Zaman: 19 Nis 2026 20:14

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 80 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 17:20 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
sociaL yazdı:
Evo34 yazdı:
sociaL,
sahibindendeki her ilana tama etmeyin,
örneğin 52bin kilometrede Lancer var ama kilometresi düşürülmüş ;) basit bir tramer sorgusu ile görebilirsiniz...
Gerçekten bir kusuru olmayan temiz bir aracın pazarlığı 300-500 bilemedin bin lira olur, 3-5 bin lira düşen adamdan zaten hayır beklemem ben...

peki tramer sorgulamasında görünmeyen araçların kilometresinin düşürüldüğünü nerden anlayabiliriz.

ek olarak aslında 3-5 bin düşen adamdan hayır beklemem kısmına katılmıyorum. çünkü bir arkadaşım skoda octavia'sını satmak istedi o zaman en düşük fiyat 41.000di haliyle ne arayan ne soran vardı ki araba gıcır gıcır denilecek düzeydeydi. 8 ay falan satamadı üstüne ayda bir arayan vardı yada yoktu en son bir öğretim görevlisi 35.000 ancak bütçem var deyince verdi gitti çünkü satamıyordu (-: ben hemen kötüye yormadım durumu anlayacağın belki ihtiyacı vardır, sıkılmıştır elden çıksında ne olursa olsun modundadır. ama tabi ki dediğin gibi zaten düzen kötü ayrıntılı incelenmedende kimse kimseye 32.000 vermez (-:

8 ay diyorsun, 8 ayın sonunda düşmesi tabiki normal,
ama o 38.500 den düşen arkadaşın ilanı çok yeni (14 Şubatta verdi ilk ilanını) (Her 1.8'in resimleriyle birlikte satış ilanları revize ettikleri halleriylede elimde mevcuttur ;) )

Kilometre konusuna gelince;
Yetkili servis dahi malesef anlayamıyor kilometrenin düşürüldüğünü.
Tramer bunun için iyi bir sağlama yöntemi. Onlarda muayeneye gitme kilometresini sunuyorlar sana.

Bunun dışında araç içindeki aşınmalar ve iyi bir usta belki fikir verebilir...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 17:24 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Estagfirullah,

Araba zorlanmadıktan sonra en uygun devir, en az gazı basarak kullanılan devir diye bilirim ben de. Tork konvertörü bu işi gayet güzel başarıyor. Yani siz sanmayın ki 1400 devirde giderken araç zorlanıyor...

Vites geçişi diye birşey yok dedim ya, haliyle ses de yok.

Tekrar ifade edeyim, bir koni üzerinde hareken eden bir kayış bu. Koni üzerinde sonsuz vites var. O aralarda gezinip duruyor.

Daha detaylı bilgi için şu linke bakabilirsiniz,

http://www.docstoc.com/docs/103689713/Z ... s%EF%BF%BD

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 18:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: sociaL
Araç: Yok
Meslek: Kimya
Kan grubu: 0rh-
Evo34 yazdı:
sociaL yazdı:
Evo34 yazdı:
sociaL,
sahibindendeki her ilana tama etmeyin,
örneğin 52bin kilometrede Lancer var ama kilometresi düşürülmüş ;) basit bir tramer sorgusu ile görebilirsiniz...
Gerçekten bir kusuru olmayan temiz bir aracın pazarlığı 300-500 bilemedin bin lira olur, 3-5 bin lira düşen adamdan zaten hayır beklemem ben...

peki tramer sorgulamasında görünmeyen araçların kilometresinin düşürüldüğünü nerden anlayabiliriz.

ek olarak aslında 3-5 bin düşen adamdan hayır beklemem kısmına katılmıyorum. çünkü bir arkadaşım skoda octavia'sını satmak istedi o zaman en düşük fiyat 41.000di haliyle ne arayan ne soran vardı ki araba gıcır gıcır denilecek düzeydeydi. 8 ay falan satamadı üstüne ayda bir arayan vardı yada yoktu en son bir öğretim görevlisi 35.000 ancak bütçem var deyince verdi gitti çünkü satamıyordu (-: ben hemen kötüye yormadım durumu anlayacağın belki ihtiyacı vardır, sıkılmıştır elden çıksında ne olursa olsun modundadır. ama tabi ki dediğin gibi zaten düzen kötü ayrıntılı incelenmedende kimse kimseye 32.000 vermez (-:

8 ay diyorsun, 8 ayın sonunda düşmesi tabiki normal,
ama o 38.500 den düşen arkadaşın ilanı çok yeni (14 Şubatta verdi ilk ilanını) (Her 1.8'in resimleriyle birlikte satış ilanları revize ettikleri halleriylede elimde mevcuttur ;) )

Kilometre konusuna gelince;
Yetkili servis dahi malesef anlayamıyor kilometrenin düşürüldüğünü.
Tramer bunun için iyi bir sağlama yöntemi. Onlarda muayeneye gitme kilometresini sunuyorlar sana.

Bunun dışında araç içindeki aşınmalar ve iyi bir usta belki fikir verebilir...

eğer yanlış çıkarımlarda bulunmadıysam eğer, sen bayağıdır takiptesin 1.8 lerin şeceresini falan tutmuşsun, ustaya ne gerek var ben seninle gitsem almaya daha mantıklı (-: ULUGÖL diye bir firmanın sattığı araç hakkında ne düşünüyorsun yada sence en temizleri hangisi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 18:44 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Eyv. ;)
Ulugöl'de satılan araca gidip bizzat baktım, inceledim.
Az bir pazarlık rakamları var. 36 civarına bırakıyorlar Lakin,
aracın lastikleri tamamen bitik (1500 TL tutuyor iyi bir lastik). İç dış bir kuaför gerekiyor. Sol ön kapı boyalı...
Daha temizi bulunabilir o paraya ;)
En temizi dersen, şuan ilanlarda olmayan ama bir zamanlar ilanları olan 2-3 araç var.
Bilgileri mevcut bende. Ciddi alıcı olduğun zaman inceleriz beraber ;)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 19:49 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
Eyv. ;)
aracın lastikleri tamamen bitik (1500 TL tutuyor iyi bir lastik). İç dış bir kuaför gerekiyor. Sol ön kapı boyalı...
En temizi dersen, şuan ilanlarda olmayan ama bir zamanlar ilanları olan 2-3 araç var.

kusura bakma senide çok rahatsız ediyorum fakat kısaca temiz dediklerinden LPG'si, devri, lastiği, bakımı, vergisi falan dahil bütçemi kaça tamamlayıp gelip seni bulayım :) çünkü aldıktan sonra hiç olmazsa bir yıl temizce bineyim (-:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2013 02:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Feridun
Araç: Yaptık işte bişeyler
Meslek: Turizm
AnakinSkyWalker yazdı:
Aracım 1.5. Yokuşlarda biraz zorlanıyorum o yüzden o şekilde bir yorumda bulundum. Fakat 1.8 @akerimoglu'nun da dediği gibi hem daha büyük ebatta lastiğe sahip hemde torku daha yüksek. Daha rahat olabilir. Forum'da araştırma yaparsanız sürekli yokuş çıkanların(evi o tarz yerlerde olanlar) baskı balatayı çabuk yediği şeklinde yorumlar var. Aracımda düşük hızda dik yokuşlarda çok memnun değilim açıkcası. Sizi etkilemek istemem fakat ben aracı araştırırken bu noktalarını görmemiştim, bir nevi dikkat çekmek istiyorum.

Aracım 1.6 ve Ankara'nın Cinnah Caddesi'ni (bilen bilir) hemen her gün çıkıyorum. Zaman zaman duyduğum bu rampa çıkmada yaşanan problemi ben yaşamıyorum. Düşük devirde aracın zorlandığı aşikar ancak atmosferik benzinli hangi araç zorlanmıyor onu da merak etmiyo değilim. Cinnah'ın başına 1.6 Focus la da 5. viteste girdiğinizde araç sizden 2. vitese kadar inmenizi ve devir çevirmenizi istiyo. @akerimoğlu'nun da dediği gibi 3000-3500 d/d 'den sonra rampa sonuna kadar istenirse performans gösterisinde bulunabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2013 11:37 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
redstorm yazdı:
AnakinSkyWalker yazdı:
Aracım 1.5. Yokuşlarda biraz zorlanıyorum o yüzden o şekilde bir yorumda bulundum. Fakat 1.8 @akerimoglu'nun da dediği gibi hem daha büyük ebatta lastiğe sahip hemde torku daha yüksek. Daha rahat olabilir. Forum'da araştırma yaparsanız sürekli yokuş çıkanların(evi o tarz yerlerde olanlar) baskı balatayı çabuk yediği şeklinde yorumlar var. Aracımda düşük hızda dik yokuşlarda çok memnun değilim açıkcası. Sizi etkilemek istemem fakat ben aracı araştırırken bu noktalarını görmemiştim, bir nevi dikkat çekmek istiyorum.

Aracım 1.6 ve Ankara'nın Cinnah Caddesi'ni (bilen bilir) hemen her gün çıkıyorum. Zaman zaman duyduğum bu rampa çıkmada yaşanan problemi ben yaşamıyorum. Düşük devirde aracın zorlandığı aşikar ancak atmosferik benzinli hangi araç zorlanmıyor onu da merak etmiyo değilim. Cinnah'ın başına 1.6 Focus la da 5. viteste girdiğinizde araç sizden 2. vitese kadar inmenizi ve devir çevirmenizi istiyo. @akerimoğlu'nun da dediği gibi 3000-3500 d/d 'den sonra rampa sonuna kadar istenirse performans gösterisinde bulunabilirsiniz.

1.6 tork ve beygir olarak 1.5'den biraz daha güçlü. Kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım. Ayrıca cinnah caddesine hızlı girebilirsiniz, hızınızı koruyarakda ilerleyebilirsiniz, adı üstünde cadde ve ankara trafiği :D İstanbul da trafik yoğun olan sokak(artık trafik yoğun olmayan yer varmı bilmiyorum) aralarında biraz dolaşın fikriniz değişecekdir eminim. Benim bahsettiğim olay düşük hızlarda 10-20 km/s 1. ve 2. viteste trafik olan yokuşlar. Dur kalk zaman zaman balata kokusu bile alıyorum. Farklı arabalar da bu durumu bu kadar açık yaşamamıştım. Yüksek hızlarda trafiksiz yokuşlu yollarda zaten vites düşürerek böyle bir sıkıntı yaşamıyorum. O kadar da şöförlüğümüz var :) 3000-3500 d'ye ulaşmış Lancer'ın hızıda min 80-90 km/s olması gerek. Aradaki ince ayrıntıyı vurgulamak istedim. Otoban/Asfalt arabası dememizin sebebide bu zaten.

Kısaca, 1.5 motor bu araç için bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor. Daha çok tork istiyorum diye bağırıyor resmen :) Benzer sıkıntı başka araçlarda da olabilir, sıkıntının kaynağı aynı aslında. Türkiye'nin şartlarından dolayı bu motorlar ile kullanmak zorunda kalıyoruz maalesef... 1.8 bu yüzden bu araç için daha iyi bir alternatif.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 01:16 
Kullanıcı avatarı

AnakinSkyWalker yazdı:

1.6 tork ve beygir olarak 1.5'den biraz daha güçlü. Kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım. Ayrıca cinnah caddesine hızlı girebilirsiniz, hızınızı koruyarakda ilerleyebilirsiniz, adı üstünde cadde ve ankara trafiği :D İstanbul da trafik yoğun olan sokak(artık trafik yoğun olmayan yer varmı bilmiyorum) aralarında biraz dolaşın fikriniz değişecekdir eminim. Benim bahsettiğim olay düşük hızlarda 10-20 km/s 1. ve 2. viteste trafik olan yokuşlar. Dur kalk zaman zaman balata kokusu bile alıyorum. Farklı arabalar da bu durumu bu kadar açık yaşamamıştım. Yüksek hızlarda trafiksiz yokuşlu yollarda zaten vites düşürerek böyle bir sıkıntı yaşamıyorum. O kadar da şöförlüğümüz var :) 3000-3500 d'ye ulaşmış Lancer'ın hızıda min 80-90 km/s olması gerek. Aradaki ince ayrıntıyı vurgulamak istedim. Otoban/Asfalt arabası dememizin sebebide bu zaten.

Kısaca, 1.5 motor bu araç için bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor. Daha çok tork istiyorum diye bağırıyor resmen :) Benzer sıkıntı başka araçlarda da olabilir, sıkıntının kaynağı aynı aslında. Türkiye'nin şartlarından dolayı bu motorlar ile kullanmak zorunda kalıyoruz maalesef... 1.8 bu yüzden bu araç için daha iyi bir alternatif.

1.5 ile 1.6 arasındaki performans farkını merak etmeye başladım, kayda değer bir şey olacağını düşünmüyordum. Cinnah dediğimiz cadde iş saatlerinde, tabiri caizse kaptırıp çıkabileceğiniz bi cadde değil ve Ankara'nın trafiği de artık ne yazık ki eskisi kadar rahat değil. İstanbul trafiğine yabancı değilim zira valide halen İstanbul'da ikamet ediyor ve sık sık gidip gelirim. Bahsettiğiniz 10-20 Km/s hızlardaki dur-kalklı rampalar için söylediklerinize katılıyorum. Bende de balata kokusu eksik olmuyor. Aslında sizin mesajınıza binaen yazdığım şeyler aracın genel performansıyla alakalı pek de haketmediğini düşündüğüm söylentiler üzerine yazılmış şeylerdi. Bu arada asla sizin ya da bir başkasının şoförlüğünü eleştirmek maksatlı yazmadım, yazmam da ancak eğer öyle anlaşıldıysam sizden özür dilerim, haddim değil. Ayrıca, tabii ki 1.8'in vereceği zevki 1.5 ya da 1.6'nın veremeyeceğinde hemfikiriz.

May the Force be with you :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 02:03 

Estafurullah Feridun abicim :) Ben cevabımda öyle bir mana verdiysem özür dilerim asıl. Objektif yorum yapmaya çalışıyorum aslında, sizinde aynı şekilde olduğuna eminim. Maksat bu araçları beğenen ve ufakta olsa bir yatırım yapacakları bilgilendirmek diye düşünüyorum.

Bu akşam biraz yağış vardı. Çamlıcaya çıkalım dedik, trafiğe girmeyeyim diye küçük çamlıca ara sokaklardan çıkayım dedim. Epey dik arnavut taşlı bir yokuşta araba kaldı, yine canım sıkıldı :( 2. viteste düşük hızla girdim, çekti çekecek derken devir 1000'in altına düşmeye başladı ve stop etti... Vites düşürmeye vaktim bile olmadı. Hepsi topu topu 2-3 sn. lik olay. El freni ile kalkmak istedim 1. viteste pati çeke çeke 2-3 m sonra araç toparladı ve yokuşu almaya başladı. Bu arada esp uyarısıda yanıyor tabi... Patinaj önleme devrede ama işe yaramıyor. Yanımdan linea'lar, kango'lar korna basa basa geçtikçe daha da sıkıldım açıkcası... Tabi bile bile lades dediğim için kendime de kızmadım değil...

Düz yolda herşey harika, performansına birşey diyemem. Belkide bu sıkıntıyı sadece ben yaşıyorum. Paylaşma sebebim benzer şeyler yaşayanlar varsa geri bildirimde bulunmaları. Belki birşeyleri yanlış yapıyorum, yada aracımda bilmediğim bir sorun var. Yeri gelmişken yazayım dedim %)

Bir özlü sözde ben ekliyeyim bari :D

I think, the expected force has slowly leaving me...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 06:18 
Kullanıcı avatarı

Evet, aslında özünde aynı şeyden bahsediyoruz. Belki tek fark, önüme çıkan yokuşun eğimi normalden biraz bile fazla ise vites küçültmeyi refleks haline getirmiş olmam. Bazen farkında bile olmuyorum. Bu durum tabii bu arabayla hasıl olan bir şey. Dolayısıyla ben sorun yaşamadığımı düşünüyorum.

Benim sözüm kalmadı, iyi günler diyeyim bari... :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 20:37 

1.5 ve 1.6 yokuş konusunda biraz alışma istiyor. Aracı tanıdıktan sonra pek bir sorun yaşamadım açıkçası.

2. Vites 1.100 devir altına düşürmez iseniz tırmanmayı tamamlayacaktir.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 22:33 

Birkaç kötü deneyim bende de aynı hissi uyandırdı, tanımak gerekiyor. Emniyetli bir yerde yokuş çalışacağım :D

Aslında forumda bu tarz bilgiler dağınık duruyor, bir topic açıp, araç modellerine göre, kullanım pratiklerini toparlasak fena olmaz. Yeni alanlar için faydalı olabilir. Hatta kronik sorunlar v.s. gibi sabit başlıklar olabilir ... 8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 10:34 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

sociaL yazdı:
Evo34 yazdı:
Eyv. ;)

kusura bakma senide çok rahatsız ediyorum fakat kısaca temiz dediklerinden LPG'si, devri, lastiği, bakımı, vergisi falan dahil bütçemi kaça tamamlayıp gelip seni bulayım :) çünkü aldıktan sonra hiç olmazsa bir yıl temizce bineyim (-:

Estağfirullah kardeşim, madem bir bilgi birikimi sağladık bunu kullanalımki işe yarasın...
Bu haftasonu 110bindeki beyaz araca baktım. 32 Son fiyatı.
Araçta yağ değişim kartı gözüme ilişti, 25bin kilometre olmuş :(
Adama dedimki, bu araç Megane değil, yazık etmişsiniz, 10binde bir bakmanız gerekiyor yağına suyuna, nerdeyse azarı biz işitecektik
biz işi bilmiyormuyuz diye :)
Onun dışında, 110bindeki bir aracın içi gibi durmuyordu, herhangi bir aşınma vb. yoktu. Koltuklardaki bir kaç sigara yanığı dışında
temizdi içi. Ama teknik anlamda araç bakımsız olduğu için gaz yemekte bile zorlanıyordu diyebilirim.

Sorunun cevabı şu kardeşim, İstanbul plakasını koy cebine bakalım ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 11:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Boya-badana-degisen-km givi takintilara girerseniz, bir de fiyatta ucun besin hesabini yaparsaniz maalesef boyle insanliktan nasibini almamis amelasyon takimindan birisinin aracina denk gelebilirsiniz. Sozlerim yanlis anlasilmasin kimsenin oyle yaptigini ima etmiyorum genel konusuyorum sadece. DH'de her gun goruyoruz vay efendim aldigim araba pert cikti, vay efendim km dusurulmus vs.

25bin km ne demektir ya. Allah bilir adam bir de ucuz diye 15-w30 yag koymustur arabaya. Dingil herif.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 11:59 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Abi sorma ya, aracın bazı yerlerinde pas bile vardı(kapıyı açarken vurmuş o vurduğu yerler derin olduğu için paslanmış). İçim gitti ya resmen :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 12:39 

Evo34 yazdı:
Abi sorma ya, aracın bazı yerlerinde pas bile vardı(kapıyı açarken vurmuş o vurduğu yerler derin olduğu için paslanmış). İçim gitti ya resmen :(

36.500' e km çokmuş filan demiştin, bir dönem sonra aynı arabayı bulsan sen de 36.500 vereceksin inan bana :)

0km' den itibaren 20 küsür servis kaydı var benim arabanın. Kapı çizilmiş servise koşmuş, kapı gıcırdamış servise koşmuş aldığım adam. Böyle olunca bi de araba içi filan tertemiz düzgün olunca hiç uzatmadan saydım avucuna nakiti...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 19:38 
Kullanıcı avatarı

kesinlikle haklısınız zaten üçün beşin hesabı olmamalı temizse ve sahibi dürüstse işte öyle bir arayıştayımda ama arkadaşın dediği gibi bakımını bilmeyen, değerini bilmeyen bir adamın arabasına da bu tecrübesizliğimle de denk gelmek istemiyorum :) onun için karar verdim nisan sonunda arkadaşın yanına gidip piyasaya çıkacam :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2013 00:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
kısaca 1.8 leri özetlerseniz:
1- ses yalıtım daha iyi derken düşük devir nedeniyle mi yoksa ekstra yalıtım mı var
2- carismadan daha iyi yol tutuşu var diyebilirmiyiz. yoksa 1.6-1.5 den iyi carismadan kötü/aynı diyebilirmiyiz. yoltutuş sistemi nasıl(ekxtra özellik var mı)
3- hangi donanım paketinde ne var en fullu hangisi.esp ve hız sabitleyici hangisinde. sanruflusu var mı
donanım paketlerinin ismi hiç hoşuma gitmiyor: akılda kalıcı değil birbirine yakın isimler
4- manuel vites varmı ? otomatik vitesinin sağlamlığı nedir. benim carisma 300bin km. de otomatiği maşallah sorunsuz. RAMPADA ARAÇ SOLLAMADA OTOMATİĞİ NASIL: manuellere göre gaza geç tepki vs. süre uzun mu, zorlanıyormu/ aşırı devir yükseltiyor mu
5- üretim yılı itibariyle hangi model yılı tercih edilmeli: 300bin km de carisma kullanan biri olarak km. değil model önemli (görünüm özellik kronik parça olmaması vs)
(ali abi geçen telefonda kulağımıza kar suyu kaçırınca soralım dedik)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2013 01:17 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
temsanın sitesine girdim. 1.8 göremedim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2013 09:57 

av.ilhami yazdı:
kısaca 1.8 leri özetlerseniz:
1- ses yalıtım daha iyi derken düşük devir nedeniyle mi yoksa ekstra yalıtım mı var
2- carismadan daha iyi yol tutuşu var diyebilirmiyiz. yoksa 1.6-1.5 den iyi carismadan kötü/aynı diyebilirmiyiz. yoltutuş sistemi nasıl(ekxtra özellik var mı)
3- hangi donanım paketinde ne var en fullu hangisi.esp ve hız sabitleyici hangisinde. sanruflusu var mı
donanım paketlerinin ismi hiç hoşuma gitmiyor: akılda kalıcı değil birbirine yakın isimler
4- manuel vites varmı ? otomatik vitesinin sağlamlığı nedir. benim carisma 300bin km. de otomatiği maşallah sorunsuz. RAMPADA ARAÇ SOLLAMADA OTOMATİĞİ NASIL: manuellere göre gaza geç tepki vs. süre uzun mu, zorlanıyormu/ aşırı devir yükseltiyor mu
5- üretim yılı itibariyle hangi model yılı tercih edilmeli: 300bin km de carisma kullanan biri olarak km. değil model önemli (görünüm özellik kronik parça olmaması vs)
(ali abi geçen telefonda kulağımıza kar suyu kaçırınca soralım dedik)

1- Ekstra yalıtım var.

2- Kesinlikle diyebiliriz. Carisma üretildiği yıın teknolojisine göre çok iyi yol tutar ama Lancer 1.8' ile kıyaslayacak kadar değil. Carisma 1.5 ve 1.6 ile de aynı veya farklı diyemeyiz, onlar da Carisma' dan iyiler (teknik olarak). Carisma 1.8 ile bunları kıyasla dersen, Carisma 1.8 Lancer 1.5 ve 1.6' dan iyidir diyebilirim kendi adıma.

3- Piyasadaki 1.8' ler genellikle Intense paket. 3-5 tane de Instyle var (Limited edition yazıyorlar ilanlarda aslı nedir bilmem). 1.8' lerin hepsinde ESP, Cruise Control, tek dokunuş 4 cam, 18' jantlar, Amortisör kule gergisi, Rockford Fosgate 8+1 ses sistemi, ön karlık, yan marşfiyer body kit, iç plastikler üzerine orjinalinden carbon fiber kaplama, CVT F1 magnezyum kulaklıkla vitesi değiştirilebilen şanzıman standart. Instyle olan hani şu Limited Edition diye geçen pakette, yukarıda saydıklarıma ek olarak anahtarsız çalıştırma, deri koltuklar, adaptif farlar, Ekranlı Double Dın teyp ve koltuk ısıtma var. Sunroof hiçbir pakette yok.

4-Manuel yok, alayı CVT F1. Bu şanzımanı internetten araştırmanı tavsiye ederim. Bu şanzımanda vites geçişi yok scooter şanzımanı gibi bi kararda gidiyor. Dolayısıyla rampada nasıl sorusu cevaplanmış olur sanırım. Dayanıklılığı da ömürlük. Manuele göre ilk 1 saniyesi kararsız, ondan sonra 0-100 zaten fabrika verisi 10.4 sn idi sanırım. Aydın Hoca sport modda 9 küsürlü rakamları yakalamıştı. 100 km üzeri zaten ara hızlanmalarda bence eleştrilecek bir yanı yok, oldukça iyi ara hızlanması var diyebilirim. Devir ise şöyle, şehiriçi zaten 2000 devirleri hiç geçmiyor, benim ortalamam genelde 1500 devir oluyor. Araç 1500 devirde tam 75km hız yapıyor. 2000 devirde 120km 3000 devirde 155 km hız yapıyor. Sanırım açıklayıcı olmuştur :) Bir de sollamada sadece gazı dip yapıyoruz, o hallediyor. Tabi istersek sol kulakçığa dokunur dokunmaz manuele geçirip 1 vites düşürüyor, onu da yapabiliriz. 2009 - 2010 ikisi de yıl olarak aynı. Sıkıntı yok.

Ben alırken zaten Alpay Usta "bu arabayı al, sorunsuz bunlar" dedi ve tereddütsüz aldım. Elimden alıp sattıklarımla beraber 50 küsür araç geçti, en sevdiğim 1. sıra 1.8 CVT ;) 2. sıra da Carisma 1.8 GDI.

Eklemeyi unutmuşum, fabrikasyon park sensörü (açma kapama düğmesi bardaklığın yanında sonaar diye bir düğmesi var) ve orjinal acayip güzel bir egzozu var. Egzozun sesi CIZZZT HORRRRRRR diye tonlaması var :)

Bu arabayı ilk Aydın Hoca' da kırmızı renk görmüştüm. Önümde giderken tümseğe geldiğinde yavaşlayıp sonra hafif gazla çıktı egzoz sesini bi duydum resmen bayıldım :MCT:

En son akerimoglu tarafından 16 Mar 2013 13:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 80 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye