Zaman: 20 Kas 2025 06:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 78 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 10:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Mitsubishi Colt Elegance AMT
Meslek: Muhasebe
çok güzel bir paylaşım olmuş. sizi tebrik ederim. ilgi ile takip ediyorum. 10 kasım da Ankara buluşması yapmayı planlıyoruz. katılırsanız sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 11:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: ASX 2011
Meslek: Denetim
Resim

Bu arada bu güzel heykelin yerinde bir zamanlar (sovyetler döneminde) Lenin heykeli olduğunu da söylemek lazım, bu da ilginç bir enstantene...
(affınıza sığınarak küçük bir ekleme yapmak istedim :oops:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 14:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
sotsuga yazdı:
çok güzel bir paylaşım olmuş. sizi tebrik ederim. ilgi ile takip ediyorum. 10 kasım da Ankara buluşması yapmayı planlıyoruz. katılırsanız sevinirim.

Nazik davetiniz için teşekkürler, kısmet olursa gelmeyi isterim :oops:

Hydepark yazdı:

Bu arada bu güzel heykelin yerinde bir zamanlar (sovyetler döneminde) Lenin heykeli olduğunu da söylemek lazım, bu da ilginç bir enstantene...
(affınıza sığınarak küçük bir ekleme yapmak istedim :oops:

Ukrayna'da her şehirde hatta her köyde bir Lenin heykeli halen mevcut. Burada olmaması gayet normal bakınız 2008 Gürcistan-Rusya savaşı :)

Hocam, yapacağınız eklemeler beni çok memnun eder, benim atladığım yada yanlışım olan konularda yardımınızı beklerim :yu:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 15:25 
Kullanıcı avatarı

Ertesi sabah Gori'ye doğru yeniden yola çıktık amacımız, Stalin müzesini görmek. Yolda Mtskheta kasabasına uğruyoruz, bol kiliseli turistik bir mekan, bu arada Gürcistan'da 5 tane hatta 6 tane, sessiz harfin yan yana geldiği isimlerle karşılaşırsanız, sakın şaşırmayın...

Resim

Resim

Resim

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 15:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: ASX 2011
Meslek: Denetim
burcinhan yazdı:

Ukrayna'da her şehirde hatta her köyde bir Lenin heykeli halen mevcut. Burada olmaması gayet normal bakınız 2008 Gürcistan-Rusya savaşı :)

Hocam, yapacağınız eklemeler beni çok memnun eder, benim atladığım yada yanlışım olan konularda yardımınızı beklerim :yu:

Aynen dediğiniz gibi Gürcü-Rus savaşının etkisi ülkede yoğun olarak hissediliyor, eski sovyet ülkelerinin birçoğunda halk Rusça'yı da halen konuşurken, Gürcistanda yeni nesilin Rusça bilmediğini görmek de ilginçti, beraber gezdiğimiz azeri arkadaşım ancak yaş ortalaması yüksek Gürcülerle rusça konuşabildi :) diğer yandan Rusya'ya inat olsa gerek şehri Havaalanına bağlayan caddeye "President George W. Bush Street" koymaları da ayrı bir komediydi doğrusu :ROFL:

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 15:46 
Kullanıcı avatarı

Gori'de Stalin müzesine ulaşıyoruz, Stalin aslen Gürcü asıllı ve gerçek ismi İosif Vissariyonoviç Çugaşvili özellikle Sovyet Rusya'da ki Türklere yaptığı eziyetler, sürgünlerden dolayı benim gözümde beş para etmez birisi...

Resim

Resim

Ekatarina, Stalin'in anası...

Resim

Stalin'in babası..

Resim

Ekim devriminin haritası..

Resim

Stalin'in vagonu..

Resim

Resim

Resim

Koyunların yolda yürümesi normal bir hadise :)

Resim

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 16:14 
Kullanıcı avatarı

Gürcistan gümrükleri çok hızlı, çıkış işlemi yaklaşık 5 dakika sürüyor. Ermenistan gümrüğünde ise avantajınız, herkesin Türkçe'yi çok iyi konuşuyor olması. Ermeni gümrüğünde yaklaşık 15-30 dakikalık bir işlem yapmanız gerekiyor. Kapıya geldiğinizde hemen girişte ilk olarak vize alıyorsunuz, kişi başı 10 dolar. Araç deklarasyonu için 50 dolar, 10 dolar da sigorta son olarakta yaklaşık 5 dolarda rüşvet veriyorsunuz :)

Eski sovyet cumhuriyetlerinin ekonomik durumunun özetini LADA'dan anlayabilirseniz. Yollarda Lada çoksa ülkenin bitik olduğunu anlayabilirsiniz.

Resim

Resim

Allahtan iki şöforüz, arasıra sağ tarafta oyun oynamak keyifli oluyor

Resim

Resim

Ermeni köylerinin bizim Doğu Anadolu'daki köylerden bir farkı yok.

Resim

Yollarda bitik, virane tesislerden bol miktarda var.

Resim

Yolda elma almak için duruyoruz, bir kova elmayı 1 dolar civarında bir paraya aldık.

Resim

Satıcı abi ceviz içinde çok ısrar etti ama almadım, sanırım biraz kerizlik ettim..

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 16:38 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Müthiş bir başlık, emeğinize sağlık...
Dünden bu yana sürekli başlıkta F5 yapıyorum :)

Biz de hanımla birlikte bayram tatilinde Gürcistan' a geçmeyi planladık ama zaman yetişmedi, kısmet seneye demiştik. Şimdi sizin başlığınızı görünce acaba izletsem mi izletmesem mi diye düşünüyorum. Güzel yerleri gördükçe bana zılgıt çekecek gibi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 16:48 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Müthiş bir başlık, emeğinize sağlık...
Dünden bu yana sürekli başlıkta F5 yapıyorum :)

Biz de hanımla birlikte bayram tatilinde Gürcistan' a geçmeyi planladık ama zaman yetişmedi, kısmet seneye demiştik. Şimdi sizin başlığınızı görünce acaba izletsem mi izletmesem mi diye düşünüyorum. Güzel yerleri gördükçe bana zılgıt çekecek gibi...

Türkiye'nin doğu sınırını ben bu gezi ile bitirdim

Gittiğim üç ülkede (İran-Gürcistan-Ermenistan) kendine göre çok güzel ve farklı. Israrla gitmenizi tavsiye ederim. İnanın günün sonunda, işin ekonomik tarafına bakınca, Antalya'da herşey dahil otelden daha ucuza bir tatil yapmış oluyorsunuz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 17:03 
Kullanıcı avatarı

Erivan'a yaklaştıkça yol yüksek platolardan geçmeye başladı, Carisma rakımdan dolayı biraz nazlansada, sıkıntı çıkarmadı.

Resim

Aynayı da bir silebilseydim daha iyi olabilirmiş :)

Resim

Erivan

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 17:16 
Kullanıcı avatarı

Erivan'da Antique Hotel'e yerleşiyoruz, şehrin en merkezi noktasında çok eknomik bir otel. Sahibi Grigor çok güzel türkçe konuşuyor ve sağolsun bizimle çok ilgilendi. Erivan'ı gezmek için otelde ayrılırken ''nerede bir derdin olsa, hemen beni arayasın, Grigor gelecek problemi çözecek'' diyerek telefonunu vermeyi de ihmal etmedi.

Erivan merkezinin en görkemli ve en merkezi binası Opera binası, Türkiye'de böyle bir opera binası olsa, ya Toki ya da Ağaoğlu çoktan olaya dahil olurlardı.

Opranın girişinde, Moda'nın Boğasının çakması bulunuyor.

Resim

Resim

Fotoğraf makinamız çok kötü, bu yüzden gece fotoğrafları gerçekten çok berbat.

Resim

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 17:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bülent
Araç: Colt 2005
Meslek: Mühendis
Kan grubu: Arh+
Tek kelimeyle harika. Biz de Batum göçmeniyiz. Yıllardır evde Batum'a gidilecek planları yapılır durur ama bir türlü gidemedik. Özellikle arabayla gitmede sıkıntı yoksa ciddi ciddi düşünebilirim gitmeyi.
Acaba 2,5 yaşındaki çocukla gidilir mi oralara? Özellikle tıbbi bir ihtiyaç olsa çok sıkıntı çeker miyiz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 17:26 
Kullanıcı avatarı

shv yazdı:
Tek kelimeyle harika. Biz de Batum göçmeniyiz. Yıllardır evde Batum'a gidilecek planları yapılır durur ama bir türlü gidemedik. Özellikle arabayla gitmede sıkıntı yoksa ciddi ciddi düşünebilirim gitmeyi.
Acaba 2,5 yaşındaki çocukla gidilir mi oralara? Özellikle tıbbi bir ihtiyaç olsa çok sıkıntı çeker miyiz?

Sadece Gürcistan'a gidecekseniz kişi başı 1 lira ve nüfus cüzdanınız yeterli. Sağlık konusunda çok bir sıkıntı olacağını sanmam, yinede olası bir problemde Hopa yaklaşık 25 km 8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 17:26 
Kullanıcı avatarı

Akşam yemeği için birkaç kişi ile konuştuk, en güzel lokantanın Artaş olduğunu söylediler (sanırım ismi doğru hatırlıyorum)

Bir porsiyon dana bir porsiyon kuzu eti, yanında birer kadeh Ararat Konyağı, toplam da 40 lira civarında hesap ödedik. Meşhur konyaklarını alışık olmadığımızdan muhtemelen, çok beğenmedik.

Resim

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 17:35 
Kullanıcı avatarı

Erivan Tiflis'den çok daha modern ve çok daha güzel bir şehir. Özellikle Özgürlük Meydanında gece saat 9'dan sonra başlayan, su ve müzik gösterileri beni çok etkiledi.

Resim

Resim

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 17:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
Burçinhan Bey gerçekten imrenilmeyecek gibi değil. Olayın en güzel tarafı kendi aracınızla gezmeniz ve bir çok yeri doyasıya gezebilmenizdir. O kadar km gavur ellerde dolaşmışsınız lakin hocam hiç mi korkmadınız üzerinizde belli bir miktar para bulundurmuşsunuzdur sonuçta.Yada çoğu şeyi Kredi kartıyla mı hallettiniz? Son olarak bu gezi size ülke ülke ve toplamda kaça maloldu?

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 18:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 2004 Accord+2016 Space Star CVT
Meslek: Kötü Adam
Kan grubu: A Rh
maşallah diyelim doğan bey çok güzel geziler bunlar.gürcistana araç geçişinin bu şekilde olduğunu bilseydim bende gidicektim bu yıl.bunu öğrenmemizde iyi oldu.kazasız belasız keyifli yolculuklar diliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 18:31 
Kullanıcı avatarı

yba_05 yazdı:
Burçinhan Bey gerçekten imrenilmeyecek gibi değil. Olayın en güzel tarafı kendi aracınızla gezmeniz ve bir çok yeri doyasıya gezebilmenizdir. O kadar km gavur ellerde dolaşmışsınız lakin hocam hiç mi korkmadınız üzerinizde belli bir miktar para bulundurmuşsunuzdur sonuçta.Yada çoğu şeyi Kredi kartıyla mı hallettiniz? Son olarak bu gezi size ülke ülke ve toplamda kaça maloldu?

Geçen sene, Ukrayna'ya giderken kendi aracımı Zonguldakta feribot iskelesinde bırakıpta, yaban ellerde uyduruk bir fiestaya eşşek yükü ile kiralama parası verince, ne kadar hata yaptığımı anlamıştım. Bu yüzden bu sene kendi arabamla gitmeye karar verdim.

Gavur eller konusunda internet ortamında yazılan birçok bilgi malasef abartılmış durumda, kendiniz gitmeden görmeden yazılana çizilene inanmamak lazım. Bu ülkelerde yanınızda para bulundurmanıza da gerek yok. Herhangi bir bankamatikden doğrudan dolar, euro, yada o ülkenin parasını çekebilirsiniz. Gürcistan'da her çekim için 5 lira, Ermenistan'da 10 lira komisyon kesmiş kendi bankamız.

Gezinin tüm masrafı; Yeme içme, akaryakıt ve dört gece Türkiye'de konaklama dahil yaklaşık 2000 lira (+-100 lira olabilir)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 18:32 
Kullanıcı avatarı

mhmt_trn yazdı:
maşallah diyelim doğan bey çok güzel geziler bunlar.gürcistana araç geçişinin bu şekilde olduğunu bilseydim bende gidicektim bu yıl.bunu öğrenmemizde iyi oldu.kazasız belasız keyifli yolculuklar diliyorum.

İnşallah sizde giderseniz, bölge insanı sadece araçlarının depolarını doldurmak için bile Batum'a geçiyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 18:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
burcinhan yazdı:
İnşallah sizde giderseniz, bölge insanı sadece araçlarının depolarını doldurmak için bile Batum'a geçiyor :)

Sanırım ayda 4 ile sınırlandırılmış araç başı...

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 78 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye