Zaman: 16 Eki 2025 16:57

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yeni ASX Hakkında...
MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2013 14:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: ASX
Meslek: öğretmen
Kan grubu: a+
Merhaba arkadaşlar..
forumda baktım genelde 2010-2011 model asx ler hakkında konuşulmuş ve eksiklikleri bu şekilde değerlendirilmiş...
acaba yeni asxlerde bu sorunlar devam ediyor mu?
yeni bir araba alma niyetindeyim sportage, subaru xv ve ASX bu üç araç arasında gidip geliyorum.
* yeni asxde ses yalıtım sorunu devam ediyor mu?
ve bunun gibi eksi kısımları varmı bilgisi olan varsa burada tartışabilirsek benim içinde belirleyici olur.
bir de lpg taktırmak istiyorum aldığım gibi hiç kullanmadan bu konu hakkında da bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.
şimdiden çok teşekkürler. :o

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Yeni ASX Hakkında...
MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2013 23:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARh+
Benim araç 2012 makyajlı olan. Benim araçta da teker sesi içeri geliyor. Ama bir haftadır Ankarada kullandim aracı. Yollar güzel olunca teker sesi gelmiyor ve resmen kayarak gidiyor sanki.
Ben de bu perşembe lpg taktım. performansta hissettiğim bir düşüş yok. Detaylı yakıt hesabı yapamadım daha.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2013 08:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Savaş
Meslek: TSK
Kan grubu: A -
bir arkadaş sportage'e lpg takdırdı Ankarada 5500 tl bilginize sadece LPD sistemlerden başkası olmuyormuş ya asx ya da subaru tercih edilebilir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2013 14:34 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar 2012 model ile 2013 arasında dediğim hususta bir iyilrştirme söz konusu mu acaba?
ben alacağım aracı en az beş sene kullanacağım. kime söylesem yedek parçası çok pahalı ve bulunmuyor diye almamam gerektiğini söylüyor.
5 sene kullanacağım için sportage e doğru gönlüm kaymıyor değil ama asx de çok hoşuma gidiyor .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2013 19:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx
Kan grubu: A
bende yeni makyajlı asxlerden alanlardanım. yol sesi alıyor ama çok rahatsız edici değil... fakat asx ile sportage arasında şunu söylemek lazım sportage 13 cm felan daha uzun fakat asx in aks uzunluğu 2 cm daha uzun olduğu için sportage daha büyük olduğu halde asxin iç oturma alanı daha geniş. birde yakıt konusunda tahminim en az 10 kuruş asx daha az yakıyor bence. mehmet hocam memleketten yeni geldim 2+1 bebek ve araba baya bi yüklüydü ve yol baya bi inmeli çıkmalı .. bu halleerde 6.6 litre ortalamayla gitti. eğer kullanacağınız yolda rampa yoksa 5.6 litre ort ile kullanabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 12:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Yeni ASX te sadece ön görünüş değişik değil. Arka süspansiyon da değiştirilmiş. Dolayısı ile bizimkilerin ortalaması 5.9 lt/100 km iken 2013 modelin ki 5,8 Lt/100 km. Sonuçta ASX diğerlerinin yanında en iyisi gibi duruyor. Sportage alan arkadaşlarım var benzinlilerin en büyük dertleri çekiş sorunu ve km de 45 kr yakması. Millet Acıpayam'dan Muğlaya gidip 5000 TL harcayarak tüp taktırdı. Şu an km de 27 - 28 kr yakıyorlar. Ben son zamlardan sonra yani 5,06 olduktan sonra kmde 30 kr yakmaya başladım. Anlayın artık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 15:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
yaw asx'e normal tüp oluyor. (Tavsiyem BRC). Birde benim gibi tüp taktır şehiriçinde km de 20 kuruş yaktığını gör ve yüzünde gülücükler açsın :) Hatta ve hatta şehirdışında bir depo gazla ( 30lt) minumum 450 maksimum 530 km yapınca göreceksin keyiften 4 köşe olacaksın. :)

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 23:31 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkürler.
birde kafama takılan yedek parça durumu?
kime asx alacağım diye aman alma yedek parçasını bulamazsın aman alma çok pahalı parçaları var siz kullanan arkadaşlar herhangi bir sıkıntı ile karşılaştınız mı?
birde ben lpg taktırmayı düşünüyorum garanti kapsamından da çıkıyor motor.
bir diğer mesele de lpg yi prins marka kit düşünüyorum. sakaryada bilmiyorum varmı sağlam usta, bana usta konusunda da prins sibop erimesini önleyen sistem varmış bu kiti bilen sağlam usta arıyorum.
çok fazla soru sorduğumun farkındayım. Hakkınızı helal edin arkadaşlar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2013 00:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ersin
Araç: Mitsubishi ASX
Meslek: Mühendis
Arkadaşlar aşağıdaki linkte prins markasının benzin-lpg karşılaştırması var. Kendi verilerimi girdim benzin daha hesaplı çıktı %) Kafam bayağı karıştı.

http://www.ipragaz.com.tr/otogaz-ekonomik-otogaz.asp

Verilerim şöyle;

Yıllık 12000 km
Ortalama benzin tüketimi 6,5 lt/100 km
Benzin fiyatı 5,06 lt
Şehir ANKARA
LPG fiyatı 2,76 lt

SONUÇ:
Yıllık benzin masrafı 3.946,80 TL
Yıllık otogaz masrafı 4.305,60 TL
Yıllık tasarruf -358,80 TL

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2013 10:41 
Kullanıcı avatarı

Mehmet Bey size hangi aracı öneriyor arkadaşlar? Önerilen aracın yedek parça sorununun olmadığı ve ASX ten daha ucuz olduğunu neye dayanarak söylüyorlar biliyor musunuz? 2011 yazında durduğu yerde çarptılar soldaki kapı altlarındaki plastik siyah parça (sanırım marşpiyel diyorlar) deforme oldu. Servise gittim Temsa'da yokmuş Japonya'dan gelecek dediler. 2 gün sonra parça geldi gel değiştirelim dediler. Daha nasıl kolay temin edilecek yedek parça bilemedim. Aynası kırılan citroen için 3 ay bekleyen arkadaşım varken Japonya'dan uçak kargo ile parça gelmesi hemde 2 gün içinde şaşırtmıştı beni. Bu arada hangi yeni aracın yedek parçası çok ucuzmuş merak ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2013 10:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Ben de bu hafta sonu uzun yol yaptım. ve lpg hesabımı ''asx için lpg önerileri'' kısmında paylaştım. 100 km de 12 lira tasarruf yaparsa 12000 km de 1440 tl tasarruf yapar benim hesaba göre.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2013 12:05 
Kullanıcı avatarı

get1187 yazdı:
Mehmet Bey size hangi aracı öneriyor arkadaşlar? Önerilen aracın yedek parça sorununun olmadığı ve ASX ten daha ucuz olduğunu neye dayanarak söylüyorlar biliyor musunuz? 2011 yazında durduğu yerde çarptılar soldaki kapı altlarındaki plastik siyah parça (sanırım marşpiyel diyorlar) deforme oldu. Servise gittim Temsa'da yokmuş Japonya'dan gelecek dediler. 2 gün sonra parça geldi gel değiştirelim dediler. Daha nasıl kolay temin edilecek yedek parça bilemedim. Aynası kırılan citroen için 3 ay bekleyen arkadaşım varken Japonya'dan uçak kargo ile parça gelmesi hemde 2 gün içinde şaşırtmıştı beni. Bu arada hangi yeni aracın yedek parçası çok ucuzmuş merak ediyorum.

arkadaşlar kesinlikle sportage diyorlar. parçası daha çok ve daha ucuzmuş.
ben sakaryada oturuyorum ve burada yedek parça deposu var temsanın. adamın dediği hocam yedek parça deposu zaten burada ama çok nadir parçaları japonyadan getiriyoruz oda 1 hafta sürüyor dediler. sportage de görkemli güzel lakin fazla yakıt masrafı ve rampalarda bayılıyor olması beni hep düşündürüyor. ben okuluma giderken hergün 50 km yol yapıyorum. bilecik eskişehir yolunda yani duble ve ışık yok yolda. uzun yol ondan asx herşeyin önüne geçiyor. ses sorununu da test etmem gerekecek sanırım. yorumunuz için se çok teşekkürler. sizin masrafınız ne kadar oldu peki?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2013 12:20 
Kullanıcı avatarı

Sadece parça parası ödedim o da 1250 TL idi.
Sportage diyenler parçaların daha çok olduğunu nereden biliyorlarmış? Aslına bakarsanız doğrudur yedek parçası fazla fazla gelmiştir. Sık sık arıza yaptığından :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2013 12:37 
Kullanıcı avatarı

get1187 yazdı:
Sadece parça parası ödedim o da 1250 TL idi.
Sportage diyenler parçaların daha çok olduğunu nereden biliyorlarmış? Aslına bakarsanız doğrudur yedek parçası fazla fazla gelmiştir. Sık sık arıza yaptığından :D

:) evet haklı olabilirsin gültekin :) japon arabaları daha sağlam olduğuna bende inanıyorum. sen kendi aracına hangi lpg kiti kullandın ve nerede uygulattın? ve lpg yi önerir misin ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2013 13:10 
Kullanıcı avatarı

Ben henüz lpg'ye geçmedim. Yusuf Bahri kardeşim BRC taktırdı. Gayet memnun. LPG ile ilgili bilgileri LPG li başlıklarda bulabilirsin. Hatta Yusuf Bahri'nin gayet güzel yorumları mevcut oralarda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2013 21:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alican
Araç: BMW F20
Meslek: Makine Mühendisi
Yıl olmuş 2013 hala parçası bulunmaz muhabbeti yapan insanlar var ya. Nasıl bir şehir efsanesiyse japon arabalarına karşı direk parçası çok pahalı ve bulunmaz şeklinde yaklaşılıyor yıllardır. Bu da bizzat yaşanan tecrübelerle değil babadan dededen kalan duyumlarla herhalde. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 14:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: 2011 ASX
Meslek: Avukat
Sportage ile ASX kıyasında rakamları tam hatırlamıyorum ama aradaki fiyat farkı ve 100 bin km'de toplam yakıt farkı 25-30 bin civarı çıkmıştı. Yani aldığı 0 arabayı 4-5 sene 100 bin km kullanacak biri ASX yerine sportage alırsa cebinden 30.000 TL fazla para çıkmış olacak. Artık 30 bin tl'yi 20cm uzunluğuna mı sayarsınız, ucuz ve bol (!) yedek parça imkanına mı sayarsınız size kalmış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 19:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
cmr54 yazdı:
arkadaşlar 2012 model ile 2013 arasında dediğim hususta bir iyilrştirme söz konusu mu acaba?
ben alacağım aracı en az beş sene kullanacağım. kime söylesem yedek parçası çok pahalı ve bulunmuyor diye almamam gerektiğini söylüyor.
5 sene kullanacağım için sportage e doğru gönlüm kaymıyor değil ama asx de çok hoşuma gidiyor .

Öncelikle markası ne olursa olsun bir otomobil 4-5 yaşındaysa parçasını heryerde bulursunuz. Parçası bulunmuyor diyen arkadaşlar herhalde bakkalda, markette otomobil parçası satılsın istiyo. Aldığınız araç 3 yıl garantili olacak bu sebeple servis her parçasını temin eder. Zaten 100.000km ye kadar sadece filtrelere ihtiyacınız olacak, bundan sonra da amörtisör,balata,disk, buji vs. vs.. onlarıda her zaman bulursunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2013 11:51 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
"parçası bulunmuyor" cümlesi sadece ezbere söylenen bir cümledir. Şu kadar süredir parçası bulunamayan bir arızalı Mitsubishi görmedim. Kaldı ki parça arayan araçlar da çok kilometre yapmış araçlar oluyor genelde. Periyodik değiştirilen her parça bolca mevcut, diskler, balatalar desen oturduğun kentte yoksa bir günde kargoyla geliyor. Karar sizin ama Sportage dışındaki iki seçenekten birini tercih edin derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2013 17:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Güzel ülkemde herşey ama herşey şehir efsaneleri ve söylemlerle yürüyor ya daha ne diyim:) 2011 model ilk gelen ASX'lerden birisine sahibim, ASX ile sübap yakan belkide tek kişi benim. Aracım şuanda 125.000 km.'de ve nerdeyse gece gündüz yollarda. Yedek parça konusuna gelince arabayla kazada yaptım,baskı balatada değiştirdim hatta klimasında sorun oldu garantiden değişimde yaptırdım başkada aklıma bişey gelmiyor, tek hatırladığım yedek parça için 1 gün bile aracım serviste beklemedi:)LPG ile sorularınızada şöyle yanıt veriyim, LPI sistem Vialle kullanıyorum aracı ilk aldığım günden beri üstünde,bugüne kadar ne bakımına gittim ne de başka birşey için ustanın kapısını çaldım tamamen sorunsuz bir sistem ve bakımsız olması muhteşem oldu benim için ancak forumda prins ve brc kullanan üyelerde var diye biliyorum ve sorun yaşayan görmedim (sübap yakan kişi benim bu konuda açtığım başlık var zaten incelerseniz görürsünüz), pardon bu arada ben sübap değiştirdiğimdede parça beklememiştim unutmadan yazıyım:D

Ben aşırı derecede agresif ve hızlı kullanan bir insanım buna rağmen şehiriçinde 25 kr hiç geçemedim,normal kullanımda 22 kr civarında yakıyor şehirlerarası 20 kr civarında tüketimi var.Benzinde kullanımdan hiçbir farkı olduğunu sanmıyorum çünkü ben aldığım günden beri gazda kullandım açıkcası tam olarak benzin tüketimini hiç yoklamadım:)

5 sene kullanacağım için gönlüm sportage e kaymış demişsiniz bence sırf bu sebepten dolayı ASX'i tercih etmelisiniz zaten almaya karar verirseniz sonrasındada bizlere teşekkür edersiniz;)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: