Zaman: 19 Oca 2026 15:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Benzin Pompasıyla Alakalı
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 02:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: ali
Araç: 1.3 MT COLT
Meslek: makina ressamı
Kan grubu: 0RH+
selam arkadaşlar

benim colt'un da benzin pompası arızalandı geçen gün. tamirciye gittim sötüler baktılar falan. pompa değişecek dediler. arıza sebebi depoda benzin kalmayınca yani pompa kuru çalışmaya başlayınca yanıyormuş. usta bikaç kere vurdu pompaya ve araba çalıştı. pompanın içindeki sargıların bir kısmı yanmış o yüzden yapıyor dedi.

servis pompaya 1170 lira fiyat çekince geri taktırdım pompayı ve araştırmaya başladım. servisini vereceği pompa komple set halinde. pompası yananlar için sadece içindeki motoru değiştirmek yeterli olur sanırım. bu üzden komle set alıp 1200 lira vermeye gerek yok. ebay'da falan sadece benzin pompasını 40-50 dolara satan firmalar var.

sizden ricam benzin pompasının içindeki motorun kodunu bilen var mı? eğer o kodu bulabilirsem sadece pompanın motorunu alıp kendim takacam. ustaya bile gitmeye gerek yok. arka koltuğun altından değiştiriliyor.

kod için bilgi verirseniz sevinirim. iyi forumlar

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Benzin Pompasıyla Alakalı
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 02:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
ali_kocak yazdı:
selam arkadaşlar

benim colt'un da benzin pompası arızalandı geçen gün. tamirciye gittim sötüler baktılar falan. pompa değişecek dediler. arıza sebebi depoda benzin kalmayınca yani pompa kuru çalışmaya başlayınca yanıyormuş. usta bikaç kere vurdu pompaya ve araba çalıştı. pompanın içindeki sargıların bir kısmı yanmış o yüzden yapıyor dedi.

servis pompaya 1170 lira fiyat çekince geri taktırdım pompayı ve araştırmaya başladım. servisini vereceği pompa komple set halinde. pompası yananlar için sadece içindeki motoru değiştirmek yeterli olur sanırım. bu üzden komle set alıp 1200 lira vermeye gerek yok. ebay'da falan sadece benzin pompasını 40-50 dolara satan firmalar var.

sizden ricam benzin pompasının içindeki motorun kodunu bilen var mı? eğer o kodu bulabilirsem sadece pompanın motorunu alıp kendim takacam. ustaya bile gitmeye gerek yok. arka koltuğun altından değiştiriliyor.

elektrik motoru saran yerler var. motoru bir gösterin isterseniz kavrulmu sargıyı söküp söktükleri sipir sayısı kadar aynı ebatta kabloyla tamir ediyorlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 03:36 
Kullanıcı avatarı

seyo yazdı:
ali_kocak yazdı:
selam arkadaşlar

elektrik motoru saran yerler var. motoru bir gösterin isterseniz kavrulmu sargıyı söküp söktükleri sipir sayısı kadar aynı ebatta kabloyla tamir ediyorlar...

içi açılamaz şekilde yapmış fabrika. açarsam geri toplayamam. (dış sacını sıvama yöntemiyle kapatmışlar)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 03:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
anladım forumdan fatih arkadaşımız zamanında czt sine almış bizimkilere uyarmı bir görüş istersen satıyor.
viewtopic.php?f=37&t=6745

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 10:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Benim bildiğim 120.000 km de benzin filtresi değişiyor, yani filtre ile pompa komple.
Eğer araç bu kilometreye yakınsa komple değiştirebilirsiniz bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2013 01:08 
Kullanıcı avatarı

İmas yazdı:
Benim bildiğim 120.000 km de benzin filtresi değişiyor, yani filtre ile pompa komple.
Eğer araç bu kilometreye yakınsa komple değiştirebilirsiniz bence.

arabayı servis bakımlı olarak aldım. değişmesi gereken bütün parçalar değişmiş zaten.

2 ay kadar oldu ben alalı. daha bir kere sıkıntı çıkarmadı. geçen gün emanet verdim birin, ertesi gün bu hale geldi. binen arkadaş eve giderken benzin bitmiş. bu da sabah alırım diyerek eve kadar tekleyerek gitmiş. sabah da çalışmamış işte. pompayı yakmış. herkesin aklında olsun benzin bitene kadar kullanmayın arabayı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2013 04:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Satılıktaki pompanın sesi biraz fazla olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2013 12:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: ercan
Meslek: memur
Kan grubu: b rh
Arkadaslar bendede aynı sorun var benim aracim 2010 lancer 1.5 daha 50 binde arac alalı 1 ay oldu aracı em az iki defa marsa basarak çalıştırıyorum bugün gosteedim benzin pompası dediler sanirim fiyatida baya pahali insanı aldığına alacagina pişman ediyor bu modelde ve bu kilometredeki aracta nasıl olur bu bilmiyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2013 20:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
Aklıma gelen iki sebep:
1-) Kötü benzin kullanmak (Full'un bir zamanlar sattığı gibi),
2-) Sürekli benzini bitene kadar kullanmak (önerilen çeyrek deponun altına indiğinde/inmeden almak).

aracınızı 1 ay önce aldıysanız önceki sahibinin/sahiplerinin kusuru olarak gözüküyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2013 20:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Araç LPG'liyse eğer benzin pompasını soğutacak kadar benzin yoksa pompa arızalanır.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: