Zaman: 14 Kas 2025 08:46

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Dizel colt mu LPG li colt mu?
Dizel alırdım. 31%  31%  [ 9 ]
Benzinli alıp LPG taktırırdım. 24%  24%  [ 7 ]
LPGli alırdım. 3%  3%  [ 1 ]
Benzinli alır LPG de taktırmazdım. 41%  41%  [ 12 ]
Toplam oy : 29
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Dizel mi LPG mi?
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2012 22:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: hasan
Araç: -
Meslek: mühendis
Merhaba,

Düz vites Colt almayı düşünüyorum. Yakıt önemli iki alternatif var önümde,

Ya dizel bir Colt alıcam ya da benzinli alıp LPG taktırcam. Dizel alınca belli bir km'yi gözden çıkarmak gerekiyor. Daha düşük km benzinli bir Colt alıp kısa bir süre sonra LPG taktırmayı düşünücem.

Bütcem maximum 21 bin. Sizce hangisi daha iyi bir alternatif. Siz olsanız ne yapardınız?

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Dizel mi LPG mi?
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 00:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
_opeth yazdı:
yılda kaç km yol yapılacağına göre değişir

Aynen önce yılda kaç biin km yaparsın ona göre?

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 00:44 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
:D bence aracın benzinli LPGli ya da dizel olup olmamasına göre değişir yılda kaç km yapılacağı :D kısır döngü yani...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 00:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: hasan
Araç: -
Meslek: mühendis
bacey yazdı:
:D bence aracın benzinli LPGli ya da dizel olup olmamasına göre değişir yılda kaç km yapılacağı :D kısır döngü yani...

Aynen öylee :Bravo:

Kaç km yaparım bilmiyorum ama az yaksın kafam rahat olsun bir yere giderken yakıtı düşünmeyeyim istiyorum. O yüzden benzinli alıp hep benzinli kullanmak istemem.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 04:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Mitsu arıyor...
Meslek: Hayra hizmet personeli
Kan grubu: 0RH-
turkenh yazdı:
Merhaba,

Düz vites Colt almayı düşünüyorum. Yakıt önemli iki alternatif var önümde,

Ya dizel bir Colt alıcam ya da benzinli alıp LPG taktırcam. Dizel alınca belli bir km'yi gözden çıkarmak gerekiyor. Daha düşük km benzinli bir Colt alıp kısa bir süre sonra LPG taktırmayı düşünücem.

Bütcem maximum 21 bin. Sizce hangisi daha iyi bir alternatif. Siz olsanız ne yapardınız?

Öncelikle hoşgeldin...

Sanki olacakları önceden sezmiş gibi hissettim kendimi, müneccim miyim neyim... :LOL:

Yoksa farkında olmadan bir infial mi yarattım... :Yahoo!:

Öyle güzel bir başlık ve anket açılmış ki... tebrik ediyorum... :Bravo:

Ve bu başlık açılmadan yaklaşık bir saat önceki beyanlarımı aynen "copy and paste" ediyor, buraya da son noktayı koyuyorum... :dance:

Arkadaşlaaaarr, Dostlaaaarr !..LPG takıp yazık etmeyin şu Colt lara !..

Benim başıma da geldi, zaten bu cillop gibi arabalara ne gelirse LPG den geliyor, tamam bu devirde ekonomi önemli...lanet olsun en pahalı benzini kullanıyor olabiliriz ama km de 10 Krş kâr edeceğim diye gerek yok bu kadar eziyet çekmeye, eziyetini geçtim, psikolojin bozulup gece uyuyamamak var ya işte o bitiriyor insanı...Keşke bunların hiçbirini yaşamasam da varsın km de 0.20 TL yakacağına 0.30 TL yaksın diyorsunuz sonunda, ben çok dedim ve sonunda ufak LPG siz, ekonomik olan birşeylere binmek en mantıklısı diye düşündüm ve Colt u seçtim, nasipse alırız bakalım...

95.000 km de sübap yaktım, üstelik 700 TL lik ağır bakım yaptıktan 2 ay sonra, bir o kadar daha gitti cebimden, sıtkım sıyrıldı, arabadan soğudum, sinirlendim, sattım... :o

Öyle çok fazla teknikten anlamam, aklımın yettiği kadar anladığımı söylüyorum ama hangi ustaya gittiysem hepsinin söylediği "Abi bu yeni nesil araçların çoğu LPG de buna benzer sıkıntılar veriyor, kiminde şöyle kiminde böyle bir şekilde araca bir yerden mutlaka bir sıkıntı veriyor"

İzahat, bu kadar basit, özellikle 2000 den sonraki araçlar motor yönünden çok hassas, elektronik kontrol çok fazla...LPG bu araçların doğasına aykırı abicim, ne zaman bir firma sadece ve sadece LPG için bir motor yapar, fabrika çıkışı sadece LPG li araç çıkarırlar, gider o zaman alırım (yine de büyük konuşmayayım tabi)

Bırakın şu LPG işini artık gözünüzü seveyim, zaten takıyosun, en az 10.000 km de anca amorti ediyor kendini, sonra aklın sıra kâr ediyorum artık diyosun, sonra hooooop al sana böyle bilimum arızalar, gece uyuyamıyon 500 e mi çıkar, 1000 e mi patlar, çıkmayla idare mi etsek, vay anaaaam vay... :kır:

Yine de orjinal konuya bakman için başlık aşağıda bir incele istersen

viewtopic.php?f=8&t=2002&start=40

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 10:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
ben dizel colt derim kesinlikle ama z km ve temiz bulmak şartı ile aldıktan sonra da en az 5 yıl kullanırım benzinli yada lpg li colt almazdım ben aradım ama bulamadım bulduğumuda bi arkadaş almış o gün

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 12:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
aklın yolu birdir.colt zaten fazla yakan bir araç DEGİL ...üç kuruş için lpğ takıp riske girmeye gerek yok zaten benzinle devam.........

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2012 14:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kardeşim herkes aynı fikirle arabayı alıyor ama az yaktırmak tamamen senin elinde...

Bende dizel var, eğer az yakmak için sakin kullanırsam 20 kuruş da yakar. Ama sakin kullanmam basarım dersem 30 kuruş da yakar.

Bu dizel için de aynı benzinli için de aynı... O yüzden olay tamamen sürücü de bitiyor. Benzinli alırsın sakin sakin kullanırsın bir bakarsın 900 km yol yapmışsın bir depoyla. Ama dersin ki kullanırken "ulen az yakacağım diye ne hallere geldim." Sonra başlarsın basmaya :D O zaman bir depo ile 600 km yaparsın. Aradaki 300 km senin keyfine gider. Tabii aldığın haz paha biçilemezdir. :)

Ben kendim bunun denemelerini çok yaptım. 5 yetişkin 1 çocuk seyahatimde İzmir-Çeşme Otobanında Full gaz gittim diyebilirim... 6.5 lt/100 km gibi bir değer yaktı klima açık :) Bu da demek oluyor ki ne kadar zorlarsam zorlayım, seyir halindeysem bir depo ile minimum 700 km gidebilirim.(Dizel Colt ile)

Geçtiğimiz yaz İzmir - Marmaris - Fethiye - Ölüdeniz - Hisarönü - Didim - Kuşadası - İzmir turumda ise bir depo ile 1050 km yaptım. İzmir'de doldurduğum depoyu gene geldim İzmir'de doldurdum. Klima da en az 600 km boyunca açıktı diyebilirim. Araçta sadece kardeşim ve ben vardım.

Tüm bunların dışında İzmir - Amasya yolculuğu yaptım iki kere, İzmir'de doldurduğum depoyu Amasya'ya kadar kullandım ve 980 km yol yaptım bir depo ile. Daha 60 km gidecek kadar yakıt görünüyordu yol bilgisayarında. Araçta 4 kişiydik ve klima açıktı yol boyunca.

Dizel Colt ile hedefim var zaten tek başıma uzun yolda 1200 km :D Daha yapamadım ama yapacağım. Aracımı aldıktan sonra ilk sene de 20000 km'nin üstünde yol yaptım. Seninde hedefinde çok gezmek varsa valla dizel al :D ama yok ben hafta sonları tatillerde binerim falan diyorsan benzinli de alsan seni yormaz.

Aklını çelmek gibi olmasın da dizelde km'yi dert etme pek sen. Çünkü aracın motoru Mercedes CDI motor. 1 milyon km'yi görebilirsin temiz kullanılırsa... Kırsal yakıtla bile en az 500 bin km gider diye söylüyorlar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2012 15:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Colt az yakıyor diye neden daha pahalıya gezeyim?

Şimdi ben 70TL'ye depoya gazı koyuyorum.. Şuan 370km'de daha gaz var depoda.. Var mı buna özenmeyen? 100,200 derken 45bin km'dir geziyorum LPG ile.. ilk taktırdığımda 1.60'tan alıyordum LPG'yi.. km'de 12 kuruş yakıyordu.. Şimdi 19-20 kuruş İSTANBUL- ŞEHİR İÇİ.. yakıyor..

20-30 farketmez demeyin.. 8-10 günde bir depo LPG alıyorum... 3 depo eder ayda.. Benzine 7 kuruş daha zam yaptılar.. son fiyatı ne hesaplayamıyorum.. Hele bi hesaplayın.. Benzinciler :D 1100-1200km ayda..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2012 16:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat Ilgazlı
Araç: Colt 1.3 elegance amt Hematit gri
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Arh-
bende lpg kullanıyorum doğan hocamın dediği gibi çokta memnunum haziranda taktırdım lpg yi 20000 km gittim her lpg fulleyişimde iyiki tüpüm var :) diyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2012 17:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
müdür aradaki 7 kuruş değil de benzin alırken 2 kat fazla para vermek cidden koyuyor adama...bu aralar ciddi ciddi bende düşünüyorum lpg yaptırmayı...çok km yapıyormuyum hayır ancak arabamı uzun vade kullanmayı düşünüyorum ve her sefer benzin alırken fazla ödemek istemiyorum. şimdi kit rakamı ve ruhsata işleme masrafları ile beraber 2000 tl yi buluyor bunu 10 ayda ödiycem biticek peşinen aradan çıkıcak. belki 15 ay sonra aklıma bile gelmiycek ödediğim rakam ama benzinde kalsam her pompa başına gidince aklıma pompalandığım gelicek...acısı hiç bitmiycek...birde benzin daha ne kadar çıkar Allah bilir şöle bi forumu inceledim de 2009 lar da 3,05 benzin fiyatı demişiz şimdi 4,40 larda sanırım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2012 19:55 
Kullanıcı avatarı

Valla herkes haklı bir taraftan, bugün itibariyle lpg 2.40, benzin 4.45 bizim burda...Tabiki koyuyor adama 2 kat vermek...Ama çok yandı ağzım LPG den o yüzden yanaşmıyorum, benzinle koymadan binebilmek için COLT bakıyorum zaten...Hasıl-ı kelam, tamamen, sürüş alışkanlığı ve aylık ya da yıllık yaptığınız km ile ilgili...

Geçen hafta sattığım Hyundai Elantra 1.6 GLS OV nin tüketimini vereyim size...

Her alışımda, 75 TL gaz ve 25 TL benzin olmak üzere 100 TL lik yakıt alıyordum ve yaptığım ş.içi-ş.dışı karışık 280 km idi, km de kaç krş siz hesaplarsınız...

Genelde kısa mesafe bindiğim için haliyle bazen LPG ye geçmeden gideceğim yere vardığım oluyordu, düşünün araba hem soğuk hem benzin yakıyor...o 1-2 km de belki km başına 70-80 krş yakıyordu...

Şimdi bu kullanımla bir hesapladım...her pompaya yanaşmamda benzin+gaz toplam 100 TL lik yakıtla 280 km...nerdeyse 36 krş km başına...

Bu arabanın fabrika verisi yanlış hatırlamıyorsam karma yaklaşık 8 lt idi...8 x 4.45 = 35.6 yani km başına nerdeyse 36 krş...

Şimdi ne anladım ben LPG den...Öyle pişman oldum ki taktırdığıma, hesab edemedik önce tabi bunu...

Tabi benimki bana özel, herkesin kullanışı farklı, aylık yıllık yaptığı km farklı, herşey buna göre değişiyor, kimininki benim gibi kafa kafaya geliyor, kimi kar ediyor...

Konu başında da denildiği gibi acayip bir kısır döngü bu....

Büyük konuşmayım da şimdilik yoluma LPG siz devam etmek istiyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2012 21:47 
Kullanıcı avatarı

o zaman bul dizel colt bak keyfine...Hatta 2. vitese çekip gazı kökle ve koltuğa yapışmanın de keyfine var: ) KEfu bilir....

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2012 12:44 
Kullanıcı avatarı

yba_05 yazdı:
o zaman bul dizel colt bak keyfine...Hatta 2. vitese çekip gazı kökle ve koltuğa yapışmanın de keyfine var: ) KEfu bilir....

Hocam, "bitim biraz daha kanlansın"...Gözüm ASX de inşallah senin gibi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2012 19:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: Mitsubishi COLT 1.5 Instyle
Kan grubu: BRh
SynTheSizer yazdı:
Colt az yakıyor diye neden daha pahalıya gezeyim?

Şimdi ben 70TL'ye depoya gazı koyuyorum.. Şuan 370km'de daha gaz var depoda.. Var mı buna özenmeyen? 100,200 derken 45bin km'dir geziyorum LPG ile.. ilk taktırdığımda 1.60'tan alıyordum LPG'yi.. km'de 12 kuruş yakıyordu.. Şimdi 19-20 kuruş İSTANBUL- ŞEHİR İÇİ.. yakıyor..

20-30 farketmez demeyin.. 8-10 günde bir depo LPG alıyorum... 3 depo eder ayda.. Benzine 7 kuruş daha zam yaptılar.. son fiyatı ne hesaplayamıyorum.. Hele bi hesaplayın.. Benzinciler :D 1100-1200km ayda..

yazdıklarına herzaman hayran kalıyorum :vauv: :Yahoo!: bi benmi gidemedim böyle yoksa bi senmi gidiyon böyle arada kaldım vallahi :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2012 21:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
yba_05 yazdı:

:good:

Biri beni mi andı ne :)

Evet kardeşim hocam haklı...
Hero kardeşimde haklı dizel bizim dizelse hiç tasalanma km den... Allahın izniyle bakımları yapılmışsa 1.000.000km yi bulursun...
200.000 km yi aşmış bir coltçu olarak söylüyorum bunun son 40000 i benim ve Allaha şükür canavar maşallah.Hele de kalkarken...
Bu kilometrelerde tek dikkat etmen gerekn takoz takımları şanzuman olsun motor kulakları olsun zaten sarsıntılı çalışan arabalarımızı daha bi traktör haline getirebiliyo misal benim şanzuman takozum bitik deprem gibi sallıyo çalışırken...Hero bilir :)

Son söz colt alacaksan yakıt da sorunsa km den korkma dizel al bin....nacizane tavsiyemdir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2012 17:07 
Kullanıcı avatarı

kefu yazdı:
yba_05 yazdı:

:good:

Biri beni mi andı ne :)

Evet kardeşim hocam haklı...
Hero kardeşimde haklı dizel bizim dizelse hiç tasalanma km den... Allahın izniyle bakımları yapılmışsa 1.000.000km yi bulursun...
200.000 km yi aşmış bir coltçu olarak söylüyorum bunun son 40000 i benim ve Allaha şükür canavar maşallah.Hele de kalkarken...
Bu kilometrelerde tek dikkat etmen gerekn takoz takımları şanzuman olsun motor kulakları olsun zaten sarsıntılı çalışan arabalarımızı daha bi traktör haline getirebiliyo misal benim şanzuman takozum bitik deprem gibi sallıyo çalışırken...Hero bilir :)

Son söz colt alacaksan yakıt da sorunsa km den korkma dizel al bin....nacizane tavsiyemdir.

Al dizel colt sonrada passatçıları tokatla :))) kefu yaptı samsunda gözümün önünde :)) Mübarek araba sanki uçak gibi g (cii) çekiyo :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2012 10:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Biliyorum kefucum bilmez miyim :D Bende o kadar sarsıntı yok. Hafiften var ama sorun değil. Ayrıca performans olarak hiç sıkıntım yok. Benimde passat tokatlamışlığım var :D Işıklarda geldi lap diye önüne girdi. Yeşil yandı uzunları dayadım. Sellektör yaptım. Hızlandı. Yanına atladım :D Arkamda kaldı bir türlü önüme geçemedi :D Ne güzeldi yaw :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2012 10:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
:vauv: :D dıd :) :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2012 23:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: mali
Araç: mitsubishi colt
Meslek: öğrenci
ben de 3 aydır 2010 colt kullanıcısıyım. Köpekbalığımdan çok memnunum =) 100km'de 25tl lpg yakıyor. Ayrıca araçtayken bütün gözler üzerimde oluyor. Zaten d.bakır'da yaşıyorum ve burda bu araçtan 2 veya 3 tane tek var. Alışılmışın dışı olduğu için her ortamda göze çapıyor ve bu da bni çok keyiflendırıyor =)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: