Zaman: 01 Eki 2025 15:25

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 17 Eki 2011 22:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
Arkadaşlar 2011 colt'umun 2 gündür yağmur sensörünü kullanma fırsatım oldu. fakat bu sensörden biraz şikayetçiyim. sensör çok hassas
hemen daha doğru düzgün cam ıslanmadan 2 küçük damlada silecekler çalışıyor. silecek konunun ortasından en az hassasa alıyorum yine aynı. en hassasta zaten neredeyse sürekli çalışacak şekle geliyor bunun başka bir ayarı falan yok mu? cam kuru olduğu içinde silecek lastiklerini yer zamanla diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2011 09:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Bir yıldır colta biniyorum hala silecekleri kullanmayı bilmiyorum sanırım, birinci fasıla çok yavaş ikincisi çok hızlı siliyor. 3le zaten hiç işim olmadı bu zamana kadar. Eğer bişeyler öğrenirsen bende feyizleniyim kardeşim, bi ayar yeri varmıdır bu meretin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2011 10:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: 1.3 Colt AMT
Meslek: Avukat
Kan grubu: BRh+
silecek kolunun solundaki parçayı ileri-geri (yada yukarı aşağı :D ) döndürerek sileceklerin daha hızlı yada yavaş çalışmasını sağlayabiliyorsun.
Yanlış hatırlamıyorsam yukarı doğru daha hızlı aşağı doğru daha yavaş çalışıyordu.

2011 Honda PCX 125

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2011 10:52 
Kullanıcı avatarı

gandalf yazdı:
silecek kolunun solundaki parçayı ileri-geri (yada yukarı aşağı :D ) döndürerek sileceklerin daha hızlı yada yavaş çalışmasını sağlayabiliyorsun.
Yanlış hatırlamıyorsam yukarı doğru daha hızlı aşağı doğru daha yavaş çalışıyordu.

evet o şekilde en aşağı alıyorum yinede 2 damla düşer düşmez çalışıyor. hele en hassasta iken damla daha havada iken çalışıyor mübarek :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2011 10:54 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
yağmur sensörü bence de fazla çalışıyor gibi. 30-40 lira için bi konfordan feragat etmeye gerek yok bence, ki en kötü ihtimal silecek 2 sene dayanır

yaw 30-40 lirasından değilde sürekli cam kuruyken bile çalışması beni rahatsız ediyor. acaba algıladığı aynanın orayı mı tam silmiyorda damla kalıyor?ondan mı çalışıyor acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2011 22:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
en hassas moda alırsanız doğaldırki 1-2damlada çalışır.hassaslık seviyesini azaltın.lancer la colt aynı şekildemi kolları bilmiyorum ama ben lancer da en altın bir üstünde tutuyorum sorun olmuyor tam silmesi gerektiği zamanda siliyor.birde hassaslık ayarı yaparkende silecek çalışıyor bu şekilde olduğundan sizi yanıltmasın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2011 22:44 
Kullanıcı avatarı

evet aynı sanırım lancer ile. en altta tutuyorum ama yinede cama doğru düzgün yağmur gelmeden çalışıyor hemen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 02:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
_opeth yazdı:
coltlarda arka sileceği çalıştırıyo mu yağmur sensörü?

Hayır çalıştırmıyor, fasılayıda değiştirmiyor. :(
307 de fasıladan sürekliye otomatik geçince farları yakıyordu. :) Ama arka cama etkisi yoktu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 03:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Lancer
Meslek: TSK.
Kan grubu: A RH
Bugun açtım sensoru hafif yagmurda canavar gibi calıstı hiç silecege dokunmadım. Yagmur azaldı yavasladı hızlandı oda hızlandı. Bende sorun yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 08:47 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
o ayar tam olarak hassaslık değil daha çok ölçüm aralığını değiştiriyor. bugünkü sağank yağışta bolca kullandım en düşükte kullanınca ilk öçtüğü yağmur şiddetine göre bi fasıla ayarlıyor sonraki ölçüşe kadar aynı fasılada gidiyor, en yükseğe getirince her süpürünce farklı bir ayar veriyor. küçük küçük damlalar kalsa bile temizleyip cillop yapıyor, elimde yağmur kaydırıcı var kitapçıkta sürmeyin denmiş yanlara süreceğim bi ara :) coltlarda arka sileceği çalıştırıyo mu yağmur sensörü?

vedat hocam ozaman yağmur sağanak yağarken bu ayarı en alta alıp öyle mi ayarlamak lazım hassasiyeti düşürmek için?
geçen sabah arabanın camı buz tutmuş biraz bende sensörü açık bırakıyorum kontağı çevirir çevirmez hemen çalıştı. aynısı ön cam kirliykende oldu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 09:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
ben dediydim eleganss almayın diye :lol:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 10:31 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
ben dediydim eleganss almayın diye :lol:

Cihat kardeşim olsun fazla donanımdan zarar gelmez :D çabukta silse memnunum colttan :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2011 14:11 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar dün son yağmurda da tertemiz camda bazen 5-6 defa art arda temizleme yaptı.canım sıkıldı gittim servise azizoğluna gösterdim. dedim böyle böyle kafasına göre biraz çalışıyor. aracı bağladılar makinaya dedi akü zayıflaması oldu mu? bende aldığımdan beridir 2 defa başıma geldi akü zayıflığından değilde marşta normalde 1snde alıyor ya 2 defasında 3-4snde almıştı. bu oldu dedim tamam dedi makinadan anlamış zaten o akü zayıflığında sensör hataya düşüyormuş fakat kullanıcıyı çok etkileyecek bişey olmadığı için arıza lambası falan yakmıyormuş. onu yeniden makinada resetledi. şimdi ideal şekilde çalışıyor :)
birde kaputta ufak taş izi vardı onuda rütuşlattım gitmişken. sağolsunlar şuana kadar 2 defa gittim azizoğlu servise adamlar gayet iyi ilgileniyorlar. 2dk işimi halledip çıkıyorum.

o kargaşada sormayıda unuttum acaba neden marş uzun bastı sebep ne olabilir? akü zayıflığından olmadı. aküden olsa zaten ışıklar falanda zayıflardı öyle değilde marşı geç aldı. üstelik aküyü zayıflatacak hiçbişey kullanmıyorum. helede araba çalışmazken.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 14:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Kan grubu: A+
_opeth yazdı:
o ayar tam olarak hassaslık değil daha çok ölçüm aralığını değiştiriyor. bugünkü sağank yağışta bolca kullandım en düşükte kullanınca ilk öçtüğü yağmur şiddetine göre bi fasıla ayarlıyor sonraki ölçüşe kadar aynı fasılada gidiyor, en yükseğe getirince her süpürünce farklı bir ayar veriyor. küçük küçük damlalar kalsa bile temizleyip cillop yapıyor, elimde yağmur kaydırıcı var kitapçıkta sürmeyin denmiş yanlara süreceğim bi ara :) coltlarda arka sileceği çalıştırıyo mu yağmur sensörü?

bunu denicem..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 15:51 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Konu açılmışken benimde bir sorum olacak,
benim aracım 2009 model ve yağmur sensörü mevcut değil,
fakat buna rağmen silecekler çalışıyorken, yağmur şiddeti arttığında sileceklerin hızı otomatikman artıyor arkadaşlar ?
Bu nasıl oluyor bilen varmı ?

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 15:52 
Kullanıcı avatarı

hıza duyarlı ve fasıla aralıkları ayarlanabilir hocam ona göre artıyor olmasın?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 02:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Yağmur sensoru damlayı hissedip silecek çalıştırır. Sizdeki ise silecegin hıza duyarlı olması. Ikisi ayrı şeyler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 10:14 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Hızlanma sebebiyle demekki... Teşekkürler Allshift dostları :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2012 00:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Uğur
Araç: 2011 Lancer Invite SportSedan MT Sunroof
Meslek: Pazarlama Müdürü
Kan grubu: B(+)
Bende Yağmur sensöründen çok memnunum. Her zaman değil ama ara sıra cam temizken de siliyor. Temiz camı kuru kuru kirletiyor. O da sanırım sensörün üzeri bir şekilde kapandığı için oluyor.

Kendimi bildim bileli silecek bir yaz bir de kış gördümü hemen değiştiririm. O yüzden sileceğin eskimesini de takmıyorum kafaya :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2012 09:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Kan grubu: A+
ercan_wrc yazdı:
Arkadaşlar dün son yağmurda da tertemiz camda bazen 5-6 defa art arda temizleme yaptı.canım sıkıldı gittim servise azizoğluna gösterdim. dedim böyle böyle kafasına göre biraz çalışıyor. aracı bağladılar makinaya dedi akü zayıflaması oldu mu? bende aldığımdan beridir 2 defa başıma geldi akü zayıflığından değilde marşta normalde 1snde alıyor ya 2 defasında 3-4snde almıştı. bu oldu dedim tamam dedi makinadan anlamış zaten o akü zayıflığında sensör hataya düşüyormuş fakat kullanıcıyı çok etkileyecek bişey olmadığı için arıza lambası falan yakmıyormuş. onu yeniden makinada resetledi. şimdi ideal şekilde çalışıyor :)
birde kaputta ufak taş izi vardı onuda rütuşlattım gitmişken. sağolsunlar şuana kadar 2 defa gittim azizoğlu servise adamlar gayet iyi ilgileniyorlar. 2dk işimi halledip çıkıyorum.

o kargaşada sormayıda unuttum acaba neden marş uzun bastı sebep ne olabilir? akü zayıflığından olmadı. aküden olsa zaten ışıklar falanda zayıflardı öyle değilde marşı geç aldı. üstelik aküyü zayıflatacak hiçbişey kullanmıyorum. helede araba çalışmazken.

Ercan bey merhaba

Bu sileceğin doğru düzğün çalışmasını engelleyen akünün zayıflamasımı yoksa başka bişemi anlamadım tam olarak ?

Dediginiz olay bendede aynısı. ( defa başıma geldi akü zayıflığından değilde marşta normalde 1snde alıyor ya 2 defasında 3-4snde almıştı. ) yazdığınız gibi oluyor bendede. peki makinada resetleme işleminden sonra bir daha oldumu ?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: