Zaman: 17 Kas 2025 20:44

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 168 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2013 23:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Kesinlikle katılıyorum, benim coltun BRC'de (eski sahibinde)pompacı dinlememiş basmış gazı şamandıra bozulmuş, hep dolu yanıyor lpg, bitince ötüp benzine geçiyor, ne kadar kaldı bilemiyorum. Boşken al gel dedi usta ama bir türlü denk gelmedi...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2013 10:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
uzoist yazdı:
Ben de katkıda bulunayım arkadaşlar. Şimdi nasıl ki arabalar mercedes ve diğerleri olarak ayrılıyorsa benim gözümde de lpg kitleri de prins ve diğerleri olarak ikiye ayrılır. Prins dışında tüm kitler (çok ufak farklar dışında) birbirinin muadili ürünler.
Sonra başka bir kit taktırdım ustanın tavsiyesi ile. Artık kar marjı mı dersiniz geçmiş tecrübe mi dersiniz bilmiyorum :) Kendisi bana daha önceden coltlara atiker taktıklarını arıza ışığı problemi yaşadıklarını wentgasın daha uyumlu olduğunu söyledi.

Cihat hocama tavsiye araban 140 hp olduğundan seni de az çok biliyorsam sen yolda yapıştırıp gitmeyi seversin sana enjektörü hızlı bir kit KEIHIN enjektörlü Kit MTM tavsiye ederim.

.

Üzeyir Hocam,

katkın için teşekkürler...

Kitte Hollandalılar Vialle, Teleflex ve Prins ile bu işin zirvesinde...bunu İtalyanlar takip ediyor...Hollandalılar 2500 TL civarlarında...Bu da tasarruf düşünen birisi için gerçekten uzak bir rakam gibi duruyor, hele yılda 15000 Kmyi zor yapan bizler için...Başından beri enjektöre takıldım ben çünkü kitleri birbirinden ayıran en temel bileşenlerin başında geliyor enjektörler...Benzin enjektörü gibi çalışan elektronik enjektörler (KEIHIN ve onu taklit eden Prins) öte yandan selenoid valfli RAIL, VALTEK, ECOTECH tarzı enjektörler ve nispeten daha kaliteli sayılan sanıyorum KORE menşeili MATRİX ve HANA enjektörler var...Şu kadarını söyleyeyim; aldığınız kitin enjektörü elektronik enjektör dediğimiz benzin enjektörü yapısında değilse yani selenoid valfli ise size ustasıyla, montaj yeri ve fiyatıyla en uygun kiti seçebilirsiniz...çünkü bu kitler arasında işlev olarak hiçbir fark yok...tek fark ömrü ki bu da sizin kullanımınıza bağlı olarak değişir...Aracınızın beygiri düşükse daha da önemlisi beygiri yüksek bile olsa kesiciyi zorlamayacak, 3000 devirleri geçmeyecekseniz de bir LPG kitine tonla para vermenizin bir anlamı yok...Ancak rampalı yollarda vites küçülterek topuklamanız gerektiğinde yükselen devir saati sonrası enjektörleriniz yeterince açılıp kapanmazsa tasarruf oranınız ve performansınız düşecektir...Benim KEIHINi takıntı etmemin sebebi budur...Son olarak geldiğim nokta o ki; KEIHINli diye öncelediğim MTM kitini buradaki usta 1900 TL yerine 2150 TLye yapıyor, Antalyadaki tek bayii olmasının avantajını kullanıyor kanımca...ben de fazladan 250 TLyi MTMe vermektense MTMin 2150 TLsine 250 daha verir bir başka KEIHINli Prins VS2 taktırırm diye düşündüm...BU yüzden Prinse yöneldim...sonrasında devam eden araştırmalarım sonucunda Silverline enjektörünün KEIHIN işbirliği ile Keihin ile aynı mantıkta çalıştığını öğrendim...dolayısı ile şimdiki tercihim benim aracım için yeterli omaj değerlerine sahip olan Prins Silverline olacak...Prins sadece enjektörü ile değil şamandıradan Ecuye , sensörlerine kadar iyi kalitede ürün kullanıyor...Bu durumda şunu da eklemeden geçmeyeyim 1900 TL seviyelerinde takılabilecek en iyi kitler Brc, Mtm ve Prins Silverline iken bunu Landirenzo, Zavoli (pan enjektörlü) takip etmekte...Wentgaz ve OMVL, Romano da kaliteli ama meşhur olmayan kitler arasında...Lovato keza iyi bir kittir..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2013 16:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: ozaN
Araç: 2011 CoLT 1.3 AmT
Meslek: memur
ben Tartarini taktıracam haftaya inşallah Cihat Hocam.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2013 16:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

gommes yazdı:
ben Tartarini taktıracam haftaya inşallah Cihat Hocam.

şimdiden hayırlı olsun...dertsiz sürüşler...tartarini ismini yıllardır duyarız...kit olarak kalitelidir, yukarıda saymayı unutmuşum...fiyat olarak nedir tartarini?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2013 17:17 
Kullanıcı avatarı

Bizim bura biraz pahalı aldığım kadarıyla. Simit tank için bile fark alıyor eleman. Bana 1650 ye malolacak.

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2013 09:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

MTM için de bizim burası pahalı...o yüzden vazgeçtim...Sağlam distribütör demek her şehirde aynı malzeme ve tek fiyat demek...keyfi uygulamalara izin verilmemeli..haa, liste fiyatı her yerde 1900 TLdir, bayii tanıdıktır ya da pazarlık iyi yapılmıştır, aşağısına da olur ama yukarı fiyatlar da n oluyor ?!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2013 14:04 
Kullanıcı avatarı

Abi sen bu aralar vazgeçmek üzeresin Lpg işinden anlaşılan. Diğer konuya öyle
Bir şeyler yazmışın. :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2013 14:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

gommes yazdı:

yok kardeşim, bu işin kaçarı yok, bineceksek bu merete LPG taktıracağız...sadece biraz erteleyecek gibiyim, eşim izne ayrılacak, 45 güne yakın sadece onu götür getir yapmayacağım için günlük 30 kmden 1350 km cepte...bazı taksitlerim var bitecek bu ay...eğer gezmek durumunda kalmazsam kit işi 1 ay ertelenebilir...Kitim ve taktıracağım yer şu anda belli...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2013 17:19 
Kullanıcı avatarı

ben benim civcivi aldım bir sene inat ettim taktırmadım burdaki kaçak benzin vs. idare ediyorduk. ama artık bagajda yedek 5lt ile dolaşmaktan bıkmıştım. ucuz alınca pahalı koyuyor adama. baktım olacak gibi değil taktırdım lpgyi, kafam o kadar rahatladı ki. hem kaçak kullanmanın vicdan azabından kurtulduk hem de binerken düşünmez olduk. o nedenle tereddütsüz taktırmam gerektiğini biliyor ve inşallah haftaya perşembe KİTliyorum.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2013 19:51 
Kullanıcı avatarı

Yabancı sitelerde arama yapayım dedim, pek bir şey çıkmadı ama şöyle bir şey buldum;
http://www.ac.com.pl/en/news/209/asx-la ... pg-systems

Diyor ki; ASX 1.6 (4A92), lancer 1.6 & 1.8 (4A92, 4B10, 4J10), colt(4A90) için özel dönüşüm yapılabilir.
3yıl/100bin km garantisinde kit de dahil komple garantili araç, uzatılmış garanti olursa, kit hariç motor dahil bakımları serviste yapılmışsa 5yıl garanti veriyor firma.

Mail mi atsam ne yapsam :) Subaplar eriyecek mi erimeyecek mi bir bilinmezlikte aracı kullanıyorum. 47bin km'dir lpg'de ve 2bin km'yi ben yaptım. Ona göre subaplara kadar kenara atalım 3-5 :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2013 19:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Kan grubu: arh+
bacey yazdı:
gommes yazdı:

yok kardeşim, bu işin kaçarı yok, bineceksek bu merete LPG taktıracağız...sadece biraz erteleyecek gibiyim, eşim izne ayrılacak, 45 güne yakın sadece onu götür getir yapmayacağım için günlük 30 kmden 1350 km cepte...bazı taksitlerim var bitecek bu ay...eğer gezmek durumunda kalmazsam kit işi 1 ay ertelenebilir...Kitim ve taktıracağım yer şu anda belli...

Hangi kite karar verdin marka olarak

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2013 10:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

gommes yazdı:
ben benim civcivi aldım bir sene inat ettim taktırmadım . baktım olacak gibi değil taktırdım lpgyi, kafam o kadar rahatladı ki. inşallah haftaya perşembe KİTliyorum.

ben de önceki aracım Coltta inat etmiştim yaklaşık 32.000 km...e tabi garanti vs de vardı onun da etkisi oldu...LPG taktırdım, ilk LPG alımına gittim "fulleyelim Abi" dedim ya, meğer o ne özlenen bir duyguymuş...Full depoya verilen 50 TL de cabası :D Ben de Salı gününe randevu aldım...hakkımızda hayırlısı... Marka olarak son karar nedir ?

kaan20 yazdı:
Subaplar eriyecek mi erimeyecek mi bir bilinmezlikte aracı kullanıyorum. 47bin km'dir lpg'de ve 2bin km'yi ben yaptım. Ona göre subaplara kadar kenara atalım 3-5 :)

Her zaman diyorum; hiçbir şey olmaz, taktır gitsin... Japon motorlarının Milyonluk ömürleri düşse düşse 500.000e düşer LPG yüzünden...hadi biz de 200.000 km kullanmış olalaım, olmaz ya :D kmde yapılan 10 kuruşluk tasarruf arabayı amorti eder, sübap da ne ola ki ?...LPG herhalukarda tasarruftur...yeter ki önce ehil usta buluna...

ergunp yazdı:
Hangi kite karar verdin marka olarak

Prins silverline 1900 TL/10 taksit...

Kit taktıracaklara uyarı; Ağustos itibari ile ithal kitlere 100 TL zam gelecek biline ...

dertsiz sürüşler dilerim...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2013 15:55 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
Her zaman diyorum; hiçbir şey olmaz, taktır gitsin... Japon motorlarının Milyonluk ömürleri düşse düşse 500.000e düşer LPG yüzünden...hadi biz de 200.000 km kullanmış olalaım, olmaz ya :D kmde yapılan 10 kuruşluk tasarruf arabayı amorti eder, sübap da ne ola ki ?...LPG herhalukarda tasarruftur...yeter ki önce ehil usta buluna...

5yıl daha colt'la yollara devam, 5*8= 40bin km demek belki bir şey olmaz :"":
Öte yandan bir şey olur diye basamıyor insan :shy: Bazen aman ya bozulursa bozulsun yaptırırız, bazması çok zevkli diyor insan :gul:
Bazen de lpg tuşuna basıp veriyorum halis mulis 95 oktan benzini boğazlarına gargara yapıyor :fan:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2013 17:13 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
Marka olarak son karar nedir ?

Kit taktıracaklara uyarı; Ağustos itibari ile ithal kitlere 100 TL zam gelecek biline ...

Marka olarak son karar Tartarini'den yana 1650 10 taksit olarak konuştum. Yanlız ben 1 ağustosta taktıracam şimdi zam filan gelir mi ki? onu bir arayıp netleştirmem gerekir mi? net bir duyum mu bu?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2013 00:30 
Kullanıcı avatarı

Bu prinssilverline da yağlama var mı?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2013 11:16 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ergunp yazdı:
Bu prinssilverline da yağlama var mı?

Kardeşim,

senin aracı sordum, LPGli 30.000 Km gider dedi ve ekledi; 2 seçenek var...Birincisi Prins Valve Care ikincisi 30.000 Km sonra çelik sübap...Valve care ile 170.000 kmdir sorun yaşamayan müşterisi varmış...

silverline ya da değil farketmez, Valve Care tüm Prins kitlerine uyumlu yani istersen sonradan da takılabiliyor...

Benim araç şu anda montajda...İnşAllah sorunsuz montaj ve kullanım olur...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2013 14:34 
Kullanıcı avatarı

Vay arkadas 30 bin km haa 2000 lpg ye ver 1500 sübaplar etti 3500 2 seneye anca amorti eder :-(
Hayırlısı diyelim umarım sorun yasamazsın senin araçta
Peki bu usta senin araç için bi km ömrü biçti mi?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2013 14:50 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

benim araç için sormadım...forumlardan araştırdığım kadarı ile 200.000 km kadar LPG ile binenler var, sonrasında satmışlar akıbetini bilmiyoruz :)

Coltun da LPGli olup kadranda 250.000 km yazdığını gören arkadaşlar vardı forumda, hadi 100.000 kmde taktırsa bile Colt 150.000 kmyi devirebiliyor...Bu durumda sen ye benzine devam edeceksin ya arabayı satışa çıkartacaksın ya da valve care ile yağlanacaksın... :D benim önerimin ilk yazdığım olmadığı kesin...ikinciye daha yakınım :D

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2013 19:12 
Kullanıcı avatarı

Bi yerlerde bir yanlış var
Anlamış değilim herkes farklı süreler ve km Ler öngörüyor siboplar için
30 bin diyende var 80bin diyende 100 bin diyende

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2013 08:09 
Kullanıcı avatarı

Colt ta lpg göstergesini nereye taktırayım sizce. Yarın montaja girecek araba da... Forumda aradım ancak ulaşamadım daha önce gösterge yeri fotoğrafları filan paylaşıldıysa... Yada ben beceriksizliğimden bulamadım.. Tavsiyeleri alabilir miyim?

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 168 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye