Zaman: 22 Kas 2025 22:40

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Lancer hakkında bir kaç soru.
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2013 00:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: 2004 clio otm.
Meslek: yok
Kan grubu: 0+
Sevgili Arkadaşlar; Kısmet olursa ufak aracımı satıp aileyle seyahatlere daha uygun güvenli bir araç bakıyorum. Gönlümde bu güzel çekik gözlü araçtan yana kayıyor ama bir kaç bilgi alabilirsem dahada netleştirebilirim kararımı. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Aracın ataklığı vs. gibi konular çok önemli değil dediğim gibi çoluk çocuk rahatça ve sorunsuz uzun yıllar araç binmek istiyorum artık clio aracıma (bu aracımın sadece bagaj ve iç hacmi küçük olduğu için elden çıkartmak zorundayım.) sığamıyoruz. Otomatik bir araç alacağım ve sorular ise şöyle;
1-2010-2011 1.5 at arasında ki en önemli fark nedir? Güvenlik açısından araçlar arasında bir fark var mı?
2-86.000 km 2011 model bir araç var. Daha önce bir kaç küçük kazası olmuş (önemli bir şeyler değil tampon vs. değişmiş) Fiyat 30.000 civarı sizce bu fiyat nasıl? Aracın bu km de mutlaka bakıma ihtiyacı vardır? En baba rakam nereden çıkabilir? (Triger vs. bu araçlarda kaç kç. değişmeli fiyatı bilen var mı?)
3-Şehir içi ve şehirler arası yakıt tüketim değerleri benzinde nedir? Aslında dizel auris, megane seçeneklerimde var ama bir şekilde gözüm hep lancerde. Senede max. 10.000 km yaparım.

Hepinize şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2013 09:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Lancer 2010 - Fluence 2014 Edc
Meslek: Mimar
1.guvenlik acisindan fark yok invite modeli ise.
2.kaza resimlerine bakmakta fayda var.triger zincirli hemen olmasada durumuna gore degisebilir.
3.benzinde uzmesede lpg degerleri yemede yaninda yat...bagaj bir focus gibi buyuk deil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2013 10:36 
Kullanıcı avatarı

Cevap için teşekkürler. peki en büyük fark nedir 2010-2011 arasında? 2010 modelde astc var mı? 2011 80.0000.000 km de bir araç mı yoksa 2010 model 30.000-40.000 km de bir araç mı? ne dersiniz ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2013 11:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
2010 modellerde, 5 kollu jant var, 2011'lerde yeni jantlara geçildi.
2011 manuel'de vites değişim göstergeleri eklenmiş, 2010 modelde bu özellik yok.
2010 modelde, tüm cam'lar 2 kademe otomatik, 2011 de yalnızca sürücü camı 2 kademeli.

2010 invite modelde var, inform'da astc yok. ben olsam 2010 model 30-40 bin km tercih ederim(tabii invite ise).
saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 10:05 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Öncelikle aramıza Hoşgeldiniz.
Bende olsam 2010 Otomatik İnvite 30-40km'deki aracı tercih ederdim.

Not: Bazı 2011 modellerde ASTC yok...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 16:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tuncay
Araç: Mitsubishi Lancer 1.5 SAM AT
Meslek: Network Supervisor
Kan grubu: Arh+
2011 SAM AT sahibi olarak;

1- SAM ise ASTC yok, Invite modellerden baska farki yoktur.
3- Yakit tuketimleri fabrika verileri ile tutuyor.

ASTC ile ilgili, zaten akilli gidiyorsan bir sorun yok. Ani hareketlerde bile hic sorun yasamadim massallah..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 23:02 
Kullanıcı avatarı

İlgi gösterip cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Baktığım araçlarda (2010-2011) fix astc vardı. Tabi araçlar galerilerde olduğu için müthiş bir bilgi kirliliği de var. Lancerler japon değil avrupada toplanıp piyasaya sürülüyor diyenler oldu bu konuda ne diyorsunuz? Birde araçlarda motor şasi noları nerede? Araçların arkadan görünüşünün malesef önü kadar güzel olmadığını düşünüyordum yakından bakınca fikrim şu şekilde değişti; Araçlar önden o kadar yakışıklı duruyor ki, arkası normalken sönük kalıyor. Bu arada bu araçta renk beyazdır diyorum :D şimdi kriterlere birde beyaz olması konusu eklendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 23:26 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
1. Düşük kilometre her zaman iyidir diye düşünüyorum. Yine de alacağınız aracı mutlaka sürmenizi ve detaylı bir expertiz raporu yaptırmanızı tavsiye ederim.
2. 1.5 ve 1.6 arasında motor farkı var şekilde. Sonuçta birisi 1.5 öbürü 1.6 motor. Eğer performans sizin için önemliyse o zaman 1.5.
3. Araçta hiçbirşey yokken çıplak görünüyor. Ancak spoiler, marşpiyel ve ön tampona yapılacak karlık ilavesi, plakanın ortadan kenara alınması aracın görüntüsünü tamamen değiştiriyor. Ben arkadaki logoyu bir amaçla söktüm ve arka görüntü değişti diyebilirim. (daha kötü oldu, ışıklı logoyu takınca iyi olacak ama.)
4. Bendeki siyah. Renkler ve zevkler tartışılmaz ama bana göre bu arabanın rengi siyah veya kırmızı. Siyahın en büyük iki avantajı hergün bile yıkasanız kirli görünüyor ve üzerine ilave ettiğiniz aksesuar da siyah ise göstermiyor. Ama farklı renk kombinasyonlarıyla bu görüntü tamamen farklı bir hale gelebiliyor. İnternetten Lancer diye arama yaparsanız görsel olarak birçok resim bulabilirsiniz. Bu da size daha çok fikir verebilir.
5. ASTC 'nin etkisi yukarıda da söylendiği gibi eğer sakin ve emniyetli kullanıyorsanız çok da önemli değil diyebiliriz. Ancak bu güvenlik açısından büyük bir işlev demeden geçemeyeceğim. Herkesin frene bastığı virajlarda gaza basıyor olmak keyif verici bunu belirtmek isterim. Tabi şöförlük de çok etkili bu konuda ama kıçınızı toplayacak bir sistemin olduğunu bilmek daha rahat hissettiriyor doğrusu.
6. Otomatiğini hiç kullanmadım. O yüzden bilmiyorum tabi performans ve yakıt konusunda ama manuel ve 1.6 bir araç sahibi olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki hem performanslı olsun, bastınmı gittsin ama daha da önemlisi frene basınca sağlam dursun ve bir de az yaksın diyorsanız lancer derim. Yakıt tüketim değerleri ile ilgili forumda birçok link bulabilirsiniz.
7. Araba işi göbek işi. Kanınız kaynadıysa, içinize hem içten hem dıştan sindiyse zaten başka hiçbir araca içiniz sinmez. O yüzden yazı yazmakla zaman kaybetmeyin. Sonra kaybettiğiniz zamana üzülürsünüz. Gidin alın. Almadım diye pişman olacağınıza, iyiki almışım diyin..
8. Şimdiden hayırlı olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 23:46 
Kullanıcı avatarı

Tekeriniz daima düz bassın. Kazasız belasız sürüşler. Siyah ve beyaz zaten gönlümüzdeki renkler :hot: o yüzden ikisinden birisi tabi ki tercih sebebi olacak. Aslında burada şöyle bir konu var yüksek km dediğimiz 80.000 kmdeki araçlar (lancerlerin japon olduğunu düşünüyorum bu konuda da yorum yapabilir misiniz?) için bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Düşük ise 35000 civarı km ler. 80.000 tl'lik 2011 model aracı alıp sağlam bir bakımla uzun seneler rahat rahat kullanabilirim sanırım. Düşük km dediğim aracıda alsam serviste şunu değiştirsek iyi olur abi diyene tamam diyeceğimi bildiğim için cepten daha yüksek rakam çıkmış olacak. (Bu arada servislere gidip yüksek rakamlar bayılanlar kimler diye merak eden varsa işte en tipik örnek benim. Ailecek bindiğimiz araçta 3-5 kuruşun hesabını yapmam zihniyeti bu :fool: )

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: