Zaman: 27 Eyl 2025 00:42

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 46  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2011 16:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: Lancer 2006
Meslek: Mühendis
arkadaş lancer'ıma koltuk kılıfı silecek filan alayım diyorum
siz ne tavsiye edersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 11:00 

İsim: NİYAZİ
Araç: yaya
Meslek: banka çalışanı
Kan grubu: 0 +
Mustafa Bey,
Silecekler; piyasada çok farklı ürünler var. Bosh marka tavsiye ettiler. Ben 20 TL iki sileceği değiştirdim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 12:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: Lancer 2006
Meslek: Mühendis
modellere internetten baktım (özellikle hepsiburada'dan)

dediğiniz gibi çok değişik modeller var

mesela koltuk kılıfları 30a da var 130a da, kalite ve bizim lancera hangisi uyar bilemedim

silecek olarakta muz tipi olanlar var ama araca özel deyince lancer yok hepsine uyar dedikleri de lancera uygun mu?

deneyen bilen varsa yazarsa sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 18:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: rıza
Araç: sundurlu
Meslek: Fotoğrafçı
seyo yazdı:
benim yakışıklının bakım zamanı geldi dee geçiyorr

Resim
eski ve yeni hava filtresi

Resim
polen filtresinin takılacağı yer

Resim
torpidoyu kapağını çıkarmak için 18 nolu pimi çıkarıp kapağı sağdan esneterek çıkarabilirsiniz.

Resim
eski filtre bayağı kirlenmiş bakteri yuvası gerçi eskisi daha kaliteliymiş ama zaten ist. havasında 5000km bile dayanmaz

Resim
filtrenin takılması alttan üstten 2 civata tutuyor

Resim
triger seti, alternatör ve hid. pompa kayışı, 4 ad bosch FR7DCX+ buji ve viraj demiri lastikleri

*hava filtresi 15 tl
*polen filtresi 10 tl
*triger seti + diğer kayışlar 80 tl
*bujiler 20 tl
*lastikler 15 tl
yarın kısmetse taktırıcam parçaları birde şanzıman yağı :crazy:

Kardeş torpido gözünü sökerken 18 nolu parça dışında başka parça sökmeye gerek var mı? Resimde görülen 20 nolu parça nedir? 18 nolu parçayı çıkardıktan sonra esneterek çıkartıyor muyuz ? Cevap için şimdiden teşekkürler kolay gelsin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 19:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
acemi07 yazdı:
modellere internetten baktım (özellikle hepsiburada'dan)

dediğiniz gibi çok değişik modeller var

mesela koltuk kılıfları 30a da var 130a da, kalite ve bizim lancera hangisi uyar bilemedim

silecek olarakta muz tipi olanlar var ama araca özel deyince lancer yok hepsine uyar dedikleri de lancera uygun mu?

deneyen bilen varsa yazarsa sevinirim

bence muz değilde orjinal tip daha verimli olur diye düşünüyorum silecek motorunu da üzmeyelim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2011 20:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Meslek: Webmaster
Bugün 2004 model otomatik lancer sahibi olduk. 17.750 tl fiyatta anlaştık ( 19 bin istiyordu.) 68 bin kilometrede ve yürüründe hiç bir masrafı yok lokal boya dahi yapılmamış. Kasko şirketleri ile görüşünce biraz şaşırdım çünkü değer olarak her firma 12.000 tl fiyat belirlemiş. Bir çok arabada düşük gösteriliyor ama bana abartı geldi bu kadar düşük göstermeleri.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2011 21:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
Cleric yazdı:
Bugün 2004 model otomatik lancer sahibi olduk. 17.750 tl fiyatta anlaştık ( 19 bin istiyordu.) 68 bin kilometrede ve yürüründe hiç bir masrafı yok lokal boya dahi yapılmamış. Kasko şirketleri ile görüşünce biraz şaşırdım çünkü değer olarak her firma 12.000 tl fiyat belirlemiş. Bir çok arabada düşük gösteriliyor ama bana abartı geldi bu kadar düşük göstermeleri.

Öncelikle hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim. Önceki kaskom 15.800 TL değerindeydi. LPG sistemi taktırdım ve ek zeyil ile 1.100 TL kasko değerine eklendi. Yeni kasko Ocak'ta başladı. %30 hasarsızlık indirimi yaptılar. Poliçeye baktığımda aracın değerini 13.300 TL LPG sistemime de 1.100 TL, toplamda toplamda ise 14.400 TL kasko değeri verdiklerini gördüm. Ben biraz daha araştırma yaptım. Araçların her ay kasko değerleri değişiyormuş. Yani aylık olarak kasko değerleri liste şeklinde belirleniyormuş.Kasko değerinin çok da önemi yokmuş. Çünkü herhangi bir pert durumunda eksper piyasa araştırması ile rayiç fiyatı veriyormuş. O da yaklaşık olarak 15.000-16.000 TL civarında olur. Ayrıca aracın herhangi bir hasarı durumunda yapılacak masraf %50 yi geçerse eksper pert olarak işlem yapıyormuş. Sigorta acentesinin verdiği bilgiler bu şekilde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2011 23:36 
Kullanıcı avatarı

Cleric yazdı:

hoşgeldiniz, hayırlı olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2011 01:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
@charger
mrb arkadaşım kendinizi tanıtınız kısmında kendini tanıtsaydın.
bi soru sorup kaçacakmısın :)
evet 18 noluyu çıkar torpidonun sağ tarafını esnet aşağı düşer torpido
20 no torpidonun alt muhafazası ona gerek yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2011 01:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
Cleric yazdı:

hoşgeldiniz keyifli sürüşler.
bende aracımı sattığımda alıcı kasko şirketiyle görüştüğünde bayağı şaşırmıştı araç değerini görünce :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2011 01:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Meslek: Webmaster
coskunismail yazdı:
Cleric yazdı:
Kasko değerinin çok da önemi yokmuş. Çünkü herhangi bir pert durumunda eksper piyasa araştırması ile rayiç fiyatı veriyormuş. O da yaklaşık olarak 15.000-16.000 TL civarında olur.

Yalnız piyasa rayici denilen olay sigorta şirketi lehine olan bir olay. Çünkü sözleşmelerde pert durumunda azami kasko bedeli kadar ödenir yazıyor. Yani tam tersine araç 30 bine sigortalı ise ve piyasa rayici 25 bin ise kasko 30 bine sigortalı araca piyasa rayici 25 bin deyip bu bedeli ödüyor.

Yani poliçedekinin üstünde asla ödeme yapmıyorlar ama altında ödeme yapıyorlar rayici bahane edip. Üstelik 12.000 kasko bedelli bir araç 6.500 hasar oluşur ise perte çıkıyor yüzde 50 bedeli aştığı için. Yani 2 hava yastığı açılsa 2 far kırılsa buyrun size pert denebilir.

Bugün bir çok aracı araştırdım fakat öyle ahım şahım değer farkları yoktu kasko bedelleri arasında. 2004-2008 lancer nedense değerlerinin çok altında kasko bedeline sahipler. Mesela otomatik honda jazz 2004 model piyasa değeri 19-21 bin arasında. Kasko bedeli ise 19.500.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2011 16:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: rıza
Araç: sundurlu
Meslek: Fotoğrafçı
seyo yazdı:
@charger

Çok teşekkür ederim cevabınız için... Kendimi tanıtmadım kusura bakmayın. Tokat'ta görev yapıyorum öğretmenim. 2005 lancer sahibiyim. Tokat'ta bizim kasadan 3 yada 4 tane lancer var. Her yerde olduğu gibi azınlıktayız.

Bugün polen filtresini sipariş verdim VALEO marka 25tl salı günü gelecek kendim takacağım İnşallah...
Tokat'ta işçilik çok pahalı bugün kışlık lastikleri söktürüp normal lastikleri taktırdım 4 lastiği değiştirip balans yapmaya 30tl aldı:(
zoruma gitti doğrusu.
Herkese kolay gelsin .....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2011 17:53 
Kullanıcı avatarı

Çok teşekkür ederim cevabınız için... Kendimi tanıtmadım kusura bakmayın. Tokat'ta görev yapıyorum öğretmenim. 2005 lancer sahibiyim. Tokat'ta bizim kasadan 3 yada 4 tane lancer var. Her yerde olduğu gibi azınlıktayız.

Bugün polen filtresini sipariş verdim VALEO marka 25tl salı günü gelecek kendim takacağım İnşallah...
Tokat'ta işçilik çok pahalı bugün kışlık lastikleri söktürüp normal lastikleri taktırdım 4 lastiği değiştirip balans yapmaya 30tl aldı:(
zoruma gitti doğrusu.
Herkese kolay gelsin .....[/quote]

Ankara'da da aynı fiyatlar, normal yani...!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2011 18:01 
Kullanıcı avatarı

Merhaba, arkadaşlar Ankara'da tavsiye edebileceğiniz lancerdan anlayan, işini iyi yapan, dürüst özel tamirci varmı...?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2011 22:08 
Kullanıcı avatarı

charger yazdı:
seyo yazdı:
@charger

zoruma gitti doğrusu.
Herkese kolay gelsin .....

Valeo'nun bizim araçlar için polen filtresi var mı, nerede buldunuz? gerçi bosch'un da var ama ortada yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2011 02:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Lancer
Meslek: TSK.
Kan grubu: A RH
Hala bi lancer bulamadım :S

Arkadaslar 1,5 lerin GLX olanlarıda varmı :Search:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2011 15:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
Dün ben de şanzıman yağının durumuna baktırmaya Maslak'ta Alkar Otomatik Şanzıman Servisine gittim. Usta yağ çubuğunu çıkardı yağı kontrol etti. Yağ biraz kahve rengindeydi. Yağ seviyesinin çok az düşük olduğunu ilave yerine yağın değişiminin daha mantıklı olacağını söyledi. Ben de ne kadar tutacağını sordum. 4 litre yağ alsa 100 TL tutacağını işçilik almayacaklarını söyledi. Ben de tamam o zaman dedim ve 4 litre vişne suyu renginde Dextron III yağı koydular. 3000 km yap gel bir 4 litre daha değiştirelim dediler. Çünkü şanzıman açılmadan tam yağ değişimi yapılamıyormuş. Vakumlama yapılsa bile en fazla 1-2 litre daha değişebilirmiş. Şanzımanı da açtırmaya hiç niyetim yok, gerçi servisin de niyeti yoktu :) Neyse şimdi gönül rahatlığı ile biniyorum aracıma. Önceleri aman şanzımana bişey olacak tedirginliği yaşıyordum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2011 23:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: recai
Araç: lancer -2011-1,5 invite
Meslek: textil
Kan grubu: 0RH+
arkadaşlar cnr deki tuning fuarına davetiye bulabileceğim bir kişi varmı acaba aramızda..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2011 22:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: memur
arkadaşlar herkese iyi günler ben 2006 lancer kullanıcısıyım sizden bir konuda yardım isteyeceğim angel far konusununda piyasada satılanlar var ama baya pahalı bunların uygun satıldığı biryer varmı veya bu konuda başka çözüm ylları varmı. Ayrıca stopları led olarak yapmanın şeklini ve çeviren varmı teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2011 00:21 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
_opeth yazdı:
bulmasına bulunurda çok matah bişey olmuyo geçen sene gittim ordan biliyorum

+1.Artık fuar eskisi kadar güzel değil.Gittikçe daha da kötüleşiyor :no:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 46  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye