Zaman: 30 Eyl 2025 23:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2013 18:09 
Kullanıcı avatarı

geçmişolsun dileklerine teşkkrler..mevlam korudu bizi..araba yoldan çıkmasa taklada atmasa bile karşıdan gelen araba yla 2 3 saniye önceden karşılaşsak birbirimize girecektik karşıdan gelen arabanın içindeki kadınla gözgöze geldik kadının gözleri açıldı kocasını uyardı ben durun gelmeyin dergibi onlara doğru kayıyordum ve sonuç en kötü ihtimalle pert olacaktı..şoförlüğümü genelde herkez beğenir daha kaza yapmışlığımız yok buda bize tecrübe oldu...kendime göre bir sürüş tarzı kullanıyordum yakıttan tasarruf için rampaları affetmem arabayı salarım kendi akar gider ufak rampa büyük rampa farketmez gittiği yere kadar gitsin derim işede yaradığını hissediyorum dün gittiğimiz 125 km lik yolu 6 litre benzinle gitmişim.depoyu 1 ay önce fullemiştim şehir içi kullanımda toplam 850 km yol yapmışım..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2013 18:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: enes
Araç: nissan skystar sss
Meslek: esnaf
Kan grubu: Arh+
FreeyounG yazdı:
Faroz kardeşim senin derdine gelince aslında bir carism gdi motoru yapmak tsı motorlardan kolaydır bilen bir çok usta olduğu halde de genelde uğraşmak istemezler burda biraz kişisel yetenek devreye giriyor :) anlayani bilirsen onu biraz nazlatip sevdigin takdirde sen aslansin seni kesseler acımaz misali :) hangi şehirde yaşıyorsun mesela ben istde serviste buldum on numara maslakta da bir çok iyi anlayan usta var trabzonda da var.bildiğim isimlerini verip yonlendiririm arabalar eski ucuz diye ustalar için angarya iş o yüzden eş geçiyorlar uğraşı cok alabilecekleri para az senin araştırıp iyi bir.ustaya yazilman lazım ben fazlada para vermiyorum tamiratina acikcasi. Yoksa gerçek şudur gdi motorlar düz sistemlerden iyidir daha dayankli ve güçludur. Gdi motor dizel mantığı ile çalışır tsı sistemini tam bilmemekle daha farklı sanıyorum yani sen konuşulanlara fazla kulak asma mesela benimde sorum su bu araba için en doğru buji ne o kadar araştırdım çözemedim bileniniz varsa yardımcı olursa çok sevinirim

hocam biz NGK iridyum buji almıştık şuan carisma yok ama GDI tekrar almak isterken foruma bir baktımki millet yerden yere vurmuş GDI ya bu araba bu kadar sorunlu idi de biz niye sıkıntı yasamadık acaba bizimki aşırı temizdide dedim ondanmı sıkıntı yaşamadık...
velhasıl hocam japon marka NGK almanı tavsiye ederim..bugün motorlu araç gereçlerin en kalitelilerinin bujisini söktüğümde ağaç motorudur ilaçlama motorlu tırpan vs ... bu işleride yaptığımdan biliyorum NGK dır...ve yanyana koyup starteri çektiğimizde bujilerin ateşlemesi olağanüstü kaynak makinesi gibi mubarek :D gayet güçlüydü...
yalnız kardeş bu viraj konusunda bahsettiklerine ne katılabiliyorum nede katılamıyorum yazdıklarını anlayamadım biraz ayrıntılı yazda bilgilenelim kusurumuza bakma...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2013 19:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: enes
Araç: nissan skystar sss
Meslek: esnaf
Kan grubu: Arh+
hocam denso da baska bir alternatif tabiki ama hepimizinde yaptığı bir yanlış var sadce bujileri değiştriyoruz kablolarında bence en iyileriyle değişmesi daha sağlıklı olacaktır..ateşleme sistemi güzelce elden geçmeli ihtiyaca göre fikrimce...katılıp katılmassınız onu bilemem...saygılar..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2013 02:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
iridyum buji nasıldır için ve hangi araca hangi buji için verdiğim linkin sonlarına bakın
http://www.otogeyik.com/showthread.php?tid=391&page=2
Carisma 70 denen kişinin verdiği linklerin biri ngk buji arama motoru. adam iyi yazmış :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2013 00:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Furkan
Araç: Mitsubishi Carisma 1.6 Comfort
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum ve kesınlıkle size hak veriyorum japonlar işini cok ayrı ve cok ıyı yapmıslar ama ben nedense aracıma sizin kadar güvenemiyorum bir kaç problem yasıyorum suan hele kı performans olarak camlar ve kapılar olarak aracımı satmak istemiyorum bana yardım edebilecek birileri varsa yardım ederse cok sevinirim tesekkurler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2013 10:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: carisma 1.6 avance hb.
Meslek: elektronik teknikeri
eatsleepjdm yazdı:
Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum ve kesınlıkle size hak veriyorum japonlar işini cok ayrı ve cok ıyı yapmıslar ama ben nedense aracıma sizin kadar güvenemiyorum bir kaç problem yasıyorum suan hele kı performans olarak camlar ve kapılar olarak aracımı satmak istemiyorum bana yardım edebilecek birileri varsa yardım ederse cok sevinirim tesekkurler

öncelikle tam olarak sorun nedir bunu yazarsanız illa ki bir cevap alırsınız biz burda çoğu arızayı bilgilerimizi paylaşarak hallettik işi bilmeyen ustalar sayesinde bizde artık olduk sayılır.. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2013 14:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
usta olduk sayılır: ustalara hava atar olduk :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2013 12:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Enis
Araç: Carisma
Meslek: Serbest
Faroz kardeşim virajla ilgili bahsettiğim mevzu sert kullananlar bilir önden çekişli bir çok araba viraj alabilme sınırını geçtiğinde on lastikler kaymaya başla buda arabanın spin atması ters dönmesini engellemekle beraber viraj acısını genişletirken kontrol kaybına sebep olur karizma ise arkadan kayayiyor ama direksiyon kontrolünü kaybettirmiyor ama tabi kontrolsüz direksiyon kirarsan geriye dönersin o başka :) söylemek istediğim iyi bir sürücüye istediğini verebilecek bir arac

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: