Zaman: 15 Kas 2025 20:50

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 58 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2011 05:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
erdem hocam yarın yaklaşık 12 -13 günlüğüne şehir dışına çıkıyorum
ben coltu sattım ama hertürlü yardımcı olmaya çalışırım
aralık 20 sinden sonra baktırırım ben senin araca
kafanda rahat olmuş olur ( bazen mitsubishi ustası olmayana göstermekte yarar vardır :) )
Avrupa yakasındayım
güngören-merter- zeytinburnu - cevizlibağ heryerde tanıdık ustam var ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2011 10:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: mirzaoluturgay
Araç: Lancer
Meslek: Muhasebe
Kan grubu: BRH+
Selamlar, hocam anladığım kadarıyla aracınız ile ilgili yapılan ilk tetkikler doğru ve ustalarınızla ilgili bir görüş farklılığı yok. Burda önemli olan sesi duymak için aracınızı çalıştırmayan. Bence sizin 2. el araç almanızdan ötürü hissettiğiniz gereksiz kaygılar var. İlk olarak bunu atlatın, sonrası aracınızdan kullanım zevki almaya çalışın ve aracınızı sevin. Şunu da belirtmek isterim ki aracınızı yetkili olmayan bir ustaya ya da servise elletmeyin, site içersinde bazı arkadaşların yaşamış olduğu sıkıntıları gözden geçirin ve gereksiz, sağlam parçalarınızı boşuna değiştirmeyin. Site içersinde her kez görüşünü beyan ettiği için kafanızı boş yere karıştırıp yormayın. Saygılar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2011 11:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
heryerdematematik yazdı:

aleykümselam... vites ile ilgili ilk çalıştırmada N'den direk A'ya geçmeme, önce 1'e sonra A'ya geçme olayına florya mar'da "bu şekilde tüm colt'larda, mut iii 'de böyle bir seçim yok" dendi ama ben hala N'den direk A olması gerektiğini düşünüyorum, umarım bu tarz ayarlatma yapmış olan arkadaş varsa bize bu konuda yardımcı olur...
...

Yahu bilmesek tamam da.. Benim arabanın videosunu çekeyim. Başka Colt da kullandım hiçbirinde vitesi sola alınca 1 yazdığını hatırlamıyorum. DH'de üstad tasshelhof da söylemişti ayrıca kitapçıkda da yazıyordu serviste bunu ayarlayabilirsiniz.

Ayarlanmıyorsa bizimkiler neden A da başlıyor.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2011 11:24 

İsim: ERDEM
Araç: 2008 Colt amt
Meslek: Matematik Öğretmeni
Kan grubu: 0+
ergunp yazdı:
erdem hocam yarın yaklaşık 12 -13 günlüğüne şehir dışına çıkıyorum
ben coltu sattım ama hertürlü yardımcı olmaya çalışırım
aralık 20 sinden sonra baktırırım ben senin araca
kafanda rahat olmuş olur ( bazen mitsubishi ustası olmayana göstermekte yarar vardır :) )
Avrupa yakasındayım
güngören-merter- zeytinburnu - cevizlibağ heryerde tanıdık ustam var ;)

saolasın ergün hocam, o tarihe kadar bir gelişme olsa da olmasada en azından görüşüp tanışmak isterim... iyi yolculuklar diliyorum, görüşmek üzere...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2011 11:31 

mirzaoluturgay yazdı:
Selamlar, hocam anladığım kadarıyla aracınız ile ilgili yapılan ilk tetkikler doğru ve ustalarınızla ilgili bir görüş farklılığı yok. Burda önemli olan sesi duymak için aracınızı çalıştırmayan. Bence sizin 2. el araç almanızdan ötürü hissettiğiniz gereksiz kaygılar var. İlk olarak bunu atlatın, sonrası aracınızdan kullanım zevki almaya çalışın ve aracınızı sevin. Şunu da belirtmek isterim ki aracınızı yetkili olmayan bir ustaya ya da servise elletmeyin, site içersinde bazı arkadaşların yaşamış olduğu sıkıntıları gözden geçirin ve gereksiz, sağlam parçalarınızı boşuna değiştirmeyin. Site içersinde her kez görüşünü beyan ettiği için kafanızı boş yere karıştırıp yormayın. Saygılar...

sayın hocam öncelikle ilginiz için çok teşekkürler... kesinlikle aracımı seviyorum, alışma evresini geçtim keyif alma evresindeyim... mesela benim canımı sıkan en basit şey 2 yetkili servisinde N modundan direk A modu olmaz, öyle bir ayarlama yok önce 1 sonra A demeleri ; yukarıda hocamızda belirtmiş ki öyle bir ayarlama var, servis bunu nasıl bilmez aa evet yapalım demez, ben parasıyla yaptırmaya gidiyorum sonuçta yapsın ve fatura etsin şanzıman mut iii ayarlama = 50 tl ; ben ikisi corsa ikisi astra olmak üzere 4 tane opelim oldu ve hepsinde topkapı opel odak'ı seçtim en ufak bir yanlış bilgi, eksik işlem, müşteri geçiştirme görmedim; beni üzen ve düşündüren bu...

yoksa aracımın gidişi, yakıtı, ... herşeyi fiyatına göre çok memnun edici ve seçimimden kesinlikle pişman değil, aksine çok mutluyum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2011 11:37 

SynTheSizer yazdı:
heryerdematematik yazdı:

aleykümselam... vites ile ilgili ilk çalıştırmada N'den direk A'ya geçmeme, önce 1'e sonra A'ya geçme olayına florya mar'da "bu şekilde tüm colt'larda, mut iii 'de böyle bir seçim yok" dendi ama ben hala N'den direk A olması gerektiğini düşünüyorum, umarım bu tarz ayarlatma yapmış olan arkadaş varsa bize bu konuda yardımcı olur...
...

Yahu bilmesek tamam da.. Benim arabanın videosunu çekeyim. Başka Colt da kullandım hiçbirinde vitesi sola alınca 1 yazdığını hatırlamıyorum. DH'de üstad tasshelhof da söylemişti ayrıca kitapçıkda da yazıyordu serviste bunu ayarlayabilirsiniz.

Ayarlanmıyorsa bizimkiler neden A da başlıyor.

valla hocam bende ısrarla sordum hatta uğraşmak istemiyorlar diye düşünüp, 50 - 100 tl farketmez kaç paraysa yaptırmak istiyorum dedim defalarca ama hepsi böyle, yok öyle bir ayar dediler...

küçük gibi görünen fakat devamlı unutup devamlı 1 de kalkmam ve sonrasında aracın bağırıp 2 ye geçmemesi sonucu farkettiğim ve sonrasında otomatiğe geçmem; eşimde kullanıyor aracı ve bu bizim için sorun, ne olacak denebilir ama bence sorun...

umarım ayarlatabileceğim bir servis önerisi gelir :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2011 21:02 

_opeth yazdı:
yıldızlar alpay usta iki sıkıntı için onun kapısını çalın bence. o sorun yok veya olmaz diyorsa o odur.

şimdi netten baktım hocam, ikitelli basın ekspres yolundaymış, cuma günü gidecem ve alpay ustaya anlatcam derdimi, inşallah o yardım edecek... saolasın varolasın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 10:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
bu A"da başlama olayını ben de Antalyada yaptıramamıştım...Ustalar yaptıklarını iddia ediyorlardı ama gerçek aksini söylüyordu...Sanırım menü İngilizce, hal böyle olunca da ortay bu sonuç çıkıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 10:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: mirzaoluturgay
Araç: Lancer
Meslek: Muhasebe
Kan grubu: BRH+
Hocam, sizin için araştırdım, Askalede Ramazan usta var, kendisi colt araçların vites kalkış pozisyonları cihaz kullanarak bir kaç adımda değişebileceğini söyledi. Yani dilerseniz ilk çalıştırmda a ile veya 1 ile kalkış yapabilirsiniz. Yada en son vitesi bıraktığınız durumda kalkış yapabilirsiniz. Burada gördüğüm kadarıyla kendisi ile bu konu hakkında irtibata geçmemişsiniz yada sorunu dile getirmemişsiniz. Kendisine sizinle ve bu konuyla ilgili bilgi verdim. Saygılarımla hocam daha fazla yormayın kendinizi, ordan oraya, valla bende sizi bu halde görünce yoruluyorum... Saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 13:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
ben de amt kullanıcısıyım ama malum kışın yakıt sarfiyatı artıyor bunu biraz aşagı çekebilmek amacıyla manuel modda kullanmaya başladım.farettimki cihazın hafızası var sisin kullndıgınız modu hafızaaya alıyor şu an manuel kullanmayı tercih ettigim için n den geçişte hep 1 le devam ediyorum....bir süre a modun da kullnınca a dan devam edecektir....

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 15:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
salih yıldırım yazdı:
ben de amt kullanıcısıyım ama malum kışın yakıt sarfiyatı artıyor bunu biraz aşagı çekebilmek amacıyla manuel modda kullanmaya başladım.farettimki cihazın hafızası var sisin kullndıgınız modu hafızaaya alıyor şu an manuel kullanmayı tercih ettigim için n den geçişte hep 1 le devam ediyorum....bir süre a modun da kullnınca a dan devam edecektir....

Tam tersine ben de her zaman otomatikte kullanıyorum, her zaman da sola çekince önce 1 ile karşılaşıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 21:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Gökhan abi, senin colt sola mı çekiyor ne ? :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2011 01:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
bacey yazdı:
Gökhan abi, senin colt sola mı çekiyor ne ? :D

Cihat öğretmenim,
Mutlaka bir yöne çekmesi gerekiyorsa, sola çekmesini yeğlerim. :lol:
selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2011 01:04 

mirzaoluturgay yazdı:
Hocam, sizin için araştırdım, Askalede Ramazan usta var, kendisi colt araçların vites kalkış pozisyonları cihaz kullanarak bir kaç adımda değişebileceğini söyledi. Yani dilerseniz ilk çalıştırmda a ile veya 1 ile kalkış yapabilirsiniz. Yada en son vitesi bıraktığınız durumda kalkış yapabilirsiniz. Burada gördüğüm kadarıyla kendisi ile bu konu hakkında irtibata geçmemişsiniz yada sorunu dile getirmemişsiniz. Kendisine sizinle ve bu konuyla ilgili bilgi verdim. Saygılarımla hocam daha fazla yormayın kendinizi, ordan oraya, valla bende sizi bu halde görünce yoruluyorum... Saygılar.

ilginiz için tekrar teşekkür ederim, sanırım sizin aracılığınızla Ramazan bey bugün beni aradı... Ramazan beye iletmemişsiniz diyorsunuz ama arabamla 2. günümdü ve ilk kez mitsubishi askaleye gitmiştim, 2 farklı askale ustasınada sorunlarımı ilettim, ikiside N'den direk A olayına olumsuz yanıt verdi, "servis müdürünüz kim, bi de ona sorcam demedim" doğal olarak... sonuç olarak askalede de çözüm bulamadığım olay için Ramazan bey gayet ilgili ve samimi bir şekilde tekrar servise davet etti, istediğim şeyin yapılabilir birşey olduğunu ve kendisinin çok kısa bir sürede yapabileceğini söyledi... kısmet olursa yarın öğleden sonra olay halledilecek...

bu samimiyet ve ilgi beni gerçekten çok mutlu etti, tekrar teşekkür ediyorum ilgili arkadaşlara...

işlem gerçekleştikten sonra ayrıntılarıyla yazarım hayırlısıyla...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2011 01:06 

salih yıldırım yazdı:

biz ilk çalıştırma sonrasından bahsediyoruz, sonraki dur kalklarda boşa alıp direk A moduna geçiyor zaten, dediğiniz durumla ilgili bir sorunumuz yok...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ara 2011 00:23 

çok şükür bugün askale'de sorunum çözüldü, saolsun Ramazan bey çok ilgilendi ve artık ilk çalıştırmadan sonra sola ilk çekişte N den direk A ya geçiş yapabiliyorum... :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ara 2011 02:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
ramazan bey her derde deva :) gerçekten çok ilgili her konuda ve bunu içten gelerek yapıyor yapmacık hareketler yok...yetkili servise yolum düşerse ramazan bey olduğu için askale olur yine...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2014 17:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sedat
Araç: 2006 Mitsubishi Colt Cz3 1.3 AMT
Meslek: Mühendis
Kan grubu: A+
arkadaşlar konu eski hortlacağım kusura bakmayın.

benim aracım 2007 model, ikinci el aldım. yokuşta kaydırmama olayı hiç yok, hani 3 derece 5 derece değil neredeyse düz yolda bile geri kayıyor, benim için sorun değil (hatta vites atmadan park ediyorum iyi bile diyebilirim bu yönden) ancak eşim ehliyet aldı o kullanacağı için ufak da olsa bir destek iyi olacaktır.

ayrıca ilk çalışmada yazılım sürümüne göre bazı arkadaşlarda 1 oluyormuş, a istiyorlar; ben de tam tersine manuel kullanıyorum ancak direkt vites atınca 2'ye geçtiği için o konuda problemim yok.

ancak 3. ve en önemli konu ise geçtiğimiz günlerde duymaya başladığım; üstte " heryerdematematik" arkadaşın yaşadığı gaza basa gelince ses. bu sorunu aynen ben de yaşıyorum, konuyu henüz tamamen okumadım, giderdi mi diye bakıp ona göre ben de ustaya gideceğim.

A├╕N

- R

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 58 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz