Zaman: 14 Kas 2025 18:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Colt uma verdiğim siparişler?
MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2012 08:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: Colt 1.3
Meslek: Öğretmen
Herkese selam arkadaşlar. Yaklaşık 5 6 ay önce 2007 model düz vites 90000 de bir invite sahibi oldum. Aracı alırken aldığım adam sağ ön amortisörün patlak olduğunu ve yaklaşık 100 lira civarına değiştirebileceğimi söyledi. Aracı 16500 e aldım. Tabii ki önemsemeyip tamam dedik. Aracı Antepten aldım ve Sivasa getirdim. Güzel yollarda yağ gibi akıyorken kötü ve stabilize yollarda aracın sağ alt aksamından müthiş bir ses geliyordu. Tabii ki bunun yanında ön cam ve konsol arasından da cızırtılar geliyordu. Dikkatli baktığımda cam ve konsol arasına keçe uygulaması yapıldığını gördüm ama çare olamamıştı. Aslında biraz canım sıkılmıştı. Araçtan ses gelmesi benim o araçtan soğumam için bi nedendi. Servise gittim ve amortisör fiyatı sordum. Sağolson servis bana takma hariç 350 lira fiyat dediğinde şok geçirdim. Neyse biraz daha zaman geçti. Yine arabayı kullanırken aracın solundan da ses gelmeye başladı ve araç inanılmaz bir şekilde sola çekiyordu. Bulunduğum ilçeden Sivasa bir ustaya götürdüm. Aracı kaldırdı ve baktık ki aracın sağında bulunan bir parça solda yok. Kaza yapmadığım için şanslı olduğumu söyledi. Viraj denge çubuğunda bulunan bir parça düşmüş. Sanırım adı da stabilizatör. Neyse parçayı sanayide aradım ama bulamadım. Ustada sağolsun çıkma parçalardan ayarladı. Ses kesildi fakat tekrar başladı. Malum alttan gelen sesler iyice canımı sıkmaya başladı. Bende yurtdışı sitelerde araştırmaya başladım. Ve akrabalar yardımcılığı ile şu parçaları sipariş ettim.
Resim 2 tane
Resim bundan bir sağ bir de sol
Resim bir takım bundan
Resim bir takım da bundan
Resim 2 tane de bundan (işte düşen parça bu arkadaşlar)

Tamamı 530 liraya mal oldu. Ayın 28inde bu parçalar gelecek. Bizim araçtan fazla anlayan ustalarda maalesef yok. O yüzden bu aşamalar başından geçmiş arkadaşlar var ise ve başka hangi parçaya ihtiyacım varsa buradan yazarsanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Bu arada mod arkadaşlardan da özür dilerim. Malum devam eden konular yerine yeni konu açtım. Hangi konu altına yazacağıma karar veremediğimden böyle oldu.
Edit: Fiyat bilgisi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2012 11:19 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
sonuç?

Sonuç gayet başarılı. Gelen parçalarımı istanbulda taktırdım. 90000 bakımı artı sağ amortisör üst bilyası taktırdım ve bu parçalarıda özel serviste toplam 400 lira karşılığında yaptırdık. 4 Adet de nokian h serisi lastik aldım. Alt takımdan gelen sesleri kesdim. Araba yağ gibi akıyor ama çukurlara girdiğimde iç döşeme ve konsol civarından gelen seslere bi çare bulmuş değilim. Eğer buna da bi çare bulursam arabamı b segmentinden çıkarmayı düşünüyorum.
Birde yazmışken sorumu da buraya sorayım.
Bir kaç ay önce romano marka tüp taktırdım. O günden sonra baskı balatamın bitmeye yaklaştığını anladım. Vites geçişlerinde arabaya ne kadar hissettirmeye çalışsamda arabaya ufak bir titreme oluyordu. Birde kalkışta da titreme meydana geliyordu. Geçende tüp bittiğinde benzinli sürdüm ve karşılaştığım sorunların benzinde olmadığını gördüm. Sizlerden tüp ile ilgili ne gibi bir ayar değişikliği yaparsam soruna çare oluruz diye soruyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2012 10:46 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
benzinde sorun yoksa sorun lpg ayarıyla alakalı işte dediğiniz gibi. arıza lambası yanıyor mu

Hayır arıza lambası yanmıyor. Bugün görüp bı baktıracagım

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: