Zaman: 21 Ara 2025 23:44

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2012 16:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
bugün aracın alt kısımlarının fotolarını çektim suyu nereden aldığını tam olarak anlamadım aracın altının fotoları elimden geldiği kadar düzgün çekmeye çalıştım.

http://imageshack.us/g/59/17022012032.jpg/

17 tane resim çektim hepsi linkte.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2012 18:31 
Kullanıcı avatarı

videoyu izledim video da aracın kaloriferinin buğuyu yokedememesini anlatıyor. Bendeki sorun bagajın göl olması bagaj fitillerinde problem yok yağmurlu havada 5dk sürdükten sonra bagaj göl oluyor. Özelliklede istetmenin olduğu çukur yer medefenin tamamı küflendi. :((

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2012 18:50 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Çamurlukları bagaj kapağının alt tarafında birleştiren yer var iki adet.
Stoplardan aşağıya doğru takip edip suyun girdiği noktayı bulabilirsiniz.
O iki noktaya kaliteli silikon (dayson)uygulayıp kurtulabilirsiniz.

Eğer buradan değilse stopların contalarını kontrol etmelisiniz.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2012 20:19 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Resim
Resimde daire içerisine alınmış yer gibi aracınızın her iki tarafında ek yeri mevcut.
Zamanla aradaki silikon kaybolup su alıyor bu noktalardan.
Birleşme noktasına silikon çekerek sızıntı engellenebilir.
Tecrübeyle sabittir. Afaki bilgi değildir.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2012 22:29 
Kullanıcı avatarı

Resim ve yorumlar için çok teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 19:31 
Kullanıcı avatarı

Bugün bagajda ki suyun giriş yeriyle ilgili biraz uğraştım.
Resim
Resim
Resim
1. fotoda arka tamponla gövde deki tampon arasındaki boşluk normal değil galiba arac arkadan kazalıydı kazadan sonra olmus tahminimce stoplardan akan su boşluktan aşağı akıyor ve diğer fotolardaki yerlerden bagajın içine giriyor. bagajın içine silikon mu ceksem yada tamponu söktürüp asıl yere mi işlem yaptırsam burdan gelen sular alt kısımda park sensörünün olduğu yerde birikiyor ilerde çürüme de yapar.
ben tamponu söktürüp baktırmayı düşünüyorum Sizce nasıl bir işlem uygulamalıyım. Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2012 09:52 
Kullanıcı avatarı

süyün %90 ı sağ arka stopun ordan giriyor tamponu indirip bakacağız mecbur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 01:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: memur
Kan grubu: BRh+
bu konuyu ben açmıştım problemim hala devam ediyor tabanda oluşan suya bir neden bulunabilir ama, stepne jantının üzerinde bile yarım çay bardağı kadar damlacıklar halinde su oluyor.benim aracın kaporta konusunda hiç bir sorunu olmadığı halde sıkıntı devam ediyor ben sorunun bu arabaların fazla kaliteli yalıtım yapılmış olmasına bağlıyorum.aracı kullanmadığım zaman ön ve arka camlar tamamen buğu oluyor bu da zamanla aracın seviye olarak en alçak yeri stepne yeri olduğundan orada yoğunlaşıyor olduğunu düşünüyorum.aracın orijinalinde varmıdır yoksa daha önce lpg takılırken mi taktılar bilmiyorum bagajda zeminde iki tane plastik 2 cm kalınlığında kaportadan 2-3 cm kadar aşağıya uzayan baca var onları su girmesin diye tıkamıştım ama artık birini su çıkabilsin diye açık bırakıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2012 13:33 
Kullanıcı avatarı

alaybeyi yazdı:
bu konuyu ben açmıştım problemim hala devam ediyor tabanda oluşan suya bir neden bulunabilir ama, stepne jantının üzerinde bile yarım çay bardağı kadar damlacıklar halinde su oluyor.benim aracın kaporta konusunda hiç bir sorunu olmadığı halde sıkıntı devam ediyor ben sorunun bu arabaların fazla kaliteli yalıtım yapılmış olmasına bağlıyorum.aracı kullanmadığım zaman ön ve arka camlar tamamen buğu oluyor bu da zamanla aracın seviye olarak en alçak yeri stepne yeri olduğundan orada yoğunlaşıyor olduğunu düşünüyorum.aracın orijinalinde varmıdır yoksa daha önce lpg takılırken mi taktılar bilmiyorum bagajda zeminde iki tane plastik 2 cm kalınlığında kaportadan 2-3 cm kadar aşağıya uzayan baca var onları su girmesin diye tıkamıştım ama artık birini su çıkabilsin diye açık bırakıyorum.

aslında kapıların yalıtımı güzelde bu bagaj konusu can sıkıcı. benim araç kazalıydı arkadan ondan dolayı su aldığını tahmin ediyorum. sizinkinde Bahattin hocamın resimde gösterdiği yerden alıyodur belki de. Tamponu indirmeden çözelecek gibi değil benim sorun. :kır:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eki 2013 01:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: TARIK
Araç: MİTSUBİSHİ ATTRAGE
Meslek: TEKNİKER
Kan grubu: Arh+
ARKADAŞLAR MERHABA BENİM CARİSMA YAĞMURLU HAVALARDA SU ALIYOR ÖNCELERİ STOP LAMBALARI İLE KAPORTA ARASINDA AÇIKLIKLARA SİLİKON ÇEKTİM VE AÇIKLIKLARI KAPADIM ÇEKMEDEN ÖNCE STEPNE SANKİ SUDA YÜZÜYORDU ÇEKTİKTEN SONRA ÇEYRE :o K ÇAY BARDAĞI SU DÖKÜLMÜŞ GİBİ OLUYOR ALALI BİR SENE OLDU ÇÜRÜYECEK(STEPNE KISMI SÜZGÜYE DÖNECEK BU GİDİŞLE) BEN BOYDAN BOYA SİLİKON BASACAM ARABAYA ARTIK ZORRO GİBİ ELİMDE SİLİKON TABANCASI DELİ OLDUM YAOWW :o

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Eki 2013 21:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
txir yazdı:
ARKADAŞLAR MERHABA BENİM CARİSMA YAĞMURLU HAVALARDA SU ALIYOR ÖNCELERİ STOP LAMBALARI İLE KAPORTA ARASINDA AÇIKLIKLARA SİLİKON ÇEKTİM VE AÇIKLIKLARI KAPADIM ÇEKMEDEN ÖNCE STEPNE SANKİ SUDA YÜZÜYORDU ÇEKTİKTEN SONRA ÇEYRE :o K ÇAY BARDAĞI SU DÖKÜLMÜŞ GİBİ OLUYOR ALALI BİR SENE OLDU ÇÜRÜYECEK(STEPNE KISMI SÜZGÜYE DÖNECEK BU GİDİŞLE) BEN BOYDAN BOYA SİLİKON BASACAM ARABAYA ARTIK ZORRO GİBİ ELİMDE SİLİKON TABANCASI DELİ OLDUM YAOWW :o

Sizinle ayni sorunu paylasan arkadaslar kismen cozum yolunu bulmuslar. Sizde su sizintisini azaltmissiniz. Kucuk bir nokta kalmis olmali bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2013 20:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: TARIK
Araç: MİTSUBİSHİ ATTRAGE
Meslek: TEKNİKER
Kan grubu: Arh+
sanalalem-dar yazdı:
txir yazdı:

Sizinle ayni sorunu paylasan arkadaslar kismen cozum yolunu bulmuslar. Sizde su sizintisini azaltmissiniz. Kucuk bir nokta kalmis olmali bence.

SİLİKONLADIM BAKALIM YAĞMUR YAĞINCA İNŞALLAH SU ALMAZ

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2014 15:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: memur
Kan grubu: BRh+
ben sorunu çözdüm. bagajdaki plastik bacaları yenileriyle değiştirdim ikisi de açık ve araç hareket halindeyken içeriye su almıyor stepne bölmesini de güzelce temizleyip sprey boya ile boyadım. sorun çözüldü. size kolay gelsin.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: