Zaman: 14 Kas 2025 04:26

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 00:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: EVREN
Araç: MITSUBISHI COLT 1.5 DI-D AMT
Meslek: MALİ MÜŞAVİR
Kan grubu: A+
Herkese Merhabalar,
Dünyalar güzeli 69.000 km deki 1.5 dı-d amt coltumu 1600 - 1700 devirlerde sürerken dip gaz yaptığımda ufak ufak koyu gri siyah arası duman atıyor ama hızlanmaya en ufak bir etkisi yok (Aracımın duman atması uzun sürmüyor 2500 devirde geçiyor.) dip gaza devam ediyorum birdaha duman gelmiyor. ilk dip gaz anında 4 yada 5 sn siyaha yakın duman atması normalmi.
Motorda korkulacak bir durum varmıdır?

Aracımı çok seviyorum, Hep düşük devirli süreyim diyorum ama öyle şehvetli motor yapmışlarki gaza basmaktan kendimi alamıyorum. Aracımda yaklaşık 5500 max devir var. Dip gaz yaptığım zaman amt şanzımanım 5300 devirde vites değiştiriyor.
Bu şekilde 4-5 km kullanıyorum. Sonra sakin kullanıma geçip arabamı yormuyorum.(Tabi bu bahsettiğim sürüşlerin hepsini ısınmış motorda yapıyorum) aracımı ilk çalıştırırken ve stop ederken en az 1dk bekliyorum. Aracımı uzun km ler kullanmak istiyorum yapmış olduğum dip gazların aracıma bir zararı varmıdır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 01:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Merhaba.
Çok emin değilim ama bir tahminde bulunmak isterim,
Araçlarda bulunan oksijen sensörü sizin sürüş tarzınıza göre ve değişen koşullara göre hava ve yakıt karışımını ayarlıyor yani değişen koşulları farkedip aracın beynine iletiyor ve gerektiğinde daha fazla hava veya daha fazla yakıt gönderiyor.
siz sakin kullanımdan birden agresif kullanıma geçtiğiniz zaman oksijen sensörünün bunu algılaması ve müdahale etmesi için geçen sürede karışım tam doğru olmadığı için kısa bir süre egzozdan siyah duman çıkması normal.

Aracınızda bulunan mercedes motorunun bu kadar kısa sürede sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum sizde zaten gereken özeni gösteriyorsunuz.

Çok fazla emin değilim sadece bir tahmin sonuçta uzman sayılmam ama benim ilk aklıma gelen bu oldu.

Son olarak 1.5 did AMT nadir bulunan çok güzel bir araç aracınızın kıymetini bilin derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 02:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Öncelikle aracınızı güle güle kullanın. :) Dizel yada benzinli siyah duman atması kısa süreli ise sorun değildir. Bildiğim kadarıyla düşük devirdeyken mesela 1500 d/d iken bir anda hızlanmak için vites değiştirmeden gaza yüklenirseniz araba yanmamış yakıt atar egsozdan. Bende 2 senedir dizel kullanıyorum. Hiç arkadan siyah duman çıktığını görmedim. İllaki attığı durumlar vardır tabi ama benim aracı kullanırken farkedeceğim kadar olmadı.

Bir de aracınız 5500 d/d max gösteriyor demişsiniz ve manuelde 5300 d/d'de vites değiştiriyor demişsiniz. Burayı sanırım yanlış yazdınız. Araç 4500 d/d vites değiştirmesi gerekiyor. Bu durumdan emin misiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 10:03 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Kick Down yaptığımda benim aracım benzinli olmasına rağmen bendede bazen oluyor.
Daha doğrusu arkada nal toplayanlar söylüyor bunu, ben hiç görmedim :)

Yukarıda arkadaşların aktardıkları değerli bilgilere göre banada normal geldi.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 10:19 
Kullanıcı avatarı

hero4262321 yazdı:
Öncelikle aracınızı güle güle kullanın. :) Dizel yada benzinli siyah duman atması kısa süreli ise sorun değildir. Bildiğim kadarıyla düşük devirdeyken mesela 1500 d/d iken bir anda hızlanmak için vites değiştirmeden gaza yüklenirseniz araba yanmamış yakıt atar egsozdan. Bende 2 senedir dizel kullanıyorum. Hiç arkadan siyah duman çıktığını görmedim. İllaki attığı durumlar vardır tabi ama benim aracı kullanırken farkedeceğim kadar olmadı.

Bir de aracınız 5500 d/d max gösteriyor demişsiniz ve manuelde 5300 d/d'de vites değiştiriyor demişsiniz. Burayı sanırım yanlış yazdınız. Araç 4500 d/d vites değiştirmesi gerekiyor. Bu durumdan emin misiniz?

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Aracımı otomatik moda (A) ya getirdiğim zaman dip gaz yaptığımda 5300 devirde vites değiştiriyor.(Yani nerdeyse son devri görüyorum)
Dip gaz yapmadığım zamanlar sakin sürmemde 2200 devirde vites değiştiriyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 10:24 
Kullanıcı avatarı

toşu yazdı:
Merhaba.
Çok emin değilim ama bir tahminde bulunmak isterim,
Araçlarda bulunan oksijen sensörü sizin sürüş tarzınıza göre ve değişen koşullara göre hava ve yakıt karışımını ayarlıyor yani değişen koşulları farkedip aracın beynine iletiyor ve gerektiğinde daha fazla hava veya daha fazla yakıt gönderiyor.
siz sakin kullanımdan birden agresif kullanıma geçtiğiniz zaman oksijen sensörünün bunu algılaması ve müdahale etmesi için geçen sürede karışım tam doğru olmadığı için kısa bir süre egzozdan siyah duman çıkması normal.

Aracınızda bulunan mercedes motorunun bu kadar kısa sürede sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum sizde zaten gereken özeni gösteriyorsunuz.

Çok fazla emin değilim sadece bir tahmin sonuçta uzman sayılmam ama benim ilk aklıma gelen bu oldu.

Son olarak 1.5 did AMT nadir bulunan çok güzel bir araç aracınızın kıymetini bilin derim.

Bilgiler için teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 15:29 
Kullanıcı avatarı

EVREN yazdı:
hero4262321 yazdı:

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Aracımı otomatik moda (A) ya getirdiğim zaman dip gaz yaptığımda 5300 devirde vites değiştiriyor.(Yani nerdeyse son devri görüyorum)

4300 olmasın o?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 00:26 
Kullanıcı avatarı

hero4262321 yazdı:
EVREN yazdı:
hero4262321 yazdı:

4300 olmasın o?

Güzel video izlemesi bile keyifli,videodaki araç 4500 devirde vites değiştiriyor.
Ama acaba sürücü dip gazmı yapıyor yoksa dipgaza yakın mı basıyor orası bilinmiyor.
Ben dip gaz yaptığım zaman 5300 devirde vites değiştiriyor.
Ama istesem dip gaza yakın bi gazla videodaki araçla aynı devirde vites değiştirtebilirim otomatik (A) modunda.
Benim Korkum bu devirlerde sürmek motora zararlımı.
Bu yüzden yaklaşık 1 haftadır hep sakin kullanıyorum aracımı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 01:44 
Kullanıcı avatarı

Kanımca sizin aracınızdaki devir kesicinin değeriyle oynamışlar. Videodaki kişi hızlanırken ayağını gazdan hiç kaldırmıyor(dur).
5300 devirde vites değiştirmesi illaki aracınıza zarar verecektir. Yakın vadede olmasa da uzun vadede bir sorun çıkartabilir. Aracı sakin kullanmak en güzeli. Ama ani hızlanmalar yapılacaksa, vites uygun devirde olmalıdır...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: