Zaman: 22 Eki 2025 17:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 62  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 28 Eki 2012 22:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
onry yazdı:
Geçtiğimiz hafta sonu istanbul-ankara / ankara-istanbul gittim geldim,
980 km yol yaptım, 3 kere farklı markalarda toplam 175 TL lik lpg doldurdum, km de 0,175 tl eder,
eve geldiğimde ortalama yakıt tüketimim 6,6 lt, hız sabitleyici genellikle 110-120 arasında idi.
landirenzo takılı

Gazın fiyatı nedir? Bu şekilde 2,58'den bile 6.9lt ortalama yapıyor.. Hep ucuz LPG denk geldi sanırım.. Benim ortalama 6.1 gösterdiğinde LPG 7.3 çıkıyor.. sizin ortalamanız 6.6 ama LPG ortalaması 6.9'dan bile düşük belkide..

Bi hesap hatası var gibi..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2012 11:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Mitsubishi Colt Elegance AMT
Meslek: Muhasebe
Bayramda Şehir içi -dışı yaklaşık 600 km yol yaptım. Yol bilgisayarına göre ortalamam 6,5 lt./100 km. bugün yarın depoyu doldurup yol bilgisayarı ile örtüşüp örtüşmediğine bakacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 09:30 
Kullanıcı avatarı

son yakıt verilerim belli oldu. şehir içi - dışı (tamamen karma kullanım) 186 TL ile 666 km yol yapmışım. yani 6 lt/100 km. benzin fiyatı 4,60 TL. kilometrede 0,28 Kuruş yakmış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 10:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Son yakıt verilerim; Bursa-İstanbul-Bursa güzergahında yolun yarısında 90 ile gittim sonra baktım yetişemeyeceğim 110-120'ye gazladım ve üstüne İstanbul Trafiğine girdim. 28,40 Litre LPG ile 415 Km. yol yaptım. Bu da 6,8 lt/100 km eder. Ben LPG'yi 2,50'den alıyorum. Demekki kilometrede 17 kuruş yakmışım.
Bu arada LPG ustam geçen benim gazı kısmıştı. Kıstığından beridir yol bilgisayarım LPG ölçüyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 11:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: yavuzalp
Araç: twingo 1,2 openair pack
Meslek: muhasebe
souldemon yazdı:
Son yakıt verilerim; Bursa-İstanbul-Bursa güzergahında yolun yarısında 90 ile gittim sonra baktım yetişemeyeceğim 110-120'ye gazladım ve üstüne İstanbul Trafiğine girdim. 28,40 Litre LPG ile 415 Km. yol yaptım. Bu da 6,8 lt/100 km eder. Ben LPG'yi 2,50'den alıyorum. Demekki kilometrede 17 kuruş yakmışım.
Bu arada LPG ustam geçen benim gazı kısmıştı. Kıstığından beridir yol bilgisayarım LPG ölçüyor.

yol bilgisayarınız haricimi yoksa aracın kendi orjınal yol bilgisayarımı.

orjınal aracın yol pc ise, bunu ölçebilirsiniz uzerin %17-20 ekleyerek.

ama suan piyasada herseyi ile kanıtlanmış bir tek TWİPUTER isminde cıhaz hem benzını, hem LPG yi ayrı ayrı %95 doruluk oranında ölçüyor.sadece 100km de bir kez benzinde ve LPG de kalibrasyon yapmanız gerekiyor.Bu yazılım uzmanı arkadaş bu cihazı almanya, venezualle, fransa gibi ülkelere kadar kargoladı sattı.zaten okursanız goruceksiniz.

http://www.twingofanclub.com/twingo-mod ... ilgisayari)/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 11:25 
Kullanıcı avatarı

ben benzin ile en son 28 kuruş yaktım. zaten yakıt tüketimim aldığım günden beri ortalama 25 -30 kuruş arasında oluyor. benzinli bir araç için bu değerler bana göre gayet başarılı. ancak LPG ile kilometrede 17 kuruş çok çok iyi bir değer. acaba garantiyi boşverip bende lpg olayına geçsem mi? :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 11:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
lpg bombadan parksız...3kuruş içinbomba üzerinde oturulurmu...colt zaten ekonomik...........

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 11:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: yavuzalp
Araç: twingo 1,2 openair pack
Meslek: muhasebe
salih yıldırım yazdı:
lpg bombadan parksız...3kuruş içinbomba üzerinde oturulurmu...colt zaten ekonomik...........

sanırım siz araştırma yapmıyorsunuz? gidin her hangi bir yerden borusunu cekin. anında eminyet kilitliyor.

tankın sacı 5mm acaba kac kişi balyozla sacı aksama kadar yamultup, yassılaştırıcak merak ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 11:40 
Kullanıcı avatarı

ilginiz için teşekkürler. ancak montajı ve bakımları iyi yapılmış bir lpg nin çok tehlikeli olacağını düşünmüyorum. lpg ye geçmeyi düşünmemin sebebi kendini kısa sürede amorte ediyor olması. ben yılda ortalama 12.000 km yol yapıyorum. yukarıdaki hesaba göre lpg de km de 11 kuruş daha az yakacağım. yani 12.000X0,11= 1.320,00 TL. yılda yapacağım tasarruf. normal bir lpg kitine 1500 tl ödeyeceğimi düşünürsek 1 yılda kendini amorte edebilecek. ancak beni en çok düşündüren aracon garanti dışı kalması olacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 14:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: oyman
Meslek: esnaf
Kan grubu: 0+
araç garanti dışına cıkmıyor sadece tüp takılırken müdele edilen yerler cıkıyor. Çıkan yerlerede tüp şirketi kendisi garanti kapsamına alıyor. Benim garantim olmamasına ragmen müdale ettikleri yerlere 25 bin tl garanti verdiler. Gaz kaynaklı bi sıkıntıda tüp şirketi karşılıyor. Onun haricinde motorunuzdaki herhangi bi durumda tüple alakasız bir arızada garantiniz devam etmekte. Her tüp şirketi bunu yapıyor mu bilmiyorum ama boş bi zamanınızda gidip kaliteli bir tüp şirketi ile görüşmenizi tavsiye ederim..

I love JDM

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 15:59 
Kullanıcı avatarı

verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. bunu araştıracağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 19:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Denizhan
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Öğrenci
sotsuga yazdı:
ilginiz için teşekkürler. ancak montajı ve bakımları iyi yapılmış bir lpg nin çok tehlikeli olacağını düşünmüyorum. lpg ye geçmeyi düşünmemin sebebi kendini kısa sürede amorte ediyor olması. ben yılda ortalama 12.000 km yol yapıyorum. yukarıdaki hesaba göre lpg de km de 11 kuruş daha az yakacağım. yani 12.000X0,11= 1.320,00 TL. yılda yapacağım tasarruf. normal bir lpg kitine 1500 tl ödeyeceğimi düşünürsek 1 yılda kendini amorte edebilecek. ancak beni en çok düşündüren aracon garanti dışı kalması olacak.

1500 tl'lik bir lpg sistemi (landirenzo) taktırınca, yasal işlemleri ile beraber 1750 TL yi bulur.

1750/0.11=15900 km, amorti etmeniz 1 sene 4 ay sürer. Bu hesaba tüketeceğiniz benzini takmadık, çok olmasa da bir de o var tabi,,

Yani yaklaşık 1 buçuk sene sonra kar etmeye başlayacaksınız. Bu süreçte arabanın motor garantisi bitecek tabii. O lpg sistemi takanlar subap garantisi veriyorlar ama ben çok güvenmiyorum.

Artısını eksisini iyi koymak lazım. Ben 5 sene daha aracı kullanacağım derseniz mantıklı. Ancak hatırlatmak isterim ki 2 sene sonra satmaya kalkarsanız kimse LPG sistemi var diye üstüne daha fazla para vermeyecek, internetteki fiyatlardan görebilirsiniz.Hatta kimi alıcılar lpg'li araç almaktan çekiniyor, kendisi taktırmayınca içi rahat etmiyor ya da motor kötü etkilenmiştir diye düşünüyor.

Tehlike konusuna gelince, ben de çok tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. Büyük bir kaza olmadıkça sıkıntı olmaz bence.

Çok yol yapanlar için kesinlikle avantajlı ama çok yol yapılmıyorsa uğraştırdığına değmez bence.

Ben de geçenlerde pek bi heveslendim ama sonra arabayı yakın zamanda satma durumumuz olabileceğinden vazgeçmiştim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 20:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Ben yılda 25.000 km yol yapıyorum. Yılık tahmini tasarruf hedefim 2.400 TL.Bana maliyeti 1.750 TL oldu. Dolayısı ile 8-9 ayda telafi ederim. Bilemedim 10 ay. Arabayı en az 4 sene daha kullanırım. O yüzden bana ekonomik geldi. Montaj sağlıklı yapıldı ise aslında benzinden daha bile güvenli çünkü çok fazla emniyet noktası var ve yanması için ihtiyacı olan oksijen miktarı benzinden farklı. Yukarıda da dendiği gibi motorun bir kısmı garantiden çıkıyor ama o kısma da türkstar garanti veriyor. Bir tanıdığım bayiliği elinden alınmış bir yere Zavolli taktırdı, yanlış montaj yapmış adam radyatörü gitmişti, susuz kalan motor da zarar görmüştü. Onda zavolli zararın yarısını karşıladı (Bayiisi okşayan bir yere taktirildigi için hepsini karşılamadı). Bu yüzden taktiracak arkadaşlar takan yer yetkili bayii mi onu da araştırsın.

En son souldemon tarafından 02 Kas 2012 21:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 20:46 

İsim: serkan
Araç: mitsubishi colt
Meslek: İnşaat müh.
Kan grubu: A+
salih yıldırım yazdı:

Salih arkadasım inan bende senin gibi düşünüyordum ardından ciddi anlamda arastırma yaptım internette okumadıgım forum sitesi kalmadı, aktif olarak kullanan 6-7 arkadasıma da danıstım hicbiri herhangibir sızıntı veya tehlike atlatmadı. Gaz kacagına karsı emnıyet sıstemlerı cok gelısmıs, boruların hareketi, en ufak sızdırma veya basınc kaybında gaz devreden cıkarılır, tank darbe almıssa guvenlı bır sekılde tahlıye edılır vs.. tankın patlaması ise ancak araba 1-1,5 saat sureklı yandıktan sonra asırı ısınması neticesiyle olabilir zaten 1 saat arac yandıktan sonra ne araban hayır gelir nede icindekilerden..Allah göstermesin böyle şeyleri tabiki.

bu bahsettiğim kaliteli kitler icin gecerli taktırmadan once marka arastırması lazım benim aklımda Landi renzo var genel olarak kullanıcılar olumlu bahsediyorlar.

..ancak Nişanlım kullandıgı ve korktugu için taktırmadım :unknown:

Yerine 2008 AMT Invite alındı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 23:19 
Kullanıcı avatarı

ben en az 5 sene binmeyi düşünüyorum. daha fazlada olabilir. en güzeli sanırım 3 yıl garanti bitene kadar benzin ile kullanmak. daha sonra lpg yi tekrar düşünmek olacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Kas 2012 15:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: colt
Meslek: biyolog
arkadaşlar şehir dışı 5,5 leri gördüğüm aracım şehir içinde esnlerden millet cad. gidiorum sabahları topkapıdan millee dönerken bi trafik başladı 20 dkda 1 2 km bi medafayei gittik araç 13,8 ltgordu sizce normalmi yoksa bişimi var aaacımda yeni kasa amt ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2012 23:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Masko Kiptaş Evlerinden çıktım Güngörene gelene kadar 5.8 'i gördüm çocuğa elma şekeri verirsin de mutlu olur ya aynen öyle oldum :)

Sonra bir trafiğe girdim eve geldiğimde ort 6.7 gösteriyordu.

Sizin için değil ama benim için güzel rakamlar :)

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 16:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Onur
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: GMY
SynTheSizer yazdı:
onry yazdı:
Geçtiğimiz hafta sonu istanbul-ankara / ankara-istanbul gittim geldim,
980 km yol yaptım, 3 kere farklı markalarda toplam 175 TL lik lpg doldurdum, km de 0,175 tl eder,
eve geldiğimde ortalama yakıt tüketimim 6,6 lt, hız sabitleyici genellikle 110-120 arasında idi.
landirenzo takılı

Gazın fiyatı nedir? Bu şekilde 2,58'den bile 6.9lt ortalama yapıyor.. Hep ucuz LPG denk geldi sanırım.. Benim ortalama 6.1 gösterdiğinde LPG 7.3 çıkıyor.. sizin ortalamanız 6.6 ama LPG ortalaması 6.9'dan bile düşük belkide..

Bi hesap hatası var gibi..

Merhaba,

aldıgım gaz litre fiyatları aşağıdaki gibidir

2,81*25 lt
2,61*24,4 lt
2,76*22 lt

toplamda 195 lira ediyor fakat eve geldiğimde 2 ışık yanıyordu, bahsettiğiniz karışıklık bundan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 18:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: colt
Meslek: biyolog
Arkadaşlar bugun kocaeli fs otogazda brc sıralı sistem lpg montajı yaptırdım.... sağolsun faruk bey cok ilgili davrandı arkdaşlarda hızlı çalişti 3 4 saat gibi b,r sürede montajı tamamladılar yemek ısmarladılar bide sızdırmazlık raporu için yol göstermesi için bi arkdaşıda yanıma verdiler...sızdırmazlık raporu aldıktan sonra ince ayar için geri donduk fakat benim aracın benzin değerlenrininde cok ii olmadıgını soledi zaten 45bin bakımı geldiği için normal karsıaldım o şekilde ayar yapıldı yola çıktım... deneme için 20tl lik lpg almiştim istanbul yolunda otmeye başladı bende yol ustunde bi opetten fulledim depoyu fakat daha sonra calıstırnca arıza lambası yandı... faruk beyi yoldan aradım 1000 km sonra ince ayar yapılması gerektiğini soledi bakım yapıldıktan sonra tekrar gidicem.. ilk izlenimlerim araçta fark edilir bi güç kaybı çekiş sorunu ses yok... gayet iyi gidiyo psikolojik etkileri var sadece :)) 1. etkisi acaba araç tam çekmiomu die gaza basıorum fazla fazla arada benzine alıp deniorum bi fark goremedm 2. etkisi cevreyolunda kazdan dolayı trafik tıkanmasına rağmen klimayı ve müziğin sesini açıp yakıtı dert etmiosunuz keyfinize bakıosunuz ;) ilk izlenimler bole zman içinde paylaşıcam suan 70 tllik lpg aldım bakalım kaçkm gidicek ist trfiginde.... saygılar....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2012 15:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: Avensis 1.6 Comfort + LPG
Meslek: Öğretmen
Yakıt tüketimim son bi kaç gündür ciddi arttı..Yol bilgisayarında ortalama olarak 10 litre civarları gözüküyor...Kış aylarında yaz aylarında ki değerlere göre bu kadar fark olması normal mi??Yaz aylarında 7 litre civarlarındaydı tüketim ortalamam...ŞAyet normal değilse ne gibi sebepler tüketim artışına yol açmış olabilir??Deneyimli Coltçular yardım ederlerse yada başınıza bu tarz bir problem geldiyse cevaplarınızı paylaşırsanız sevinirim..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 62  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye