Zaman: 21 Oca 2026 16:32

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: LPG'de STOP EDİYOR :(
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2013 12:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan H. Tekin
Araç: 2006 1.3 Instyle AMT
Meslek: Akademisyen
Kan grubu: Arh-
Merhaba arkadaşlar, takip eden bazı arkadaşların bildiği üzere geçen ay kılı kırk yardım ve sonunda Atiker OBDII lpg taktırdım 2006 1.3 AMT Coltum'a. Lpg'den genel olarak memnunum lakin tek sıkıntım özellikle sabahları araba lpg ye geçtikren sonra sokak çıkışı, ışık vb. yerlerde frene basınca devir birden 500 altı olup araba tak diye stop ediyor. Benzinde böyle bir sorun yok. İki kez lpg taktırdığım yere gittim gaz sensörünü iki kez değiştirdiler ama çözüm olmadı. Devir saatinde de saçmalamalar var, böyle bir sorun yaşayan oldu mu?

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: LPG'de STOP EDİYOR :(
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2013 20:40 
Kullanıcı avatarı

Bu gün geçiş ısısını 45 derece yaptırdım inşallah düzelir. Adam arabaya biner binmez servise bir baktır bizle alakası yok dedi, kardeşim tüpten önce böyle bir derdim yoktu geçiş ısısını 45 yapın düzelmezse gelirim beraber gideriz servise dedim ok dedi ayarı yaptı, bakalım hayırlısı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2013 23:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 3008
Meslek: Information Technology
Benim araçda da atiker var tekleme sorunu yok hatta hiç olmadı bile (Sadace uzun yolda aldığım gazlar kötü çıktığında oluyor ve motor arıza ışığını daha sonra iyi gaz aldığımda herşey normale dönüyor.) 45 derece çok fazla bence, ben yazın 35 kışın 40 derece yaptırıyorum. Nerede taktırdın bilmiyorum ama benim taktırdığım yere bir göster istersen bence takan ustadan kaynaklanıyordur sorun.

http://keremotomotiv.com/sirinevler-otogaz.asp

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 10:22 
Kullanıcı avatarı

iDEA yazdı:
Benim araçda da atiker var tekleme sorunu yok hatta hiç olmadı bile (Sadace uzun yolda aldığım gazlar kötü çıktığında oluyor ve motor arıza ışığını daha sonra iyi gaz aldığımda herşey normale dönüyor.) 45 derece çok fazla bence, ben yazın 35 kışın 40 derece yaptırıyorum. Nerede taktırdın bilmiyorum ama benim taktırdığım yere bir göster istersen bence takan ustadan kaynaklanıyordur sorun.

http://keremotomotiv.com/sirinevler-otogaz.asp

Hocam tavsiyelerin için teşekkürler sözde Atiker'in kalesinde Konya'da taktırdım ama bu sorunları yaşadım ne yazık ki:( Bu sabah stop etmedi ama bu kezde arıza lambasını yaktı, söküp atacam vallahi sistemi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 11:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
hocam hiç ustayla bayi ile uğraşmayın madem konya dasınız direk atiker merkeze şikayet mail i atın ve merkeze götürün aracınızı onlar mutlaka çözüm bulurlar...wv bora aracımıza ilk lpg taktırdığımızda bizim de ufak sıkıntılarımız oldu araç stop ediyordu ve devir de dalgalanma oluyordu sürekli, taktırdığımız bayi çözüm bulamadı bende brc ye şikayet mail i attım. merkez servise çağırdılar bizi, usta daha kaputu kaldırır kaldırmaz sıkıntıyı teşhis etti ve sorun çözüldü....

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: LPG'de STOP EDİYOR :(
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 22:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: özhan
Araç: 2011 lancer 1,5 invite ov
Meslek: mühendis
Hocam bende de brc var 1.5 yildir. Ayni şey basima 3 kere geldi. Tam tarif ettiğin gibi oluyor.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 23:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Buraya da yazıyorum. Bu forumda defaatle de anlattım. bu konuda en çok dili yananlardan biri olarak söylüyorum:

LPG uygulanmış Colt, eğer yazılım ile sadece gaza basılırken LPG'ye geç diye ayarlanamıyorsa (Prins ve Lovato'da var BRC ve LAndi'de var mı bilmiyorum, Atiker'de yok) Kışın stop etme riski taşır.

Olay şu:
Araç çalıştırılır, hareket edilir.
LPG'ye geçiş ısısı geldiğinde ayak gazda değil ise LPG'ye geçilir ancak henüz motor ısınmadığı için otomatik jikle devrededir.
LPG sistemi benzini keser.
LPG tam buharlaşma olmadığı için ve GAZA BASILMADIĞI İÇİN jikle yardımı ile yeterince püskürtülemez.
Araç beyni benzin kesildiği ve yeterince LPG gelmediği için "YAKIT KESMEé hatası verir ve STOP eder.

Burada geçiş ısısı ne kadar yüksek ise bu olasılık o kadar azdır ANCAK benim 45 derece olmasına rağmen yokuş aşağı yine de stop etmiştir.

Bu durumdaki tehlike:
AMT vitesli araçlarda, özellikle baskı balata da azalmış ise, araç stop ederken vites N moduna alınamadan araç stop eder ve vites kavramada kalır. Ne A moduna geçer.. Ne de N moduna.. Mut3 bile gelse çözemez. (Başıma geldi biliyorum). Akü başları sökülüp bir süre beklenip tekrar enerji verilirse düzelme şansı vardır. (Başıma geldi biliyorum)

Araç buşekilde yolda kaldığında yukarıdaki akü olayı işe yaramazsa TEK ÇARE servise çekilmesidir. Üstelik ahtapot ile çünkü aracınız normal çekici ile hareket edemez. Ön tekerler kitlenmiştir.

Önlemler:
LPG ayarınız düzgün olsun. Zengin karışım denen pompa basıncının yüksek olanını isteyin.
Sık sık filtre değiştirin.
ve en önemlisi.. Kışın LPG'ye ya elle geçirin.. yada LPG'ye geçtiği an MUTLAKA gaza basın. Ben böyle çoook atraksiyon yaşadım.

Bu durumu yaşamayanların çoğu LPG'ye geçtiği anda ayağı gazdadır. Ayağk gazda değilse. Hava da 10 derecenin altında ise. Hele de geçiş ısısı 25 derece falan ise. Kalıbımı basarım o Colt stop eder.

Can sıkıcıdır.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 00:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
Bu anlatılanlardan değilse bu linkteki benim yazdığımı oku kesin bundandır... viewtopic.php?f=8&t=3626

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 10:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Bende landirenzo var. Yaklaşık 50.000 KM kullandım sorunsuz, sonrasında acayip sorounlar başgöstermeye başladı avrupa yakasında gitmediğim usta kalmadı hepsi ya sıcaklıkla uğraştı, ya sıcaklık müşiri bozuk dedi onla uğraştı yada en iyi bileni kalibrasyon ayarıyla uğraştı ama çözemediler. Benzer sorunlar vardı, devir kendi kendine yükselip alçalıyodu, sık sık stop ediyodu vs. En sonunda taa kartala gittim Olgun LPG ye orda usta baktı ve enjektörler büyük takılmış dedi ve garantisine falan bakmadan 600 TL değerindeki yeni enjektörlerle değiştirdi. Yani demem o ki iyi bir usta bulana kadar her kafadan bir ses çıkıyor üstatt :beer:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 11:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: electro
Araç: yok
Meslek: elektronik
SynTheSizer yazdı:
Buraya da yazıyorum. Bu forumda defaatle de anlattım. bu konuda en çok dili yananlardan biri olarak söylüyorum:

LPG uygulanmış Colt, eğer yazılım ile sadece gaza basılırken LPG'ye geç diye ayarlanamıyorsa (Prins ve Lovato'da var BRC ve LAndi'de var mı bilmiyorum, Atiker'de yok) Kışın stop etme riski taşır.

Olay şu:
LPG'ye geçiş ısısı geldiğinde ayak gazda değil ise LPG'ye geçilir ancak henüz motor ısınmadığı için otomatik jikle devrededir.
LPG tam buharlaşma olmadığı için ve GAZA BASILMADIĞI İÇİN jikle yardımı ile yeterince püskürtülemez.
Araç beyni benzin kesildiği ve yeterince LPG gelmediği için "YAKIT KESMEé hatası verir ve STOP eder.

Burada geçiş ısısı ne kadar yüksek ise bu olasılık o kadar azdır ANCAK benim 45 derece olmasına rağmen yokuş aşağı yine de stop etmiştir.

Bu durumdaki tehlike:
AMT vitesli araçlarda, özellikle baskı balata da azalmış ise, araç stop ederken vites N moduna alınamadan araç stop eder ve vites kavramada kalır. Ne A moduna geçer.. Ne de N moduna.. Mut3 bile gelse çözemez. (Başıma geldi biliyorum). Akü başları sökülüp bir süre beklenip tekrar enerji verilirse düzelme şansı vardır. (Başıma geldi biliyorum)

Araç buşekilde yolda kaldığında yukarıdaki akü olayı işe yaramazsa TEK ÇARE servise çekilmesidir. Üstelik ahtapot ile çünkü aracınız normal çekici ile hareket edemez. Ön tekerler kitlenmiştir.

Önlemler:
LPG ayarınız düzgün olsun. Zengin karışım denen pompa basıncının yüksek olanını isteyin.
ve en önemlisi.. Kışın LPG'ye ya elle geçirin.. yada LPG'ye geçtiği an MUTLAKA gaza basın. Ben böyle çoook atraksiyon yaşadım.

Bu durumu yaşamayanların çoğu LPG'ye geçtiği anda ayağı gazdadır. Ayağk gazda değilse. Hava da 10 derecenin altında ise. Hele de geçiş ısısı 25 derece falan ise. Kalıbımı basarım o Colt stop eder.

Can sıkıcıdır.

Değerli bilgiler, mesajım otlansın ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 12:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
kalit yazdı:
Hocam bende de brc var 1.5 yildir. Ayni şey basima 3 kere geldi. Tam tarif ettiğin gibi oluyor.

bizde sıkıntı ısı müşirindeydi...bi dönem gelen kitlerde ısı müşiri konulmamış...serviste ısı müşirini taktılar daha sonra ayar yapıldı tekrar ve bir daha aynı sıkıntıya rastlamadık. Eğer istanbuldaysanız kağıthane deki yetkili servise bir uğrayın isterseniz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 22:08 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:

Olay şu:

Bu durumdaki tehlike:

Önlemler:

Can sıkıcıdır.

Bilgiler için teşekkürler gerçekten faydalı ve olası sorunları önleyici bir bilgilendirme olmuş. Bu gün tekrar gittim arıza lambası için bilgisayara bağladılar basınç hatası vermiş lpg ile alakası yok dediler. Lpg ayarını sıfırdan yaptılar enjektörlerin içinde bulunan sarı zımbırtıları değiştirdiler, büyükmüş dediler. Bana düzeldi gibi geldi daha doğrusu gaz yemesi daha iyi. Bakalım hayırlısı. Yalnız daha önce ya farketmediğim ya da hep var olan bu aralar kafayı buna taktığım için farkettiğim bir sıkıntı var. Sizlerde de var mı acaba? Arabaya lpg benzin fark etmez gazpedalına basınca gaz verdikçe bi üfleme sesi geliyor, elektrik süpürgesi gibi bu normal mi acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2013 22:57 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Hava emis sesi o

Sıkıntı yok yani değil mi? Dediğim gibi emin olamadım öncesinde de var mıydı yok muydu? Neyse anladığım kadar problem olmamasına sevindim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 23:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 3008
Meslek: Information Technology
Lpg ilk taktırdığımda gaza bastığımda boru sesi gibi sesler geliyordu. linkini verdiğim yerde taktırmıştım ve gittiğimde lpg beynin değişmesi gerektiğini söyleyerek garanti kapsamından toplam 4 kez değişti ama her değişimde sorun çözülüyor belli süre sonra yeniden başlıyordu. Konyaya kayın pederleri ziyare gittiğimde Atikerin merkezine gittim ve sorunu söyledim ilgilenmediler bir usta önerdiler sanayide orada ona git dediler bende uğraşmadım ve taktırdığım yere geldim beyni bir daha değiştirliler konyaya sorun için bilgi verdiklerini bu sorunu çözmek için uğraşacaklarını söyledi ustam, ve bir aya kalmadan bir daha ses gelmeye başlamıştı gittim ve sorunu artık çözdüklerini yeni lpg beyni geldiği söyledi ve o günden sonra maşallah bir daha o boru sesini duymadım. arıza lamabası tekleme sadace kötü gaz aldığımda yanıyor ve oluşuyor düzgün gaz aldığımda arıza lambası sönüyor tekleme de olmuyor. istanbu gazlar kaliteli ama anadoluda kaliteli gaz bulmak biraz sıkıntı yada bilmediğimden hep uzun yolda mutlaka bir kaç tane ile karşılaşıyorum. Sorunu varsa konyada iyi bir usta ona götür onlar sorunu çözecekdir.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: