Zaman: 24 Oca 2026 14:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 38 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2012 11:26 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Evet Recep Hocam, Levent vermiş cevabı; Bagaj.
Hanımın ailesi Avrupa yakasında oturuyor, haftasonları oraya gidip gelirken bebek arabasını ancak yerleştirebiliyorum bagaja.
Bebek arabası kraft marka, öyle çok aşırı büyük bir araşta değil. Ama onu koyduğum zaman başka bişiyler koyamıyorum bagaja.
Birde bebek arabasını bagajda tutmak istiyorum. sürekli eve çıkar indir yapmak istemiyorum.

Onun dışında aracın iç hacmi yönünden kesinlikle bir sıkıntım yok. Aksine binenler dahi şaşırıyor genişliğine ve ferahlığına. Tabi performansınada :)
Bebek arabası gibi bir derdim olmasa(minimum 2-3 yıl olacak gibi görünüyor) değiştirmeyi düşünmezdim ;)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2012 23:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
_opeth yazdı:
coskunismail yazdı:
Evo34 yazdı:
Otomatik Lancer'da ortalama kaç tüketiyor acaba İstanbul içi kullanan arkadaşlar ?

10 litre civarı

damdan düşer gibi yazmayaydınız güncel kasa lancer'dan bahsediliyor.

Güncel kasa 1.6 AT invite şehir içinde 9.2 litre tüketir yazıyor teknik özelliklerinde . Ben de 10 litre civarı dedim fazla birşey demedim yani.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2012 23:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
coskunismail yazdı:
Güncel kasa 1.6 AT invite şehir içinde 9.2 litre tüketir yazıyor teknik özelliklerinde . Ben de 10 litre civarı dedim fazla birşey demedim yani.

Benim 1.8 olmasına rağmen 10 litre pek görmüyorum. Hiç akmayan trafik ya da çok kısa mesafe olmadıktan sonra o değeri pek görmez. Lancer'in 10 lt gördüğü yerde civic ve mazda 3 en az 12 lt görmesi lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2012 10:55 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
coskunismail yazdı:

Benim 1.8 olmasına rağmen 10 litre pek görmüyorum. Hiç akmayan trafik ya da çok kısa mesafe olmadıktan sonra o değeri pek görmez. Lancer'in 10 lt gördüğü yerde civic ve mazda 3 en az 12 lt görmesi lazım.

Şehir içi tüketim çok değişkendir. Güzergah, mesafe, trafik, hava durumu, aracın bakımı, kullanım zamanı vs. o kadar çok değişken var ki. 1.5 A/T için zaten fabrika verisi şehir içinde 8.9 Litre. Dolayısıyla 9-11 litre aralığında tüketilmesi gayet normal ve doğaldır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2012 18:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tuncay
Araç: Mitsubishi Lancer 1.5 SAM AT
Meslek: Network Supervisor
Kan grubu: Arh+
Yeni konu acmadan buradan sorayim dedim.

Arac P'de iken frene bastigimda vites kutusundan hafif bir tik sesi geliyor. Servise sordum, getirin bakalim, onemli bir sorun olabilir dediler. Sizce nedir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2012 20:26 
Kullanıcı avatarı

pow yazdı:
Yeni konu acmadan buradan sorayim dedim.

Arac P'de iken frene bastigimda vites kutusundan hafif bir tik sesi geliyor. Servise sordum, getirin bakalim, onemli bir sorun olabilir dediler. Sizce nedir?

Ben hiç duymadım. Ancak fren aracın şanzımanında da işlem yaptığından sanırım selenoid sesidir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2013 19:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer faruk
Araç: korkmaz
Meslek: öğretmen
bende otomatik lancer almayı düşünüyorum ve bu benim ilk arabam olacak... başlangıç için lancer ideal midir? yakıt meselesi 8 lt geçer mi? birde honda civiv otomatik konusunda en iyisiymiş diye netten okudum arada ne gibi farklar olur acaba? ilgilenirseniz sevinirim... araba konusunda ihtiyaç olmadığından pek bilgi sahibi değilimdir... selamlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2013 21:38 
Kullanıcı avatarı

birisi26 yazdı:
bende otomatik lancer almayı düşünüyorum ve bu benim ilk arabam olacak... başlangıç için lancer ideal midir? yakıt meselesi 8 lt geçer mi? birde honda civiv otomatik konusunda en iyisiymiş diye netten okudum arada ne gibi farklar olur acaba? ilgilenirseniz sevinirim... araba konusunda ihtiyaç olmadığından pek bilgi sahibi değilimdir... selamlar

Sıfır mı 2. el mi alacaksınız? 2. el alacaksanız model yılı minimum ve maksimum ne olacak? Çoğunluk şehir içi mi dışı mı kullanacaksınız?Başlangıç idealinden kastınız nedir? Bu soruları cevaplandırısanız honda lancer ya da başka bir aracın kıyaslaması daha iyi yapıabilir. Unutmadan otomatik şanzıman konusunda japonlar çok iyidir. Dolayısıyla lancer veya hondanın gözü kapalı alınabilecek kadar iddialı şanzımanları vardır. Bu araçların sorun çıkaran şanzımanları gereği gibi kullanmamaktan kaynaklanır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2013 21:26 
Kullanıcı avatarı

coskunismail yazdı:
birisi26 yazdı:

Sıfır mı 2. el mi alacaksınız? 2. el alacaksanız model yılı minimum ve maksimum ne olacak? Çoğunluk şehir içi mi dışı mı kullanacaksınız?Başlangıç idealinden kastınız nedir? Bu soruları cevaplandırısanız honda lancer ya da başka bir aracın kıyaslaması daha iyi yapıabilir. Unutmadan otomatik şanzıman konusunda japonlar çok iyidir. Dolayısıyla lancer veya hondanın gözü kapalı alınabilecek kadar iddialı şanzımanları vardır. Bu araçların sorun çıkaran şanzımanları gereği gibi kullanmamaktan kaynaklanır.

2. el 2010-11 model otomatik almayı planlıyorum, istanbul şehir içi kullanacağım genelde... araba kullanmayı yeni öğreneceğim demek istemiştim. otomatik vites konusunda forumlardan okuduğum kadarıyla performans düşüklüğü baya fark ediliyormuş...
araçtan beklentim kesinlikle hız değil kalkışlarda ve sollamalarda iyi olsun, yakıtta az yaksın kâfi... birde tabiki görüntüsü.(bu konuda zaten sıkıntı yok)
birde şunu sorayım b segment araba ile c segment arabalar arasında performans farkı nedir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2013 00:21 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
ilk araç için daha bilindik yerli bir araç hatta lpgli bir araç daha iyi olur düşüncesindeyim. ben tipoyla öğrenmiştim. sonuçta ilk kullanımda vurdu kırdı sonucu mitsu cepleri yakabilir.

yedek parça pahalı mıdır? birde serviste sıkıntı çeker miyim?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 20:58 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
İlk araç tavsiyesine kesinlikle katılıyorum. Özellikle aracı aileniz ile değil yanlız kullanacaksanız... İhtiyaçlarınızdan fazlası israf gerçekten :roll:

Forumda "duran aracın masrafları" ile ilgili bir bölüm var orayada bir bakın olmazsa :D
viewtopic.php?f=42&t=5702

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 01:26 
Kullanıcı avatarı

AnakinSkyWalker yazdı:
İlk araç tavsiyesine kesinlikle katılıyorum. Özellikle aracı aileniz ile değil yanlız kullanacaksanız... İhtiyaçlarınızdan fazlası israf gerçekten :roll:

Forumda "duran aracın masrafları" ile ilgili bir bölüm var orayada bir bakın olmazsa :D
viewtopic.php?f=42&t=5702

kanaatimce otomatik kullanacağım için ilk defa arabaya biniyor olmamın çok fazla negatif yönü olmayacaktır... fakat araba hakkında teknik olarak az bilgimin olması beni tedirgin ediyor, al 20 binlik araba acemiliği at diye kendi kendime söylemiyor değilim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 10:13 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
catalyst yazdı:
coskunismail yazdı:

Bilal benim ev ile iş arası (B.paşa - Z.burnu) 9km. Bu mesafeyi yaklaşık 20 DK' da alıyorum. Yol üzerinde 8 tane kırmızı ışık var. Geri kalanında trafik yok gibi. Dik rampa da yok genellikle düz. Bu halde iken 2 haftalık ortalamam 12.6 LT. Sana normal geldi mi? Tarzın nasıl dersen, araba yakmasın diye gaza dokunmuyorum, pedalı üfleye üfleye aşağıya ittiriyorum :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 11:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
abi senin gittiğin güzergah şehir içi verilerin hesaplandığı güzergahtan daha kötü maalesef

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 15:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Mitsubishi Colt Elegance AMT
Meslek: Muhasebe
güncel kasa otomatik lancer-lpg uyumu nasıl acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 17:15 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
düz vitesinden farklı değil. supap konusunda sıkıntı çıkarabilir. ben 1.5 otomatik aracıma lpg taktırmıştım bir fark olmamıştı. gerçi benim taktırdığım sistem vialle'nin sıvı enjeksiyonlu sistemiydi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2013 00:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
1.000 km'dir kullandığım Lancer'ım şehiriçi ortalama 10 litre yakıyor. 9.9 ile 10.1 arasında değişiyor, o kadar söyliyim :)

yarınki bakımdan sonar 9.5 litreye düşmesini bekliyorum, İnşallah hayallerim suya düşmez :sahip:

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2013 17:20 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Benim 1.8 araç 10'u geçmiyor...
en ufak bir düz yolda(3-5km) direk 8,5lu rakamlara düşebiliyorum

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 38 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: