Zaman: 15 Kas 2025 13:32

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: yardım
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 23:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: kotan
Meslek: teknıker
Kan grubu: 0rh-
arkadaslar merhabalar yenı katıldım aranıza benım 2006 model dızel duz vıtes colt um var arac 40000 km de fakat yakıt konusunda benı uzuyor 1 depo ıle aracı fazla zorlamaddan 2000 ıle 2500 devır arasında kullanıyorum fakat 510 km de lamba yanıyor ne yapmam gerekıyor bılemıyorum aracın bakımını yaptırdım yagı fılıtresı hepsını degıstırdım bırde bana önerebılecegınız servıs varsa sevınıır m

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: yardım
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 23:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
hoşgeldiniz hakan bey :)
ben mazot pompası ve enjektörlerden şüphe ediyorum sizin sorununuzla ilgili

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2011 10:12 
Kullanıcı avatarı

abi 40000 km dekı arac da neden olsunkı yanlız su var ben aracı aldıgımda servısden ekpertız raporu aldım bı sıkıntı olmadıgını söyledıler su var ben gunluk 10km yol yapıyorum bıraz trafıkde oluyor ama bundan önce bende megan dızel vardı 220 tl 900 km de lamba yanıyordu cıkamadım ısın ıcın den hatta sogumaya basladım bu aracdan yanı bırde bıldıgınız guvenebılecegım servıs varmı dısarıda yaptırmak ıstıyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2011 12:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Hakan bey, öncelikle gittiğiniz mesafenin kısalığı yakıt tüketiminde bir etken. Bir de Megane'in yakıt deposu sanırım 60 lt. Colt ise 45 lt.lik bir depoya sahip. Yakıt hesabı yaparken bunu da göz önünde bulundurun lütfen.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2011 20:44 
Kullanıcı avatarı

Levent bey kıyaslama yaparken göz önunde bulundurdum bugun bostancı sanayısıne gıttım bocsh car servısıne gıttım bılgısayara bagladılar ılk basta hata yok hersey normal dedıler fakat sonra ısınınca enjektorler de normal sevıyenın ustunde yakıt tuketıyor dedıler yakıtı nerden aldıgımı sordular ben 2 kere full den aldım dedım bana hayırlı olsun dedıler enjektorlerın sokulup temızlenmesı gerektıgını ve tamır yapılması gerektıgını ortalama masraf da 1000 tl gıbı cıkar dedıler ama su var benım gıttgım mesafe gunde 13 km ve trafık cok bostancıda ımese kadar gıdıyorum hep dur kalk halınde yanlız aynı ama ınanın yolu meganlada yapıyordum ve aslında o arabanın enjektorlenın yapılması gerekıyordu ben bı anlam veremedım ne yapacagımı bılemıyorum bu aracıda kılometresı dusuk dıye ıyı para verıp aldım aldıgım rakam 21500 lastıklerını degıstırdım bakımını yaptım ama ınanın artık cok sogudum bu aracdan

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2011 22:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Geçmiş olsun. enjektör temizlemenin neresi 1000TL tutuyormuş, çok ilginç.

Elnizdeki aracın motoru Mercedes CDI motor, gerçekten USTA bir Mercedesçiye gitseniz bile sorunu halledebilecektir. Enjektörleri değiştirseniz de öyle fiyat çıksa anlarım ama temizlemeye bi türlü aklım yatmadı.

Diğer bi nokta, Bosch serviste cihaza taktılar dediniz. Yetkili serviste MUT3 cihazına bağlamadılar mı? LPG basıncı 0,002bar düşük olsa yanan arıza lambası.. Sizde neden yanmıyor?

Aracı ilk aldığınızda bir depoda kaç km gidiyordunuz? Yani başta araba sorunsuz muydu? Eğer sorunsuzsa FULL böyle bişi yapmış olabilir..

Son olarak araç servis bakımlı mı? 2006 model Dizel araç nasıl 40bin km'de olur.. Ben 2005 model aracı 2009'da aldığımda 47bindeydi.. O bile işkillendirmişti.. Servis kayıtlarında tarihleri görünce inandım. Siz böyle kontrol yaptınız mı?

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2011 16:44 
Kullanıcı avatarı

Yalnız şöyle bir dip not vereyim
dizel araçlarda yakıttaki pislik nedeniyle mazot pompası ve enjektörlerde sorun oluyor
mazot pompası kontrol edilmeden enjektörler temizlenirse sonrasında tekrardan tıkanmayacağının garantisini veremezler
ayrıca 1000 tl verilen fiytta sanıyorum enjektör memeleri değişecektir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2011 19:19 
Kullanıcı avatarı

arkadaslar ben araca yetlı servıste baktırdım ve ulugolde calısan arkadasım onay verdı ve ben o sekılde aldım arabayı kılometsı orjınal cunku aracı gorsenız sıfır zannedersınız uzerındekı lastıkler dıslı ve 2007 tarıhlı ve ıcı dısı cok temız ( ben öncekı arabamdan meganda o kılometresı dusme kazıgını yedıgım ıcın) bu arabanın heryerıne baktırdım su var arıza lambasıda yanmıyor aracın cekısı harıka sadece 1 deppo ıle 510 km yol yapıyorum sıkıntım bu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2011 13:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: özhan
Araç: 2011 lancer 1,5 invite ov
Meslek: mühendis
yakıtı bostancı shell'den almanızı öneririm. hem yolunuzun üzeri, hemde sirkülasyonu çok olan bir istasyon

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2011 16:13 
Kullanıcı avatarı

özhan bey yarın servıse goturucem bı bakalım orda ne olcak orda ne cıkacak

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2011 18:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: sıkıntı
Araç: colt
Meslek: danışman
Kan grubu: 0rh+
arkadaşlar bildiğim kadar dizel araçlar trafikte fazla yakar sebebi ise dizelin yağunlaşmasıdır. bir depo ile 510 km çokda kötü değil. bide uzun yolda deneyin araç max bir depo ile 750 km yapar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2011 20:37 
Kullanıcı avatarı

HAKAN yazdı:
arkadaşlar bildiğim kadar dizel araçlar trafikte fazla yakar sebebi ise dizelin yağunlaşmasıdır. bir depo ile 510 km çokda kötü değil. bide uzun yolda deneyin araç max bir depo ile 750 km yapar.

kesinlike kötü bir değer
kışın çok yoğun trafik ve çok kısa kullanmda bile benzinlide 440 dan aşşağısını göremedim
1 depo ile yazın karışık kullanımda 750 km yaptım
hiç kasmadan hatta ani hızlanmalar dağa taşa tırmanmalarla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Kas 2011 03:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
Benzinli AMT alalı az bir zaman oldu. :) Daha önce dizel kullandım. Eski araçlarımda (1,6 benzinli) aynı şartlarda 9 litre yakıyordum. :) dizelle yaklaşık 6,5litre ve 700km yol gidiyordum. 7 litreye bile çıkardım ama aracı baya zorladığım zamanlarda. Yani son hız, kalkış ve devir kesici testleriyle dağ tepe hızlanmaları olunca oluyordu.
500km de ışık yanıyorsa bu kötü bir değer.
Şimdiki aracımı daha sakin kullanıyorum ama kısa mesafelerim çok :) 7 litre civarında ortalamam var. Şehirler arası süratli fakat sabit hız kullanımda (130-170km/h) DID 5,5l ile (110-130km/h) benzinli ile 6litreyi bile tutturamıyorum :(

Bence kesinlikle sorun var, sarfiyat colt 1,5 dizel için çok.

Umarım servis bir çözüm bulur. (uygun bir çözüm)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2011 09:38 
Kullanıcı avatarı

arkadaslar yetkılı servıs araca bakım yapalım bu sorunu yenı güncellemeler var onları yukluyelım dedıler herseyını kontrol ettıler teste cıktık yanı anlamıyorum yol bılgısarı ortalama yakıt tuketımını 11.9 gösterıyor sız ona bakmayın yanılırsınız dıyorlar bunlarda cozemedı ımes sanayısınde gul al mıtsubıshı kıa bayısı var orda yaptırdım bakımını ama bu benım mıtsubıshı gurubundan 3. cu arabam ama gercekten cok pısmanım keske ucan teneke deıgımız clio alsaydım en azından bu arabadan herkes anlıyo her tamırcı yapıyo gercektende az yakıyo daha ne olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2011 21:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: mitsumişhi 2003
Meslek: uzman teknık
Kan grubu: 0rh+
slm kalarıfer camdayken kalerıferı actıgında klıma devreye gırıyo bılgınız olsun her kontaagı kapatıp actıgınızda veya ayaktan cama aldıgınızda klıma ısıgı yan masada klıman devrede tavan lanbasını yak kalerıferı calıstır ısık azalır sonra canlanır ıptal etmek ıcın klıma dugmesıne basıp 20 sanıye acık kaldıktan sonra kapatın devreden cıkar onunda yakıta etkısı olur bılgınız olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 09:36 
Kullanıcı avatarı

vedat bey depoyu fulledım bakalım kac kılometrede lamba yanacak tam 43 lt yakıt aldım bı deneyecem eger yıne 500 kmde lamba yanarsa bu sefer kesın bu aracda bı sorun var dıyecem ama servısde basında durdum kontrol edılırken enjektorlere bakıldı anlık yakıt degerlerıne bakıldı bı sorun yok dedıler bı bakacam

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 09:54 
Kullanıcı avatarı

fatıh bey benım kalerıfer zaten hep acık hepde camda bu soyledıgınız bılmıyodum ama sayet böle bısey varsa yanı ne dıyeyım bakalım daha bu aracda neler ögrencez

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2011 17:25 
Kullanıcı avatarı

arkadaslar uzun yolda yakıt 0,25 krs fakat sehır ıcın 0,30 krs yakıyor yanı benım gunluk 18 km yol yapıyorum gıdıs dönus olarak ve trafık yogun oluyo yol bılgısayarında ortalama yakıt 10 asagıya dusmuyo acık yolda ortalama 6 yada 6.5 gıbı oluyo yanı yetkılı servıs aracda sorun yok dıyor yanı bu normalmı ? bılemıyorum su var 1 depo full ortalama kac km yol yapıyorsunuz ben ona gore bı caresıne bakıcam

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2011 18:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Ş. Dışı 25 Kr - Ş.İçi 30 Kr normal değerler. Sizin fazla dediğiniz ş.içi 30 kr. bana az geldi. yol durumu hava şartları gidilen mesafeyi göz önüne aldığımda 34.5 normal kendi aracımla.

Anormal bir tüketim değil bence ş.dışı 25 - ş.içi 30 kr. benzin fiyatları ortada.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2011 18:37 
Kullanıcı avatarı

kotan122 yazdı:
arkadaslar merhabalar yenı katıldım aranıza benım 2006 model dızel duz vıtes colt um var arac 40000 km de fakat yakıt konusunda benı uzuyor 1 depo ıle aracı fazla zorlamaddan 2000 ıle 2500 devır arasında kullanıyorum fakat 510 km de lamba yanıyor ne yapmam gerekıyor bılemıyorum aracın bakımını yaptırdım yagı fılıtresı hepsını degıstırdım bırde bana önerebılecegınız servıs varsa sevınıır m

kotan122 yazdı:
arkadaslar uzun yolda yakıt 0,25 krs fakat sehır ıcın 0,30 krs yakıyor yanı benım gunluk 18 km yol yapıyorum gıdıs dönus olarak ve trafık yogun oluyo yol bılgısayarında ortalama yakıt 10 asagıya dusmuyo acık yolda ortalama 6 yada 6.5 gıbı oluyo yanı yetkılı servıs aracda sorun yok dıyor yanı bu normalmı ? bılemıyorum su var 1 depo full ortalama kac km yol yapıyorsunuz ben ona gore bı caresıne bakıcam

Abi sen tam olarak 2 defa bi ölçüm yaparsan daha sağlıklı olur
çünkü biraz tutarsız kalıyor rakamlar
şikayetin eğer ilk bahsettiğin gibi ise sorun arabada
yok eğer 2. durum ise sorun senin kullanım tarzında

ayrıca krş falan hesabıyla uğraşmayalım
sadece full depo ile katedeceğin mesafeden hareketle yorum yapalım derim

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir