Zaman: 14 Kas 2025 01:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Bir "coltçu" daha...
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2012 17:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tuna
Araç: Seat FR
Meslek: Yönetici
Kan grubu: 0RH+
Merhabalar ;

Genel olarak Colt başlığı altında bir tanışma ve giriş başlığı bulamadığımdan böyle bir girişimde bulundum,varsa gerekli yere taşınabilir.

Aranıza Kocaelinden katılıyorum ,Yaş 37 İsmim Tuna.

Gün itibari ile ; 2008 model 16 bin km de 1,3 Colt AMT ile aranıza katıldım.

20 küsür senedir direksiyon başındayım ,bir aracı en fazla 8-12 ay arası kullanıp 100 bini geçince satıyor yada takaslıyorum,Bu anlamda gerek şirket çatısı altında , gerekse özel yaşantımda hemen hemen kullanmadığım marka model araç yok gibi.Çevremizdeki dostlardan birkaçıda rent a car camiasından olduğundan çok üst düzey araçlara kadar direksiyonu tecrube edebildik.

2011 Seat ibiza 1.2 TSI DSG aracı perte çıkartıp ,tek araca kalınca (2011 Leon) hanımın yoğun taarruzu ile karşı karşıya kalıp,şehir içinde kullanabileceğimiz otomatik şzn bir araç bakınmaya başladık,uzun süren araştırmalar sonucu(kendi çapımızda); Bana göre FİYAT/PERFORMAS şampiyonu bir araç olarak COLT u aldık.

Aldıktan 30 dakika sonra yetkili servise bıraktım,gözüme takılan 1-2 aksesuar aşınması, ufak tefek işleri,genel kontrolü vs yapılması itibari ile .

Bu alım aşamasında,sonrasında ,esnasında aracı toplam 120 km kadar kullandım ve bazı izlenimlerim oluştu.

1)Araç inanılmaz sert süspansiyon sistemine sahip ,en ufak çukur vs direk komple araç hissediyor ve sarsıntılı (servise bırakırken sordum "genel olarak coltların tamamı kuru(sert) süspansiyona sahiptir" dendi,bu beni oldukça düşündürdü..

2) A ya aldığımda vitesi (otomatik mod) aracın otomatiğinin ,otomatikle uzaktan yakından bir alakası olmadığını anladım zira oldukça sarsıntılı ve gaz kesen geçişleri vardı (servise sordum "bunlar bu şekilde bunlarda debriyaj var ama araç senin yerine basıyor" açıklaması geldi)

Trip konumu fena değil bu konumda kullanılacak gibi gözüküyor,zira otomatik konum oldukça elverişsiz rampa hatta düz yolda bile geçişler değişken, kararsızlık var (DSG de tam otomatik değil ama geçişleri hissetmeniz mümkün değil o kadar akışkan) vites atarken araç yığılıyor otomatik modda.

22000 tl lik araçtan ne bekliyorsun otomatik anlamında diye bir soru gelecekse ,beklemiyorum tabiki ama anektod olarak belirtmek istedim.(Belki normalde bu şekilde değildir bizimkinde bir sıkıntı vardır durumu )

Bu km de bu paraya alınabilecek araçlar içerisinde bana göre en mantıklı tercihti.(Motor+iç hacim+estetik ) Uzun süre 20 bin km altında bir araç bulmak için bekledim,bulunca da aldım hemen. (LPG li araç almıyorum ve kullanmıyorum bu yüzden biraz uzun sürdü)

Biraz uzun oldu ama idare edin lütfen, Kullandıkça izleminlerimi ,motor mekanik tecrubebi paylaşmaya çalışırken,sizlerinde engin bilgi ve tecrubelerinizden yararlanmaktan memnun olacağım.

Saygıyla kalın...

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Bir "coltçu" daha...
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2012 18:47 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Hoşgeldiniz,
Colt alıncaya kadar tereddüt, aldıktan sonra kendine Aşık eden bir araba.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2012 20:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Hocam öncelikle hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
Ben de bir colt uzmanı sayılmam ancak büyükler cevaplamadan birkaç şey yazayım dedim.
Doğrudur, Colt amortisörleri serttir ve yoldaki en küçük sıkıntıları bile hissedersiniz; bu durumdan memnun olan var olmayan var, tabii siz de bir de leon olduğundan rahatsız etmiş olabilir. ben de lastik ölçüleri ile birleşince yere tutunma kabiliyetini ve performansını ciddi oranda arttırdığı kanaatindeyim. tabii bu tercih meselesi.
diğer şanzuman konusunda ise yanılıyorsunuz, bu aracı farklı kılan özelliklerinde birisi de şanzumanıdır; forumda ufak bir araştırma şanzumanın üreticisi ve sorunsuzluğu konusunda size epey fikir verecektir. CVT ve DSG ile aynı cümle içinde kullanılabilir AMT. Ha, otomatikleştirilmiş manuel şanzumandır, servisin söylediği doğru, dolayısıyla elektronik bir devre sizin yerinize basıyor debriyaja ancak ben örneğin sadece düşük hızlarda öyle vites geçişlerinin farkına varırım. yani ez cümle, o vites geçişlerinde gaz kesme olayı, yığılma falan hele de düz yolda normal gibi gelmedi bana. en azından ben böyle birşeyi tecrübe etmedim onu söyleyebilirim. bir güncelleme ihtiyacı var gibi şanzumanda, ya da başka bir sorun. yani 22000 liralık aracınızdan çok şey bekleyin hocam, evo34'ün dediği gibi zamanla bunu daha iyi anlayacaksınız.
Hoşgeldiniz, selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2012 20:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
şanzumana güncelleme var ztn geçişler braz daha iyileşiyo ayrıca okdr yığılmada olmuyor tamam bi cvt kadar iyi değil ama fenada sayılmaz bende corsa c amt vardı tam bir facia

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2012 21:17 
Kullanıcı avatarı

bu opeth arkadaş, colt'a mı balon dedi, bana mı öyle geldi. coltperver admin talep ediyorum arkadaş :twisted:
asıl balon seat ibiza, deneyenler bilir, önce yere tutunmayı öğrensin o :evil:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2012 21:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Seat ıbiza tam bir facia arkadasımda vardi arabanın arkasına 2 kisi oturamiykrsunn bile on konsol cok dar ve arabanın onu alcakti bı çukura girince cok belli ediyordu birde acayip sesli çalışıyordu araba colt onun yanında maybach gibi kalıyor

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2012 22:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
benim colt 1.5 motor 109 beygir olmasından mıdır nedir ama sevdiğim olay aracın fena kaçması biraz geç alıyor hızı ama araba tokatlaması iyi birçok aracı rahatlıkla geçiyorsunuz . keşke eps koysalarmış çok iyi olurmuş ama inanın başka araçlara binince sanki üstüme yığılıyor dar geliyor ama colt a binince geniş ferahlık iyi bence bide benim yakınım olan bi usta kaputu kaldırdı bu motor da ne böğle dedi sonra oturdu koltuğa harika dedi bu araçın sesi adamı gaza getirir demişti :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2012 00:13 
Kullanıcı avatarı

Hoşgeldiniz dilekleri ve açıklamalar için teşekkürler,

O zaman bir güncelleme şart bizim coltta zira bu akşamüstü saat 6:20 gibi aldım servisten, ziebarta bırakmaya giderken tekrar test ettim yığılma çok fazla vites geçişlerinde ,artık pazartesiye kalır servise tekrar götürme işi zira koltuk vs temizlenecek cumartesi akşam 4 gibi teslim edecekler.

1.2 TSI DSG ibiza iyidir arkadaşlar style pakette beraber gelir ,ha içi dar vs ayrı konu ama sağlam araçtır gidişi duruşu ,ben ocak 7 de pert ettim aracı ama suç bende tamamen, anormal hızlı girdim viraja 2 takla ile çıktım çok şükür kendimize bir zarar gelmedi.

Bu arada ARP oto izmit mitsubishi servisi ; İnanılmaz ilgili samimi ve yardımcı insanlar inanamadım açıkcası,hatta şoka girdim dersem abartmış olmam

Kocaelide şimdiye kadar gitmediğim aracımı bırakmadığım iki servis vardı ,suziki mitsubishi

colt sayesinde şimdi Mitsu ile tanıştım İzmitteki diğer tüm markaların servislerine (Opel-VW-Fiat-Ford vs) açık ara fark atarlar.

Leonuda lancer ile yenilemek fikri geldi aklıma direk ciddi anlamda yaza doğru,bir servis bu kadarmı sıkıntısız samimi ve problemsiz olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2012 00:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: altuğ
Araç: colt 1.3 amt
Meslek: elektronik müh.
geçen küçük bir tümsekten geçerken (3-4 farklı arabayla geçmişliğim var aynı hızlarda) eyvah ön takımları bıraktık galiba dedim. bu kadar sert süspansiyon yol tutuşuna belki faydası var ama ralli yapmıyoruz sonuçta be hocam..herşeyini sevdim ya da alıştım (motor sesi yol gürültüsü araç içinin full plastikliği 1 den 2 ye geçişte viteste ağır kalan amt sini) ama aracın bu paldır küldürlüğüne alışamadım...aldığımın 2. haftasında girdiğim çukurda yırttığım lastiğin de psikolojik etkisi var tabi ki ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2012 01:29 
Kullanıcı avatarı

öyle öyle sert hakikaten; ama arabayı almamdan bu yana ankara'da öyle çukurlara girdim ki hocam -birinde resmen altı sürtmüş olmalı o kadar derin, tekerlek yağmur suyu ile dolu çukura cart diye girdi- o zaman acaba mitsubishi değil de, ne bileyim bir renault, citroen, peugeot ön takımı olsa ne yapardım diye düşünmedim değil, kesin bırakmıştım orada arabayı. diğer yandan özellikle şehir içi trafiğinde 1'den 2'ye geçiş de bazen sinir harbi yaratabiliyor hakikaten, hele o motor freni yok mu, özellikle eğimi algılayıp bırakmıyor arkadaş. canım coltum, ben görmüyor muyum eğimi, kendim önlem alamaz mıyım, niye benim yerine karar veriyorsun deyip manuele alıyorum. ama 3-4-5-6 diye yağ gibi akışı yok mu, değme keyfe gitsin. yaw herşey bir yana, bu araç sınıfı belli, sınıfındaki araçlar da belli, hatta c sınıfındaki araçların durumu da malum -geçen arakadaşın 2011 astrasına bindim, zangır zangır titriyor her yeri- dolayısıyla o doğrultuda bir değerlendirme yapmalı, söylemek istediğim bu. hem biz leon ile colt'u karşılaştıracaksak, ne bileyim sportback ve evolution ile neyi karşılaştıracaz. neyse, bir örnek daha: bir abimiz 2011 ortasında hyundai ix20 aldı, full, 45 bin lira mı ne, otomatik; adam ikinci günden itibaren araba sollamaya korkar hale geldi, ya geçiş sırasında araba vites yükseltmezse diye; yaw düşünsenize, tam yan şeride geçip gaza yükleniyorsunuz, vites atmıyor, yapabileceğiniz de hiçbir şey yok, araba otomatik; ilk haftanın sonunda araba kullanmak ızdırap haline gelmişti. bunları görünce coltumu daha bir seviyorum, fanatikliğim bundan... :Yahoo!:
selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2012 01:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Opeth'cim açıklamış vites durumunu zaten. DSG çift kavrama ondan dsg ile amt karşılaştırmak yanlış. Hani amt ile easy tronic falan karşılaştırılır. :D

Onun dışında colt'un amortisörleri harbiden çok sert ama bir o kadar da sağlam bana göre. Zira aşırı derece çukura giren arabayı sert kullanan biriyimdir. Daha bir sorun yaşamadım. Hatta kuzenim hep derdi sen ön takımı yenilersin falan diyordu, bende birşey olmaz deyip basıyordum. :D Çok derin sert çukurlara girdim, Allah'a şükürler olsun daha bana mısın demedi. Demez de... İnşallah :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2012 10:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
exodus yazdı:
geçen küçük bir tümsekten geçerken (3-4 farklı arabayla geçmişliğim var aynı hızlarda) eyvah ön takımları bıraktık galiba dedim. bu kadar sert süspansiyon yol tutuşuna belki faydası var ama ralli yapmıyoruz sonuçta be hocam..herşeyini sevdim ya da alıştım (motor sesi yol gürültüsü araç içinin full plastikliği 1 den 2 ye geçişte viteste ağır kalan amt sini) ama aracın bu paldır küldürlüğüne alışamadım...aldığımın 2. haftasında girdiğim çukurda yırttığım lastiğin de psikolojik etkisi var tabi ki ...

Colta öyle paldır küldür binemezsin narkadaş :D

Konu sahibi abimiz de aramıza hoşgelmiş...herkese dertsiz sürüşler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2012 22:58 
Kullanıcı avatarı

Lastikler 37 psı nitro imiş,onları 30 a indirip ,ön arka ve sağ sol yaptırdım,aracın sertliği bir nebzede olsa azaldı.

Araç 25 binde iken gösrge tablosu arızalanmış ve yetkili serviste yenisi ile değiştirilmiş ,bu işlem esnasında kilometre sıfırlanıyormuş,şu an 16 binde 15 te öncesinden var 31 binde yani araç.

Yetkli serviste AMT güncellemelerini yaptırdım ,fakat hiç bir şey farketmedi araç vites geçişleri aynı ,ustada bindi sana öyle geliyor bu araç için geçişler normal dedi.

Saygıyla kalın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2012 00:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
OzZ yazdı:
Lastikler 37 psı nitro imiş,onları 30 a indirip ,ön arka ve sağ sol yaptırdım,aracın sertliği bir nebzede olsa azaldı.

Araç 25 binde iken gösrge tablosu arızalanmış ve yetkili serviste yenisi ile değiştirilmiş ,bu işlem esnasında kilometre sıfırlanıyormuş,şu an 16 binde 15 te öncesinden var 31 binde yani araç.

Yetkli serviste AMT güncellemelerini yaptırdım ,fakat hiç bir şey farketmedi araç vites geçişleri aynı ,ustada bindi sana öyle geliyor bu araç için geçişler normal dedi.

Saygıyla kalın...

Merhaba
Arp servis kalitesinden şikayetçi değilim ama siz bu kadar memnunsanız heralde sizinle Yusuf usta ilgilenmiştir. :)
Lastik havalarını ayarlatmanız iyi olmuştur, zamanla da kulağınız alışır. :) Arabamız sert ve sesli alışmak mümkün, ben ikincikez colt aldım.
AMT benim için nasıl olsa manuelde kullanılıyor, eşim rahat kullanır, ne kadar kötü olabilirki dediğim ilk deneme sürüşünde alıştığım ve çoğunlukla otomatik modda kullandığım arabamın en güzel özelliğidir. (2.nin sebebi budur)
Şimdi vites değişimlerinde hafif gas kestiğimi fark ediyorum. Üçüncü vitesten sonra neredeyse geçiş hissedilmiyor. İvmeniz yüksekse aracın yavaşlayıp tekrar hızlandığını daha fazla hissediyorsunuz. Ben 1,5 dizel kullandım (tüm 1,5 ler keyiflidir) gazı kapatınca 5. vitese kadar her vites geçişinde araç öne hamle yapıyordu.
Vites değişimi sizin kullanımınıza göre değişir, siz de kullanımınızı ona göre değiştirirseniz orta yolu bulursunuz.
Gaza ne kadar basarsanız vites o devirde değişir. Ani sollamada manuel vites düşürmek beğenmediğim yönüdür.

Foruma hoş geldiniz.
Bu arada akranız ve aynı şehirdeyiz. Yalnız gebzede okuduğum yıl Tuna isimli arkadaşım olmuştu. Belki bir gün karşılaşırız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2012 17:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Mitsu arıyor...
Meslek: Hayra hizmet personeli
Kan grubu: 0RH-
Ben de merhaba diyorum...

Şanzımanla ilgili söylemleri görünce takılayım dedim...

Şunu belirtmek istiyorum ki otomatik hastasıyım, manuel araçlar bana özürlü gibi geliyor, binesim dahi gelmiyor, pis alıştık otomatiğe...

Derlerdi de inanmazdım...

Bugüne dek tecrübe ettiğim otomatikler :

99 BMW 5.20i, 99 Polo Classic, 99 Astra HB, 2004 Fiesta ASM, 2004 Corsa Easytronic, 2008 Corolla...

Bunlardan başka 2004 Focus 1.6 Ghia OV ve 2004 Hyundai Elantra 1.6 GLS OV...İkisi de kendi aracımdı, klasik otomatik, hatta Elantra'yı yeni sattım...

Şimdi bunlardan BMW yi tartışmayacağım...Astra ve Polo aynı ama Astra daha hoşuma gitti "Sport" modu güzel oluyor, ayrıca Astra'nın "kickdown" fonksiyonu daha başarılı Polo'ya göre...Corsa ve Toyota' ya gelince taammm bir facia bana göre :)
Ömrümde öyle kötü şanzıman kullanmadım daha doğrusu "kullanamadım"...Vites geçişlerindeki gaz kesişiyle yığılma, akabinde kavrama ile birlikte bir irkilme mi desem, ne bileyim acayip bir sarsıntı!..Vites geçişi yaklaşık 3 sn felan sürdü herhalde :) Düşük hızda da, yüksek hızda da aynı gibi, çok bir fark göremedim...Rampada kaçıma o biçim zaten, Toyota ve Corsa dışında diğerlerinde rampada santim kaçırma yok...

İlk otomatiğim Focus'un tadı hiçbirinde yok, çünkü klasik otomatik, "kickdown" acayip hoşuma gitmişti ilk öğrendiğimde ve ne yalan söyleyim hem manuel gibi kullandım desem yalan olmaz...Sanki vites sağ ayağımın altında, istediğin gibi devire yükselt-düşür...Resmen manuel gibi kullandım hep ben...Daha sonraki tercihim de Elantra oldu, çünkü şanzıman Focus ile tamamen aynı idi, üretciyi felan bilmiyorum ama sanki Focus ile tıpatıp aynı idi vites kolundaki mandalın altındaki "overdrive" buton ve fonksiyonuna kadar aynıydı...Kullanımda hiçbir sıkıntı çekmedim...Rampada da kaçırma yoktu...

Şimdi Colt ile ilgili tek şüphem şanzımanla ilgili...

Şimdiye dek hep düz otomatik kullandım, tiptronik ler hem sorunlu gelmiştir bana ama AMT başka gibi sanki, üretici GETRAG olunca...
Aslında Fiesta lardaki ASM ye çok benziyor, (ki ASM şanzıman, Focus taki klasik şanzımandan tamamen farksız bana göre, otomatik modda sanki Focus kullanıyor gibi hissettim, "kickdown" felan aynı, performans şahaneydi bana göre)...Rampada da kaçırma yoktu...
Aynı firma mı yapıyor acaba bu ASM ve AMT yi onu da bilen var mı?

Şüphem şu : Rampada geri kaçırma ve vites geçişlerinde çok sarsıntı var mı?

"2.el Colt almak isteyenlere tavsiyeler" adlı başlıkta kısmen cevap buldum ama tecrübe etmeden beni tatmin ediip etmeyeceğini anlayamayacağım galiba...

Eğer Fiesta nın ASM şanzımanı gibiyse mesele yok...ASM gayet başarılı çünkü, bu bahsettiğim sıkıntıları yok...Hiç düşünmeden alacağım Colt u...Aradaki performans ve donanım farkını Fiesta ile karşılaştırmıyorum bile...Yoksa tercihim yine Fiesta olacak ama Colt un 1.5 motora arkasından ağlayacağım, çünkü yakıt tüketimleri ortada Fiesta ile aynı nerdeyse...ekonomi önemli LPG siz bineceğim için ama performans deyince Colt akıllara zara bir makine...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 17:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
rampada geri kaçırıyor vites geçişleri anında değil ama corsa gibi faciada değil orta şekerli. Bence fiesta almayın çünkü gün gelir bi colt'a tokatlanırsanız canınız çok sıkılır :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 17:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Kan grubu: A+
momoracer yazdı:
Ben de merhaba diyorum...

Şanzımanla ilgili söylemleri görünce takılayım dedim...

Şunu belirtmek istiyorum ki otomatik hastasıyım, manuel araçlar bana özürlü gibi geliyor, binesim dahi gelmiyor, pis alıştık otomatiğe...

Derlerdi de inanmazdım...

Bugüne dek tecrübe ettiğim otomatikler :

99 BMW 5.20i, 99 Polo Classic, 99 Astra HB, 2004 Fiesta ASM, 2004 Corsa Easytronic, 2008 Corolla...

Bunlardan başka 2004 Focus 1.6 Ghia OV ve 2004 Hyundai Elantra 1.6 GLS OV...İkisi de kendi aracımdı, klasik otomatik, hatta Elantra'yı yeni sattım...

Şimdi bunlardan BMW yi tartışmayacağım...Astra ve Polo aynı ama Astra daha hoşuma gitti "Sport" modu güzel oluyor, ayrıca Astra'nın "kickdown" fonksiyonu daha başarılı Polo'ya göre...Corsa ve Toyota' ya gelince taammm bir facia bana göre :)
Ömrümde öyle kötü şanzıman kullanmadım daha doğrusu "kullanamadım"...Vites geçişlerindeki gaz kesişiyle yığılma, akabinde kavrama ile birlikte bir irkilme mi desem, ne bileyim acayip bir sarsıntı!..Vites geçişi yaklaşık 3 sn felan sürdü herhalde :) Düşük hızda da, yüksek hızda da aynı gibi, çok bir fark göremedim...Rampada kaçıma o biçim zaten, Toyota ve Corsa dışında diğerlerinde rampada santim kaçırma yok...

İlk otomatiğim Focus'un tadı hiçbirinde yok, çünkü klasik otomatik, "kickdown" acayip hoşuma gitmişti ilk öğrendiğimde ve ne yalan söyleyim hem manuel gibi kullandım desem yalan olmaz...Sanki vites sağ ayağımın altında, istediğin gibi devire yükselt-düşür...Resmen manuel gibi kullandım hep ben...Daha sonraki tercihim de Elantra oldu, çünkü şanzıman Focus ile tamamen aynı idi, üretciyi felan bilmiyorum ama sanki Focus ile tıpatıp aynı idi vites kolundaki mandalın altındaki "overdrive" buton ve fonksiyonuna kadar aynıydı...Kullanımda hiçbir sıkıntı çekmedim...Rampada da kaçırma yoktu...

Şimdi Colt ile ilgili tek şüphem şanzımanla ilgili...

Şimdiye dek hep düz otomatik kullandım, tiptronik ler hem sorunlu gelmiştir bana ama AMT başka gibi sanki, üretici GETRAG olunca...
Aslında Fiesta lardaki ASM ye çok benziyor, (ki ASM şanzıman, Focus taki klasik şanzımandan tamamen farksız bana göre, otomatik modda sanki Focus kullanıyor gibi hissettim, "kickdown" felan aynı, performans şahaneydi bana göre)...Rampada da kaçırma yoktu...
Aynı firma mı yapıyor acaba bu ASM ve AMT yi onu da bilen var mı?

Şüphem şu : Rampada geri kaçırma ve vites geçişlerinde çok sarsıntı var mı?

"2.el Colt almak isteyenlere tavsiyeler" adlı başlıkta kısmen cevap buldum ama tecrübe etmeden beni tatmin ediip etmeyeceğini anlayamayacağım galiba...

Eğer Fiesta nın ASM şanzımanı gibiyse mesele yok...ASM gayet başarılı çünkü, bu bahsettiğim sıkıntıları yok...Hiç düşünmeden alacağım Colt u...Aradaki performans ve donanım farkını Fiesta ile karşılaştırmıyorum bile...Yoksa tercihim yine Fiesta olacak ama Colt un 1.5 motora arkasından ağlayacağım, çünkü yakıt tüketimleri ortada Fiesta ile aynı nerdeyse...ekonomi önemli LPG siz bineceğim için ama performans deyince Colt akıllara zara bir makine...

merhaba Mehmet kardeş

Asm sanırsam başarılı bulmuşsunuz, ama asm şanzıman ford firmasının kara lekesidir. Firma bile sorunlu olduğunu, başarıyı yakalayamadığını açıklamıştır ki zaten artık bıraktılar asm'yi.

AMT bambaşka bir teknoloji mantığı ile yapıldı, maşallah çok başarılı.. Allah bozmasın . nazar değmesin :)

Asm bırak yanına gelmesi aynı kategoriden bile saymam..

Hayırlısı....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 21:02 
Kullanıcı avatarı

Yapma hocam yaa!. Çok kısa bir süre kullandım, o yüzden demek ki çok farklı gelmedi bana...

Bu bilgi iyi oldu...Teşekkür ederim...

Aslında alacaksın bir BMW ya da AUDI, ne şanzıman ne başka birşey düşünmeyeceksin... :(

Aaahhhh aahhhh!..İki COLT param olunca bir tane alacam bu dediklerimden birini... :D

E bu kadar konuşuyorsunuz, bi COLT bulun da bakalım artık biz de bir tadına...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 21:42 
Kullanıcı avatarı

Nasip değilmiş...Yine de kulağınız delik olsun...zira bugün vitesten attım, kızımı almaya gittim anaokuluna, yarım saat otobüs bekledim, dondum yaaaa, ne biçim ayaz vardı bugün, bu hafta da hep don olacakmış...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2012 11:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Mitsubishi Colt 1.5 Instyle + GP + Landi
Meslek: Araştırma Görevlisi
momoracer yazdı:
Nasip değilmiş...Yine de kulağınız delik olsun...zira bugün vitesten attım, kızımı almaya gittim anaokuluna, yarım saat otobüs bekledim, dondum yaaaa, ne biçim ayaz vardı bugün, bu hafta da hep don olacakmış...

Şöyle bir ilan var belki düşünürsünüz..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 2681/detay

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz