Zaman: 14 Kas 2025 10:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Dizel colt mu LPG li colt mu?
Dizel alırdım. 31%  31%  [ 9 ]
Benzinli alıp LPG taktırırdım. 24%  24%  [ 7 ]
LPGli alırdım. 3%  3%  [ 1 ]
Benzinli alır LPG de taktırmazdım. 41%  41%  [ 12 ]
Toplam oy : 29
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Dizel mi LPG mi?
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2012 23:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Mitsu arıyor...
Meslek: Hayra hizmet personeli
Kan grubu: 0RH-
Bütün gözlerin üzerinde olması bazen iyi olmaz, aman dikkat...besmelesiz binme, nazara gelme...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2012 12:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: mali
Araç: mitsubishi colt
Meslek: öğrenci
momoracer yazdı:
Bütün gözlerin üzerinde olması bazen iyi olmaz, aman dikkat...besmelesiz binme, nazara gelme...

haklısın abi mtlaka kötü durumlar yaratıyordur ama yaşadığın şehirde nadir bulunan bi aracı kullanmak da fark yaratıyor bayaa=)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 17:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Nazar olayına bende inanıyorum :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 17:22 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Benim için bu kadar az yakan bir araç için lpg uygulaması yersiz.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 17:26 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:

Yerden göğe katılıyorum hocam, bence de hiç gerek yok, hatta 1.5 için bile gerek yok...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 17:50 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
momoracer yazdı:
Evo34 yazdı:

Yerden göğe katılıyorum hocam, bence de hiç gerek yok, hatta 1.5 için bile gerek yok...

Mehmet Hocam birde bildiğim kadarıyla bu lpg'nin kaliteliside 1500 TL civarı, oda bir para. Bunu ne akdar zamanda amorti eder hesaplamak
lazım.
Ne yalan söyliyim o kokudanda hiç haz etmiyorum. Aracın içinde bir kere bile duyarsam çok rahatsız olurum.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 18:18 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
momoracer yazdı:
Evo34 yazdı:

Mehmet Hocam birde bildiğim kadarıyla bu lpg'nin kaliteliside 1500 TL civarı, oda bir para. Bunu ne akdar zamanda amorti eder hesaplamak
lazım.
Ne yalan söyliyim o kokudanda hiç haz etmiyorum. Aracın içinde bir kere bile duyarsam çok rahatsız olurum.

Öyle...İyi, sorunsuz bir sistem için en az 1.500 TL...Amorti işine gelince, ben ortalama 15.000 km yaprım yılda, taktırırken şöyle düşündüm, km de 10 Krş kârım olsa 1 yılda amorti ederim dedim ama pek de tutmuyor bu hesap, zira sıralı sistemde bir taraftan da benzin alıyorsunuz, önceki mesajlarımı okudunuz mu bilmem orda bahsetmiştim...
Öte yandan LPG yüzünden yaşadığınız sıkıntıların faturası da cabası, kapalı garaja koyamazsın, dediğiniz gibi bir de o koku...Çekilmez ama gel gelelim ekonomi işte, ayda 1.000 km yaparsan benzinli de binemezsin işte bu da bir gerçek, o yüzden bence en mantıklısı şehir içinde küçük hacimli benzinli motor en ideali, bu yüzden de COLT harika... :D
LPG kullananlara sorduğunuzda genelde "işte şu kadar gazla şu kadar km yapıyorum" muhabbeti olur, kimse o gazla birlikte yaktığı benzini hesap etmez, mesela ben 33 LT gaz ile ş.içi 280 km yapıyordum, o günün rakamını söylüyorum 75 TL ye doluyordu, her dolduruşumda da 25-30 TL lik benzin alıyordum...
Şimdi sadece LPG yi hesap edersen km de 26-27 Krş...
Yok ben aldığım ve yaktığımı bilirim dersen ki böyle hesap etmek lazım, km de 35-36 Krş...
Hesap ortada...Şimdi kime sorarsan sor 1.6 LPG li bir araç için en az 25 Krş yakar ş.içi ama kimse yaktığı benzini söylemez, aslında o ş.içi 25 Krş yakıyor diyenlerin hepsi 35 Krş a binerler, haberleri yok...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 20:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Mehmet bey ben bizzat bu geçtiğimiz yaz aylarında doğukaradeniz gezisine çıktım.75-80 tl lik gaz ile 446km gördüm.ASX ile yaptım bu dediklerimi.Forumda da mevcut.Colt düşünüyorsanız gidin temiz dizel bulun alın derim.Ama LPG konusunda kış aylarının verilerini dikkate alarak aynı hesaba geliyor gibisinden ima etmek yanlış bence.Çünkü kışın her marka ve model araç dizel de olsa benzinli ve LPG'lide olsa 5-6 kr fazla yakar zaten. Lpg de yazın sizin harcayacağınız benzin o kadar az bir değerdeki bunu tartışmaya gerek bile yok. Kaliteli bir LPG kit ile colt'ta sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.Ama tabi kul yapısı bu herşey oladabilir:)) Neyse tabi tercih sizin biz burda ancak fikirlerimizi paylaşırız.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2012 22:14 
Kullanıcı avatarı

yeni model mitsubishi colt (lpg) kullananlar yardımcı olabilr mi ya 100tl'ye 400km iyi bi değer mi?(şehiriçi)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 00:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
netreklam21 yazdı:
yeni model mitsubishi colt (lpg) kullananlar yardımcı olabilr mi ya 100tl'ye 400km iyi bi değer mi?(şehiriçi)

daha ne olsun... Araba kendiliğinden gitsin istiyon herhalde :)

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 00:42 
Kullanıcı avatarı

yba_05 yazdı:
Mehmet bey ben bizzat bu geçtiğimiz yaz aylarında doğukaradeniz gezisine çıktım.75-80 tl lik gaz ile 446km gördüm.ASX ile yaptım bu dediklerimi.Forumda da mevcut.Colt düşünüyorsanız gidin temiz dizel bulun alın derim.Ama LPG konusunda kış aylarının verilerini dikkate alarak aynı hesaba geliyor gibisinden ima etmek yanlış bence.Çünkü kışın her marka ve model araç dizel de olsa benzinli ve LPG'lide olsa 5-6 kr fazla yakar zaten. Lpg de yazın sizin harcayacağınız benzin o kadar az bir değerdeki bunu tartışmaya gerek bile yok. Kaliteli bir LPG kit ile colt'ta sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.Ama tabi kul yapısı bu herşey oladabilir:)) Neyse tabi tercih sizin biz burda ancak fikirlerimizi paylaşırız.

Evet hocam bu noktada haklısın, kış değerleri tabii ki farklı ama kışın fazla yaktığı, yazın da az yaktığı bir şekilde yine ortalıyor...Ne biliyim işte hocam LPG de çok sıkıntı yaşamış biri olarak yazıyorum, o yüzdendir dediklerim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 17:44 
Kullanıcı avatarı

yba_05 yazdı:
netreklam21 yazdı:

abicim öle diysn ama bn km'de 25krş yakıorm. E benzin olsaydı da 25krş yakacaktm. şmdi benzinle lpg'nin farkı kayboluyor ondan sordum ben :aa:

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Re: Dizel mi LPG mi?
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 18:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
netreklam21 yazdı:
yba_05 yazdı:
netreklam21 yazdı:

abicim öle diysn ama bn km'de 25krş yakıorm. E benzin olsaydı da 25krş yakacaktm. şmdi benzinle lpg'nin farkı kayboluyor ondan sordum ben :aa:

Siz lpg ile 25kuruş yakiyorsaniz benzinde tuketiminiz 30-35 arası olur. Ben son depoda 31lt lpg ile 416km gittim. Istanbul,şehiriçi. Ama sabah akşam benzinle gidileni çıkarsak, herhalde 370-380 yapar.

Siz hesabınızı brüt yqpiyorsaniz 100tl lpg ole 400km iyi değil. Ama net ise kış için iyi.

sent from Xperia Neo V

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 20:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
netreklam21 yazdı:

valla bu LPG değerleri normalse, benim Ankara'nın yoğun şehir içi trafiğinde çok iyi benzin tüketimim var. 100 liralık benzin alıyorum, kışın 300-320 km arası gidiyorum. tamamı şehiriçi ve mesai trafiğinde. öyle de yumuşak kullanmıyorum, yeşil yandı mı gaza yükleniyorum, kırmızı ışıkta son ana kadar da basmıyorum frene. sabah kalkışta biraz bekleyeyim, araba ısınsın vb. yok, garaj yokuşunu tırmanıp basıyorum. bir de her gün Ankara'daki cinnah yokuşunu tırmanıyorum. lokasyondan kaynaklı zorluklar da var yani. bu koşullarda, değerler söylediğim gibi. bir de yaz gelsin bakalım, ne olacak... :ROFL:
selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 22:29 
Kullanıcı avatarı

ekhnaton yazdı:
netreklam21 yazdı:

valla bu LPG değerleri normalse, benim Ankara'nın yoğun şehir içi trafiğinde çok iyi benzin tüketimim var. 100 liralık benzin alıyorum, kışın 300-320 km arası gidiyorum. tamamı şehiriçi ve mesai trafiğinde. öyle de yumuşak kullanmıyorum, yeşil yandı mı gaza yükleniyorum, kırmızı ışıkta son ana kadar da basmıyorum frene. sabah kalkışta biraz bekleyeyim, araba ısınsın vb. yok, garaj yokuşunu tırmanıp basıyorum. bir de her gün Ankara'daki cinnah yokuşunu tırmanıyorum. lokasyondan kaynaklı zorluklar da var yani. bu koşullarda, değerler söylediğim gibi. bir de yaz gelsin bakalım, ne olacak... :ROFL:
selamlar...

Hem de süper hocam, LPG den bile az yakıyosun...Biraz imkanım olsa hiç düşünmez gider sıfır bir COLT çekerdim...Yemişim alayını, COLT yeter...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2012 22:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Mitsubishi Colt 1.5 Instyle + GP + Landi
Meslek: Araştırma Görevlisi
ekhnaton yazdı:
netreklam21 yazdı:

selamlar...

Benim aracım da 1.5 olmasına rağmen, ilk arabayı aldığım zamanlar (3 ay önce) 100 tl.lik benzinle şehir içi 350 km gidebiliyordum. Sakin bir kullanımla elbette. Ancak şu anda havaların soğuması ve son benzin zamları ile 100 tllik benzinle 300-320 km gidebiliyorum ve bu değerlerden çok memnunum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2012 11:53 
Kullanıcı avatarı

DOĞAN ABİ:
ya bn şunu söyleyeyim size abi: bu 100tl'ye 400 km gidiyorm ama depoyu full yapınca bu değere ulaşıyorm yani 100tl doldurunca. Ama eğer içinde hiç gaz yoksa 25 tl'ye anca 80km civarı gidiyor

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: