Zaman: 06 Mar 2026 07:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2011 19:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Bircok aracta geri vitese senkromec koymazlar arac zaten duruyorken geri vitee alindigi icin pek luzumlu degil. Tabi bazen tam girmeme ve garc sesi olabiliyor ona da alistiktan sonra vitesin tam oturup oturmadigi anlasiliyor debriyaji hafif kaldirarak halledilebiliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 14:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Deniz
Araç: yok
Meslek: barmen
Kan grubu: 0Rh-
Arkadaslar, gecen hafta deneme sürüsünü yaptik 3 kapili 1,1 motor 75 ps ile. Forumda da bahsedildigi gibi ön sag ve sol görüs biraz zor oluyor köse camlarindan dolayi, 3 kapilida arka pencere de kücük geldi bana arkayi görmek acisindan, vites gecislerinde de hafiften tikirti oluyo ama gecislerde zorlanma sorun yoktu, satici da 1,3 motorda daha iyi dedi. Motor sesi iceriye yeteri kadar da giriyor. :) Ama hosumuza gitti, araba istedigimiz kadar atik, hemen zipliyor bu motorda bile. 95 ps kat ve kat daha iyidir diye düsündük, kullanirken sanki daha büyük bir araba kullaniyor hissi veriyor, hem motor hem de ön cam büyüklügünden dolayi, "dur&git" sistemi de cok hosumuza gitti, isiklarda motor duruyor, debriyaja dokundugunuzda herhangi bir zorlanma olmadan hemen tekrar aktif hale geliyor....

Gecen hafta bize bir beyaz ve bir gümüs renk var demisti bütün Avusturya´da, beyazi istiyorduk, yani almaya karar verdik ama cuma günü galeriye gitme imkanimiz olmadi islerden dolayi, bugün belgelerimizi maille yolladik bize alim anlasmasini yollamasi icin galeriye. Mailde iste beyaz olan satildi, su an da istediginiz özelliklerde Avusturya´da kalmadi, Temmuz ayi teslimatli ismarlamak istermisiniz diye cevap yazmislar (gümüs renkli olan da satildi mi demek istemisler, tam anlayamadim acikcasi, ama satilmamissa gümüs renkliyi teklif edebilirdi ama hic deginmemis) Daha öncee söylemistim halbuki, acil olarak arabaya ihtiyacimiz yok ama ismarlamak da istemiyorum diye. Cok inandirici bulmadim acikcasi bana yazdiklarini da(inanin burdaki galerilerin cogunu gezdim, cogunlugu bende güvenilirlik ve iyi bir izlenim birakmadi ne yazikki...) Burdaki satici gencti, biraz güveniyor gibi olmustum. Neyse sonra internette aradim, ayni galerinin baska bir ilde gümüs renklisini buldum. Ilan baglantisi asagida. Ilanda emisyon seviyesi euro 4 yaziyor ama aradim, yanlis yazilmis euro 5 dediler. Sonra yine burdaki elemana yazdim, bunun sizle ilgisi yok mu diye, bakalim ne yazicak, maili 1,5 saat önce yazdim halen cevap yazmadi. Birazdan da ise gidicem, belki arar sorarim. Iginc insanlar vesselam... Araba satmak istemiyorlar mi nedir anlayamadim. Elbette isleri zor böyle olursa...ben de bir yandan üzülüyorum, hak verirsiniz ki yeni araba alirken alim öncesinde de galerinin tavirlari önemli, ileride bunlarla muhattap olunacak haliyle servis ve/veya olasi ariza durumlarinda...

http://www.car4you.at/Gebrauchtwagen/Mi ... ik/3308339

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 20:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
11,990 euro'dan baslayan fiyatlarla demek :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 13:27 
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar araba o kadar hosumuza gitmisti, fakat satici galeriye pek güvenmedigimizden dolayi vazgectik almaktan, yazik ki ne yazik, hani ayni fiyat-kalitede baska araba da bulmak zor...Bircok neden var galerinin davranislarindan, iletisim bozuklugundan kaynaklanan. Dogru bilgiler vermiyor. Araba da baska subesinde oldugundan ben de görüp saglikli bilgiye ulasamiyorum. En basiti ve son olarak vazgecmemize neden olan anlasma teklifinde arabanin imal yili yerine NEU (yeni) yazmis. Ben de merak ettim, sordum imal yili olarak 2011 yazin oraya dedim, zaten 2011 degil mi dedim? Evet evet dedi, e peki VIN Kodunu da yollayin siz bana lütfen bakayim bana dedim. Ondan sonra ya dedi ama 2010´un sonlarina dogru da üretilmis olabilir falan...Tahmin etmedi VIN olayindan haberim oldugunu öncesinde sanirim.

Gecen hafta Carsamba günü test sürüsünden sonra bize tüm avusturya´da 2 tane, bir beyaz bir de gümüs rengi sizin istediginiz gibi kaldi demisti, Sonra ben cuma günü arayip almaya karar verdik ama bugün gelemicez, cumartesi sabahtan gelelim dedim. AAA ama ben yarin yokum dedi, bize anlasmayi hazirlayip baska bir temsilciye birakabilirdi lakin galeride, yapmadi (Avrupa ´nin en büyük araba satis galerilerinden birisi nette okudugum kadariyla, alan acisindan...).

Daha sonra ben yolluyayim size anlasmayi imzalayip geri yollayin dedi. Ben de önce okuruz sonra pazartesi gelir sorularimiz varsa sorar öyle imzalariz dedim. Cuma saat 11 gibi oluyo bunlar, peki simdi garanti mi arabayi yani reserve ediyomusunuz dedim, imzalamdikca siz emin olamayiz dedi. Neyse, Cuma saat 18´e kadar ve cumartesi de saat 12´ye kadar yüksegi birakin orta miktarda satisi olmayan bir durum konusu COlt´un satisinda burda Avusturya´da, satilacagina imkan vermedim. Pazar gecesi ben buna bizim kimlik bilgilerini yolladim, Pazartesi sabah bana mail, aaa beyaz satildi ve sizin istediginiz özelliklerde yok baska dedi yukarida size yazdigim gibi. Bu arayi yukarida size yazdim zaten.

Lakin yukarida verdigim link var araba hakkinda, ertesi gün hemen kaldirildi ilan sayfasi. O gün bana mail, size gümüs renkliyi teklif ediyorum diye. Ama benim ona yolladigim mi degil mi birsey yazmamis, neyse yollayin bakayim dedim anlasma teklifini. Bir baktim fiyat olarak bana beyaz ile ayni fiyati cekmis, halbuki metalik olarak 300-400 fark vardi, bize deneme sürüsünden sonra söylediginde. Anladim ki o zaman söyledigi fiyatlari unutmus ve haliyle o ilandaki fiyati ben gördügümden dolayi fazla da söyliyememis. Simdi sööyle bir durum var, ben o yukarida olan araba oldugunu varsaydim. Ama daha ertesi gün hooop ilan kalkti sayfadan. (Simdi halen yok) Telefonda sonra bizim saticiya sordum dedim, kaldirilmis. Ha ben söylemistim bir müsterim var o arabayla ilgilenen, ondan BELKi kaldirilmis olabilir dedi. tabi burdaki "belki" coook süpheli, söyleki anlasmayi imzalarsak ki, imzalayana kadar arabayi rezerve etmiyolar ve diyelimki biz imzayi attik hop o arada arada baskasina satildi. O zaman bize sevdanin yollari yerine kursunlar, cünkü anlasmaya göre, bedavaya cekilemiyoruz anlasmadan, ancak ve ancak galeri bize 2 ile 2,5 ay kadar bir sürede ayni özelliklerdeki colt´u temin edemezse cekilme sansimiz var tazminat ödemeden!!!! Bundan baska ben pazartesi bize yolladiginda anlasma teklifini, sali sabahi kesin gelicez dedim. gittik eleman yok orda, karsisinda oturan arkadasi egitime gitti belki yarim saate gelir dedi. 1 saat bekledik ne gelen var ne giden, Mail attim nerdeydiniz diye, ya egitimdeydim, arkadasima durumu söylemistim falan filan ayaklari, kaldiki bana telefonunuz yok bende diyor, kendisi bana test sürüsü öncesi yazdirdiydi telefonumu, ve ona maillerimi gayet sik kontrol ediyorum demistim, mail de atabilirdi. sonra yarin icin saat üzerinden randevu yaptik ama iste dün aksam düsünüp tasindik, vazgectik.

Neyse arkadaslar belki cok komplike düsünüyorum ama sonradan kafami taslara vurmaktansa, öncesinden yeteri kadar zaman harcamayi tercih ederim... Tekrar ne yazik ki arabayi inanin dehset ötesi begenmeme ragmen, bu durumlardan dolayi simdilik Colt´un resimlerine ve yolda yanimdan gecince ic getirmekten baska birsey gelmiyor elden.

Buraya kadar okuduysaniz tekrar tesekkür hepinize. Bir gelisme olursa yine burdan haber veririm...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 13:34 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Ya baya çetrefilli bir durum yaşamışsınız. Diyecek çok şey var ama gelin biz buna yine de kısmet değilmiş diyelim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 14:01 
Kullanıcı avatarı

yuxu yazdı:
Ya baya çetrefilli bir durum yaşamışsınız. Diyecek çok şey var ama gelin biz buna yine de kısmet değilmiş diyelim.

Ya iste risk yalip yarin imzaya gidebilirdik, ama biraz garantici oldugumdan böyle iste. E güven meselesi de girdi araya, yani adam gayet acik bana anlatsa durumlari anlarim, degerlendiririm durumu. Hem cok pasif kaliyo, kendine göre akillica davraniyo belki ama ben de arastirip ögreniyorum isin sagini solunu, kanununu, inceliklerini. Belki cok pahalli bir arac degil, ugrasmak istemiyor diyebiliriz ama eger böyleyse bana uymaz, hadi öyle degilse o zaman ya kapasitesi bu kadar sahsin ya da iste uyanik saniyor kendini, sonra bir anlasmazlik olursa, beni yanilttiniz diyemem fazla, cükü ben sormadikca bana bilgiyi vermiyor... ülke kücük bu firma da büyük... tahminimce bütün mitsubishi`ler bunlarin elinden geciyor. Bi dahaki teslimat Temmuz ayinda. Ben unlar büyük firma profesyonel calisiyordur diye gittim ama nafile, temmuz´a kadar baska araba almaz, ille de Colt dersem ilk gittigim mahalle marketi tadinda baska kücük bi firma daha var, ondan alirim kanimca. Dediginiz gibi burasi KISMET....

Alıntı:
]arabayı almak için 3 parende bir amuda kalkmadığınız kalmış.

orasi öyle harbiden...galeride baktigim var ama 1100 motor 75 PS, onun yerinde benim istedigim olsa, amuda kalkip cakardim imzayi ama yok iste.... :gul:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 15:24 

Avusturya'da, başka ülkeden araç alma durumunda prosedürler ağır mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 17:51 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
burdaki gibi düşük km ikinci el yok mu yav gidip alın işte

Yollar da iyi tahmin edebileceginiz gibi, yeni gibi az kilometrede de var ama, bizim Türkiye´deki gibi ustaya ugrama pek olasi olmuyor, bi baktirmada baya bir masraf cikiyor, e hadi yine belki 2010 model aldin daha 2 sene garantisi var (3 sene garanti) ama iste yeni istiyorum. Alirken araba kuruluslari belli bi ücret karsiliginda arabayi kontrol de edip rapor veriyorlar, ama arabaya iste pul alirken hani trafige cikmak icin kontroller baya bir siki. (Tr´de neydi adi unuttum, hani simdi alman bir kurulus yapiyor simdi, Tv´de gördüydüm). Ugrasmak istemiyorum böyle seylerle, ilk arabamiz olucak, e fiyati da uygun pesin fiyatina burda hemen hemen tüm markalar gibi mitsubishi de 2 senelik taksit yapiyor...Elbette bir opsiyon ama iste, keendimi yeniye alistirdiydim...

yuxu yazdı:
Avusturya'da, başka ülkeden araç alma durumunda prosedürler ağır mı?

arti 1000 euro´ya malolur düsüncüsündeyim, aklima gelmedi degil, gideyim almanya´ya alayim mi falan diye, halen düsünmüyorum degil ama, iste o da birsürü tantana, al oldan gecici plakayla gel buraya, burda kaydet, garantisi nasil olucak vs.. Bir de ben pesin ödeyemem, ancak 2 sene pesin fiyata taksit o durum da var yani, yoksa almanya´da fena degil mesela :

http://www.mitsubishi-motors.de/Germany ... -XTRA.aspx

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2011 12:28 

İnşallah içinize sinecek şekilde bir çözüm bulursunuz. Sizi sıkıntısız bir şekilde Colt sahibi görmek isteriz. Şansınız bol olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2011 21:55 
Kullanıcı avatarı

sagolun, sansi gecin mucizeye ihtiyacim var. colt´tan ümidi kestim sayilir simdilik, yani en azindan temmuz´a kadar sahip olma imkanim yok... isin ilginci o yukarida bahsini ettigimi saticinin "Belki" benim icin ayirdigi gümüs rengi colt halen satiliga koyulamadi web sayfalarina, yani süphelendigim baskasina satildigiydi. sanirim öyle oldu, bana imza attirip katakulliye getireceklerdi.

Simdi colt forumuna yazilir mi ama yazayim dedim. Opel corsa twinport 1,2 70 ps ile peugeot 207 1,4 vti 100 buldum fiyat-özellikler acisindan. icime sinerse artik...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2011 22:33 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
nissan note derim ben yada honda jazz

Baktim onlara da ama fiyatlari yüksek onlarin ya...(Bu peugeot 207 ile opel corsa yine 12500 civari)

Nissan note 16.000 euro (klimasiz olani var, yani en temel özelliklerle ucuz olani 14.500 o da )

Honda jazz 1.2 90 ps motorla 14.000 euro. klima vs var, daha iyi note´ye göre, ama yine de pahalli bana.... aslinda web sayfalarinda yazdiklarindan biraz daha ucuza geliyo fiyatlar...

Bi sanirim Türkiye´de olmayan bi model var bu nissan note´nin kankasi olabilir, Renault modus, ona baktiydim ama, nerdeeee colt´taki genislik icinde, izi yok...

ekleme: Söyle buldum, deneme sürüsünde kullanilmis olan, 5 tane var bunun gibi, gidip bakarim belki bi haftaya, gerci 2009 öncesi modellerde neredeyse ariza sampiyonu bir model ama :unknown: : http://www.car4you.at/Gebrauchtwagen/Ho ... ik/3397602

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2011 01:04 
ralli///art yazdı:
catalyst yazdı:
Motor hacmi aslında performansta bir parametre değildir. Önemli olan beygir gücü ve max tork+hangi devirde verdiğidir.

Motor hacmi/beygir ilişkisi sadece bence motorun ömrü konusunda bir parametredir. Yani turboya veya sıkıştırma oranına felan yüklenip düşük hacimli motordan yüksek beygir çıkarmak bence motor ömrünü azaltır. O da başka şeylere de bağlı olduğundan net yorum yapılamaz.

Yakıt konusuna gelirsek beygir gücü ve torku aynı olsa düşük hacimli motorun tek avantajı rölantide (dur-kalk trafikte) az yakması olurdu.

Colt 1.1-1.3-1.5 meselesine gelirsek, bir kere az da olsa motordan kaynaklanan ağırlık farkı var. (Ağırlık uzun yolda avantaj). Daha önemlisi beygir gücü farkı olduğundan düşük hacimli motor rampada veya yüksek hızlarda yüksek beygirliye göre zorlanacağından fazla yakacak ve gitmeyecektir (görece olarak). Ama şehir içi kullanımda daha avantajlı olacaktır. Bu karar tamamen araçtan beklentinize bağlıdır. Şahsi kanaatim hiçbir 1.4 litre altındaki hiçbir araçla (colt 1.3'ü 1.4 sayıyorum çünkü 1332 :)) uzun yola çıkılmaz. Sebebine gelecek olursa performans ve keyif vermez, üstüne bir de fazla yakar.

NOT: Yeni nesil turbolu motorları tabiki bu genelleme içine almıyorum.

valla uzun yolda öyle bi gidiyo hemde keyif veriyoki ibre 200'ü gördü ayrıca bırak 1.4 araçları 1.6 ları bile tokatlaya tokatlaya

Tek kelimeyle mükemmel...
Nedenine gelince. Bende Colt 1,3 95 bg mt var. Bu gün tam 2 ay oldu arabamı alalı tam 2574 km. yaptım. bunun 700 km si şehirlerarası. Bu 700 km. lik yolda Ankara'dan Kayseri'ye giderken 350 km.lik yolda 70.tl lik 95 oktan benzin yaktım. Yeri geldi cruise de sürdüm yeri geldi gaza yüklendim 150-160 yaptım. Benzinlikte depoyu fulledim. (Ankarada) Kayserideki benzinlikte depoyu tekrar fulledim. 710 tl ödedim pompacı bile şaşırdı. Bu arada Fiat linea lar bana bakmakla yetindi sadece, megane ları zorladım arkalarından. Araçları geçerken feyklere daldım bazen ama felaket bişi oluyor bu. Araba adeta yaydan çıkmış bir ok gibi fırlıyor. Benim tavsiyem hiç düşünmeden alın derim. Ama yinede siz bilirsiniz. Bu arada şehir içinde 100 km. de 6,6 lt gördüm. Yol bilgisayarı verisi değil kendi hesaplamalarım. Yakıt/Performans/Fiyat üçgeninde gayet başarılı bir seçim yaptığıma inanıyorum. Uzun yolda çok keyifli bir sürüşü var helede aceleniz yoksa ve 90-110 arası cruıse de sürüyorsanız. Bu aracın herşeyine hastayı ben ama tek bir kusuru var ki onu düşündükçe kafaları yiyorum. O da geceleri ondan ayrı kalıyorum. :-) Bu işin şakası ama hakikaten bu ufacık tefecik araçtan beklemediğiniz o kadar güzellikler ve keyifler çıkıyor ki karşınıza.. Anlatılamaz yaşanır...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2011 01:08 
Mitsubishi kalitesi ile renault kıyaslanamaz bırakın kıyaslamayı renault Mitsubishi nin yanına yaklaşamaz bile. Hemde her açıdan.. Nede olsa Japon - Fransız. takdir size kalmış.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: