Zaman: 27 Eki 2025 18:46

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 02:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: oğuz
Araç: mitsubishi lancer
Meslek: elektronik
Arkadaşlar hepinize merhabalar.
Adım Oğuz, 25 yaşındayım Ümraniye İstanbul'dan katılıyorum aranıza. Başlıkta belirttiğim üzere 2004/2006 arası Lancer almayı düşünüyorum en geç kış sonuna doğru onun için forumdaki tecrübeli kullanıcılardan biraz bilgi yönlendirme ve tavsiye adına bir kaç şey paylaşıp sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Şimdiden okumak için ve cevap vermek için ayıracağınız zamana teşekkür ederim.

90'lı yılların tasarımını yansıtan Japon arabaları hem tasarımı hem de teknolojisi yüzünden her zaman ilgimi çekmiştir o keskin hatları ve çoğu aynı sınıf Avrupa aracında olmayan teknolojisi bende zamanla bu dikkati zaafa dönüştürdü. Özellikle efsane kasa Corolla 90'lar başı Civic diğer Nissan Mazda ve Mitsubishi modelleri. Uzatmayayım ilk arabam 3 sene önce aldığım 92 model bir Subaru Legacy'ydi, tasarımı teknolojisi özellikleri o kadar harika görünüyordu ki gözüme arabayı sıfırdan kaporta boyaya soktum aşıktım resmen ama bir süre sonra beni çok uğraştırmaya başladı. En başından çok basit yedek parçalarını bile bulamıyordum mekanik parçaları geçtim cam düğmeleri vs gibi plastik aksamı bile imkansıza yakındı. İnternetten araştırıp bulduğumda da inanılmaz fahiş fiyatlar çıkıyordu karşıma mesela 2 tane farı sağ sol çıkma olduğu halde 1200 tl gibi. Hepsini geçtim usta bulamıyordum, anlayanlar en çok buji söküp takmasını yapabiliyordu ve çoğu 'hiç görmediğim motor bulaşmayayım' gözüyle yaklaşıyordu. Sadece Seyrantepe'de servisi vardı bu arabanın ehli o da bana çok uzak kalıyordu. Araba tüplüydü çalışmada çok sıkıntı çıkartıyordu benzin ile deneyeyim dedim bi süre ama 1.8 Boxer tipi motor karbüratörlü inanılmaz yakınca ondan da vazgeçtim halbuki senede en fazla 1500-2000 km yaparım. Daha fazla uzatmadan en son araba bende hararet yapıp motor indirince bir anda soğudum ve sattım arabayı.

Şimdi yazdan beri çift far olan 2000-02 Corolla bakıyorum ama inanılmaz fiyatlar çekiyorlar, aynı model Civic'lere hiç girmiyorum bile 25 bin 26 binden aşağı değil tavsiye üzerine Lancer'lara yöneldim son bir aydır. Hem dayanıklılık hem tasarımı hem donanımları hem de yaşı itibariye az önce bahsettiğim araçlardan daha karlı tek eksisi onlara göre bence ikinci elinin olmaması, fakat o da şöyle oluyor benim gözümde herkeste olmayan bir arabam olacak. :) Kaldı ki al sat olayı yapmayı düşünmüyorum bana çok sorun çıkartmasın gittiği yere kadar binerim. çok kilometre yapmayacağım için benzinli, manuel tercih edeceğim.

En başta bahsettiğim kötü tecrübe ve ikinci paragrafta bahsettiğim gerekçe açısından;
1. bu arabayı alırken en çok neye dikkat etmem lazım?
2. parça sıkıntısı ve en çok sorun çıkartan yönleri nelerdir?
3. bulduğum arabaları almadan önce Anadolu Yakası'nda nereye göstermemi tavsiye edersiniz?
4. kullanım karakteristiği bakımından nasıl davranmam gerek bakım süresi kilometre, parça vs. ömrü?
şimdilik aklıma takılanlar bunlar. Dediğim gibi biraz uzun oldu ama sabırla okuyup tecrübelerini aktaracak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 12:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 2005
Meslek: Satış temsilcisi
düşük km'li bir lancer bulabilirsen, satmaya kıyamayacağın bir aracın olacak. sende benim gibi aracına biraz duygusal yaklaşanlardansın.

şöyle söyleyeyim; 2015 ocak ayında aracımı satacaktım. pazarlığı yaptık. alacak arkadaş sağda, şöför koltuğunda ustası. bende arkadayım. sürüyor. araba iyi gidiyor dedim içimden, yahu arka koltuğu da amma genişmiş. yahu motor sesi gelmiyor, sessiz, çukurdan geçiyorsun ses yok.

adam 500 TL indirim istedi, sırf satmamak için olmaz dedim. satamadım arabayı. içim elvermedi. focus3 trendx alayım diyordum. onun arka koltuğuna binmiştim. kendi arabamınkine ilk defa bindim. dağlar kadar fark var.

sorularına gelirsek. 2.5 yıllık lancer 2005 1.6 plus kullanıcısı olarak;

1. km ve arabayla oynanıp oynanmamasına dikkat etmen lazım. benim şahsi görüşüm, ses sistemi takılmış, abudik gubudik spoiler takılmış arabalara girip bakmam bile.

2. 2.5 yıldır herhangi bir sorun yaşamadım. 2009 üstü lancerlara göre "bence" çok daha sağlam araçlar alt kasaları. lpg'ye tam uyumlu. çıkma veya yan sanayi olarak birçok parçası bulunuyor. bazen saçma bir parça lazım olduğunda forumdaki arkadaşlar ebay yada alibaba' dan getirttiler.

3. fsm oto diye biryer var idi. istanbulu bilmem, forumda gördüğüm kadarıyla söylüyorum.

4. dizel araç gibi tork beklemeyeceksin. rakibi 1.6 benzinli araçların birçoğu ile yarışır hızlanma ve viraj konusunda. 180 km/h hıza zorlanmadan çıkar. lakin 180'den 200'e kadar zorlanıyor, bu durumda 1.6 motorlu 1200 kg 'lık bir araç için gayet normal bence. yol tutuşu ve viraj hakimiyeti birçok popüler araca taş çıkartır. 80 derecelik bir virajı 85 km/h ile döndüm. riskli, aracı iyice tanıdıktan sonra ve lastiklerine güveniyorsan yapabilirsin.

parça ömrü kullanmana bağlı bence. motorları çok sağlam. yine şahsi fikrim, efendi kullanma ile 500 bin km'yi sorunsuz görürüsün.

10bin bakım süresi önemli. triger seti vs. bakımların tablosu forumda var, araştırırsan bulabilirsin.

düşük km 'li temiz bir lancer bulursan parasına bakmadan al. kendi aracımı satmayı düşünüyorum ama tam karar verebilmiş değilim. satarsam da 121bin km deki aracımı 26 bin TL 'den aşşağı satmayacağım kesin. piyasası beni ilgilendirmez açıkcası. Bu konfor ve sorunsuzluğa ve yaşına göre çok iyi fiyat bence. 2001 model honda civic'ler aynı donanıma sahip. km'leri uçmuş ama 30-32 bin TL 'den aşşağı bulamıyorsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 15:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
Selam, hoşgeldin. İnşallah gönlündeki Lancer a kavuşursun.
Babamda manuel 1.6 2007 model lancer var, 66 bin km de ve 30 bin den aşağı satmam diyor. Çok dik bir yokuşu klima açık 5. vites rahat çıkmıştı, şahane arabadır, temizini bulursan kaçırma derim.
Babamda eski kasa bende yeni kasa var, eşimle babamın arabasına bindik, "aaa çok konforluymuş, bizimki kadar olmasa da" diye yorum yapmıştı.
İstanbul Mar Oto daki ustalar da yan yana duran arabalarımıza bakıp, babanın arabası seninkinden daha atak daha sağlamdır haberin olsun demişlerdi. :)
Her türlü övgüyü hakeden, yerden yüksek ama güvenli, az yakan ama iyi kaçan, Türkiye yol şartlarına çok uygun, sorunsuz arabalardır (temiz kullanılmış ise).
Tabiki yüksek beklentileriniz yada tercihleriniz varsa bilemeyiz, renkler ve zevkler tartışılmaz ancak fiyatını sonuna kadar hakeder.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2016 01:42 
Kullanıcı avatarı

meteriz yazdı:
düşük km'li bir lancer bulabilirsen, satmaya kıyamayacağın bir aracın olacak. sende benim gibi aracına biraz duygusal yaklaşanlardansın.

şöyle söyleyeyim; 2015 ocak ayında aracımı satacaktım. pazarlığı yaptık. alacak arkadaş sağda, şöför koltuğunda ustası. bende arkadayım. sürüyor. araba iyi gidiyor dedim içimden, yahu arka koltuğu da amma genişmiş. yahu motor sesi gelmiyor, sessiz, çukurdan geçiyorsun ses yok.

adam 500 TL indirim istedi, sırf satmamak için olmaz dedim. satamadım arabayı. içim elvermedi. focus3 trendx alayım diyordum. onun arka koltuğuna binmiştim. kendi arabamınkine ilk defa bindim. dağlar kadar fark var.

sorularına gelirsek. 2.5 yıllık lancer 2005 1.6 plus kullanıcısı olarak;

1. km ve arabayla oynanıp oynanmamasına dikkat etmen lazım. benim şahsi görüşüm, ses sistemi takılmış, abudik gubudik spoiler takılmış arabalara girip bakmam bile.

2. 2.5 yıldır herhangi bir sorun yaşamadım. 2009 üstü lancerlara göre "bence" çok daha sağlam araçlar alt kasaları. lpg'ye tam uyumlu. çıkma veya yan sanayi olarak birçok parçası bulunuyor. bazen saçma bir parça lazım olduğunda forumdaki arkadaşlar ebay yada alibaba' dan getirttiler.

3. fsm oto diye biryer var idi. istanbulu bilmem, forumda gördüğüm kadarıyla söylüyorum.

4. dizel araç gibi tork beklemeyeceksin. rakibi 1.6 benzinli araçların birçoğu ile yarışır hızlanma ve viraj konusunda. 180 km/h hıza zorlanmadan çıkar. lakin 180'den 200'e kadar zorlanıyor, bu durumda 1.6 motorlu 1200 kg 'lık bir araç için gayet normal bence. yol tutuşu ve viraj hakimiyeti birçok popüler araca taş çıkartır. 80 derecelik bir virajı 85 km/h ile döndüm. riskli, aracı iyice tanıdıktan sonra ve lastiklerine güveniyorsan yapabilirsin.

parça ömrü kullanmana bağlı bence. motorları çok sağlam. yine şahsi fikrim, efendi kullanma ile 500 bin km'yi sorunsuz görürüsün.

10bin bakım süresi önemli. triger seti vs. bakımların tablosu forumda var, araştırırsan bulabilirsin.

düşük km 'li temiz bir lancer bulursan parasına bakmadan al. kendi aracımı satmayı düşünüyorum ama tam karar verebilmiş değilim. satarsam da 121bin km deki aracımı 26 bin TL 'den aşşağı satmayacağım kesin. piyasası beni ilgilendirmez açıkcası. Bu konfor ve sorunsuzluğa ve yaşına göre çok iyi fiyat bence. 2001 model honda civic'ler aynı donanıma sahip. km'leri uçmuş ama 30-32 bin TL 'den aşşağı bulamıyorsun.

Hocam gayet net bir açıklama olmuş teşekkür ediyorum, hemen hemen aklıma gelen bütün soruların cevabı var burda sağolasın. Artık bundan sonrası alıp kullanmaya başladıktan sonra sorabileceğim sorular olur sadece. :) Spoiler'sız ve orjinal duran bakayım ben o zaman spoilerı olmadı sonradan ben de taktırırım ama spoiler da bu arada Japon sedanlarına fena yakışıyor :hot:
Lpg düşünmediğim için sanırım motorundan da pek arıza almam, 500 bin kilometreyi de anca emekliliğim geldiğinde görürüm. :gul:
Bundan sonrası alıp kullanmaya kalmış artık, teşekkür ediyorum tekrardan. :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2016 01:50 
Kullanıcı avatarı

canerkaraman yazdı:
Selam, hoşgeldin. İnşallah gönlündeki Lancer a kavuşursun.
Babamda manuel 1.6 2007 model lancer var, 66 bin km de ve 30 bin den aşağı satmam diyor. Çok dik bir yokuşu klima açık 5. vites rahat çıkmıştı, şahane arabadır, temizini bulursan kaçırma derim.
Babamda eski kasa bende yeni kasa var, eşimle babamın arabasına bindik, "aaa çok konforluymuş, bizimki kadar olmasa da" diye yorum yapmıştı.
İstanbul Mar Oto daki ustalar da yan yana duran arabalarımıza bakıp, babanın arabası seninkinden daha atak daha sağlamdır haberin olsun demişlerdi. :)
Her türlü övgüyü hakeden, yerden yüksek ama güvenli, az yakan ama iyi kaçan, Türkiye yol şartlarına çok uygun, sorunsuz arabalardır (temiz kullanılmış ise).
Tabiki yüksek beklentileriniz yada tercihleriniz varsa bilemeyiz, renkler ve zevkler tartışılmaz ancak fiyatını sonuna kadar hakeder.

Merhabalar hocam hoşbulduk.
2007 modeller sanırım içi makyajlı oluyor dış kasa aynı ama direksiyon simidi klima düğmeleri ve teyibi filan? İlanlarda pek rastlamadım o yıl modeline. Konforu standart ama diğer Japonlar Türkiye yollarında biraz sıkıntı oluyor galiba özellikle mahalle aralarında Lancer daha yüksek duruyor o bakımdan. Benim bu arabadan tek beklentim beni sanayiyle ahbap etmesin, ışıklarda kalkış kapışması filan da yapmayacağıma göre az da olsa ivmelenmesi tatmin etsin yeter. Gerisi için ben onu kendime sevgili beller bir ömür ayırmam yanımdan :LOL:
teşekkür ediyorum cevabınız için. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2016 00:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
2006 Lancerımı sattım, 2009 Lancer aldım. Hala bir öncekini özlüyorum. Onun yol tutuşu çok başkaydı...

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat