Zaman: 28 Eyl 2025 19:59

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 358 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2012 13:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
yoldas7 yazdı:
İyi günler arkadaslar...
2 gün önce aracımı 30 bin bakımını yaptırdım(özel servis)
Yapılanlar,
Motor yağı (prista 5/40 sentetik 5lt) : 85 tl
Yağ filtresi (june heung) : 15 tl
Hava filtresi (newtech) : 15 tl
Polen filtresi (newtech) : 20 tl
Bosch fr7se buji (4 adet) : 35 tl
Ön fren balataları : 40 tl
Antifiriz 2 lt : 20 tl
İşçilik : 50 tl
--------------------------------------------
Toplam : 280 tl
Yağ ücreti biraz fazla geldi.Bilgisi olan var mı arkadaslar.

40tl fren balatası mı olur ya.. yağ markasını bilmem ama 5-40 doğru yağ aralığı değil.. sonuç olarak balata hariç yetkili servis fiyatı çekmişler.. hem pahalı hem de hepsi yan sanayi ürünler.. o newtech in polen filtresini kullandım.. hava filtresi de aynı kalitedeyse.. 15k sonra derhal değiştirin derim.. normalde 15de temizlenip 30 da değişir..

Fren balatanız çok erken bitmiş.. orjinal o kadar dayandıysa 40tl'lik heralde 10bin götürmez..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 23:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: COLT
Kan grubu: B Rh
Sayın SynTheSizer...
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Muğla Milas da oturmaktayım. En yakın yetkili servis Bodrum. Sonra Aydın. Bodrum servisinden 15000 bakımında açıkcası pek memnun olmadım. Ve fiyat olarak 350 tl verdiler.
Aydın servisini aradım 390 tl ama 350 tl olur dediler. Benim 280 tl tuttu. 280 tl den balata ve antifirizi çıkartırsak 220 tl eder. 130 tl daha uygun. Birde coğrafi özellikten dolayı gidiş geliş yol masrafı olmadı. Yaklaşık 200 tl daha uyguna geldi(Memur için iyi rakam).
Bujiler zaten aracın içinden çıkanların aynısından taktırdım. Polen filtresi yetkili servisin 4 de 1 i (Haklısınız kalitesinden kuşkuluyum). Bana yağ ücreti biraz fazla geldi. Yağ olarak 5/40 opeth arkadasımızın aşağıya kopyaladığım tablosuna göre sorun olmadığını gösteriyor. Tabi bu saydıklarım "acaba yanlış mı yaptım" kuşkusunu gidermek için kendime yaptığım bir savunma mekanizması :).
Neyse iyi aksamlar...
viewtopic.php?f=50&t=2523

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2012 16:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alper
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Uzman
2005 model Mitsubishi Colt yarı otomatik araç sahibiyim. Aracımın daha önceki tüm bakımları yetkili serviste yapılmış. Yıllık bakım için yetkili servise götürdüğüm de 600 TL bakım ücreti çıkardılar. Şanzıman yağı da değiştirilcekmiş. 150 Tl sırf bu yag tutuyormuş. periyodik bakım+buji+şanzıman yağı değişimi için bu fiyat bana baya bi pahalı geldi. Daha ucuza değiştirebileceğim yer mevcut mudur? Ayrıca yağ olarak ne öneriyorsunuz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 19:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yagiz
Meslek: Turizm
benim araç 54bindeydi. silecekten 1 ses geliyordu ve çalışırken 1 ses geliyordu gittiğimde 60bin bakımını yapalım dediler. avcılar mitsubishi as kale. 480 lira bakım ücreti tuttu. silecekler için 1 yerde kar suları birikmiş gibi 1 şey dediler hallaloldu. o ses içinde v kayışı dediler. o ses de kesildi. servisten memnun kaldım vazlasıyla ama sanki çok tutmuş gibi geldi fiyat.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 21:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
1 sey soracagim: Bu sekilde 1 sey okurken herhangi 1 rahatsizlik duymuyor musun?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 22:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yagiz
Meslek: Turizm
yooo. aksine çok hoşuma gidiyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 09:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Turgay
Araç: 2006 colt invite amt
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A+
Arkadaşlar merhaba,2006 1.3 invite amt sahibiyim ama karar veremediğim bi konu var...aracımı 2010 da aldım 73000 km de iken.3000 km yol yaptıktan sonra şehir içinde 76000 de bi mercedes tamirhanesine bakımı yaptırdım ve arka balatalar hariç işte bujiler,yağ,yağ filtresi vs değişti...ama o dönem çok anlamadığım için herhangi bi rahatsızlığım yoktu :) Şimdi forumu okuya okuya psikopata bağladım ama herkesin farklı görüşü olduğu için karar veremedim :) Bir de sizin fikrinizi almak istiyorum...araç şu an 85 binde ve aldığımdan beri 2 yılda 12000 km yaptım... 86000 de bakımı yapılacak ama yetkili bi servise mi götürsem(aldatmaz-yıldızlar vs) yoksa malzeleri bi bilenle gidip alsamda yetkili olmayan bi yere servis yada tamirhaneye mi götürsem? Fikriniz ve kendi arabalarınıza uygulamalarınız nedir merak ettim...Tşk şimdiden...1 dost :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 13:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
turgaysemih yazdı:
Arkadaşlar merhaba,2006 1.3 invite amt sahibiyim ama karar veremediğim bi konu var...aracımı 2010 da aldım 73000 km de iken.3000 km yol yaptıktan sonra şehir içinde 76000 de bi mercedes tamirhanesine bakımı yaptırdım ve arka balatalar hariç işte bujiler,yağ,yağ filtresi vs değişti...ama o dönem çok anlamadığım için herhangi bi rahatsızlığım yoktu :) Şimdi forumu okuya okuya psikopata bağladım ama herkesin farklı görüşü olduğu için karar veremedim :) Bir de sizin fikrinizi almak istiyorum...araç şu an 85 binde ve aldığımdan beri 2 yılda 12000 km yaptım... 86000 de bakımı yapılacak ama yetkili bi servise mi götürsem(aldatmaz-yıldızlar vs) yoksa malzeleri bi bilenle gidip alsamda yetkili olmayan bi yere servis yada tamirhaneye mi götürsem? Fikriniz ve kendi arabalarınıza uygulamalarınız nedir merak ettim...Tşk şimdiden...1 dost :)

86.000 bakımı diye birşey yok ki :) coltun bakım aralığı 15.000km'dir. 90.000'e gelince yaptırırsınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 14:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Sanırım arkadaş kilometreden değil de yıldan dolayı bakım yaptıracak :)
Eğer dışarıda iyi bir usta bulursanız ve yapılması gerekenlerin hepsini yaptırırsanız dışarıda yaptırmanızın zararı yok, hatta daha ekonomik olacaktır. Ancak sanayide bildiğiniz yer yoksa servise gitmek daha mantıklı geliyor bana.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 15:12 
Kullanıcı avatarı

Melih Hocam doğru söylüyorsun :) az km yaptığım için sanki gitmem gerekiyormuş gibi bi duygu oluştu bende...Kurtlandım anlayacağın :)) 18 ay falan oldu en son bakımını yaptıralı...:)Aldığımdan beri de eşe dosta gittim yada tanıdığın tanıdığı bi ustaya ama açıkçası sanki arabamla ilgili bazı şeyleri(arabanın son durumunu alt takım mesela) bilmiyorum...Mesela mut3 cihazına hiç takılmadı,hiç bi derdi sorunu dinlenmedi tarafımdan :)) Yani bi tarafım gitme diyor bi tarafım gitte öpsünler diyor :) Ben en son motor yağı(ne koyduğunu sormadım tanıdık diye),yağ filtresi,bujiler,ön balata değişimi, arka balatalar sağlam demişti iki sprey sıktı falan fistan 215 tl tutmuştu 2010...Sizinkilerle karşılaştırınca orada da öptüler bizi sanırım :)) Şu an colt bakımı için 300-350 fiyat aralığı verdim kafamdan uygun mudur bilmiyorum?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 15:30 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
turgaysemih yazdı:
Melih Hocam doğru söylüyorsun :) az km yaptığım için sanki gitmem gerekiyormuş gibi bi duygu oluştu bende...Kurtlandım anlayacağın :)) 18 ay falan oldu en son bakımını yaptıralı...:)Aldığımdan beri de eşe dosta gittim yada tanıdığın tanıdığı bi ustaya ama açıkçası sanki arabamla ilgili bazı şeyleri(arabanın son durumunu alt takım mesela) bilmiyorum...Mesela mut3 cihazına hiç takılmadı,hiç bi derdi sorunu dinlenmedi tarafımdan :)) Yani bi tarafım gitme diyor bi tarafım gitte öpsünler diyor :) Ben en son motor yağı(ne koyduğunu sormadım tanıdık diye),yağ filtresi,bujiler,ön balata değişimi, arka balatalar sağlam demişti iki sprey sıktı falan fistan 215 tl tutmuştu 2010...Sizinkilerle karşılaştırınca orada da öptüler bizi sanırım :)) Şu an colt bakımı için 300-350 fiyat aralığı verdim kafamdan uygun mudur bilmiyorum?

Ben yaklaşık o kadar parayı Aldatmaz'a veriyorum bakım için hem world'e 3-4 taksit falan oluyor. 90.000 bakımında yapılacak, değişecekler belli, sorup fiyat almak lazım. Değişecek ekstra birşey çıkarsa soruyorlar zaten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 16:04 
Kullanıcı avatarı

turgaysemih yazdı:

Valla ben sakaryadayken yetkili serviste 200TL'ye yaptırıyordum bakımı. Oradaki usta ile aram çok iyiydi.. Yapılacakları bana söylüyordu ben de servise girişte şunu şunu yaptırıcam diye söylüyordum.. 60 bin bakımı falan diye kalem eklettirmiyordum. Bu şekilde geçen sene 200TL'ye yaptırdım hep.. Ben 15bini 6 ayda yaptığımdan sene de iki kez öpülüyordum.. İstanbul olsa baya bi koyar.. Çünkü burda 300-350 arası.

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 17:28 
Kullanıcı avatarı

Melih Hocam,Doğan Hocam ve Levent Hocam tşk tekrar cevaplarınız için...:) Ben 90000 i görene kadar zaten bir yıl daha geçer...:)Şu an arabada tamirlik bakımlık bi durum var mı bilmiyorum açıkçası...Başıma gelen ve buraya yazdığım bi durumdan dolayı huylanıyorum açıkçası...Arka poryo dedikleri kampananın göbeğindeki rulmandan ses geliyormuş mesela ve ben onu motor sesi sanıp mışıl mışıl uyuyordum :) Ve o halde İst ank gidiş dönüş yaptım ve bi arkadaşım abi bundan ses geliyor demese ben hala devam edecektim öyle ve arka tekerleğin kilitlenme ve takla atma riskinden dolayı ucuz atlatmışım açıkçası durumu...Ki ben o geniş yollarda sırf aracımın performansını merak ettiğim için 190 a kadar çıkmıştım :)Peki servise "abi siz şunun durumuna bi bakın,bi sorun var mı?" diye gitsem ve alt takım, motor yağı,amortisörler,şanzıman yağına falan bakın desem olur mu?Telefonla arayıp soracağım ama bilginiz varsa önden bi bilgi alayım istedim sizden...Tşk...:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2012 11:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: rich5053
Araç: Colt 1.3 İnvite AMT
Meslek: Kamu
Merhaba arkadaşlar.
Aracım 60000Km ye yaklaşınca bakım için Öncelikle memleketteki ÖZPAM ile görüştüm. 345 TL fiyat aldım.Sonra bulunduğum yer olan İzmir'deki Yükseliş ve Kapanlar ile görüştüm. 380 ve 435 TL fiyat aldım. Hafta sonu Denizli'ye gideceğimden ve ÖZPAM'ın forumda hep iyi olacak dile getirilmesi nedeniyle ÖZPAM'da karar kılarak Cumartesi günü bakım için randevu alarak servise gittim.
60000 bakımında belirtilen
Yağ
Yağ filtesi
Hava filtresi
Polen filtresi
Bujiler
Fren hidroliği
Soğutma suyu ve Silecek suyu takviyesi
Genel kontroller yapılarak en son test sürüşü yapıldı ve aracım güzel bir şekilde yıkanarak teslim edildi.Eski aracımı (Honda Civic) ilk yetkili servise götürdüğümde değil aracın yanına yaklaşmayı servis bölümüne dahi sokmazlardı. ÖZPAM'da aracın yanında ne yapıldığını görerek sohbet ve ikramlar eşliğinde yapılan işlemleri görebildim. Hatta öğle yemeği dahi teklif ettiler. Çalışanlar gayet iyi niyetli sorduğum tüm sorulara tereddütsüz cevap verdiler. Servis olarak memnun kaldım. Eski aracımı hem servis ücretleri pahalı diye hemde servise giremediğimden dolayı çoğunlukla özel serviste yaptırırdım. Mitsubishi Fiyat olarakta makul geldi. (Honda Civic yetkili serviste 10000Km bakımı indirimli fiyat 480 TL)

Not: ÖZPAM ile herhangi bir bağım yoktur.Forum da tavsiye edildiği için gittim.

Herkese kazasız ve keyifli sürüşler diliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2012 12:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
temmuz sonuna kadar indirim vardı özpamda

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2012 13:47 
Kullanıcı avatarı

Ben yılda 2 kez giriyorum. Son bakımı yazmadığım.

Aldatmaz'a gittim. 104bin falandi

Yağı kendim götürdüm. Castrol edge 5-40
Genel kontrollerin dışında, benim istegimle,
Rot balans yapıldı 50tl
V kayışı değişti
Fren hidroligi değişti

200 tl ödedim.

sent by Xperia Neo V

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2012 14:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: ali
Araç: 2007 Colt 1.3 Invite
Meslek: mühendis
merhaba, araba 56.000 kmde bursadan fiyat aldım ama fazla gibi geldi yağ, hava polen filtresi bujiler ve yağ net rakam olarak 450. tl dediler. Bide frenlerde sertleşti büyüük ihtimal baskı balatada değişir. fiyat 500-600 arası olacak gibi. Fiyat nasıl sizce? Kocaelindeydim daha önce şimdi Bursadayım pekte bilmiyorum burayı sizin önereceğiniz bir servis varmıdır acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2012 12:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: Carisma arayışında
Meslek: Bilişim Network Tasarım
Kan grubu: B(-)
cıQo yazdı:
merhaba, araba 56.000 kmde bursadan fiyat aldım ama fazla gibi geldi yağ, hava polen filtresi bujiler ve yağ net rakam olarak 450. tl dediler. Bide frenlerde sertleşti büyüük ihtimal baskı balatada değişir. fiyat 500-600 arası olacak gibi. Fiyat nasıl sizce? Kocaelindeydim daha önce şimdi Bursadayım pekte bilmiyorum burayı sizin önereceğiniz bir servis varmıdır acaba?

geçen hafta 30.000 bakımını 390 TL'ye yaptırdım Istanbul Alsa'da, yağ filtresi, hava polen filtresi bujiler ve yağ değişti, frenler vs. rutin kontroller yapıldı.
60.000 için telefonla bir fiyat alın isterseniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2012 16:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Üzeyir
Araç: 2009 COLT 1.3 INVITE AMT
Meslek: öğretmen
Yıldan dolayı arkadaşlar aracımın bakıma girmesi gerek. 45k bakımı olacak ama araç daha 32.000 civarında. Denizli-Özpamdan fiyat aldım telefonda 300-350 arası değişir dediler. Tavsiyeniz nedir?
1- Özpamda bakıma girebilirim.
2- Denizlide özel servise girebilirim.
3- İstanbula döneceğim bayramdan sonra orada da girebilirim.

LPG Kiti: WentGAS (25.000 km'de takıldı.)
Araç km: 50.000 km

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2012 22:57 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Ben artık özel servisciyim, alıyorum bakım ve kontrol listemi elime tutuyorum servisin yolunu, emin olun en az % 50 tasarruf sağlanıyor...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 358 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye