Zaman: 23 Oca 2026 01:47

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 101 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 19:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Yanlış anlaşılmasın ama bu konu artık başlığı ile ilgili olmayan bir yöne kaymis. Başlığın içeriği de konuyu açan arkadaşın yaşadığı sorunlar nedeni ile oldukça negatif.

Mümkünse 2.el colt almak isteyenler yada colt neden alınmalı başlığından devam edelim.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 20:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: skoda fabia
Meslek: memur
SynTheSizer yazdı:
Yanlış anlaşılmasın ama bu konu artık başlığı ile ilgili olmayan bir yöne kaymis. Başlığın içeriği de konuyu açan arkadaşın yaşadığı sorunlar nedeni ile oldukça negatif.

Mümkünse 2.el colt almak isteyenler yada colt neden alınmalı başlığından devam edelim.

Note 2 ile gönderildi

forumlarda yeniyim o yüzden nasıl isterseniz öyle olsun. Arkadaşlar nerede cvb vermek isterse oradan devam edelim. Ayrıca sizi de değerli fikirlerinizle katkıda bulunursanız sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 20:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: 2012 mitsubishi colt elegance 1.3MT
Meslek: öğretmen
Kan grubu: arh+
hocam arkadaş doğru söylüyor tam da sizin aklınızdaki tüm soruların cevaplarının olduğu konular var forumu bir karıştırın bence... Arkadaşın dediği başlıklara bakın. benim dediklerimden daha ayrıntılı hatta daha derli toplu, deneyimlerden yola çıkarak verilmiş cevaplar bilgiler var. sizin aradığınız kriterlerde b sınıfı colt tan daha önde araba yok gibi. tabi 10 bin fazla verip honda jazz alırsanız onu bilemem. burda coltun sorunlarından bahsediyor. yani coltun bulup bulabileceğin en olumsuz özellikleri bu başlık altında... onun dışında da pek bişi yok. Benim colt hakkında bütün forumları alt üst ederek öğrendiğim belli başlı olumsuz özellikleri şunlar:1 Süspansiyonun sert olması 2. Bozuk yollarda az da olsa ses yapması 3.4000 devirden sonra motor sesinin baya artması(ki çoğu arkadaş özellikle o sesi duymak için o devirlere çıkıyormuş. hastası var yani bir de b segmentinde çok sessizi yok aşağı yukarı böyle-2009 üstü kasalarda yol sesi azaltılmış diyorlar))4. sıfır aldığında ikinci el olarak satmak istediğinde en az 5-6 bin tl değer kaybetmesi ve kendi müşterisi olan bir araba piyasası reno,toyota,wv gibi yaygın değil (İkinci el alırsan temiz bir colt değer kaybı da yaşamazsın yani uygun alır uygun satarsın) Bunlar dışında motor,mekanik,öndüzen,şanzuman,performans,ekonomi,iç mekan ferahlığı gibi konularda kendi sınıfında daha iyisi yok gibi... kaporta 12 yıl paslanmazlık garantisi var. neyse dediğim gibi ince eleyip sık doku hakkında hayırlısı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 21:09 
philosophe63 yazdı:
hocam arkadaş doğru söylüyor tam da sizin aklınızdaki tüm soruların cevaplarının olduğu konular var forumu bir karıştırın bence... Arkadaşın dediği başlıklara bakın. benim dediklerimden daha ayrıntılı hatta daha derli toplu, deneyimlerden yola çıkarak verilmiş cevaplar bilgiler var. sizin aradığınız kriterlerde b sınıfı colt tan daha önde araba yok gibi. tabi 10 bin fazla verip honda jazz alırsanız onu bilemem. burda coltun sorunlarından bahsediyor. yani coltun bulup bulabileceğin en olumsuz özellikleri bu başlık altında... onun dışında da pek bişi yok. Benim colt hakkında bütün forumları alt üst ederek öğrendiğim belli başlı olumsuz özellikleri şunlar:1 Süspansiyonun sert olması 2. Bozuk yollarda az da olsa ses yapması 3.4000 devirden sonra motor sesinin baya artması(ki çoğu arkadaş özellikle o sesi duymak için o devirlere çıkıyormuş. hastası var yani bir de b segmentinde çok sessizi yok aşağı yukarı böyle-2009 üstü kasalarda yol sesi azaltılmış diyorlar))4. sıfır aldığında ikinci el olarak satmak istediğinde en az 5-6 bin tl değer kaybetmesi ve kendi müşterisi olan bir araba piyasası reno,toyota,wv gibi yaygın değil (İkinci el alırsan temiz bir colt değer kaybı da yaşamazsın yani uygun alır uygun satarsın) Bunlar dışında motor,mekanik,öndüzen,şanzuman,performans,ekonomi,iç mekan ferahlığı gibi konularda kendi sınıfında daha iyisi yok gibi... kaporta 12 yıl paslanmazlık garantisi var. neyse dediğim gibi ince eleyip sık doku hakkında hayırlısı...

:vauv: Colt hakkında başka bilinecek bir şey yok çok doğru. Artık siz alırsınız 1000 de 1 sorun çıkar orası şans işi. Ama servis olayı önemli, birde Mitsubishinin servisleri bilgisizlikle meşhur olmuşlardır bu da servislerin olumsuz tarafı.(Büyük şehirler hariç)

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: Colt ses sorunu !
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2013 20:03 
Kullanıcı avatarı

teşekkürler arkadaşlar. Şimdi neden colt sahibi olmalı başlığına bir soru sorcam. orda da ilgi gösterirseniz sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 18:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: KAAN
Araç: CZ3
Meslek: SMMM
Kan grubu: A Rh
philosophe63 yazdı:
tolga_kaan_ yazdı:
ah bir de bu işler için güvenilir insanları bilebilsem... sakarya da memurum sanayiyi bile zor bulurum bırak tanıdığı... neyse para ve zaman meselesi... tavsiyeleiniz için teşekkür ederim.

Hocam ben de Sakaryadayım, yardımcı olabileceğimbir konu olursa sanayi de yönlendirebileceğim düzgün bir servis var.

Tüm işlerimizi yapar referans olabilirim.

4 sayfayı da okudum, bazı durumlar haklı bazı durumlar da haksız olarak yer bulmuş.

öncelikle bu aracın segmenti belli, bu durumu göz önüne alarak konuşmakta fayda var.

Emsal teşkil edilen araçların bir çoğunu kullanma fırsatım oldu. (jazz, getz, ibiza,kalos)

Colt kesinlikle F/P olarak çok iyi bir noktada.

Colt almadan önce aklımda hep jazz vardı ama 20K para ile ancak 2002 - 2004 arası alınabiliyordu.

O rakama 2009 model 37000 km de tertemiz bir AMT CZ3 aldım.

Eleştirdiğim yönleri: süspansiyonlar gerçekten çok sert. (şu an 35 mm helezon ile kullanıyorum, daha yumuşak gibi)

otomatik geçişleri AMT olmasından dolayı sarsıntılı ama alışınca sorun olmuyor. ilk kullananlar pek beğenmiyor.

sağ ve soldaki sütunlar görüşü kısmen engelliyor. Yol sesi ve motor sesi içeriye biraz fazla geliyor.

bunun haricinde bence tek eksiği sunroof.

Kıyaslamalar:

jazz elite 2002 ile: iç hacim olarak çok farkları yok. Jazz cvt olmasından dolayı çok konforlu, yakıt ekonomik klasik japon sorunsuzluğu, sürüş pozisyonu çok iyi. Colt'un direksyionu biraz daha aşağı inebilse çok daha iyi olur. sunroof olması çok büyük bir güzellik.

gezt 1,3 GLS: fazlasıyla iyi yürüyor , lpg ile çok ekonomik, fakat çok çabuk dağılan, her yerinden ayrı sesler gelen bir araç. bir de durabilse daha iyi olur.

kalos 2006 model. (15,500 TL ye satmıştım) karşılaştırma amacı aynı sınıfta ve aynı rakamlarda alıcı bulması.

kesinlikle yürüyen teneke, motor hacmine göre (1.2 S) çok fazla yakan, içi bildiğiniz 2. sınıf plastik olan, direksiyon tepkileri çok kötü bir araç.

ibiza copa 2011 model: tasarım göreceli olarak güzel. İç göstergeler kesinlikle colta göre daha güzel.
Cruise Control var. İçeriye aldığı ses Colt'a göre epey az. İç hacim colttan ufak, bagaj daha büyük.
Colt'a göre kesinlikle yürümeyen bir araç.

sonuç olarak COLT parasına göre verdiği hizmet fazlasıyla iyi olan bir araç.

Yakıt olarak (sakarya 200 metrede bir ışık olan bir şehir ve son zamanlarda ciddi trafik olmaya başladı)

şehir içi: 8,5 LT (Benzin)
şehir dışı (sakarya -izmit) 90 - 100 KM\H 5,9 - 6,2 LT (benzin)

hocam ben ferizli-gölkentteyim eğer adapazarı merkezdeyseniz bu hafta olmazsa haftaya adapazarına gelirim tanışmak isterim tabi siz de isterseniz... aracı sıfır aldım hemen hemen bir ay olacak. Bayraktar dan aldım sizce servisi nasıl? araba garantili olduğundan tamir-bakım ve değişimle ilgili sanayi de işim olmayacak en azından üç yıl... ama parça ve aksesuar olarak tavsiye edebileceiğiniz parçası akseusarcı varsa tavsiyenizden faydalanmak isterim. paspas, bagaj havuzu,kılıf ve durumlar el verirse motor altına koruma... dış ortam sesini içeri alma konusunda pek bir sıkıntım yok sanırım yeni modellerde yalıtımı biraz daha geliştirmişler. tabi eski kasa colt kullanmadığımdan bir kıyaslama yapamam. belkide ses aynıdır da ben pek önemsemiyorum. yada kulaklarımda problem var:) üçüncü ihitmal de 1.8 motorlu lagunamın motoru çok bağırıyordu belki de ondan sonra colt sessiz gelmiş olabilir... ama içten gelen bir ses var. sağ direk veya torpidonun oralardan olabilir. daha önce de demiştim. tıpkı beyaz eşya köpüklerinden gelen gıcırtı gibi... çok abartılı değil ama ilerde artar mı bilemem. bu arada lastiğinde etkisi olabilir diyor bazı arkdaşlar dış ortam sesi için... üzerinde continental geldi.185-55-15 ti yanılmıyorsam. sizce bu lastik markası ve ebatının coltun diğer ebatına göre ve diğer lasitk markalarına göre avantajı dezavantajıı nedir?[/quote]

geç cevap için kusura bakmayın. İş yoğunluğu nedeniyle çok fazla forumda olamıyorum.

Bu hafta y.lisans dersim için Adapazarında olmayacağım başka zamana kısmetse.

Bayraktar ile hiç çalışmadım (colt'u 1.5 Ay oldu alalı) o yüzden birşey demek istemem. zaten aracınız garantili bir nevi mecbursunuz bakımları yetkili serviste yaptırmaya. Umarım iyi bir yerdir.

Sakarya da zaten bir elin parmağını geçmeyecek kadar COLT var. Aksesuarcıların uygun parça getireceğini sanmıyorum. Bu tür ihtiyaçlarımı internet üzerinden almayı tercih ediyorum. Şimdiye dek sorun yaşamadım. (gittigidiyor, sahibinden vs)

Continental okuduğum kullanıcı yorumlarına göre güzel bir lastik. Ses ve yumuşaklık açısından mutlaka muadili ya da iyisi vardır ama 0 araç için lastik düşünmek sizin için en son iş bence. ebat konusunda bellirli toleranslar var, internet üzerinde hesap araçları ile karşılaştırabilirsiniz. Ebat büyütüp küçültmenin bazı + ve - leri var. Farklı bir konuda bunları tartışabiliriz.

Ses alma konusunda bende çok muzdaribim, eğer satmaz isem ve söküp toplayabileceğimden emin olursam yalıtım yapacağım. Çok sık arabaya binmediğim için şimdilik çok takılmıyorum.

iyi forumlar.

Bazen diyorum ki; ''ne olacak söyle gitsin''
Sonra diyorum; ''Söyleyince ne olacak, sus bitsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 21:42 
Kullanıcı avatarı

tolga bey cevap için teşekkürler. umarım müsait bir zamanda görüşürüz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 23:28 
Kullanıcı avatarı

Sakarya'lı arkadaşlar. Demek siz eski yazdıklarımızı hiç okumamışsınız. :) Ben 7 yıl Sakaryada yaşadım. Coltumu da en çok oraya bakıma götürdüm. Hem yetkili servisten Orhan usta ile tanışıklığım vardır hem de Paçacıoğullarının oğulları ile..

Bayraktar gerçekten hatırlı müşterisine gözü gibi bakan bir servistir. Bana çok faydaları dokunmuştur. Yeşil Coltlu öğretmen gönderdi deseniz hatırlar :)

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2013 18:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
bugünkü buluşmada 1.5 sahibi Burak arkadaşla denedik, 1.5 ile 1.3 arasında içeri gelen motor sesinde bariz fark var arkadaşlar. 1.5 kelimenin tam anlamıyla bağırıyor, devir yükseldikçe iyice bağırıyor. 1.3 aynı devirlere çıksa bile, nasıl desem daha tiz, daha düşük bir frekans aralığına sahip, onun için o ölçüde rahatsız etmiyor. tarihe ve foruma bu vesileyle not düşmüş olayım.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: Colt ses sorunu !
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 02:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
1.3 dedigim yeni kasa iste ya, anlayin.

Motorola ile gönderildi.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: Colt ses sorunu !
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 22:00 
Kullanıcı avatarı

ekhnaton yazdı:
1.3 dedigim yeni kasa iste ya, anlayin.

Motorola ile gönderildi.

Biz de Üzeyir hocam ile karşılaştırma yapmıştık. O benim arabayı patinaj yaptirmisti. Ben onun makyajli kasayı kullanırken sessizlik ve frenaj konusunda daha başarılı bulmuştum.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 14:28 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
Sakarya'lı arkadaşlar. Demek siz eski yazdıklarımızı hiç okumamışsınız. :) Ben 7 yıl Sakaryada yaşadım. Coltumu da en çok oraya bakıma götürdüm. Hem yetkili servisten Orhan usta ile tanışıklığım vardır hem de Paçacıoğullarının oğulları ile..

Bayraktar gerçekten hatırlı müşterisine gözü gibi bakan bir servistir. Bana çok faydaları dokunmuştur. Yeşil Coltlu öğretmen gönderdi deseniz hatırlar :)

Hocam ben arabayı bayraktardan aldım satış sorumlusu gayet ilgili sıcakkanlı bir insandı. tabi bunda aracı alacak olmamın etkisi de vardı Aracı daha yeni aldık o yuzden servisle tanışma fırsatım olmadı bir tek teslim alırken gördüm. çok fazla iletişimimiz olmadı. servis sorumlusu bayan ben de pek olumlu bir izlenim bırakmadı. ama ustaları bilmiyorum. 1000km lik ücretsiz bakımı var bir iki aya ona giderim. madem tanışıklığınız var. ssizi referans gösteririm :) bilgi için teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2013 20:14 
Kullanıcı avatarı

Nihayet ben de aldım arkadaşlar. katkısı olanlara teşekkür ederim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2013 23:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Bu ses sorunuyla ilgili eyüp mar otoya gittim. Ustayla beraber teste çıktım. Duyduğum sesleri o da duydu direkler ses yapıyor dedi direklerin sökülüp izole edilmesi gerektiğini söyledi. Hafta içi bir gün bırakacağım. Bir de sağ arka koltukta otururken yüksek hızlar da otoban da giderken conta sesi geliyor ona da bakacaklar.

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2013 18:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Kan grubu: A+
Aes08 yazdı:
Bu ses sorunuyla ilgili eyüp mar otoya gittim. Ustayla beraber teste çıktım. Duyduğum sesleri o da duydu direkler ses yapıyor dedi direklerin sökülüp izole edilmesi gerektiğini söyledi. Hafta içi bir gün bırakacağım. Bir de sağ arka koltukta otururken yüksek hızlar da otoban da giderken conta sesi geliyor ona da bakacaklar.

evet haklı oradaki usta

ben kendim aldım çok iyi izolasyon malzemeleri boş bir zamanımda kendim yapacağım hatta bir küçük bir bilgi vereyim sizlere direkleri sağlı sollu yaptırın ve direklerin altındaki küçük üçken camlar var onların dış plastik çerçevesinde boşluklar var, elinizi koyup biraz araştırma yaparsanız görürsünüz,onlarıda mutlaka yaptırmanız lazım yoksa oradan'da gelmeye başlıyacaktır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2013 23:41 
Kullanıcı avatarı

Bilgilendirme için teşekkürler gittiğim zaman söyleyeceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2013 14:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: BARIŞ
Araç: Colt AMT 2011
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A+
Tıkırtı ve dışarıdan ses alma sorunu bence de var.
Ancak F/P olarak bakılmasına bile gerek yok bence. Yok süspansiyon sertmiş, yakıt nerdeyse 10 lt yakıyormuş. Ben bunları sorun olarak görmüyorum, inanmıyorum. Ayda 650 km yol yapıyorum. Bunun %70'i şehir içi sayılır. Bir depo yetiyor (200 TL). Çok iyi kaçıyor. Çok geniş. Herkesin serbestçe fikrini söylemesini destekliyorum ancak Colt çok çok iyi bir araç. Bakın "bu paraya bu araba nasıl olur" demiyorum. Araç gayet iyi. Çok memnunum. Bir de insanımız araba sürünce kendini mühendis sanıyor ancak bu aracı Mercedes-Mitsubishi mühendisleri üretiyor, sanırım bizden daha iyi biliyorlardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2013 16:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Özgür
Araç: Colt
Kan grubu: B +
Ben alalı 2.5 yılı geçti. Hiç ses sorunu yaşamadım.

Ama şu var arabayı çok sakin kullanırım. Hız limitlerine ve trafik kurallarına yüzde yüz riayet etmeye çalışırım.

Virajlara sakin girerim v.s.

Tanıdığına tavsiye eder misin derseniz ederim tabii ki. Bu fiyata bu özelliklerde araba henüz yok. Atak, otomatik, ucuz, ses sorunu bana göre yok, dengeli bir araba...

Umarım sıkıntı yaşayan arkadaşlar sorunlarından kurtulur.

Selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2013 23:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan H. Tekin
Araç: 2006 1.3 Instyle AMT
Kan grubu: Arh-
Bende arabayı satarsam sırf bu yüzden satacam kapılardan direklerden gelen sesler, ön taraftan gelen bir türlü çözemediğim lakırt lukurt sesi, bazen kafayı çok pis takıyorum. Bende de talihsizlik var tipo, almera, colt kullandım şimdiye kadar hepsinin amartsörleri sertti ve ses vardı ama almeranın içi çok güzel tık yoktu, gıcırtı falan yoktu ancak oda gitmiyordu. Hepsi bir arada olunca da çok para istiyorlar :) Benim merak ettiğim mercedes b serisi ve jazz da da plastik gıcırtıları amartsör sesleri var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2013 23:39 
Kullanıcı avatarı

Coltu yazın kullanmak daha zevkli

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 101 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye