Zaman: 10 Kas 2025 13:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2010 02:40 
Kullanıcı avatarı

herkese selam ; oncelikle siteyi yapmakta emegi gecen tum arkadaslara tesekkur edioyrum(gerci benim gordugum kadariyla sadece 1 kisi ?)Donanim forumda gezinirken niye mitsubishinin alfisti gibi bir sitesi yok diye hayiflaniyordum..BUrayi gorunce sevindim halen cok aktif olmasada ,diger makra sahipleriyle gereksiz muhabbete girmekten kurtuluruz..Keza cok daha datayli bilgi alis verisi olacagina inaniyorum..

kendimi tanitacak olursam .. İsmim Mete.. 77 liyim..kazaskerde dis hekimligi yapmaktayim..bostancida oturoyrum..Bundan once ki arabalarim.94 model kadett a/t (2.5 yil),95 model 3.18i(1 yil),2004 model 156 (4.5 yil)..ayrica son 4.5 senedir 150 zat scooter..son 15 aydir arabasiz motorla idare ediyordum.evle is arasi 2.5 km olunca sorun olmuyordu..

Size suan bu foruma nasil yazar halde gledim onu anlatmayi cok istioyrum..bence cok ilginc..tam bi hafta once( 7 gun yani) ,gene bu masamda (nobet tuttugum hastahanede) gazete ilanlarina bakarken basladi hersey, saatler aksam 8 bucugu gosteriyordu..
Bİraz geriden alirsak , yaklasik son 4 aydir , artik bi araba almak gerekiyor dusuncem beynimi kemirmeye baslamisti..maddi durumlar nedeniyle 12-15 araliginda az yakan araclara gozumu dikmistim, fazla yasi olmayan..İzmirden gelen dayimin yurt disina gidip gelene kadar ki birakitgi 1.4 hdi si oldukca hosuma gitmis hem az yakmasi hem kcuk olup park sorunu yasatmamasi acisindan..gerci bence baska hic bir avantaji yoktu ya:)..zaman gectikce beklentilerimi yukseltip belki bana hitap edebilecek bi arac icin bakiniyordum..15-18 hatta 20 araligina ciktim..eski alfa kasalar hatta 20-21 yeni kasalari gozume carpiyordu ama alfada2. el temiz zordu..keza cok yakiyordu..Bu fiayt bandinda en cok goze carpanlar 2005-2007 model 1.5 tdi lar oldu..ama onlarinda saglam kasa disinda bana vaat ettigi birsey yoktu..hani derler ya aracin ruhu olacak diye..iste ben arbaya oyle bakanlardanim..22-23 e de 2-3 yasinda linea ve grande puntolar vardi 1.3multijetler..ama kesmedi ..yok kardesim arac bulamioyrdum bi turlu ..ve 2010 a aracsiz girecegimi dusunuyordum artik..bakmadigim model kalmadi, hicbirsey beni tatmin etmiyordu..ta ki o cayimdan bir yudum alip 2. sayfayi cevirine kadar .ilk gordugum ilan pesinatsiz kopekbaligi ilaniydi..hicbir bilgi yoktu ama genede merak uyandirdi..0 i ne kadardi bimyordum bile.. modelleri ne .. aracin neyi var neyi yok bilgim sifir..sadece tvde izledigim ve begendigim reklami var..yollarda goremedim hic desem yeridir..
BU ilan beni bi anda tetikledi..tekrardan sayfalar acildi nette...fiyatlara modellere bakildi..evet araba gercekten guzeldi goruntu olarak ama neden 3-5 bin kullanip satmak isteyen vardi.. acaba bi sorun mu vardi bu araclarin...yada sorun cikaran bir parcasi?..ONun uzerine google yazdim lancer i begnemedim yada yorumlari gibi ve ilk buldugu 1.8 ini begenmeyen arkadasin acitigi konu basligi:)Dakka 1 gol 1..:)..sonra bosuna okdugumu anladim cunku arkadasin beklentileri farkliymis..Saat pazartesi sabahi 4 olmustu..ve nobetin yorgunlugu ,haliyle pazarteside calisacaz deyip yattik..

Pazartesi ilani veren yerleri aradim ama gordugum kadariyla faizleri coktu..icimde bi isteksizlik oldu . gunduz forumlari okuyarak daha falza bilgi sahbi olmaya calistim .Efsane MUrat abiyide tanimis oldum ..GEce yatarkende nasil olsa bana sira gelmez diye bi form doldurdum test surusu icin.
Sabha 9 da evden cikarken tel caldi.temsadan arioyrlardi ve oglen test surusu icin ulugole yonelndirmislerdi.Acikcasi bu cok hosuma gitti.
saat 12 gibi bi arkadasimla beraber ulugole gittim.4-5 model yanyan duruyordu gayet guzl ve agresif. gerci yanda evo olunca insanin gozu kayiyior ama genede hos :).hemen iceri gidip bi tanesinin icine oturdum.İlk yazdigim mesaj cok daha detayli ve uzundu ama gonder dedigimde silindi o yuzden bu test surusu dahil diger izlenimlerimi simdlilk gecioyrum.yaklasik 2 saat sonra yanimda hic kapora olmadigi halde karttan cektirip yakut bir 1.5 invite opsiyonlamis oldum. hersey krediye bagliydi..Ama Satici bey o kadar emindi ki krediden, bana kizip duruyordu niye yuzun gulmuyor diye:).hala nasil yaptigimada inanabilmis degilm.Normalde aylarca arastirip forumlari tekrar tekrar okyuup incini cicigi tum kronik sorunlarini bilmem lazimdi..3-4 kullanicisiyla gorusmem lazimdi.sanayaide 3-4 ozel servise gidip yeni modeller hakkind bilgi almam lazimdi ama ben hicbirini yapmadim..forumu okudum ve sanaiyde bikac arkadasimi aradim. keza onlarda sorun cikarmayan araba demislerdi..Aifayi alirken arastirdigim forumlarda sunu yazmislardi..'Bu da bir insan urunu sonucta .. tabiiki yapim surescinde bazi hatalar olmus olabilr,sansliysan denk gelmez ama karzmasi herseyi unutmaya yeter zaten :)'
.sonuc olarak pazar aksami 8 de ki maceram sali oglen 2 de araci opsiyonlayarak bitti..sonrasi zaten az cok tahmin ettiginiz gibi..İnsallah bu hafta nobetime artik arabamla gelebilrim..

Konu basligina gelirsek..Yİllarca cogu girdigim forumda bu nickiimi kullandim . Nede olsa bir gonul bagim vardi.onu da ayni tutkularla almistim..Ama simdi yeni askima yer acmam gerekiyor..Ve nickim ne olacak karar veremedim :).mitsudent gitmedi pek..aklima en cok lancerot geldi ama onuda kullan vardir herhalde yada yoksa ben olabilrim :)..sizlerinde teklifine acigim :)

Siteyle ilgili olarak acaba body kit yaptiran arkadaslar kaca nerde yaptirdiklarini ve memnunuiyetlerini yazabilrler mi ..bu konu da sadece resim var..:) tecrubeler paylasilirsa daha guzel olacak..:)..gorusmek uzere..okuma sabrini gosteren arkadaslara tesekkur..

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: alfadent tarih mi oluyor..
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2010 03:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
kredinizin çıkmaması için bi neden yok yani şimdiden yeni aracınız hayırlı olsun.şu ana kadar nette pek gözüme araçla ilgili şikayet çarpmadı , sizinde gördüğünüz 1.8 li gencin top speed şikayeti gözüme çarpmıştı bi tek :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2010 19:38 
Kullanıcı avatarı

hocam suan bir sorun yk.. ama anahtari almadan da birsey demekistemiyorum .. Nazar degmesin babinda :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2010 21:59 
Kullanıcı avatarı

Araç: lancer 1.5 mt invite
hayırlı olsun. diğer başlığa da yazdım. ilk 1000 kilometreye dikkat =))

edit: bu arada body kit konusuna gelirsek, ankarada aldığım bayi eski tamponunu verirsen evonun orjinalinin aynısı ön tamponu 1250 liraya yapıyor. arka tampon için de fiyatlar aynıdır sormadım.

bana rüzgarlık, yan ve ön marşbiyeller hediye olarak verildi. pazarlık sonucu.

sorduğum için biliyorum,satın almak isterseniz de yan marşbiyeller boyası montajı her şey dahil 350 civarı tutuyordu.

rüzgarlık ve ön marşbiyellerin fiyatını bilemeyeceğim.parayla yaptıran arkadaşlar yardımcı olurlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2010 00:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Yazının tamamını okudum.. Mitsubishi sahibi olduktan sonra farkettiğim o küçük ilanların bu kadar etkili olduğunu hiç düşünmemiştim. Köpekbalığı imajı gerçekten bu markanın 2. doğumu gibi oldu bence. önceden mitsubishi denince carisma gelirdi akla.. artık köpekbalığı..

Bu arada Mitsubishi 3 elmas anlamına geliyor.. Anahtarları elinize aldığınızda anahtarlığa bakıp, bunu hatırlayın.. 3 elmas.. hayırlı olsun. Kazasız belasız binersiniz inş.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2010 00:15 
Kullanıcı avatarı

Valla 3 elmasi pedere soyleyince biraz sakinlesir insallah hocam :)..156 da bana sormadan nasil 0 araba alirsindan gidip,2. eli de yok zaten ,parcasi pahali ve marka mi kalmadi..3.18 neyine yetmiyordu diye bi serzeniste bulunmustu.. simdi nediyecek bilymorum :)..farkli seyler soylemecegi kesin.. Mİtusbishi binek arabasi varmiydi bile diyebilir :) yuregine insin diye bodykitli halini gosterip 50 bin euro falan mi desem :)..Sanirim borcunu bitirine kadar soylemesem iyi olur :P..Ah baba ah biraz yarisci ruhu biraz adrenalin olayina ayni bakabilseydik..anca minibuslere korna bas sen vitoyla :)..

ps: essek kadar adamiz ama pederin yeri ayri napalim :)..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2010 10:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
alfadent yazdı:
Valla 3 elmasi pedere soyleyince biraz sakinlesir insallah hocam :)..156 da bana sormadan nasil 0 araba alirsindan gidip,2. eli de yok zaten ,parcasi pahali ve marka mi kalmadi..3.18 neyine yetmiyordu diye bi serzeniste bulunmustu.. simdi nediyecek bilymorum :)..farkli seyler soylemecegi kesin.. Mİtusbishi binek arabasi varmiydi bile diyebilir :) yuregine insin diye bodykitli halini gosterip 50 bin euro falan mi desem :)..Sanirim borcunu bitirine kadar soylemesem iyi olur :P..Ah baba ah biraz yarisci ruhu biraz adrenalin olayina ayni bakabilseydik..anca minibuslere korna bas sen vitoyla :)..

ps: essek kadar adamiz ama pederin yeri ayri napalim :)..

sen aracı alınca pederi bir koltuğa oturt. hem arabayı sürsün hem se anlat. bunun motoru mercedes ortak yapımı hala daimler fabrikasında yapılıyor (dizayn mitsu ama) filan de. aynı doluluktaki araçlardan şu anki ikini el fiyatlarından filan bahset.
pederin cevaz vermei önemlidir. Benim peder de arabadan çok iyi anlar ama o bana bırakmış durumda bu tip kararları.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2010 14:28 
Kullanıcı avatarı

valla , bundan onceki 2 araba mi ve bu dahil hep aldiktan sonra ogrendiler.. Once bi tavir koyuyor.. sonra hosuna gidiyor ..surunce :)..Zannimca gene ayni surec yasanir:) hele Onun dizelinden daha az yaktigini soyleyince muhtemelen kiskanma potansiyeli var:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2010 16:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
Hayırlı olsun. İyi seçim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2010 23:21 
Kullanıcı avatarı

hayırlı olsun. arka rüzgarlık 3 çeşit olmalı 3 ünüde görüp öyle kara vermelisin su çift kanallı olan en yüksek modele bidaha bidaha bak. diğerleri pek hoş durmuyo haberin olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2010 00:05 
Kullanıcı avatarı

hocam kastin evo ruzgarligi mi ..mitsu bayilerinde yapilan evo kitlerinde ki spoiler orjinal mi yoksa disariya yaptirilmis fiber mi ?benim begendigim o oldu en cok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2010 00:17 
Kullanıcı avatarı

evo rüzgarlığı değil o çok abartılı durur lancerda lancer için üretilen üç adet rüzarlık var biri ergonomik zaten diğerlerindende 2 adet sağ ve sol kanalları olan rüzgarlığı kasdediyorum gördüysen üçünüde farketmişsindir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2010 00:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
sevgili alfadent,

şimdiden hayırlı olsun...kazasız sürüşler...aramıza hoşgeldiniz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2010 01:05 
Kullanıcı avatarı

serdaler , evet gordum..evo nun kide cok belli bellirsiz cift kanal varda ondan netlessin dedim.senin dediklerinin birinde kanallar siyah dimi..

İLginc bi olay geldi bu aksam , arkadasimla body kit ve jantlar uzerine konusyorduk . kendisi arabayi hic yakindan gormemisti.ulugule gidelim bakalim ordanda atasehirde tantuni yiyelim dedim (tavsiye ederim sevenlere harikadir).neyse bastik gittik ..once evoyu baya bi inceledik konustuk.Dedigine gore evo ilk kez otomatik vites kullanmis..neyse sonra lancerlara bakmaya basladik..benim ki de iste boyle bu renk dedim ha iyiymis dedi.. arabnin etrafindadolandik jantlarina falan baktik..arkadan ne yapabilir evoyla onu karsilastirmaya basladik..onune gledik plaka hakkinda konustuk..arabanin uzerinde numaralar vardi..allah allah dedim..bu numaralar ne ki cama yazmislar..sonra one geldim , faturalar vardi ve camin dibine gleipte baktigimda ismimi gordum.. benim arabam olduguna inanamadim :)..oda geldi bakti :)..aslinda kizdim biraz benim arabam niye disarda diye :)..neyswe boylece gece gece gidip rht uyuyor mu kontrol etmis oldum.. yarin arayacaklardir artik :)..heyecanla bekiyorum.. evet evet kesin ,tarih olmasina 1 kaldi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2010 12:30 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
_opeth yazdı:
sarılsaydın :) güzel yıkadıysam filan sarılıyorum ben. :D

:lol:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2010 11:07 
Kullanıcı avatarı

Ve sonunda alfadent tarih oldu ... :)... dun gece itibariyle saat 6 sularinda yeni askima kavustum.. cok atesli bir sevismemiz oldu... ustunde ki seffaf elbiseyi nasil cikardim parcaladim onu bile hatirlamiyorum..Yemegini de bi guzel verdim.. aksam guzel guzel hastahanenin bahcesinde dinlenpp sabah keyfi yaptik :)...hadi bakalim..
nickimi de mitsudişhi yapmaya karar verdim.. herkese tesekkur..

ps: benim nicki degistirme sansim yok galiba ? boyle kalsin mi o zmn ? yada ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2010 12:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
alfadent yazdı:
Ve sonunda alfadent tarih oldu ... :)... dun gece itibariyle saat 6 sularinda yeni askima kavustum.. cok atesli bir sevismemiz oldu... ustunde ki seffaf elbiseyi nasil cikardim parcaladim onu bile hatirlamiyorum..Yemegini de bi guzel verdim.. aksam guzel guzel hastahanenin bahcesinde dinlenpp sabah keyfi yaptik :)...hadi bakalim..

:Yahoo!: fotolarını en kısa zamanda bekliyoruz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2010 13:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
alfadent yazdı:

kazasız belasız kullan :D benzinin hiç bitmeye hiç ceza yemeyesin :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2010 16:01 
Kullanıcı avatarı

Hocam benzin dedin de... bu ulugole tas mi yagsin ne yagsin birsey demiyorum allaha havale edioyrum.. benzinciye bile gidemedim arabam stop etti.. gelip ittiler :)..Bu olayi arabanin nazar boncugu sayip keyfimi bozmuyorum :)..
birde sabah su basiam geldi
arabaya oturdum kontagi cevirdim , check i beklerken susmayan bi diittt...allah kapttim .. bir daha actim gene ayni ses.... emniyet kemeri ni taktim actim gene ayni ses.. ee haliyle yurdum insani ilkk ez park sensorlu arac kullandigi icinmic butun o ses.. arkada ki araba cok yakin park etmis onum acik oldugu icin.. neyse ki kendime gulerekten yoluma devam etttim..Ortalama hiz 49.. yakit 6,5 gosteriyor hersey yoludna ..allah hepmize kazasiz belasiz gunler nasip etsin..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2010 21:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
hadi hayırlı olsun...iyi tercih...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir