Arkadaşlar hepinize merhabalar.
Adım Oğuz, 25 yaşındayım Ümraniye İstanbul'dan katılıyorum aranıza. Başlıkta belirttiğim üzere 2004/2006 arası Lancer almayı düşünüyorum en geç kış sonuna doğru onun için forumdaki tecrübeli kullanıcılardan biraz bilgi yönlendirme ve tavsiye adına bir kaç şey paylaşıp sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Şimdiden okumak için ve cevap vermek için ayıracağınız zamana teşekkür ederim.
90'lı yılların tasarımını yansıtan Japon arabaları hem tasarımı hem de teknolojisi yüzünden her zaman ilgimi çekmiştir o keskin hatları ve çoğu aynı sınıf Avrupa aracında olmayan teknolojisi bende zamanla bu dikkati zaafa dönüştürdü. Özellikle efsane kasa Corolla 90'lar başı Civic diğer Nissan Mazda ve Mitsubishi modelleri. Uzatmayayım ilk arabam 3 sene önce aldığım 92 model bir Subaru Legacy'ydi, tasarımı teknolojisi özellikleri o kadar harika görünüyordu ki gözüme arabayı sıfırdan kaporta boyaya soktum aşıktım resmen ama bir süre sonra beni çok uğraştırmaya başladı. En başından çok basit yedek parçalarını bile bulamıyordum mekanik parçaları geçtim cam düğmeleri vs gibi plastik aksamı bile imkansıza yakındı. İnternetten araştırıp bulduğumda da inanılmaz fahiş fiyatlar çıkıyordu karşıma mesela 2 tane farı sağ sol çıkma olduğu halde 1200 tl gibi. Hepsini geçtim usta bulamıyordum, anlayanlar en çok buji söküp takmasını yapabiliyordu ve çoğu 'hiç görmediğim motor bulaşmayayım' gözüyle yaklaşıyordu. Sadece Seyrantepe'de servisi vardı bu arabanın ehli o da bana çok uzak kalıyordu. Araba tüplüydü çalışmada çok sıkıntı çıkartıyordu benzin ile deneyeyim dedim bi süre ama 1.8 Boxer tipi motor karbüratörlü inanılmaz yakınca ondan da vazgeçtim halbuki senede en fazla 1500-2000 km yaparım. Daha fazla uzatmadan en son araba bende hararet yapıp motor indirince bir anda soğudum ve sattım arabayı.
Şimdi yazdan beri çift far olan 2000-02 Corolla bakıyorum ama inanılmaz fiyatlar çekiyorlar, aynı model Civic'lere hiç girmiyorum bile 25 bin 26 binden aşağı değil tavsiye üzerine Lancer'lara yöneldim son bir aydır. Hem dayanıklılık hem tasarımı hem donanımları hem de yaşı itibariye az önce bahsettiğim araçlardan daha karlı tek eksisi onlara göre bence ikinci elinin olmaması, fakat o da şöyle oluyor benim gözümde herkeste olmayan bir arabam olacak.

Kaldı ki al sat olayı yapmayı düşünmüyorum bana çok sorun çıkartmasın gittiği yere kadar binerim. çok kilometre yapmayacağım için benzinli, manuel tercih edeceğim.
En başta bahsettiğim kötü tecrübe ve ikinci paragrafta bahsettiğim gerekçe açısından;
1. bu arabayı alırken en çok neye dikkat etmem lazım?
2. parça sıkıntısı ve en çok sorun çıkartan yönleri nelerdir?
3. bulduğum arabaları almadan önce Anadolu Yakası'nda nereye göstermemi tavsiye edersiniz?
4. kullanım karakteristiği bakımından nasıl davranmam gerek bakım süresi kilometre, parça vs. ömrü?
şimdilik aklıma takılanlar bunlar. Dediğim gibi biraz uzun oldu ama sabırla okuyup tecrübelerini aktaracak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.