Zaman: 02 Eki 2025 02:18

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 09:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: berkan
Araç: carisma 2003 h.back comfort 103hp 76kw
Meslek: mühendis
Kan grubu: -+
Carisma hb 2003 1.6 giderken freni kökleyince aracın azar azar kayması normal mi? ABS de hiç kaymaması gerekmiyor mu? Sanki ABS geç algılıyo gibi, bunlar normal mi? Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 13:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
ABS dediğimiz budur: azar azar kontrollü kaydırır araç çizgisini bozmaz, yoksa tek seferde bir kayar tam kayar gider bir yere TOSTlar :)
abs frensisteminde duruş mesafesi bu nedenle daha uzundur. abs demek daha hızlı ve daha kısa mesafede durmak değildir. kontrollü ve uzun mesafede duruş demektir. bu uzun mesafe tabii çok uzun değil diğerine göre aracın hızına bağlı olarak yarım metre civarıdır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 14:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayberk
Araç: mitsubishi carizma
Meslek: diğer
abs olmasa idi o yarım metrelik mesafe kala araba duracaktı ve bende ön farları aramayacaktım neyseki biraz pahallıda olsa 150*2: 300 lira far 200 de işçilik olsa 500 ü bulur galiba :(
ama sanayiden ilk çıktığında abs yi devreden çıkaracağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 14:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bence hız limitleri ve takip mesafesine dikkat etmek lazım. birde ıslak ve kaygan zeminde abs frenin duruş mesafesi daha kısadır. yazın uzun yolda ani yağışta sorun olur bunu da unutmayın. ben hızlı isem frene önce yarım pedal basıp hemen tamamlıyorum böylece abs devreye girmeden hızla duruyorum. lamba takımı ustalık 200 olmaz bence, 50 neyine yetmeyecek netice de montaj yapacak lambayla uğraşmayacak tamir etmeyecek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 14:27 
Kullanıcı avatarı

birazda kaputta eğilme oldu. ama tampon diğer kazada 4 -5 yerinden tamir görmesine rağmen bu kazada hiç birşey olmadı. panik frende o dediklerinizin hiçbirini yapamıyorum bir an önce durma gereği hissediyorsunuz ama zaten durmuyor bazen diyorum frenlemeden direk arkadan araca vursak dahamı az hasar oluşur acaba :-(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 14:57 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bence gaza basmak lazım: olmuşken pert olsun kasko parasıyla kazasız araba alırsın kaza sonrası kazasız bir araca binersin sanki araban hiç kaza yapmamış gibi olur yani sıfır hasar masrafı olur :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 15:23 
Kullanıcı avatarı

13 yaşında arabayı ucuza kasko yapsalar acımam ama en az 3-4 milyar kasko parası ister bunlar :-) bende sadece çalıntıya ve yangın sel depreme karşı kasko yaptırabildim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 15:30 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

benin carismayı alınca 8-9 yaşında kasko yaptırmıştım. 99 model Volvo c70 alınca adamlar 3600TL cik kasko bedeli çıkardı. ben de carismanın kaskosunu volvoya aktardım 120 tl gibi fak ödedim. ağustosda kaskosu yenilecek o zaman yıllık ödemenin 900TLnin altında olacağını söylediler. böyle bir yolu ben mecburen yaptım. aracını uzun yıllar bineceksen güncel bir modeli kaskolayıp carismana aktarabilirsin belki. zahmetli ve bunu kabul edecek arkadaş bulmalısın bir de güncel modeldeki kaskolu olma süresi ne olmalı onu bilmiyorum vs. ama sonuçta bence bir acenteyle görüş bu işlerden anlayan. ben carisma ile kaza yapınca birçok acente kasko yapmadı veya 3-4bin istediler şu an ki inegöldeki acentem abi senin kazada kusurun yok tamamen karşı tarafın kusuru deyip kazasız araç gibi normal fiyattan kaskolamışlardı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 20:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
ABS olmasaydı daha hızlı çarpardınız. Geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2013 16:57 
Kullanıcı avatarı

sağolun ama abs olmasa idi araba duracaktı kesinlikle şu bir gerçekki abs kuru bir zeminde firen mesafesini uzatıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2013 11:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: berkan
Araç: carisma 2003 h.back comfort 103hp 76kw
Meslek: mühendis
Kan grubu: -+
Nette aynı aracın absli ve abs devredışı olarak sert fren durma mesafeleri testi var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Eki 2013 01:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
av.ilhami yazdı:
benin carismayı alınca 8-9 yaşında kasko yaptırmıştım. 99 model Volvo c70 alınca adamlar 3600TL cik kasko bedeli çıkardı. ben de carismanın kaskosunu volvoya aktardım 120 tl gibi fak ödedim. ağustosda kaskosu yenilecek o zaman yıllık ödemenin 900TLnin altında olacağını söylediler. böyle bir yolu ben mecburen yaptım. aracını uzun yıllar bineceksen güncel bir modeli kaskolayıp carismana aktarabilirsin belki. zahmetli ve bunu kabul edecek arkadaş bulmalısın bir de güncel modeldeki kaskolu olma süresi ne olmalı onu bilmiyorum vs. ama sonuçta bence bir acenteyle görüş bu işlerden anlayan. ben carisma ile kaza yapınca birçok acente kasko yapmadı veya 3-4bin istediler şu an ki inegöldeki acentem abi senin kazada kusurun yok tamamen karşı tarafın kusuru deyip kazasız araç gibi normal fiyattan kaskolamışlardı.

arabayı değiştirmeye karar verdiğimde işme yarar. güzel çözüm

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: