Zaman: 17 Kas 2025 20:44

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 168 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 11:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
Hocam 5 sene bineceksen düşünme taktır. Ali beye katılıyorum. Ara yerlerde bindiğin zamanlar asıl değerleri yükseltiyor. Lpg en kötü %30 tasarruf ettirir. Siz bunu %40-45 e dikkatli sürüş ile ulaştırabilirsiniz. uzun biryerlere gidecek olsanız yakıtı düşünmezsiniz kafanız rahat olur.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 15:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Cihat bey şu kadar km lpg şu kadar km benzin şu kadar km dizel diye bir şart olmamalı. Bu düşünce çok yanlış bence...

Dizel-benzinli tercihi kullanıcının zevkine/düşüncelerine kalmış, ben motor sesi, turbo derdi; çalıştırırken, durdururken bekleme ıvır zıvır ıslık çalar, enjektör parası vermek istemiyorum diyen adam benzinli motor seçer. Benzinli adam çok az binecektir, 2-3yıl az km yapacaktır 3-4bin km kadar tamam o zaman benzinli dursun...

Ben önceki aracı 4yıl-16bin km bindim, 16bin km'nin ortalaması 7-8lt vardır. Çok yakıyor diye otobüse bindiğim, bazen evden çıkmadığım oldu.
4yıl boyunca az yaksın diye sinir stres, ışıklarda kontak kapatma, klima çok kullanmama; arabayı keyif, eziyet olmasın diye alırız, araç bana eziyetten başka bir şey değildi. Ayrıca araba küçük motor tam otomatik sebebiyle lpg'de iyice çekmeyip beni deli eder, %30u anca görürdüm tasarrufta...

adam gibi bir lpg+muayene ıvır zıvır 1750TL bulacak, masraf yapana kadar adam akıllı lpg'li bir araba alayım dedim.
Colt lpg'li dizeller gibi az yakıyor :)
Şimdi kafam rahat şuraya otobüsle mi gitsem ne yapsam diye hesap etmiyorum. Klimamı açıyorum, temiz mis gibi istediğim radyo kanalını açıp gidiyorum.
Çok mu yakacak acaba diye 1 kere bile düşünmedim. Normal kullandım, lpg var diye de öyle bağırta bağırta binmiyorum, eski araçta 2000devri geçmeden kullanırdım, şimdi 2500 devir gibi kullanıyorum colt'u ve normal bir kullanım oluyor, bazen 3000 kadar çıkıyorum onun dışında 3000 üstünü çok nadir görüyorum genelde görmüyorum. Eski aracı kullanırken 50-100TL benzin aylık yetiyordu. şimdi de aylık 100TL gaz alıyorum ama daha fazla geziyorum, keyfini sürüyorum aracın. yılda 4000-5000 km değil 7000-8000km yapar eziyet çekmem. aldıgıma deger...

subaplar yansa bile çelik taktırılır, tabi o süreye kadar hem kiti hem de subap masrafı cebinize kalır üstüne kar bile yaparsınız. 5yıl kullanılacak, subap yansa bile değiştirseniz, 5yıl sonra satarken zorlanmazsınız, lpg+ bir daha bozulmayacak subap az yakan araç tercih edecek. zaten benzin fiyatı sürekli dolarla oynuyor ve dolar 2.20yi görmesi durumunda 5TL'yi geçecek...

Colt subap yaksa bile üzülmem. araç 47bin km'dir lpg'de imiş arıza ışıksız, bozulursa hadi lpg'de 80bin km kadar gitsin. ben 30bin km tasarruf yapacağım maksimum 3bin tl masraf ile bir daha işim olmayacak; 30bin km'de 3000TL'den biraz fazla tasarruf sağlayacak. Subap da belki, şu ana kadar elle tutulur bir colt subap yakma görmedim, eski kasa 1.3'ler euro4 ve çelik subap deniliyor, yeni kasa colt euro5b geçiyor, belki çelik subaptır :D

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 15:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
kaan20 yazdı:
Cihat bey şu kadar km lpg şu kadar km benzin şu kadar km dizel diye bir şart olmamalı. Bu düşünce çok yanlış bence...

KaanJIM :) bana Abi demen yeterli :)

Aslında evimin konumu müsaade etse arabaya hiç binmem, sadece haftasonları gezi piknik vs için kullanırım...Toplu taşıma ya da iklim koşullarına göre bisiklet benim favorim aslında...

Dizel/ benzinli konusunda aynı fikirdeyiz; tercihim her daim benzinli :) ama malum benzin litre fiyatı benzinli araç kullanım zevkini LPG ile devam ettirmemizi gerektiriyor...Ben LPGye karşı değilim, bilakis önceki aracımda (COLT) sorunsuz bir şekilde kullandım... Amorti de etim tasarruf da ... Bu başlığın amacı aslında kitleri karşılaştırmak ve nihai doğru bilgiye ulaşmak... Öte yandan da kişisel seçimlerimizi ortaya koyarken hepimizin işine yarayacak genellemelere ulaşmak...

Önemli olan Ustadır!

Bu meşhur bir genellemedir...Doğrudur da peki madem öyle neden hepimiz aynı ustanın en ucuzu kitini taktırmıyoruz :) Demek ki bu kadar basit değil, teknik detaylar da lazım...Usta diyor ki, 1000 TLlik kit de 2500 Tllik kit de aynı işi görüyor...aynı performans aynı yakıt ekonomisi...e peki aradaki fark nedir? elcevap ; malzeme kalitesi ve ömrü...normal bir kullanıcı için tatmin edici olsa da aslında bu kadar basit değil...haa gerçekten bu kadar basit olduğuna ikna olursam zaten fazladan para vermeyi kim ister...

Sübap meselesi !

Mevcut aracımın çelik sübap kullandığını öğrendim ama yetmiyor ki bir de sübap kapağı vırt zırt da varmış, önce o erimeye başlıyormuş...eee sonra ? sonra yine vırt zırt ayar yapılması gerekiyormuş ? Bu derece yüksek tasarruf sağlayan bir teknolojinin yan etkileri olacak tabi...buna itiraz yok da ; bu erime ya da vırt zırt ayarın süresi ya da km ömrü nedir ? Kaça patlar bu iş ? Colt için 1 lira ise Lancer için de mi aynı bu ?

akerimoglu yazdı:
CihatJIĞIM,

Bu hesap senin yaptığın gibi olmuyor maalesef.

.

Şu önceki ekstrelerimi bir inceleyeyim hele :) AliJim, senin hesapta bir yanlışlık olmasın amma da fark var yahu :)

yba_05 yazdı:
Hocam 5 sene bineceksen düşünme taktır. Ali beye katılıyorum. Ara yerlerde bindiğin zamanlar asıl değerleri yükseltiyor. Lpg en kötü %30 tasarruf ettirir. Siz bunu %40-45 e dikkatli sürüş ile ulaştırabilirsiniz. uzun biryerlere gidecek olsanız yakıtı düşünmezsiniz kafanız rahat olur.

EyvAllah Yusuf Hocam,

Hocam, zaten bu işin eninde sonunda kitleneceğiz, kaçış yok da performans / fiyat ürünü arayıp bulmak ve almak kanımızda var :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 15:54 
Kullanıcı avatarı

O vakit hocam gitcen BRC taktırcan. Hem kaliteli hem performanslı hem yaygın servis ağına sahip. Zaten OBD li sistem brc ile başladı. Ayar sorunu yok. sen en iyi montajı yapan ustayı bul. Denizliden gitmeden taktırsaydın burda http://www.kirlioglukoseogluotogaz.com/ var. Bende burda dönüşüm yaptırdım.İşçilikleri 10 numara 5 yıldız. BRC zaten kaliteli mal, iyi bir işçilikle buluşunca ortaya çok şükür sorunsuz iş çıkıyor.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 16:04 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Brcnin güncel kit fiyatı nedir Hocam ? 1700 TL olarak okudum ama ?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 16:16 
Kullanıcı avatarı

Hocam simit tank ile birlikte 1800 diyor bizimkisi 1750 ye düşüyor :) istersen motora 150-200 tl karşılığı 3 sene HDI sigorta ile garanti altına alabiliyorsunuz.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 19:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Üzeyir
Araç: 2009 COLT 1.3 INVITE AMT
Meslek: öğretmen
Vakti zamanında lpg taktıracağım zaman çok araştırdım istanbuldaki LPGcileri. Sizin için bir kaç tanesini yazayım.

Kahvecioğlu otogaz tozkoparanda. hatrı sayılır bir montaj sayısı var. Genel AKL takıyor diye biliyorum.
Şahin Balans Otogaz Sistemleri. Tartarini için buranın iyi olduğunu duydum. Bayrampaşada. Genelde taksici vardı.
Çevre Otogaz. Genelde atiker takıyor. Maslakta. Ben burdan taktırdım. Hyundaicilerin şaşmaz adresi.

LPG Kiti: WentGAS (25.000 km'de takıldı.)
Araç km: 50.000 km

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 19:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
brc için fs otogaz derince / izmit tek geçerim :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 19:18 
Kullanıcı avatarı

Denizli http://www.kirlioglukoseogluotogaz.com/ bizde bunu tek geçeriz. :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 19:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Üzeyir
Araç: 2009 COLT 1.3 INVITE AMT
Meslek: öğretmen
Yusuf hocam mutlu otogazda denizlide iyiler arasında.

LPG Kiti: WentGAS (25.000 km'de takıldı.)
Araç km: 50.000 km

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 14:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:

Önemli olan Ustadır!

Bu meşhur bir genellemedir...Doğrudur da peki madem öyle neden hepimiz aynı ustanın en ucuzu kitini taktırmıyoruz :) Demek ki bu kadar basit değil, teknik detaylar da lazım...Usta diyor ki, 1000 TLlik kit de 2500 Tllik kit de aynı işi görüyor...aynı performans aynı yakıt ekonomisi...e peki aradaki fark nedir? elcevap ; malzeme kalitesi ve ömrü...normal bir kullanıcı için tatmin edici olsa da aslında bu kadar basit değil...haa gerçekten bu kadar basit olduğuna ikna olursam zaten fazladan para vermeyi kim ister...

Sübap meselesi !

Mevcut aracımın çelik sübap kullandığını öğrendim ama yetmiyor ki bir de sübap kapağı vırt zırt da varmış, önce o erimeye başlıyormuş...eee sonra ? sonra yine vırt zırt ayar yapılması gerekiyormuş ? Bu derece yüksek tasarruf sağlayan bir teknolojinin yan etkileri olacak tabi...buna itiraz yok da ; bu erime ya da vırt zırt ayarın süresi ya da km ömrü nedir ? Kaça patlar bu iş ? Colt için 1 lira ise Lancer için de mi aynı bu ?

Evet arkadaşlar ,

bu konuları ustasıyla konuşan ya da bu konularda bilgi sahibi olan arkadaşların katılımını bekliyorum...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 14:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Of offf.. geleneksel bacey lpg kriz konusuna hoş geldiniz.

Cihat hocam gel istanbul'a. Zati araban az yakiyur.

Taktir wentgasi. Ismarla bize horhorda kebap.. uful uful geri dön.

Sen de mutlu ol. Biz de :)

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 14:33 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
SynTheSizer yazdı:

Note 2 ile gönderildi

Ağzın bal yisin :Yahoo!:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 14:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
SynTheSizer yazdı:

Note 2 ile gönderildi

:lol: verecek cevabınız yok çamur atisiiiz he mi :ROFL:

bu arad wentgas buldum sanki :D

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 15:30 

bacey yazdı:
akerimoglu yazdı:
SynTheSizer yazdı:

Note 2 ile gönderildi

:lol: verecek cevabınız yok çamur atisiiiz he mi :ROFL:

bu arad wentgas buldum sanki :D

O zaman BRC-Wentgas farkını iade alalım :dus:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 08:05 

_opeth yazdı:
Valla konu hakkinda bi haber olsam ne en ucuzu ne en pahalisi ikisinin arasi olan bi marka modeli secer giderim. En ucuza gore biraz kazik en pahaliya gore kar elde etmis olurum.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Wentgaz :vauv:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2013 06:40 

İsim: serkan
Araç: mitsubishi colt
Meslek: İnşaat müh.
Kan grubu: A+
merhabalar
aracıma Silverline taktırdım, taktırmadan once uzun sure arastırma yaptım. Enjektorleri hollanda orjinal prins uretimi, acılıp kapanma hızı aracın orjinal benzin enjektorlerinin acılıp kapanmasından daha hızlı, ve daha sessiz calısıyor.

Neden pahalı yada ucuz kit denildiginde, kullandıgınız kitin malzeme kalitesi, sizi kac kere servise goturup getirecegi cekeceginiz sıkıntılar ve yol-zaman kaybı bunları düsünün derim. Eger vaktiniz var ise taktırdıgınız yere yılda 3-5 defa ugrarım (en kotu ihtimali varsayıyorum daha az da olabilir veya hic sorun cıkarmayabilir) sorun olmaz derseniz ucuz kit taktırablirsiniz ama buradaki handikap şu olabilir taktıracagınız kitin enjektorlerinin acılıp kapanma suresi eger benzin enjektorlerinizden daha yuksek ise devirli kullandıgınızda yakıt tuketiminiz daha kaliteli kitlere gore daha fazla olacaktır.
sübab yakma olayına gelince magnezyum ise illa ki olacaktır, yaglama sistemi sadece sonucu geciktiriyor ancak celik sübab taktırma ücreti 1500 TL civarında oldugundan gene parasını cıkartıyor.

sonuc olarak nekadar ekmek okadar kofte 10 yıl binicem derseniz kaliteli kit taktırmakta herzaman fayda var uzun vadede servise yapacagınız git-gel ler ile harcayacagınız yakıt ve zamanı cıkarır.
yurtdısında calısıyorum, aracı esim kullanıyor oyuzden kafam rahat etsin diye biraz daha fazla odeyip prins taktırdım, taktırdıgım yer ve usta oldukca kaliteli idi ve 4 bin km dir gayet memnunum.

Asagıda link verdigim sitede kullanıcılar gayet guzel konular acmıslar, her turlu sıkıntı ve sonucları belirtilmiş incelemenizi tavsiye ederim.
http://www.fordclubtr.com/forum/forum/1 ... lar%C4%B1/

Yerine 2008 AMT Invite alındı :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2013 12:25 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Siz de mutlaka bu ikilemi yaşadınız mı Serkan Bey ; Prins silverline 1900 TL vs KEIHIN enjektörlü Kit MTM 2150 TL... öte yandan Silverline enjektörleri selenoid valf ya da bir başka deyişle elektronik valf mi ?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2013 15:05 

İsim: serkan
Araç: mitsubishi colt
Meslek: İnşaat müh.
Kan grubu: A+
Bende yaşadım ancak Prins te karar kıldım, sebebi ise MTM ile ilgili tam bilgi edinememiş olmam, enjektörleri iyi tek bildigim. Veridigim linkte yanlış hatırlamıyorsam eski kitini Prins ile degiştiren biri vardı yazdıklarına bakınca karar verdim.
Yanıltmış olmayayım elektronik valf olup olmadıgını bilmiyorum servise gittigimde öğrenirim, ben tavsiye ederken lpg taktırmadan önce Türkiyeye gelmeme 6-7 ay vardı, internette didiklemedigim forum sitesi kalmadı bu dogrultuda görüş belirttim. Yanlış hatırlamıyorsam Silverline 1,5 ohm, Keihin ise 1.25 ohm dirence sahip tabii Keihin daha hızlı acılıp kapanma süresine sahip ancak bizim Colt araçlardaki benzin enjektörlerinin direnci 1.8 ohm oldugunu yabancı bir forumda okudum. Yani Silverline lpg sistemi benzin enjektorunden daha hızlı acılıp kapanması yüksek devirlerde benzin takviyesine ihtiyaç duymaması ve yakıt tasarrufu. (forumdananım sitesinde markalar arası yapılmış eski bir tartışma var onu da okumanızı tavsiye ederim.)
Birkaç firmaya mail attım aldıgım cevaplarda enjektorler arasında sadece kullanım ömrü farkı (250 bin - 450 bin) oldugunu ve 150 HP üstü araclara Keihin tavsiye ettiklerini soylediler. Fikrimce Silverline yeterlidir bu arac icin, tabi en dogrusu Kit takacak yerden uzman görüşü almaktır.

Ben kullandıgım marka oldugu icin tavsiye ettim tabii baska markalarda cok kaliteli kitler üretiyor; Zavoli, Landirenzo ve Lovata kullanmış arkadaşlarım var, onlarda hic sıkıntı cekmediklerini ve memnun kaldıklarını soylediler araştırmakta fayda var, diger markaları bilmiyorum.

Araca lpg taktırmadan once takılacak yere gidip gelen arac sahiplerinden yorumlarını dinlemek bence secmek acısından en iyisi olacaktır.
Kit taktırdıgım yerde 8 silindirli lüks araclar vardı, takan yerin sahibi ise kaliteli bir Makine Mühendisi abi ve her markadan anlıyor bilgi/tavsiye almak isteyen olursa firma bilgisini pm atabilirim reklam olmasın. Mesela benim eski kasa aracın celik sübab oldugunu ben soylemeden kendisi belirtti.

Herkese hayırlı Ramazanlar bu arada..

Yerine 2008 AMT Invite alındı :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2013 15:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Serkan Bey,

işini iyi yapanların reklamını veya kötü yapanların bilgilerin ifşa etmenizin sakıncası yok, bilakis memnun oluruz...

Coltu sattıktan sonra 140 HPlik bir araç aldım, benzin enjektörleri KEIHIN, bu sebeple biraz KEIHIN takıntısı oldu galiba bende :) Coltta gayet memnun bir şekilde Atiker kullandığım halde bu aracımda daha kaliteli bir kit düşünüyorum...Atikeri tercih etmemdeki sebep kullanmayı düşündüğüm sürede fiyat olarak kendini amorti edebilecek bir kit olmasıydı...

Düşündüğüm kitler Fiyat aralığı 1800-2450 TL arasında...Bense en fazla 2150 TL vereceğim konusunda kendimle hemfikirim artık...

Brc; sanırım 1800 TL
LAndi Renzo EVo 1900 TL (sessiz enjektörlü :)
Prins Silverline 1900 TL
Kit MTM 2150 TL
Prins Vs II 2450 TL

Hala biraz zamanım varken 2150 TL den aşağı hangi kite ikna olurum, onu araştırıyorum...Kurtardığım TLler kardır :)

Hayırlı Ramazanlar...

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 168 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye