
Araç: -
Meslek: Mühendis
Herkese merhaba. Doğruyu söylemek gerekirse sırf görünüşünden dolayı almak istediğim ancak maddi imkansızlıklar sebebiyle alamadığım bir araç. oturduğum sitede 2 tane var her görüşümde tekrar tekrar bakar dururum. Arkadaşlar ben trabzonda ikamet ediyorum lancer hiç kullanmadım. Bileniniz varsa bilir; trabzonun taksim, kızılay meydanı gibi şehrin merkezinin bulunduğu bölge arnavut kaldırımlıdır. Böyle bir yolda araba nasıl bir tepki verir. İçeri çok ses alırmı, içindekileri çok sallarmı, bir iki seneye kalmadan sağından solundan ses gelirmi. ( reno kullandığımdan bu konudan çok rahatsızım )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2011 02:54 
Kullanıcı avatarı

bikaç ay önce lancer ımla trabzondaydım.çvreyolları iyide merkezdeki yollar hakkaten fena.ne sebeple o taş yol yaparlar anlamam hadi ara yol olsa neyse.aracın süspansiyonu sert bu yüzden kısa tümseklerde taş yolarda ses ve sarsıntı oluyor.ama enteresandırki geniş çukurlu yollarda güzel yaylanıyor.iç plastik aksamında bahsettiğiniz o taş kaplama yollarda hemen olmasada birkaç ay sonra zırıltı duyarsınız.çünkü sert malzemeden yapılmış

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2011 17:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: colak978
Araç: -
Meslek: Mühendis
precious yazdı:
bikaç ay önce lancer ımla trabzondaydım.çvreyolları iyide merkezdeki yollar hakkaten fena.ne sebeple o taş yol yaparlar anlamam hadi ara yol olsa neyse.aracın süspansiyonu sert bu yüzden kısa tümseklerde taş yolarda ses ve sarsıntı oluyor.ama enteresandırki geniş çukurlu yollarda güzel yaylanıyor.iç plastik aksamında bahsettiğiniz o taş kaplama yollarda hemen olmasada birkaç ay sonra zırıltı duyarsınız.çünkü sert malzemeden yapılmış

o arnavut parke yollar tarihiymiş. kültür misasıymış. Ama gel gör ki Trabzon kalesinin hemen dibine Toki tarafından 8-10 katlı binalar dikilince tarihsel boyut kalmıyor. Malum Tokiye herşey serbest. Neyse kardeş biraz siyasi oldu gelelim asıl konuya. Kullandığın için sen Trabzon için lanceri tercih edermiydin.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 63 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye