Zaman: 21 Kas 2025 06:11

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 17 Eki 2012 02:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi carisma 1.6
Meslek: ütücü
Kan grubu: ar+
s.a öncelikle.

aracım 2 aydır elektrik tamircisinin önünde yatıyor.
araç seyir halinde iken bir stop etti. ve farlar hariç bütün elektrik aksamı çalısmadı bunun uzerine tamirçi cağırdım ve geldi birseyler yaptı.araç duzeldi emin olmak için dukkanına gotururken arıza lambası yandı aracın.dukkana gıttıgımde bana atesleme bobini yandıgını ve beyın bozuldugunu soyledı soktuk.
araçımda 1ve2 çi piston ateşeleme yapıyor ancak 3 ve 4 yapmıyor.
ancak 1ve2 de calısan bobini 3ve4 de takınca calısıyor .
yeni bobin aldık calısıtırmadı ve tekrar beyini bozdu. saglam bobinde ısındı ve yandı sımdı tamırcının bana soyledıgı bana 2 tane orjınal bobın bul bu sorun neden oluyor baska araclar yan sanayı parca ıle calısırken benım aracımmı calısmıyor neden boyle. acaba ustamıı anlamıyor bu ısten baska bır sorunumu var. yardımcı olmanızı beklıorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eki 2012 08:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
hymenoptera yazdı:
s.a öncelikle.

aracım 2 aydır elektrik tamircisinin önünde yatıyor.
araç seyir halinde iken bir stop etti. ve farlar hariç bütün elektrik aksamı çalısmadı bunun uzerine tamirçi cağırdım ve geldi birseyler yaptı.araç duzeldi emin olmak için dukkanına gotururken arıza lambası yandı aracın.dukkana gıttıgımde bana atesleme bobini yandıgını ve beyın bozuldugunu soyledı soktuk.
araçımda 1ve2 çi piston ateşeleme yapıyor ancak 3 ve 4 yapmıyor.
ancak 1ve2 de calısan bobini 3ve4 de takınca calısıyor .
yeni bobin aldık calısıtırmadı ve tekrar beyini bozdu. saglam bobinde ısındı ve yandı sımdı tamırcının bana soyledıgı bana 2 tane orjınal bobın bul bu sorun neden oluyor baska araclar yan sanayı parca ıle calısırken benım aracımmı calısmıyor neden boyle. acaba ustamıı anlamıyor bu ısten baska bır sorunumu var. yardımcı olmanızı beklıorum

Aynı sorun bende de olmuştu. bende 1. ve 3. çalışıyor 2. ve 4. çalışmıyordu. Ya da tam tersi :)
Ecu (beyin) kafasına göre istediği aralıklarla bobine ateşleme emri gönderiyordu ve bu da bobinin yanmasına hatta çatlamasına sebep olmuştu. Beyni tamir ettirin ve sağlam olduğundan emin olduğunuz yeni bobinleri takın inşaallah düzelir. Ama bunun dışında da sorun varsa ek olarak onu da halletmeniz gerekir. Mesela enjektörlerde sıkıntı varsa , bujilerde ve buji kablolarında sıkıntı varsa onu da halletmeniz gerekebilir.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2012 20:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi carisma 1.6
Meslek: ütücü
Kan grubu: ar+
arkadaşım saol bujileri değiştiricem kablolarıda sen baska bırsey varsa soyle onlarıda degıstıreyım cok cok saol

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2012 20:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
buji ve kabloları hemen değiştirin demiyorum. önce bir kontrol ettirin. gerekiyorsa değiştirin. Ama dediğiniz şekilde bobini yakıyorsa muhtemelen beyindendir. En azından benimki böyle olmuştu ve tamir ettirmiştim düzeldi. Tabi kablolarda sorun varsa da bu sorunu yapabilir. Benim bobinlere şu linkten bakabilirsiniz
http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=9&t=375&p=70200&hilit=benim+araban%C4%B1n+bobinleri#p70200

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: