Zaman: 02 Eki 2025 05:01

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: ASC Off Service Required
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2013 22:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan ATMAN
Araç: 2010 Mitsubishi Lancer 1.5 İnvite
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: BRh+
Merhaba herkese aranıza yeni katıldım 1 ay kadar önce Mardin'den 2. el 2010 model Lancer İnvite satın aldım mardindeki serviste ekspertiz yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı aracı alıp K.maraş'a geldim Prins Silverline marka lpg kiti taktırdım yaklaşık 800 km kullandım geçen gün Kahramanmaraştan Adanaya doğru yola çıktım otobanda 60-70 km gitmiştimki ASC Off Service Required uyarısı belirdi ekranda. Anladığım kadarıyla Active Stability Control system oluyor açılımı. Aracın kontrolden çıkmasını engelleyen bir nevi sistem galiba. Henüz hiçbir servise gitmedim Türkiyede araştırdığım kadarıyla bu sorunu yaşayan olmamış yada sorunu internette paylaşan yok bu forumdada ASC off ne işe yarıyor diye bir konu vardı arızası yoktu galiba. Fakat yurt dışında bu durumu yaşayanlar var sensörlerin kaliteli olmadığı yönünde yorumlar var , kimisi akü kutup başlarını söküp tekrar bağlamayı önermiş , servise gidip garanti kapsamında sorununu çözende var 2010 yılında 310 sterline tamir ettirende var sorum şu ki aramızda Mitsubishi servisinde görevli veya bu sorunu yaşayan bir arkadaşımız varsa neler yapılabileceğini paylaşabilirmi? Şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: ASC Off Service Required
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 00:04 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
abs fren sisteminde arıza varsa olabilir. bir de motor arıza lambası yanıyorsa da olabiliyor sanırım. benim subaru aracımda egr valfi yüzünden lamba yakmıştı ve motor arıza lambasıyla birlikte esp off konumuna gelmişti. servis motor arıza lambası yakınca esp kapatılır diye belirtmişti. aynı durum mitsuda da olabilir.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: ASC Off Service Required
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 17:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan ATMAN
Araç: 2010 Mitsubishi Lancer 1.5 İnvite
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: BRh+
Bugün sanayide sorunu 20TL ye çözdüm sıkıntı fren pedalına bağlı bir sigortadan kaynaklanıyormuş sigortanın arızalanması fren lambalarını yakmış meğerse stoplarımda yanmıyormuş sigorta ve ampuller değiştirildi yaklaşık 15km filan kullandım asc off uyarısını verirmi diye uyarı vermedi hatta eğimli bir trafik lambasında kalkışta devreye girip patinajı önledi. Şimdilik sorun yok bakalım. İlgilenenlere teşekkür ediyorum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: