Zaman: 19 Ara 2025 20:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 13:29 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
1-Gücü artıracağını düşünmediğim için yakıtın artacağınada ihtimal vermiyorum. Silindire sıkılan benzin tamamen siizn gaza basmanızla alakalı. Etkisi varsada bu 1/1000'lerle ifade edilebilir.Muayene istasyonunda değilde özel servislerde emisyon ölçümünü yaptırırsanız kopyala yapıştır yapabiliyorlar:)
2-morotunuzun yağ yakması subablardan aşağıya yağın inmesi veya segmanlardaki kaçaklardan kaynaklanır. Bunların hangisi olduğu iki ayrı ölçümle tespit edilebilir. Sizinkinin subab keçesinden olduğunu varsayarak cvp veriyorum. Uzun vadede cebinize vereceği zarar haricinde zararı,kurumu vs. olmaz. Fayda açısından bakacak olursak subablar yağlı çalışır ve doğal olarak aşınma olması gerekenden az olur.Tabi segmanlar içinde söz konusu.
3-Eğer silindir kapağını açtıracaksanız bence değiştirmeyin. Yok açmadan hallettirebilirseniz kesinlikle değiştirin derim. 300 lirada normal bence çunku kapağı sökeceğinden en az 1 gün uğraşacaktır usta onunla. Kapağı açtıktan sonra taşlama,subab temizliği vs. yapıldığında motorun eski performansı kalmıyor benden söylemesi. Silindir kapağını açmadan subab lastiği değşimini kendim yapmaktayım. Yolunuz düşerse beklerim.
Yan sanayi tavsiye etmem fakat başkada çareniz malesef yok. serviste tane fiyatı 26 lira sadece subab lastiği masrafınız 400 kusur tutuyor:)
Yan sanayide sıkıntı çıkıyor.10000km oldu olacak ben Yağ yaktığı için değiştireceğim lastikleri. Bu arada muadil orj. japon subab keçesi Toyota'da 16,Suzukide 10 lira. Düşünürseniz fiyatı uyarsa bunlardanda alabilirsiniz.(Bu bilgi başka yerde yok)Ankaradaki toyota servisine sorduğumda 15 gun sonra getırebılırız demıştı.
Yan sanayi 16 tanesi 20 lira. Fiyat farkını hesaplamamıza gerek bile yok:)
Rica ederim İlhami bey. Bazen bizde sizin başınızı ağrıtıyoruz;)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2011 12:04 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
sonuç 0larak şimdilik bekleyeceğiz ve yolum ankaraya/size düşünce de değiştireceğiz. yan sanayinin olumsuz yanı ne dir. kısa sürede/km. de tekrar yağ kaçağı yapması mı takıldığı andan itibaren yağ kaçağını az da olsa yapması mıdır yada ne dir.
BU ARADA HERKESE HAYIRLI CUMALAR

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2011 13:53 
Carisma Uzmanı

Yan sanayi subab lastiği ve keçelerin en büyük dezavantajı kısa sürede elastikiyetini kaybetmesidir.
Buna bağlı olarakta yağ tutamama. Takıldıktan belli bir sure sonra başlıyor sızıntı ve giderek çoğalıyor.
Takıldığında engelliyor fakat ısınıp sertleştiğinde artık bu işlevi yerine getiremiyor.
Düşünüki sizin araç kaç km de ve ben 10000k'dan bahsediyorum.
Sonuç olarak hemen kaçak yapmıyor.
Hayırlı cumalar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2011 15:15 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

10BİN KM. BENİM İÇİN YAKLAŞIK 3 AY DEMEK. 3 AY SONRA BENİM ŞİMDİKİ KEÇELER DAHA İYİ KONUMDA OLACAKTIR: YIPRANMASI DAHA YAVAŞ OLACAĞINDAN.
SUZİKİ UYAR DİYORSANIZ ALALIM.
KAPAK AÇMADAN NASIL DEĞİŞTİRİYORSUNUZ. MAKİNA/alet Mi VAR.
konuyla alakasız bir soru Dohc(çift eksantrik) motor ile Shoc (tek) motor arasında yakıt performans vs. farkı nedir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2011 15:55 
Carisma Uzmanı

Parça ile ilgili kodu vs. size yazarım.
Suziki servisi olan herhangi bir ile gittiğinizde uğrama imkanınız olursa kod ile alabilirsiniz.
Kapak açmadan tornacıda yaptırdığım bir aparat var onu kullanarak değişim yapıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 15:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: dündar
Araç: carisma 1.6 comfort
Merhabalar 2003 model içim iç tavan lambası arıyorum yardımcı olabilecek arkadas varmı acaba?Servisde 170 tl dediler ikitelli atatürk sanayiye baktım bulamadım aksarayda da yoktu birde burada bir şansımı deneyeyim dedim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 09:48 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

benim yaptığımı yapmanı tavsiye ederim: tavan LCD mönitörlerinden al. TV'li si var USB girişlisi var. hem TV izlersin hem flash bellekten film, çocuklar için çizgi film vs. uzun yolda özellikle çok iyi oluyor. ben araca orjinal teybi sökmeden daha önce elimde mevcut olan sony teyp taktırmıştım VCD özellikli. Bana da lambaya 170 deyince işçilik dahil 220TL ye lcd ekran taktırdım. ama benimkinde TV-USB yok. maksat tavan lambası fazla amaçtan sapmayayım diye fazla para vermek istemedim. bir de o zamanlar TV.liler biraz kabaydı (2 yıl önce) herhalde şimdi daha ucuz ve daha ince TVli monitör bulursun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 16:56 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bugün aracımı anadolu sigortadan kaskolattım. maliyeti 912TL. 10 taksit. bilen bilir benim araç güneş sigortada iken kaza yapmış (3 ocak 2010) ve ne hikmetse exper pert raporu vermişti bunun üzerine aracı kendim aldım ve 5500 Tl. para aldım ve yaptırdım. bana da üste para kalmıştı. fakat Nalçak Güneş sigorta kazada karşı taraf 100/100 kusurlu olmasına rağmen benim poliçemi iptal etmişti. yani bana verdiği parayı karşı tarafın trafik sigortasından alacak ve 1 kuruş zarar etmeyecekti. poliçeyi iptal ettiği gibi bu bilgiyi sigortacıların ortak bilgi havuzuna da yani kara listeye de beyan etmiş. bu yüzden yeniden başka sigorta şirketine gittiğimde poliçe bozdurmuşsunuz deyip ya kasko yapmıyorlardı yada yüksek fiyat veriyorlardı. en son aldığım fiyat bir yıl önce 3500TL gibi uçuk bir rakamdı. . ben de bu rakamlara zaten tamir ettirebileceğim için kasko yaptırmamıştım. geçenlerde yoldan emekli bir amcayı arabaya aldım (bir avukat olarak size tavsiye etmem!!!) amcam anadolu sigorta acentesiymiş. muhabbet olsun diye konuşurken başımdan geçenleri anlattım. amcabeyde sorun olmamalı araştırayım dedi. ve beni aradı güneş sigortasının poliçeyi bozmakta hatalı olduğunu ve poliçeyi bozduğunu kayıtlara girmemesi gerektiğini söyledi ve 912 Tlye aracımı yeniden kaskolatabildim. daha önce kaza olmasada önceki araçlarımda 2 kere yolda kaldığım ve ücretsiz yol yardımı aldığım için kendi adıma yol yardımı imkanı nedeniyle sevinçliyim. ayrıca eşimde artık daha rahat araba kullanmayı öğrenebilir :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2011 09:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
amca bey işe yaramış neden tavsiye etmiyosun :D

eğer ben amcabeyi aldıktan sonra kaza yapsaydım ve amcabey de yaralansaydı savcı bey de amcabeye sürücüden şikayetçimisin diye sorsaydı. amcabey de şikayetçiyim deseydi. üstelik birde maddi/manevi tazminat davası açsaydı baya uğraştırırdı ve bu yasal süreçlerin sonunda da herşey olabilirdi. ölseydi mirasçılarıyla uğraşırdık vs. vs.
ayrıca amcabey, gaspçıbey vs. çıkabilirdi.
bu ihtimaller başkaları tarafından yaşanmıştır. daha yazmayayım yeter sanırım.
bunları bilerek niye yaptın derseniz: eski bir replikten söyleyeyim: KAHROLASI BU BENDE Kİ İNSAN SEVGİSİ :friends:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2011 10:50 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

sanırım mayıs ayıydı bileciğe giderken köy çıkışı köylü kıyafetli kadın erkek sanırım karıkoca aldım. alır almaz aldığıma pişman oldum özellikle kadın büyücü Hagar (voltran daki) gibi bakıyordu. baya esmer tenlilerdi. ama aldık bir kere deyip devam ettim. sabah ayazı vardı. dikkat çekiçi olanları yazayım. 1-zonguldaklıyız köyümüze gidiyoruz dediler ama karadenizli tipi yoktu 2- bir ara konuşmalarını anlayamadım(ikinci kanaldan konuşuyorlardı) 3- polismisin diye sordu adam: traşım subay traşıdır. kelliğime en yakışanı :) 4- suçlular hakkında ne düşünürsün diye sordular.
başka olay 2tane amcayı yine virajlı köy yolunda aldım. adamlar belli bir yere gelince yine dağ/köy yolunda inelim burda dediler ve ben yeni kamyon sollamıştım yol geniş değil. adamlara inin ama çabuk olun dedim. adamlar bol bol iyi dileklerde bulunmaktan dolayı geç indiler ve ben dikiz aynasından kamyonun yaklaştığını görüp acele dedikçe adamlar ahesteliklerine devam ettiler Allah'tan karşıdan araç gelmiyordu da kamyon solladı geçti...az daha akıllı düşman cahil dosttan iyidir darb-ı meseli gerçek oluyordu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2011 11:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

karşıdan bildiğin köylüm yurdum insanı görünüyordu. benim yollarımda pek makyajlı insan olmaz olursa da almam: erkekse o taraflarda işimiz yok. :D kadınsa O:-) zaten bela geliyorum :evil: demiş oluyor: Allümme ecirna min şerrin nisa, belain nisa, fitnetin nisa....
tabii netice de duruma göre karar vermeye çalışıyoruz. hiçbir insana görüşe ön yargılı değilim. herkesi kendi konumunda insan deyip Yaradandan ötürü deyip değer vermeye çalışıyoruz. ve bence Yunuslar, Mevlanalar çıkartan bir vatanda yaşıyorsak bunun hakkını vermeye çalışmalıyız. sadece geçmiş kişilerle övünmemeliyiz. yoksa insanlık deyip başta somali ve diğerlerini sömürerek bu hale getiren gelişmiş/batılı ülke ve insanlarından/yöneticilerinden ne farkımız kalır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2011 16:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: hüseyin
Araç: Carisma
Meslek: akademisyen
Kan grubu: ARh-
Merhabalar
Adım hüseyin foruma yeni üye oldum. Yaklaşık iki aydır carisma almak için araştırma yapıyorum neredeyse konuyla ilgili bütün forumları okudum.
1999 model 1.6 GLX, bir carisma buldum. 68.000 km'de. çok az kullanılmış. içi dışı temiz. Fiyat olarak en son 12.900 TL deniyor. Fiyat sizce nasıl? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2011 16:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
gerçekten temiz kullanılmış ise güzel fiyat bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2011 01:39 
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:
gerçekten temiz kullanılmış ise güzel fiyat bence.

nightmare düşüncenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. aracın asıl sahibi sanırım 4-5 sene evvel vefat etmiş. dolayısıyla araç arada sırada kullanılmış. akü bağlantı noktaları biraz paslanmıştı, ön konsol da tahrip olmamıştı. ayrıca döşemeler de fazla yıpranmamış. araç istanbul aracı değil zaten. bana bu aracı mitshubishi servisinden birisi önerdi, temiz araç olduğunu söyledi. ben yine de aracın expertiz raporunu alacağım. umarım bir problemi yoktur. fiyatın güzel olduğunu söylemeniz içim rahatlattı bunun için tekrar teşekkür ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2011 17:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bence fiyatı aracın temiz olması nedeniyle iyi yoksa 99model yüksek fiyat. ama alınır yani: hem yedek parçası sonraki kasaya göre daha kolay bulunuyor. sadece yol bilgisayarı yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2011 22:54 
Kullanıcı avatarı

aslında benim de kafamı biraz kurcalayan 99 model bir araca 13 bin lira vermek. iyi mi ediyorum yoksa kötü mü emin olamıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2011 13:02 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
huseyinky yazdı:
aslında benim de kafamı biraz kurcalayan 99 model bir araca 13 bin lira vermek. iyi mi ediyorum yoksa kötü mü emin olamıyorum.

Hocam öncelikle foruma hoşgeldiniz.
99 model araca 13.000 TL verme işine gelince... Hemen sahibinden.com' a giriverin. Detaylı aramadan tüm araçları seçin. Fiyat aralığına 12.000 - 14.000 yazın. Araç özelliklerinden iser ABS - Klima - Yolcu Airbag - Sürücü Airbag - Elektrikli arka camlar işaretleyip aratın. Karşınıza çıkan araçlara bir bakın?

Carisma' dan başka adam gibi bir araç karşınıza çıkarsa hemen linkini foruma koyuverin. Biz de alternatifleri öğrenmiş olalım.

İlave olarak, 99 model dediğiniz araçta -anlaşılacak dilde yazayım- hani mercedeslere biraz yük koyunca arka tekerlekleri dışa doğru açılır ya, işte o özellik bile var. Yolda önünüze çıkan bir Carisma olursa buna dikkat edin derim.

Motor ömrü, kaporta sağlamlığı, yüksek hızlardaki güvenliği vs... bu konulara hiç girmiyorum.

Son olarak, aracı almaktan vazgeçerseniz satıcının telefon numarasını PM atabilir misiniz? Şu an bir meslektaşıma 99 az KM yapmış düzgün GLX bakıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2011 18:27 
Kullanıcı avatarı

Ali bey çok haklısınız ben zaten saydığınız özellikler dolayısıyla carisma almaya karar verdim.
aslında tereddüt etmemin nedeni şu; madem ki donanımı iyi ve çok sağlam bir motoru var ve madem ki mekaniği sağlam o zaman kilometresi daha fazla olan bir araç almanın da pek bir mahsuru olmamalı. dolayısıyla 1500-2000 TL daha az para vererek başka bir carisma satın alabilirim. diğer yandan bu araç çok fazla kullanılmadığı için, öncelikle bakımlarına da 500-600 TL harcamak lazım. lastikleri değişmek lazım en az 500-600 TL de o tutar. bütün bunları düşününce acaba diyordum.
Ancak artık tereddüt yaşamama gerek kalmadı. Aracın fiyatında anlaşmış ve bayram sonrasında satışını almayı kararlaştırmıştık. Az önce aradım aracı başkasına satmışlar. Bu insanlar enteresan. Kimseye güven olmuyor maalesef.
Artık başka araç bakacağız. hakkımızda hayırlısı olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2011 21:48 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
huseyinky yazdı:
Ali bey çok haklısınız ben zaten saydığınız özellikler dolayısıyla carisma almaya karar verdim.
aslında tereddüt etmemin nedeni şu; madem ki donanımı iyi ve çok sağlam bir motoru var ve madem ki mekaniği sağlam o zaman kilometresi daha fazla olan bir araç almanın da pek bir mahsuru olmamalı. dolayısıyla 1500-2000 TL daha az para vererek başka bir carisma satın alabilirim. diğer yandan bu araç çok fazla kullanılmadığı için, öncelikle bakımlarına da 500-600 TL harcamak lazım. lastikleri değişmek lazım en az 500-600 TL de o tutar. bütün bunları düşününce acaba diyordum.
Ancak artık tereddüt yaşamama gerek kalmadı. Aracın fiyatında anlaşmış ve bayram sonrasında satışını almayı kararlaştırmıştık. Az önce aradım aracı başkasına satmışlar. Bu insanlar enteresan. Kimseye güven olmuyor maalesef.
Artık başka araç bakacağız. hakkımızda hayırlısı olsun.

Hayırlısı diyelim. Ben de geçtiğimiz Kurban Bayramı' nda aynı şekilde bir Mondeo kaçırmıştım. Anlaşmamıza rağmen bir başkasına vermiş aracı. Sağlık olsun diyelim.

Bahsettiğiniz GLX, o fiyata o kadar az KM ile zaten her an satılabilir bir araçtı.

Masraf kısmına gelince. Yatmaktan kaynaklanan, hesap ettiğinizin en az iki katı masrafı çıkar. Fakat o masrafları yaptırdıktan sonra pırıl pırıl bir araç sahibi olurdunuz.

Neyse, biz önümüzdeki maçlara bakalım :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2011 16:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

herkese hayırlı bayramlar

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye