Zaman: 01 Eki 2025 22:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 38 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Renault 19'u satıp Mitsubishi Carisma'yı alayım mı?
Renault 19'u satıp Carisma'yı al 92%  92%  [ 12 ]
Renault'u satma sende kalsın 8%  8%  [ 1 ]
Toplam oy : 13
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2013 13:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emre
Araç: Mitsubishi Carisma GLX
Meslek: Gazeteci
Kan grubu: 0(+)
Merhaba arkadaşlar. Bu benim forumda ilk yazışım. Umarım beraber güzel paylaşımlar yapabiliriz.

1996 Renault 19 HB'den 1999 model GLX 1.6 Carisma'ya terfi ettim. Bu konuda bazı sorularımı sormak istiyorum sizlere. Zaman ayırıp bilgi paylaşımız yaparsanız sevinirim. Selamlar.

En son Sulphur tarafından 19 Eyl 2013 23:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2013 19:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Eğerki bu klima ızgaraları kırık cam düğmeleri felan çalışmıyorsa zaten bu arkadaşınız arabaya hiç bakmamış demektir.Bence hiç bulaşmayın reno ile devam edin derim ama düzgün bir carisma bulursanız bize buradan aracın resimleri ve bilgilerini atın hiç olmazsa fikir alışverişi yaparız.Ben size sadece bu parçaların servis fiyatlarını yazayım yan ızgaralar 100-150 TL arası orta kısımda kırık varsa 350-400 TL arasında bulabilirseniz diyorum çünkü bulunmuyor.Bazı glx modelerde de klima yok galiba 2 partta çıktı ondan dolayı.Lpg konusuna gelelim lpgye en uyumlu motor var araçta 4g92 benim aracımda aynı motoru kullanıyor ne arıza ışığı nede herhangi bir sıkıntı yaşarsınız hiç problem olmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2013 01:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
kliması varsa al. diğer kırıklar vs. çözülür. zaten cam düğmeleri vs. tek kronik sorunudur.
lpg de marka ve usta iyiyse sorunsuz ışıksız binersin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2013 20:58 
Kullanıcı avatarı

Benim de tahmin ettiğim gibi LPG ustası çok önemli. Peki BRC ya da atiker önerir misiniz? Yoksa daha pahalı kitlere mi yönelmeliyim? Bir de;

Normal farı açtığımda konsolda far ışığı yanmıyor. Sadece uzunları açtığımda sinyal uyarılarının ortasında mavi "uzunlar açık" lambası yanıyor. Bu araçlarda park ya da far uyarı lambası oyk mu konsolda? Ya da var da benimkiler mi çalışmıyor.

Bu arada dün Seferihisar'a gittim 50 TL'lik benzin ile (10.4 lt) ortalama 180-185 km. yaptım. Yüzde 30 şehiriçi yüzde 70 otoban (110-120 km hız ile). Bence oldukça iyi bir rakam. Gerçi sakin kullandım onun da etkisi vardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2013 21:01 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Renault 19' un üzerine Carisma mi? Eğer alırsanız ilk iki üç hafta uyku uyuyamazsiniz. Sürekli arabanıza binmek istersiniz. İzgaraları temin etmesi biraz zor, özellikle ortadakileri. Fakat zamanla tamamlarsiniz. Cam düğmeleri kolay. Şoför tarafı 100 TL diğerleri 50-70 TL arası çok rahat bulunur.

Araç glx ise abs ve klima standart. Abs yok diyor ise arızalı veya devre dışı olabilir.

Lpg eğer düzgün montaj yapılmış ise omurluktur.

Carismanin boş olan paketi gl olan paket.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2013 21:10 
Kullanıcı avatarı

Anlıyorum. Peki farı açtığımda konsolda "farlar açık" uyarı lambası yok mu bu araçlarda? Uzunları açınca çıkıyor ama normal fardayken herhangi bir far açık uyarısı yok konsolda. Bir de sağ arka dış kapı kiliti kırılmış. Bunu da bulabilirim umarım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2013 21:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
Sulphur yazdı:
Anlıyorum. Peki farı açtığımda konsolda "farlar açık" uyarı lambası yok mu bu araçlarda? Uzunları açınca çıkıyor ama normal fardayken herhangi bir far açık uyarısı yok konsolda. Bir de sağ arka dış kapı kiliti kırılmış. Bunu da bulabilirim umarım.

park ve kısaları yandığını bildiren konsolda lamba yok.kapı kilitlerini çıkmacılarda bulursunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2013 14:09 
Kullanıcı avatarı

Aklıma geldikçe soruyorum. Carisma'larda radyo anteli sürücü kapısının orada. Sanırım radyo açılınca anten de otomatik olarak yuvasından çıkıyor. (Radyonun ön paneli henğüz bende değil o yüzden denemedim). Peki diyelim ki radyoyu değiştirdik. Bu anten devre dışı mı kalacak? Yoksa yeni radyoya uyum sağlar mı?

akerimoglu yazdı:
Renault 19' un üzerine Carisma mi? Eğer alırsanız ilk iki üç hafta uyku uyuyamazsiniz. Sürekli arabanıza binmek istersiniz. İzgaraları temin etmesi biraz zor, özellikle ortadakileri. Fakat zamanla tamamlarsiniz. Cam düğmeleri kolay. Şoför tarafı 100 TL diğerleri 50-70 TL arası çok rahat bulunur.

Araç glx ise abs ve klima standart. Abs yok diyor ise arızalı veya devre dışı olabilir.

Lpg eğer düzgün montaj yapılmış ise omurluktur.

Carismanin boş olan paketi gl olan paket.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2013 21:07 
Kullanıcı avatarı

Araç: 99 Carisma GLX
Meslek: teknik ressam
glx modelini aldıysanız otomatik anteniniz yok sürücü tarafında tavanda elle açabileceğiniz anten var. Fakat gdi modeli ise otomatik açılacaktır uyum problemide olmaz ancak bozulabiliyor tam kapanmıyor ya da açılmıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eyl 2013 00:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: temir
Araç: carisma glx
Meslek: öğretmen
Kısa ve parkı yakınca zaten göstergeler aydınlanıyor ayrı bir ışığa gerek yok bence :)
Ben atiker taktırdım memnunum şimdilik. (1000 TL, şu an o parayı çıkarmışımdır)
Düğmeleri sağlamlaştıran bir arkadaşın videosu var forumda, onu izle (Ben denedim ama pek sağlam yapamadım; çok kırılmıştı iç parçalar.)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eyl 2013 14:14 
Kullanıcı avatarı

Teşekkür ederim. Sabah tuttum çektim geldi de geldi. Ne uzunmuş :) Öyle kalsın anca yıkamacıya girerken kapatırım. Bu arada bir şey duydum doğru mudur bilmiyorum şöyle;

Carisma'larda orijinal teyp değiştirilince yol bilgisayarı saçmalayabiliyor, özellikleri kullanılamıyormuş ve rot-balans ayarı yapılamıyormuş. Açıkçası benim çok garibime gitti. Bu doğru mu?

Ya da yeni kasalarda mı böyle zira bendeki 1999 Carisma GLX Hatcback 1.6(16v)

emre.demir yazdı:
glx modelini aldıysanız otomatik anteniniz yok sürücü tarafında tavanda elle açabileceğiniz anten var. Fakat gdi modeli ise otomatik açılacaktır uyum problemide olmaz ancak bozulabiliyor tam kapanmıyor ya da açılmıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eyl 2013 20:46 
Kullanıcı avatarı

Araç: 99 Carisma GLX
Meslek: teknik ressam
Kim söylemişse bayağı saçmalamış öyle bişey yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eyl 2013 20:59 

Sulphur yazdı:
Teşekkür ederim. Sabah tuttum çektim geldi de geldi. Ne uzunmuş :) Öyle kalsın anca yıkamacıya girerken kapatırım. Bu arada bir şey duydum doğru mudur bilmiyorum şöyle;

Carisma'larda orijinal teyp değiştirilince yol bilgisayarı saçmalayabiliyor, özellikleri kullanılamıyormuş ve rot-balans ayarı yapılamıyormuş. Açıkçası benim çok garibime gitti. Bu doğru mu?

emre.demir yazdı:

Sizde zaten yol bilgisayarı yok, makyajlı kasalarda var. Teyp değiştirilince yol bilgisayarı sacmalamaz, sadece kontrol edilemez hale gelir. Hangi fonksiyonda biraktiysaniz o konumda kalır.

Rot balans ise şehir efsanesi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eyl 2013 23:42 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Sulphur yazdı:

emre.demir yazdı:

Sizde zaten yol bilgisayarı yok, makyajlı kasalarda var. Teyp değiştirilince yol bilgisayarı sacmalamaz, sadece kontrol edilemez hale gelir. Hangi fonksiyonda biraktiysaniz o konumda kalır.

Rot balans ise şehir efsanesi.

Anlıyorum. Makyalı kasa dediğiniz 2000 ve sonrası sanırım. Ben de arabadaki dijital kilometre saatini yol bilgisayarı olarak görmüşüm ne alaka ise. O halde istediğim teybi takabilirim orijinali çıkarıp. Teşekkürler

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 00:36 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar ilk mesajımı değiştirdim. Bana yardımcı olun lütfen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 02:14 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

carismayı uzun süre kullanacaksan al.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 09:41 

Sulphur yazdı:
Arkadaşlar ilk mesajımı değiştirdim. Bana yardımcı olun lütfen

Size yardımcı mı olalım?
Açtığınız konuyu ve sorduğunuz soruları bir okuyun. Sonrasında bizim yanıtlarımıza bakın. Yanıtlanmamış bir sorunuz var mı onu tekrar kontrol edin. Burası psikiyatri kliniği değil, otomobil forumu. Sizi nasıl ikna edelim?

Sorularınızı sordunuz, detaylı şekilde yanıtlarınızı aldınız. Yeni bir sorunuz yok. Halihazırda konu başlığını değiştirmiş ve son mesajınızda da "Bana yardımcı olun lütfen" yazmışsınız. Bilgisi olan herkes tüm sorularınızı eksiksiz yanıtlamış, resmen görmezden gelip dalga geçer gibi davranıyorsunuz. Şimdi size soruyorum, siz bu vakadan birşey anladınız mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 09:54 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ali abi öncelikle doğru söylüyon; lakin bunları ben yazssam birileri bana ne derdi diye de düşünmeden edemedim :kır:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 10:00 

av.ilhami yazdı:
ali abi öncelikle doğru söylüyon; lakin bunları ben yazssam birileri bana ne derdi diye de düşünmeden edemedim :kır:

Abi hiç takılma. Doğruyu herkes görüyor, sadece işine geldiği gibi davranıyor. Akliselim olan gereken değerlendirmeyi yapıyor zaten :evil:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 12:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
av.ilhami yazdı:

Abi hiç takılma. Doğruyu herkes görüyor, sadece işine geldiği gibi davranıyor. Akliselim olan gereken değerlendirmeyi yapıyor zaten :evil:

:friends:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 38 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: