Zaman: 21 Kas 2025 19:07

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2012 10:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: ekrem
Araç: Carisma 1.9 Dı-d --2005
Meslek: muhasebe
Kan grubu: b+
metteeren yazdı:
evetttt carizmacı kardeşlerim nihayet arabamın arızasını cözdük aklınızın bi kösesine yazın eger arabanız motor zorlandıgında birden gaz kesiyorsa motorunuz hararet nedeniyle korumaya geciyor demektir. bizim motorlar akıllı motormus :) hararet 113 dereceye geldigi an motor kendini korumaya alıyor gözümle gördüm test ettik onayladık motor 1000 devire düşüyor ve sogutma suyu 110 dereye düşene kadar gaz yemiyor benim arabada yakıt sistemiyle hava sistemiyle alakalı degiştirmedim parca kalmadı ama cözüm alamadık bunun sebebibe en basta iki tane mitsubishi yetkili servisine sormama ragmen böyle birr koruması varmı diye yok demeleriydi ama ankarada seref otoda seref ustayla görüştüm ve arızayı anlatır anlatmaz cözümü söyledi bugün gittim radyatör komple tıkandıgı için su sogumuyormus radyatör temizlendi ve fan bile acmıyo sayılır artık :) canavar oldu adeta :)

maşallah ve büyük geçmiş olsun diyelim. bu bilgi önemli bilgi sayende öğrenmiş olduk. Baya sıkıntıya sokmuş seni ama sonuç güzel. işini bilmeyen usta insanı arabasından bile eder.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2012 00:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: metin
Araç: MITSUBISHI CARIZMA 1.9 DID
Meslek: tekniker
Kan grubu: a+
gmoet yazdı:
metteeren yazdı:
evetttt carizmacı kardeşlerim nihayet arabamın arızasını cözdük aklınızın bi kösesine yazın eger arabanız motor zorlandıgında birden gaz kesiyorsa motorunuz hararet nedeniyle korumaya geciyor demektir. bizim motorlar akıllı motormus :) hararet 113 dereceye geldigi an motor kendini korumaya alıyor gözümle gördüm test ettik onayladık motor 1000 devire düşüyor ve sogutma suyu 110 dereye düşene kadar gaz yemiyor benim arabada yakıt sistemiyle hava sistemiyle alakalı degiştirmedim parca kalmadı ama cözüm alamadık bunun sebebibe en basta iki tane mitsubishi yetkili servisine sormama ragmen böyle birr koruması varmı diye yok demeleriydi ama ankarada seref otoda seref ustayla görüştüm ve arızayı anlatır anlatmaz cözümü söyledi bugün gittim radyatör komple tıkandıgı için su sogumuyormus radyatör temizlendi ve fan bile acmıyo sayılır artık :) canavar oldu adeta :)

maşallah ve büyük geçmiş olsun diyelim. bu bilgi önemli bilgi sayende öğrenmiş olduk. Baya sıkıntıya sokmuş seni ama sonuç güzel. işini bilmeyen usta insanı arabasından bile eder.

tesekkür ederim kardeşim saol evet burda arabanın degiştrimedigimiz parcası kalmamıstı cok şükür seref usta usta sorunu şıp diye cözüverdi :)
arızasız kazasız günler hepimize

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2012 12:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: carisma did
Kan grubu: brh+
desenize bi sürü parçayı boşa masraf ettik; ekzantrik okuyucuyu bile değiştik:) neyse hocam geçmiş olsun, bende en kısa zamanda radyatörü temizleteyim:))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2012 04:16 
Kullanıcı avatarı

carisma63 yazdı:
desenize bi sürü parçayı boşa masraf ettik; ekzantrik okuyucuyu bile değiştik:) neyse hocam geçmiş olsun, bende en kısa zamanda radyatörü temizleteyim:))

merhaba selim bey aynen öyle aylardır boşuboşuna ugrasıyormusum :) bu arada arabanız halen ekzantirik okuyucu arızası veriyorsa cözümünü hemen söyleyim :) oda basıma geldi motor kapagının altındaki spralli kablolar motorun asırı ısınmasında dolayı okuyucaların bazılarının kablolarını eritmiş saseye degiyormus oda bikaç tane arıza verdiriyordu. bizim burda olsa motoru inidirirlerdi valla o arızalar için seref usta kapagın alındaki kablolarda saseye temas var acın onlarıda tamir edin dedi actılar harbiden dedigi gibi cıktı :) valla helal olsun adam işinin erbabı biliyor bu işi burdakilere kalsak şimdiye yeni motor taktırırlardı ve sorunlar halen cözülmezdi eminim :)
sizde en kısa zamanda cözersiniz inş. sorunlarınızı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2012 08:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Bu kablonun fotoğrafı var mı ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 03:04 
Kullanıcı avatarı

burcinhan yazdı:
Bu kablonun fotoğrafı var mı ?

hocam fotoya gerek yok beyinden cıkıp motor blogunun üzerinden gecen boru içersindeki kablolar motor üzerinde kızdırma bujilerine dagılıyor ordan eger valfine yani bütün sensörlerin kabları üstteki plastik kapagı aldıgınızda direk görürsünüz zaten eger motor bloguna degiyorsa kısa devre yapmış olabilir

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: