Zaman: 24 Eki 2025 15:30

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 62  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2013 11:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
aracı alalı 1.5 sene oldu ama ilk kez bugün tüm güzergahı manuel modda geldim.
Ve gördüm ki, özellikle akmayan bir trafikte, yakıt tüketimine ciddi etkisi var bu değişimin. vites değişimini 2000 devir civarında yaptım.
ekrandaki tüketim değerleri düştüğü gibi, silkeleme olmadan, daha seri bir gidişe sahip oldum gibi geldi. zira amt'de yavaşlamaya bağlı olarak araç hemen vites küçültürken, manuel'de bekliyor, ekranda uyarı beliriyor, küçültmezsen kendisi küçültüyor. dolayısıyla gaz pedalını daha iyi hissediyorsun. ancak bu aynı zamanda bir sorun değil mi? zira, bir ara 4. viteste 1600-1750 devirde falan gidiyordum. hiç manuel küçültmedim, hep kendisinin düşürmesini bekledim aracın. ne dersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2013 22:33 
Ben bir ara test ettim vites değişim göstergesini, sadece devire göre hesaplamıyor. Örneğin gaz pedalına tam basarsam performansı ön planda tutuyor ve gösterge çıkmıyor eğer gaz pedalına fazla basmazsam ve yolda düzse aracın fazla zorlanmadığını ve bir üst vitese geçebileceğini gösteriyor. Bazen düz yolda 4. viteste 65 km/s hız ile giderken üst vites işareti çıkıyor. Aslında kitapçığını okudum 5. vitesin sadece 80 km/s ve üstü yüksek hızlarda kullanılması gerektiği yazıyor.

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: Ynt: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 11:26 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
4. Vites için normal. Ben de 1600 devir civarinda üst vites göstergesi geliyor hatta :)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

eyvallah vedat. dün otomatik modda 4. viteste girip 3. viteste tamamladığım cinnah yokuşuna manuel modda 5. viteste girdim. izliyorum, devir 1500'lere kadar düştü, yığıldı araba, bir süre bekledi, önce 4'e aldı, yetmedi 3'e aldı hemen ardından, atağa kalktık. manuel mod yoğun trafikte daha bir ekonomik gibi duruyor ama amt'nin de özellikle akan trafikte sürüş zevki ayrı hakikaten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 11:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3İnvite GP KP-AMT
Meslek: İnşaat Mühendisi
ekhnaton yazdı:
_opeth yazdı:
4. Vites için normal. Ben de 1600 devir civarinda üst vites göstergesi geliyor hatta :)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

eyvallah vedat. dün otomatik modda 4. viteste girip 3. viteste tamamladığım cinnah yokuşuna manuel modda 5. viteste girdim. izliyorum, devir 1500'lere kadar düştü, yığıldı araba, bir süre bekledi, önce 4'e aldı, yetmedi 3'e aldı hemen ardından, atağa kalktık. manuel mod yoğun trafikte daha bir ekonomik gibi duruyor ama amt'nin de özellikle akan trafikte sürüş zevki ayrı hakikaten.

"dün otomatik modda 4. viteste girip 3. viteste tamamladığım cinnah yokuşuna..." yazmışsınız. Otomatik modda hangi viteste olduğunuzu nereden anlıyorsunuz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 11:43 
Kullanıcı avatarı

cinnah yokuşunu genellikle zikzak çizerek çıkıyorum, birinin sağından ötekinin solundan. o nedenle genellikle yokuşun ortasında amt'nin vites küçültmesine fırsat vermeden ben çekerim vitesi geriye, 3'e düşürürüm. yokuşu sonunda yeniden a modu ve devam. oradan biliyorum. yoksa otomatik modda ekranda yazmıyor tabi. selamlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 12:08 
Kullanıcı avatarı

ekhnaton yazdı:
cinnah yokuşunu genellikle zikzak çizerek çıkıyorum, birinin sağından ötekinin solundan. o nedenle genellikle yokuşun ortasında amt'nin vites küçültmesine fırsat vermeden ben çekerim vitesi geriye, 3'e düşürürüm. yokuşu sonunda yeniden a modu ve devam. oradan biliyorum. yoksa otomatik modda ekranda yazmıyor tabi. selamlar.

Kesin seni izleyen, kıskanan, duyan, bekleyen meraklı gözler subaru STİ- mitsubishi EVO vb. beklerken acaba C sınıfı - D sınıfı arabaları - arabaya chip taktırmış diye kendilerini tatmin ederler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 12:15 
Kullanıcı avatarı

http://www.youtube.com/watch?v=_tY3UogRpgA

bizdeki de, elindekiyle yetinmesini bilecen mantığıyla ara sıra kudurttuğumuz MİVEC motorları. Araba dediğin gerektiğininde ruhunu ortaya koyabilmeli bu bazen hayat kurtarır, gerektiğininde de ağırbaşlı uysal olmalı bu da cebi kurtarır. Bunlar olmasaydı zaten hepimiz gider tüplü tofaş, dizel clio alırdık gerçi lada samara mı vega mı onlar çok az yakıyordu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 12:43 
Kullanıcı avatarı

ekhnaton yazdı:

valla yapmamam gereken hareketler bunlar ama dayanamıyorum. 3 viteste 4-5 bin devir aralığında yokuşu tamamlıyorum. önceki ve sonraki yoğun akşam trafiği de eklenince 9'lu değerlerle eve ulaşıyorum ancak bu keyfe değer. köpekbalığı besliyorsak yemine katlanacaz artık. selamlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2013 12:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yakup
Araç: Colt 2007 MT
Meslek: Bankacı
Kan grubu: b+
Gebze (şehir merkezi)-Bursa (Heykel) arası ort.hız: 90 tüketim 6,2 litre -körfezi dolandım mesafe 200 km-

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2013 21:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mahmut
Araç: '14 VW Golf 1.4 TSİ Highline
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARH+
Aracın kilometresi : 7200 km
1.3 AMT,bakımı 200 km önce yetkili serviste yapıldı.
2 kişi,bagaj yok.
Dış ortam sıcaklığı +16
Güzergah : Adana-Hatay otobanı
Yapılan km : 220 km
Hız : 100 km/h Cruse Control
Ort yakıt. tüketimi : 5,5 Lt / 100 km

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2013 22:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Bugün manüel modda, 2000 devirde vites yükselterek kullandım. Şehir içi anda alan bir trafik vardı. 75 km gibi bir hızla 6.viteste giyim geldim. Bir iki kere de dur-kalk yaptım. 5,7 lt/100 km lpg ölçümü yaptım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 11:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Şükrü
Araç: 2005 lancer mt
Meslek: Kamu Personeli
Kan grubu: a(+)
Henüz 1200 km deyim. 2. kez depoyu fulledim. İzmir içi ve ilçeleri, şehir içi, çevre yolu, karma kullanımda, buna eşime 1. ve 2. vites kullanım ile ara sokak alıştırmaları dahil depo dolum/kat edilen mesafe ortalaması = 6.3 lt/km
1. ve 2. vitesi elle sonrasını A modunda kullanıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 18:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: mitsubishi colt 1.3 invite
Meslek: Pegasus Yer işletme uzm
Kan grubu: o rh
Mutlaka aracı 30bin km geçmiş olan arkadaşlar en az 5 depoda bir arexons benzina yada sonax ın yakıt katkılarını kullansınlar enjektörler tertemiz kalıyor, aracın gürültüsü bariz bir şekillde azalıyor, ürünleri kullanırken 97 oktanlık yakıt kullanmanız benzin deposununda temiz kalmasın ve yakıt tasarrufu sağlıyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 23:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
SynTheSizer yazdı:
sevgibilgi yazdı:
SynTheSizer yazdı:
Benim aracim da amt idi. Ve 1.5ti.
120 ile giderken 8lt lpg tuketiyordum. Dilerseniz gün gün verilerimi forumda görebilirsiniz. Burada 2000mesajim varsa neredeyse yarısı tüketim verisidir.

İstanbul'dan rizeye 4 kişi gitmiştik. Radar var diye bolu sonrasi 90-100le gitmiştik. Ust üste 3 depoda 6.5lt lpg ortalaması yakalamistik. Bunlari hep burada paylaştık.

Note 2 ile gönderildi

Sizin aracı alamadık ya hala ona üzülürüm. Ama şu an ki aracımı aldıktan bir kaç gün sonra Sizin indirdiğiniz son fiyatı görünce gerçekten içim acıdı. Ben olsaydım haksızlık diye inanın 1000 TL daha fazla verirdim. Her şeyin hayırlısı. Sağlık ve huzur olsunda gerisi bir şekilde idare edip devam ediyor.

Hocam sattigim insanları görünce hiç koymadi fiyat. Gerçi zor durumda kaldım. 2 bin tl borç aldm arkadasimdan ama olsun. Benim hatam aracimin kazali fotosunu koymakti. Arabayanlar fari kirikmi diye soruyordu. Ilani okumayan cok.

Acelem olmasa hayatta satmazdim. Dun dhde 2000 model 1.3 corollaya 18500 vereni görünce içim ciz etmedi değil.

Note 2 ile gönderildi

Senin aracı yatırım olarak almak aklımdan çok geçti hocam ne yalan söyleyeyim 2 ay içinde ederine her türlü satılırdı... Satılmazsa da binilirdi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 17:17 
Kullanıcı avatarı

koraybaris yazdı:
Mutlaka aracı 30bin km geçmiş olan arkadaşlar en az 5 depoda bir arexons benzina yada sonax ın yakıt katkılarını kullansınlar enjektörler tertemiz kalıyor, aracın gürültüsü bariz bir şekillde azalıyor, ürünleri kullanırken 97 oktanlık yakıt kullanmanız benzin deposununda temiz kalmasın ve yakıt tasarrufu sağlıyor

Diyorsunuzda ben bugüne kadar kullanım kitapçığında veya araç üreticilerinden böyle bir şey duymadım.

Gerçekten yapılması gereken bir şey olsa inanın üreticiler zaten bas bas bağırıp, yayınlarlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 19:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: mitsubishi colt 1.3 invite
Meslek: Pegasus Yer işletme uzm
Kan grubu: o rh
Sadece bir dost tavsiyesi en azından 5 depoda bir 97 oktanlık yakt kullanabilirsiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2013 22:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Bende arenoxun aldım bugün bakalım depo bitince kullannıcam işe yarayacak mı

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 12:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Mitsubishi Colt Elegance AMT
Meslek: Muhasebe
dün akşam depomu fulledim. 115 tl benzin aldım. toplam gidilen yol 385 km. 115/385= 0,2987 kuruş. bu hesaba göre 100 km de 6,2 lt benzin yakmışım. çok iyi bir değer olduğunu düşünüyorum. benzin 4,75/lt.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 00:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Ali hocam şehiriçi değer mi bu? Şehir dışı ise ortalama hız ne kadardı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 10:30 
Kullanıcı avatarı

sotsuga yazdı:
dün akşam depomu fulledim. 115 tl benzin aldım. toplam gidilen yol 385 km. 115/385= 0,2987 kuruş. bu hesaba göre 100 km de 6,2 lt benzin yakmışım. çok iyi bir değer olduğunu düşünüyorum. benzin 4,75/lt.

Düşünüyorum da benzinin 3,20 TL, Motorinin 3,00 TL olması için neler yapmamız gerekiyor? Her attığımız adımda %18 KDV yetmiyormuş gibi birde nerdeyse artık her mala, hizmete ÖTV eklemek hatta bunu gelir düzeyimize göre hiçte adil olmayan bir oranda ödemek, Sizce sorun bu değil mi?

Ya Allah aşkına bu forumun tek amacının benimkisi kara seninkisi sarı muhabbetinin olduğunu hiç düşünmüyorum. Yani sadece bu km bu kadar yaktı bu hız bu kadar uçtu yazmak olmamalı? Ne, Nerede, Nasıl, Neden, Ne zaman bir de Ne kadar :kır: ve Kim?

Bir gün bu topraklardan uzaya çıkıldığını ve geri dönüldüğünü görsem çokta zoruma gitmez bu ödediğim.....

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 62  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye