Zaman: 18 Eki 2025 13:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 469 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: lastik seçimi yardım
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 11:38 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
bacey yazdı:
Abiler,

Şahin Abijim için fabrikayla bir görüşme yapılmalı :D

İnan bana artık fabrikaları aramaya başladım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 11:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: muammer
Araç: lancer 2011
Meslek: serbest
Kan grubu: abrh
hocam şimdi oldu. michelin kadar yumuşak conti kadar sağlam. bide yol tutuş nasıl hocam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 11:50 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
baygölge18 yazdı:
hocam şimdi oldu. michelin kadar yumuşak conti kadar sağlam. bide yol tutuş nasıl hocam.

Colt için yazmam daha gerçekçi olur çünkü Contiden Nokiana Coltta geçtim...Şöyle söyleyim; Contiden geçince yol tutuş olarak ne bir artısı ne de bir eksisini hissettim...Üstelik Continin çoğunu LPGsiz dönemlerimde yaptığım için arabayı çok da zorlama lüksüm de yoktu (yakıt ekonomisi sağlamaya çalışıyordum :))...Ancak Nokian tamamen gerçek sürüş karakterimi yansıttığım LPGli dönemlerimde hep benimleydi ve beni hiç üzmedi ve bunu yaparken daha sessiz ve daha konforluydı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 12:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: muammer
Araç: lancer 2011
Meslek: serbest
Kan grubu: abrh
hocam beni aydınlattığınz için teşekkür ederim. artık çok kurcalamanın anlamı yok.nokıan alıcaz inşallah.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 13:08 

bacey yazdı:
baygölge18 yazdı:

Colt için yazmam daha gerçekçi olur çünkü Contiden Nokiana Coltta geçtim...Şöyle söyleyim; Contiden geçince yol tutuş olarak ne bir artısı ne de bir eksisini hissettim...Üstelik Continin çoğunu LPGsiz dönemlerimde yaptığım için arabayı çok da zorlama lüksüm de yoktu (yakıt ekonomisi sağlamaya çalışıyordum :))...Ancak Nokian tamamen gerçek sürüş karakterimi yansıttığım LPGli dönemlerimde hep benimleydi ve beni hiç üzmedi ve bunu yaparken daha sessiz ve daha konforluydı :)

Cihat, sen Colt'unda 15 inch jant mı kullanıyordun? Nokian'ı nasıl kullanabildiğini anlamaya çalışyorum da. 195/50r15 ölçüsünde lastiği var çünkü.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 13:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
baygölge18 yazdı:
hocam beni aydınlattığınz için teşekkür ederim. artık çok kurcalamanın anlamı yok.nokıan alıcaz inşallah.

reca ederim...inşAllah siz de memnun kalırsınız...

yuxu yazdı:
Cihat, sen Colt'unda 15 inch jant mı kullanıyordun? Nokian'ı nasıl kullanabildiğini anlamaya çalışyorum da. 195/50r15 ölçüsünde lastiği var çünkü.

Şahin Abijim,

Benim aldığım ürün tam olarak buydu : Nokian 195/50 R15 82V Nokian V Lastik :) 1.3lerde 15" kullanılıyor ya ?

bu da teknik analizi: http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?urunId=12

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 13:48 

Ok. Ben senin aracın motor hacmini bilmeden sordum. 1.5 instyle'da 16" yanı sıra 15 inch de kullanılabiliyor ama o durumda jant değiştirmem gerekiyor o da ayrı masraf olacağı için girmiyorum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 15:36 

_opeth yazdı:
toyolar 200 lira civarı idi o boyutta ama bulunabilme durumunu bilmiyorum

Valla neredeyse tüm bayilerle görüştüm. Ellerinde yokmuş. Ara ebat olduğu için stoklamıyoruz, öyle olunca da ucuza satamıyoruz dediler. 2011-2012 üretimi buldum ama onlara da gerek yok. Aradığım tüm bayiler başka markalar önerdiler. Hatta durumu AKO'ya yazdım ama cevap vermediler. (Böyle ara ebattaki bir ürünü araca hangi mantıkla koymuşlar bilemiyorum. Belki de teknik meseleler vardır ama bir şekilde çözülemezmiydi, neyse artık.) Şimdilerde Conti bakıyorum. İstanbul merkezi aradım. Ay sonu stoklara girecek dediler. Bayileri aradım 275-300 TL arası fiyat verdiler. Bakıyorum yine de.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 19:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
"Yana yakıla lastik arıyorum önerilerinizi bekliyorum"

Lassa Phenoma 205/45R16 87W (270 TL)
Bu lastik için ıslak zeminde yüksek performanstan bahsediliyor ama AB standartlarındaki bilgi etiketine göre Phenoma B ve C değerleri almış. (bu ebatta C)
Performans grubunda olduğu için yakıt tasarrufuyla ilgili bölümde F almış. (en kötünün bir iyisi :D )

Siz bakarsınız diye daha önce etiketi kontrol edip yazmamıştım. Yani değerler düşük gözüküyor ve ben bu lastik hakkında hiç kötü yorum duymadığım için garipsemiştim.
Sonuçta fabrikasında çalışıyorum ve bu ebatta phenoma dan başka ürünlerde var ve ben bunu öneririm.
Notu AA olan lastik varmı diye aradım, sizin ebadınıza göre lastik yok cevabı buldum.
Bizden AA etiketi alacak yeni model istendi (yeni clio için) hangi model olduğunu bilmiyorum, B ye razı geldilermi bilmiyorum ama üretilirken gördüm :no: biraz fazla yaksın lastiğim yere sağlam bassın dedim.
Ben ER300 de olduğu gibi sağlam yapıda lastikleri beğeniyorum, benzer LASSA ürünüyle kıyaslayıp artısı varsa LASSA yı öneririm.
Kargadan başka kuş tanımam, colttan başka araca öneride bulunmam . :dil:
Kendim için orj. lastiği son yaz kullandıktan sonra impetus revo+ 195/50/R15 82V alıcam.

extrabonus bu lastiği ilk çıktığında alıp kullanmıştı. Aydın Ver. 8 deydi. Zaman ne çabuk geçiyor. :roll:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 20:19 

asma yazdı:
"Yana yakıla lastik arıyorum önerilerinizi bekliyorum"

Lassa Phenoma 205/45R16 87W (270 TL)
Bu lastik için ıslak zeminde yüksek performanstan bahsediliyor ama AB standartlarındaki bilgi etiketine göre Phenoma B ve C değerleri almış. (bu ebatta C)
Performans grubunda olduğu için yakıt tasarrufuyla ilgili bölümde F almış. (en kötünün bir iyisi :D )

Siz bakarsınız diye daha önce etiketi kontrol edip yazmamıştım. Yani değerler düşük gözüküyor ve ben bu lastik hakkında hiç kötü yorum duymadığım için garipsemiştim.
Sonuçta fabrikasında çalışıyorum ve bu ebatta phenoma dan başka ürünlerde var ve ben bunu öneririm.
Notu AA olan lastik varmı diye aradım, sizin ebadınıza göre lastik yok cevabı buldum.
Bizden AA etiketi alacak yeni model istendi (yeni clio için) hangi model olduğunu bilmiyorum, B ye razı geldilermi bilmiyorum ama üretilirken gördüm :no: biraz fazla yaksın lastiğim yere sağlam bassın dedim.
Ben ER300 de olduğu gibi sağlam yapıda lastikleri beğeniyorum, benzer LASSA ürünüyle kıyaslayıp artısı varsa LASSA yı öneririm.
Kargadan başka kuş tanımam, colttan başka araca öneride bulunmam . :dil:
Kendim için orj. lastiği son yaz kullandıktan sonra impetus revo+ 195/50/R15 82V alıcam.

extrabonus bu lastiği ilk çıktığında alıp kullanmıştı. Aydın Ver. 8 deydi. Zaman ne çabuk geçiyor. :roll:

Samimi öneri ve yorumlar için teşekkür ederim. Aslında lastik arayışı sırasında "neden yerli düşünmüyorum" diye sorduğum oldu hatta kumho alacağıma petlas alırım diye de düşünmedim değil ama etiket değerlerine göre baktığımda bir çok marka ve modelin güvenlik riski taşıdığına kanaat getridim. Bir çok kişinin önerisiyle araştırmalarımı birleştirince de yakıt tasarrufundan önce güvenli ve rahat bir lastik almam gerektiği fikrine vardım. Lassa yerli olmasına rağmen çok fazla pahalı. Ben ay sonunda gelecek yeni üretim Contisportcantac2 için 275 tl fiyat aldım. Pazarlıklar sonucu biraz daha indirebileceğimi düşününce Lassanın pek şansı kalmıyor.
Jant bpyutunu indirmek ise şu an için bana pek uymuyor. Brigstone üzerinde pek durmamamın sebebi çok pahalı oluşu. Peşin fiyatı 322 TLden başlıyor taksitli 400 civarında. Sanırım Contiye yöneleceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 21:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
http://kolayotolastik.com/urunler/lasti ... radius=147

linkkteki lastiklere bir göz atın isterseniz özellikle pirelli pzero neronun fiyatı bayağı iyi..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 21:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
Ben de Bridgestone üzerinde durmadım. :D 322,5Lira peşin 355 lira 12 ay taksitli fiyatı var. Daha pahalıya satılmaz, ucuza da satılsın istenmiyor. ;) Mesela hiç bir yerden 300Liraya alamamanız gerekiyor.
Size uygun olan bu lastik değil, yani potenza değil, yeni turanza ve fiyatı 315Lira :no: (205/45R16 83W T001)
Bu ebatta şu an devam eden kampanyada da lastik malesef yok. Lassa yada Bridgestone olarak.

Bu lastikleri Almanların 250km/h ile sınırlandırıp sattıkları arabalara takıyorlar. :kart: Onlara pahalı gelmiyor.
Bir zamanlar F1 sponsoruyduk, bu lastiklerin abileri yarıştı pistlerde.
Aslında bütün mesele bu ebatlarda, 82V lazım 83 yada 87 W lastik çıkıyor karşımıza :pardon:

Continental Conti Sport Contact 2 205/45R16 83V için uygun fiyat bulmuşsunuz ben 322 ye buldum. :) (378 den indirilmiş fiyat yazıyor)
Aynı sitede Kumho KU25 205/45R16 87H 190Lira ve mevcut
Petlas VELOX SPORT PT711 RF 205/45 ZR16 87W ise 197 Lira ve sırt deseni hoşuma gitti. :) (İzmirde ücretsiz montajı da var)

Bu arada jant değişimi önermemiştim, Coltların en çok kullandığı benimde lastik ölçümden bahsettim yalnızca.
Jant değişimi ancak kışlık lastik (kışlık jant) için düşünülebilir. Uygun alındıktan sonra fazladan 4 jant durur kenarda. :twisted:
Phenoma ve Turanzada teknoloji veya kalite farkı aramayın, fiyat farkı prestij farkından. O:-) Kimseye söylemeyin aramızda kalsın.

En güzel en uygun lastiği almanızı dilerim. :Rose:

Not: seyo mesajını şimdi gördüm, aynı siteden bakıyormuşuz:
Pirelli Pzero Nero 205/45R16 ZR 83W 217Lira ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 23:18 

Kumho için haziran 2013 üretimi için 160 tl fiyat aldım. Petlas da 165 tl'ye önerildi. O da yeni üretim. Veloxun desenin şuan aracım da takılı olan Accelara'nın desenine çok benziyor. (Aslında Endonezya üretimi olan Accelera bile iyi modelleri getirildiği takdirde Türkiye^de iş yapabilecek bir lastik. Özellikle lastikte dayanıklılık arayanlar için biçilmiş kaftan.5 yıllık bir lastik olmasına rağmen yeni takılmış gibi duruyorlar. Ama konfor aramayın ve yol tutuşu da benim gibi görece yavaş kullanan biri için bile gayet kötü. Bazı sitelerde okuduğum kadarıyla bir iki modeli performans lastiği olarak özellikle aranıyor. )
Ben asıl Colt sınıfında bir arabaya o sürat aralığında ve ara ebat denilen ölçülerde lastikleri uygun görmelerine şaşırdım. Tabi daha önce de dediğim gibi teknik detayını bilmiyorum belki de başka bir sırrı vardır işin.
Bu arada Toyo'nun Proxes CF2si de çok başarılı bir lastik C/B/70 etiket değerlerine sahip. Konfor konusunda olumsuz eleştiriler olsa da bence gayet ideal fakat henüz Türkiye'ye gelmemiş. Araştırmalarım sırasında bayilere ve Türkiye distiribütörüne ne zaman geleceğini sordum ama bilmediklerini söylediler. Sanırım stokları erittikten sonra getirecekler.
Netice olarak bakılabilecek tüm markalara ve modellere baktım. bir aksilik olmaz yada sürpriz bir fırsat çıkmazsa Conti alacağım. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2013 15:31 

Arkadaşlar sonunda lastik işini hallettim. Kumho ECSTA SPT KU31 aldım. 2013 20. hafta üretimi. Etiket değerleri F-C-70. TW değeri 320. 6 taksit ve 3 ay ötelemeli olarak tanesini 165 liradan aldım. Toplam 660 lira ödedim. Sökme-takma, Rot-balans, nitrojen dolumu dahil. Üzülerek Contiden vazgeçmek zorunda kaldım. Sebeplerini aşağıda belirttim, belki başkasına da fikir verir. Bir kaç uzmanın lastik seçimi konusunda yazdığı makaleleri okudum. Kim neden hangi lastiği almalı sorularına cevap veriyordu.
-Öncelikle temel vazgeçme sebebim ekonomik.
-Virajlara yüksek hızla girmem.
-Arabayı yavaş kullanırım, agresif sürüş tarzım yok.
-Fazla yol yapmıyorum.
-Arabayı belki en fazla 2 sene daha kullanacağım.
-Lastik ebadından dolayı neredeyse tüm markalarda konfor sunmuyor, yakıt tasarrufu en alt seviyelerde, ıslak zemin performansı ise en iyisinde bile B düzeyinde. Olursa eğer, Karadeniz macerası belki farklı bir araçla olacak.
-Balon vs riski her zaman var ve pahalı ürün alırsam kayıp daha fazla olacak.
-Toyo'yu çok araştırdım ama mevcut ebatlarda ne zaman geleceği meçhuldü.(Hatta kimsenin umurunda bile değildi desem yeridir.)
-Conti'yi -ebattan dolayı-300 TLden aşağı bulamadım. Bulduklarım da oldukça eski tarihli çıktılar. Tamamı 1.200 TLye mal olacaktı bana.
-Continin gelmesi ve takılması eylül ayını buluyordu.
İşte böyle, umarım hayırlısı olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2013 17:48 
Kullanıcı avatarı

iyisini yapmışsın kumho çok iyidir bence fazlasıyla işini görür...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2013 18:01 

Kumho orta kalite bir lastik. Onu bilerek aldım. Çok fazla beklentim yok. Zaten beklenti oluşturacak bir sürüş tarzım da yok. Fakat Vedat'ın da dediği gibi Accelara'dan sonra hangi lastik olursa iyi gelecekti. Arabaya biner binmez sürüşteki konforun arttığını hissettim. Resmen tank paleti takılıymış önceden. :D Biriki yerde denedim, yol tutuş ve frenlemesi -yeni olduğundan olabilir- için gayet idealdi. Bu arada sökmüşken kaliperleri (usta kapak önermedi. kırılıp o gölgeye zarar verme riskinden bahsetti) ve vida yuvasını ve çevresini de beyaza boyattım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2013 20:20 
Kullanıcı avatarı

ya kumhoyu fiyatı uygun diye dandik olarakk görmeyin piyasadaki markalı çoğu lastikten iyidir. sizin bunca zaman pahalı lastiklere bakmanız hataydı zaten bu fiyatlara kumho varken. bence defalarca yazıyorum iyidir süperdir diye kumho için ama kimse takmıyor. hayırlısı tekrar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2013 20:56 

Zaten dandik demedim orta kalite dedim :) Araştırarak, karşılaştırarak aldık. Kullandıkça sizin görüşlerinizi tescil ederim umarım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2013 20:57 

_opeth yazdı:
İslak frenlemesi f diye baska aracla karadenize gitmek utopik bi karar olmus sanki viraja 180 le gireceksin :D

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Hahaha. Haklısın kaptan :D Durum biraz farklı ama erken daha :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2013 21:27 

Eyvallah, ben de öyle olmasını umuyorum :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 469 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye