Zaman: 16 Eki 2025 11:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 17 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Qashqai, ASX, Duster ?
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2013 16:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: palio
Meslek: müh.
Sayın forum üyeleri merhaba,

Ben uzunca bir süredir ASX ve Dacia Duster ı takip edeiyorum.

Gezmeyi çok sevdiğim için ve bu geziler esnasında farklı yol ortamlarına (hafif arazi) girebilen bir insan olduğum için SUV tarzı altı yerden yüksek bir araç arayışı içerisindeyim.

Aslında harcıyacak çok param yok. Qashqai bu arçlar içerisinde en pahalısı (1.5 dCI). Burası ASX Formu olduğu için, doğal olarak ASX önerilecektir. Ançak mümkün ise konu başlığında verdiğim üç aracı

1. Parça fiyatları ve bakım maliyeti
2. İkinci el
3. yakıt tüketimi
4. Konfor
5. Kalite ve sağlamlık
6. Hafif arazi koşullarındaki becerileri

açısından objectif olarak değerlendirebilirmisiniz?

Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selamlar.

Ali

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Qashqai, ASX, Duster ?
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2013 17:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A
bende yeni bu kararı verenlerdenim. duster romen yapımı konfr olarak çok kötü performans olarak bir şey beklenmiyor. fakat 4x4 ü ve dizeli çok ucuz. qq ve asx e baktığımızda asx daha az yakıyor ve tip olarak bence asx iki beden daha üstün. yakış olarak da asx daha uygun. qq 2008 den beri tipinde bir değişiklik yapmadı. asxin 4x4 ü satılmıyor sanırım birde 2. eli şimdilik pek canlı gözükmüyor qq daha iyi 2. eli fakat ben asx i tercih ettim. ve gayetde memnunum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2013 18:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
1. Parça fiyatları ve bakım maliyeti "Kriter buysa tabiki duster"
2. İkinci el "Qashqai 2. elde diğerlerinden iyi olduğunu tahmin ediyorum"
3. yakıt tüketimi "Hepsi benzinliyse ASX önde"
4. Konfor "Qashqai ve ASX kapışır"
5. Kalite ve sağlamlık "Kesinlikle ASX"
6. Hafif arazi koşullarındaki becerileri "Hiç birinden fazla birşey bekleme bence normal bineklerden tek avantajları azcık daha yüksek olmaları, hafif arazide hangisinin lastikleri daha iyiyse o memnun eder.

Eğer 4x4 ve dizel olursa duster tercih ederdim onun haricinde tercihim ASX den yana olur.
İlerde satarken azıcık daha rahat edim diyorsan Qashqai tercih et.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: Qashqai, ASX, Duster ?
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2013 18:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Acikcasi 4x4 ve dizel olacaksa platformdan dolayi duster, yalnizca dizel olacaksa qashqai, benzinli tercih edilecekse asx derim ben de.

Motorola ile gönderildi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2013 19:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Duster uzun yol testi vardı bir oto dergisinde bu hafta. 70 Bin km filan. Kronik problemli ve de düzgün birleştirilmemiş bir araç diyorlar. Neden ucuz olduğu da anlaşılıyor diye ekliyorlardı. Ama 4 çekeri için daha olumlu laflar etmişlerdi. L200 alın gitsin. Arazide rakibi yok o fiyatlara

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2013 22:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: hikmet
Araç: colt
Meslek: idareci
Kan grubu: 0rh+
sinir kupu yazdı:
Duster uzun yol testi vardı bir oto dergisinde bu hafta. 70 Bin km filan. Kronik problemli ve de düzgün birleştirilmemiş bir araç diyorlar. Neden ucuz olduğu da anlaşılıyor diye ekliyorlardı. Ama 4 çekeri için daha olumlu laflar etmişlerdi. L200 alın gitsin. Arazide rakibi yok o fiyatlara

L 200 arazide rakipsiz.fakat aile icin uygun degil.suv olarak kia sportage rakipsiz bence

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2013 01:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
hikmetayhan yazdı:
sinir kupu yazdı:

L 200 arazide rakipsiz.fakat aile icin uygun degil.suv olarak kia sportage rakipsiz bence

Rakipsiz derken ASX'i tamamen yok sayıyorsunuz sanırım, Sportage donanım ve şıklığı haricinde hiçbir platformda ASX'ten daha başarılı bir araç değil bu tüm forumlarda konuşulurken böyle bir yorum görmek açıkcası şok etti beni

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2013 08:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A
zivrisinek yazdı:
hikmetayhan yazdı:
sinir kupu yazdı:

Rakipsiz derken ASX'i tamamen yok sayıyorsunuz sanırım, Sportage donanım ve şıklığı haricinde hiçbir platformda ASX'ten daha başarılı bir araç değil bu tüm forumlarda konuşulurken böyle bir yorum görmek açıkcası şok etti beni

sportage çok çirkin bütünsel olmayan bir yapısı var. ama donanım olarak daha güzel gözüktüğü açık. ben valla daha fazla açılabilir madem ford kugayı öneriyorum 150 ps 240 trku var. biraz tuzlu yakıyor birazda ağır asx e göre ama benzin parası önemli değilse perfrmans süper

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2013 08:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: hikmet
Araç: colt
Meslek: idareci
Kan grubu: 0rh+
zivrisinek yazdı:
hikmetayhan yazdı:
sinir kupu yazdı:

Asx yok sayilir mi?bizde hem mitsubishi hem kia var ondan :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 14:56 
Kullanıcı avatarı

Yazılan değerli yorumlar için teşekkür ederim.

Ancak aile arabası düşündüğüm için L200 bana pek uygun değil.

Qashqai tercihim olursa bu tercih 1.5 dCI yani dizelden yana olacak. Dizel in yakıtı ASX den düşük ancak fiyatta neredeyse bir 10000 TL fark ediyor.

Güvenlik söz konusu olunca Duster zaten otomatikman eleniyor.

Aslında seçeneklerim ikiye iniyor. Qashqai (1.5 dCI) ve ASX.

İkinci eli düşünmelimiyim bilmiyorum. Ben al satçı değilim. Alacağım araca temiz bir 5-10 yıl binmek isterim.

ASX i çok beğeniyorum çok güzel bir araç. Ama en çok servis (yedek parça ve aksesuar) yönünden şikayetler var. Yani Türkiye de kullanımı ve servis ağı yaygın değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 15:06 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Ali Abicim,

mantık diyorsanız QQ derim ancak içinizden ASX geçiyorsa kesinlikle onu bastırmayın,ASX alın...5 yıl bineceğim diyorsunuz hele hele 10 yılsa kesinlikle 2.eli düşünmeyin alın, keyfine bakın...

servis olarak da için rahat olsun Abi,

haritadan yer beğen servisi için :)

http://www.mitsubishi-motors.com.tr/yet ... ici-servis

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 19:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Amerikan yüksek güvenlik testi yapan enstitü ve de euro Ncap ten daha yüksek hızlarda yapılan çarpışma testi sonuçlarına bakmanızı tavsiye ederim. Dacia listeye bile alınmamış gerisini siz düşünün :)

http://www.iihs.org/RATINGS/

ASX- Outlander sport

Qashqai

Tiguan

Mokka

Honda CR-V

İx-35

Mazda CX-5

BMW X-1

Forester

Kuga

Volvo XC-60

Resim

Sonuçlar:
1 Numara Volvo XC-60
2 Numara Subaru Forester
3 Numara Mitsubishi ASX-Outlander Sport

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 19:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Böyle bir çarpışma sonucu Qashqai 'ın alt kısmına bakar mısınız?

Resim Resim

Böyle bir çarpışma sonucu birde ASX'in alt kısmına bakalım fark ortada

Resim Resim

ASX'deki Rise gövde yapısının gücü ortada maşallah...

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2013 02:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Ali bey, 1.5 dci düşünüyorum diyorsunuz. 5 - 10 yıl kullanmayı düşünüyorum diyorsunuz. Yılda kaç km yol yapmayı düşünüyorsunuz? Yada 5 yılda toplamda kaç km yaparsınız? arada 10000 tl fark var diyorsunuz. Bu 10000 tl 100 - 120 bin km yapar. Bu rakamların içinde dizel bakım maliyetlerinin farkı bulunmuyor. Onları da katıp genelde memnun olunmayan ve sorun çıkaran bir motorun garanti sonrası masrafını da eklerseniz. Fark 150 - 200 bin km lere çıkabilir. Bence yapacağınız hesapla bu farkı kaç yılda kapatacağınızı bulun derim. Sonra da önceden ödemek yerine km yaptıkça taksit taksit ödemeyi bir düşünün. Yani ASX hem sağlamlık hem kalite hem de toplam kullanma maliyeti açısından qq dan daha avantajlı bence...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2013 09:15 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Forester alın :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2013 11:31 
Kullanıcı avatarı

get1187 yazdı:
Ali bey, 1.5 dci düşünüyorum diyorsunuz. 5 - 10 yıl kullanmayı düşünüyorum diyorsunuz. Yılda kaç km yol yapmayı düşünüyorsunuz? Yada 5 yılda toplamda kaç km yaparsınız? arada 10000 tl fark var diyorsunuz. Bu 10000 tl 100 - 120 bin km yapar. Bu rakamların içinde dizel bakım maliyetlerinin farkı bulunmuyor. Onları da katıp genelde memnun olunmayan ve sorun çıkaran bir motorun garanti sonrası masrafını da eklerseniz. Fark 150 - 200 bin km lere çıkabilir. Bence yapacağınız hesapla bu farkı kaç yılda kapatacağınızı bulun derim. Sonra da önceden ödemek yerine km yaptıkça taksit taksit ödemeyi bir düşünün. Yani ASX hem sağlamlık hem kalite hem de toplam kullanma maliyeti açısından qq dan daha avantajlı bence...

Sayın get1187 (kusura bakmayın isminizi göremedim) çok haklısınız. Aynı mantığı bende üretmiştim. 10000 TL farkı önceden vermek çok anlamsız.

Ben yılda 12000 Km bilemediniz 15000 Km yol yapan bir insanım (bu yolun büyük çoğunluğu - %90 - şehir içi).

Ama insan yinede bir bilene danışmak istiyor. Sanırım SUV tarzı bir araç arayıpta benim düştüğüm arama - araştırma durumuna girmeyen yoktur. Çünkü bu sınıfta gerçekten bribirinden güzel araçlar var. Ancak genel kanı şudur ki bu sınıfın benzinli olupta en az yakıt tüketimi olan arabası ASX.

Benim kararım ve gönlüm ASX den yanadır. Ve sanırım büyük bir mutlulukla "Yüreğimin götürdüğü yere" yani ASX e gideceğim.

Yapılan bütün değerli yorumlar için tekrar teşekkür ederim.

Selamlar ve saygılar.

Ali

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2013 00:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ersin
Araç: Mitsubishi ASX
Meslek: Mühendis
Kan grubu: ARh+
Test sonuçlarına göre ASX mükemmel sonuçlar almış. Kendisinin önündeki araçlar da aynı sınıfın araçları değil diye düşünüyorum. Çünkü Volvo'nun fiyatı 150.000 TL, Subaru'nun fiyatı 95.000 TL civarında. ASX ise 55.000 TL.

Ama işin ilginç tarafı testte dökülen araçların tümü bildiğim kadarıyla NCAP' ten 5 yıldız alan araçlar. Demek ki artık NCAP testlerine değil Small Overlap testlerine bakmak gerekiyor. Başka bir forumda okuduğum kadarıyla bazı araç üreticileri bu teste araç vermeyi reddediyorlarmış. (Bu tarz bir çarpışma olmaz diye...)

Ama en çok dikkatimi çeken şeyde Hyundai'nin yan hava yastığının açılmayışı oldu :) Yahu bana böyle anda lazımsın onda da açılmayacaksan...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 17 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: