Zaman: 04 Eki 2025 18:02

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2013 11:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Kan grubu: A+
Arkadaşlar bakıyorum,inceliyorum hem forumu hem İnternet ortamını bu bizim makyajı kasaya hiç kimse şuana kadar bi xenon uygulama yapan olmadı sanırsam, düşünen varmı ? yada neden yaptırmak istemiyorlar :) merak ettim cidden?

örnek eski kasa colt far

Resim

makyajlı kasa normal far

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2013 16:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: electro
Araç: yok
Meslek: elektronik
Sizin ESP projesi ne oldu ???

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2013 23:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Karşı tarafı düşünmek lazım, böyle şeyler her ne kadar düzgün yapılsa da orijinal bir sistemin yerini tutmuyor. Ayrıca mevcut far sistemi yolu yeteri kadar aydınlatıyor. Yolda sıkça görüyorum rahatça belli oluyor orijinal olmayanlar. İlla ki karşı tarafı rahatsız ediyor, muayene boyutu var bunun, geçmiyor artık...
Dikkat çekmek derseniz zaten araç trafikte az ve dikkat çekiyor, pis haliyle gelip aracımı çizen karaktersizler var...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2013 12:03 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
Karşı tarafı düşünmek lazım, böyle şeyler her ne kadar düzgün yapılsa da orijinal bir sistemin yerini tutmuyor. Ayrıca mevcut far sistemi yolu yeteri kadar aydınlatıyor. Yolda sıkça görüyorum rahatça belli oluyor orijinal olmayanlar. İlla ki karşı tarafı rahatsız ediyor, muayene boyutu var bunun, geçmiyor artık...
Dikkat çekmek derseniz zaten araç trafikte az ve dikkat çekiyor, pis haliyle gelip aracımı çizen karaktersizler var...

Bahsettiğim Uygulama mercekli bixenon uygulaması normal mevcut sisteme 80liralık xenon takma işlemi değildir.. karıştırıyor olabilir misiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2013 12:04 
Kullanıcı avatarı

electro_g yazdı:
Sizin ESP projesi ne oldu ???

Tüm parçalar tamam, ama arabayı garaja çekip sökme işlemi gerekli şuan araca o kadar ihtiyacım varki firsat bulamadım yapmaya çünkü belki çıkacak bir sıkıntıda araç o sökülü hali ile en az 15 gün kalması gerekebilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2013 12:05 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Mercekli xenon goz almiyor arkadasim. 1.5 seneye yakin kullandim hic sıkıntı yasamadim karsi tarafin gozunu yorma konusunda hatta baska aracla karsisindan gectigimde hic goz almadigini gordum. Bixenonda uzun kisa ayni mercekten cikacak sekilde yapiliyor ve d2s xenon far ile bildiginiz bilmediginiz cogu xenonlu arac gibi oluyor. Ayrica bu sekilde mercekli olarak muayeneden de gecmistim.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Söyledikleriniz bilgi tamamen doğrudur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2013 14:44 
Kullanıcı avatarı

Benim bahsettiğim mercekli olduğu halde otomatik yükseklik ayarına sahip olmayan sistem, zenon ile xenon farkını biliyorum. halk arasında normal far sistemine beyaz lamba takıp zenon diye gezenleri bahsetmiyorum bile... sürekli olarak benim küfürlerime maruz kalıyorlar, güneş alerjim var, çok yüksek ışık kaynağında gözlerim az görüyor, karşımdan zenonlu biri gelirse direkt uzunları yakarım, xenonlar çok almıyor ama belli ediyor illa ki... Benim dediğim mercek kullanıldığı halde otomatik yükseklik sisteminin olmaması...

Mercekli xenon yaptırana kadar konfor için yalıtım vb. uygulamalara yönelirim, sonuçta yeterli bir aydınlatma sistemi var.

Kadir abi senin ESP işi daha çok dikkatimi çekti, ben de uygulayabilirim. 5-6yıl kullanılacak, yazları bazen 2hafta yerinden kalkmadığı oluyor :)
Karıştırdım siteyi ama bir konunuzu veya mesajınızı bulamadım esp ile ilgili... bilgi verirseniz sevinirim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2013 15:17 
Kullanıcı avatarı

Şehiriçi bindiğimden sanırım gerek duymuyorum :) Her yer aydınlatma, sokak lambası :)

Çok canım sıkılırsa yaparım sanırım, Kadir abinin esp projesi çok dikkatimi çekti, özellikle anti patinaj ve hill holder gibi şeyler oluyorsa güzel olur, daha arkasını önünü bıraktığı olmadı. Çamurluk içi pütür, araç içi yalıtım tarzı şeylerden sonra belki :)

Eski sahibi, kaldırıma dokundurmuş ön tampon alt ekini, daha onu yapmaya üşendim, yakın zamanda size danışacağım zaten :)
Sağ sis farının oldugu yerde alt parça yerine girse de hemen atıyor, üst parça ile arasında açıklık oluşuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2013 13:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: seyit ali
Araç: mitsubishi colt
Meslek: muhasebe
Kan grubu: B +
Yeni kasa colt da mecekli xeon yapma imkanı varmı?

>slında bir alabilirsem çok planım var aydınlatma agırlıklı :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2013 16:47 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
Benim bahsettiğim mercekli olduğu halde otomatik yükseklik ayarına sahip olmayan sistem, zenon ile xenon farkını biliyorum. halk arasında normal far sistemine beyaz lamba takıp zenon diye gezenleri bahsetmiyorum bile... sürekli olarak benim küfürlerime maruz kalıyorlar, güneş alerjim var, çok yüksek ışık kaynağında gözlerim az görüyor, karşımdan zenonlu biri gelirse direkt uzunları yakarım, xenonlar çok almıyor ama belli ediyor illa ki... Benim dediğim mercek kullanıldığı halde otomatik yükseklik sisteminin olmaması...

Mercekli xenon yaptırana kadar konfor için yalıtım vb. uygulamalara yönelirim, sonuçta yeterli bir aydınlatma sistemi var.

Kadir abi senin ESP işi daha çok dikkatimi çekti, ben de uygulayabilirim. 5-6yıl kullanılacak, yazları bazen 2hafta yerinden kalkmadığı oluyor :)
Karıştırdım siteyi ama bir konunuzu veya mesajınızı bulamadım esp ile ilgili... bilgi verirseniz sevinirim :)

viewtopic.php?f=8&t=4176

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2013 15:12 
Kullanıcı avatarı

Kendi sağlam farına kıyamayanlara mercekli Xenon için deneme tahtası olarak kullanılabilecek sağ ön far yollayabilirim.

Kazadan sonra 1hafta boyunca kullanacak olmam sebebiyle lehim makinesi ile toplamıştım. siyah kısmının durumu vahim ama far tek parça durabiliyor. şeffaf kısmı sinyal lambası hizasından hasarlı. farın yükseklik ayarı çalışıyor. Kazadan sonra yerinde durmuyordu, karşıdakini almasın diye hep en alt konuma alıyordum . İsteyen olursa fotoğraflarını atarım, işimi görür diyene ücretsiz yollayabilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eki 2013 13:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergin
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Muhasebe
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-a ... 5586/detay

Merhaba linkteki kit araclarımıza uygun gibi ancak görsellik bakımından ne sonuç verir bilemiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eki 2013 13:41 
Kullanıcı avatarı

Ergin Aydemir yazdı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-bi-xenon-angel-mercekli-br0412012-h1-8000k-buz-mavisi-96635586/detay

Merhaba linkteki kit araclarımıza uygun gibi ancak görsellik bakımından ne sonuç verir bilemiyorum.

Bu sebeple benim kazada yarı pert olan farımın üstünde görsellik denemesi yapabilir isteyen arkadaş.
Bugün aracın işleri bitti. eski fardan gerekli kısımları kullandık. şu an kutuda yatıyor eski far.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: