Zaman: 02 Eki 2025 00:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 38 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Renault 19'u satıp Mitsubishi Carisma'yı alayım mı?
Renault 19'u satıp Carisma'yı al 92%  92%  [ 12 ]
Renault'u satma sende kalsın 8%  8%  [ 1 ]
Toplam oy : 13
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 15:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
renault 19 un motorunu carismanın motorundan üstün gördünya diyecek bişey bulamıyorum. biraz daha google dan 4g92 diye araştır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 17:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
arkadaş araştırmacı gazeteci; sanırım bu site üzerinden araştırma yapıyor :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 23:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emre
Araç: Mitsubishi Carisma GLX
Meslek: Gazeteci
Kan grubu: 0(+)
Aranıza yeni katılmış, biraz da heyecanlı bir arkadaşınızla dalga geçtiğiniz için mutluysanız sorun yok. Araba konusu insanı zorlar hepimiz biliyoruz. Özellikle değişim vb gibi işlemler insanı "psikiyatri kliniğine" götürecek kadar kastırır bazen. Herkeste olmuştur. Bende de oldu. Biraz fazla heyecanlı olabilirim uygunsuz bir şeyler yaptıysam herkesten özür dilerim. Bu arada kararımı Mitsubishi üzerinde kullandım. Arabayı kullandıkça size soracağım sorular artabilir. Oldukça meraklı biriyim. Bilgi paylaştıkça artar. Belki ben de ilerde heyecanlı yeni bir üyeye bir şeyler öğretmek için yazarım. Herkese selamlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2013 00:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
1- öncelikle kararınız hayırlı olsun
2- her mitsu kullanıcı biraz anormaldir yoksa hunday ford vs. alırdı
3- olgunca tavrınız nedeniyle teşekkür
4- dalga geçince mutlu oldum :D . şaka bi yana mitsu ancak bu forumdan öğrenilir
5- haddime değil ama bi anlamı yoksa Allah aşkına şu genç monalisa avatarını değiştir kendimi müzede hissettiriyor :D ( beni böyle idare et: sen yenisin beni bilmezsin üstüme vazife olmayan şeylere karışmayı severim nedense?!!!)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2013 11:06 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Sulphur yazdı:
Aranıza yeni katılmış, biraz da heyecanlı bir arkadaşınızla dalga geçtiğiniz için mutluysanız sorun yok. Araba konusu insanı zorlar hepimiz biliyoruz. Özellikle değişim vb gibi işlemler insanı "psikiyatri kliniğine" götürecek kadar kastırır bazen. Herkeste olmuştur. Bende de oldu. Biraz fazla heyecanlı olabilirim uygunsuz bir şeyler yaptıysam herkesten özür dilerim. Bu arada kararımı Mitsubishi üzerinde kullandım. Arabayı kullandıkça size soracağım sorular artabilir. Oldukça meraklı biriyim. Bilgi paylaştıkça artar. Belki ben de ilerde heyecanlı yeni bir üyeye bir şeyler öğretmek için yazarım. Herkese selamlar.

Nihayetinde bizi yazdıklarınızla siz yönlendiriyorsunuz, fakat sorun değil.
Olgun tavrınız için teşekkürler :friends:

Başa Dön
 Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2013 21:38 
Kullanıcı avatarı

Profil resmimdeki yağlı boyayı çok seviyorum. Botticelli'nin bir eseri rönesans zamanlarından. Belki değiştiririm ilerde :)

Arabanın orijinal teybi üstünde ama kafa kısmı ön kısmı kayıp. Arkadaş da bulamıyor nereye koyduğunu. Zaten orjinal teybi çıkarırsam sorun olmayacağını söylemiştiniz. (Balans ayarı dijital ekrandaki bazı fonksiyonları kullanamama vb.).

Şimdi yeni bir teyp alacağım. Hazır ses işine girmişken üstündeki hoparlörleri de değiştireyim dedim.

Hoparlör boyutunu indirdiğim kullanma klavuzu da bir türlü bulamadım. Arabada kapılarda hoparlör yok sadece ön konsolun sağında ve solunda var. Bir de arkada.

1- Bu hoparlörler kaç inç bilen var mı?

2- Orjinal teybi çıkarıp yeni teyp taktığımda o kısımda bir boşluk oluşuyor mu? (Bazı arabalarda oluşuyor o boşluk hatta orayı kapatmak için özel aparatlar satılıyor)

3- Teybi sökmek için konsolu çıkarmaya gerek yoktur umarım. (Kullanma kılavuzunda sanki teybe yandan vidalar atılmış gibi gördüm)

4- Yeni alacağım teybe anten ve diğer parçaları sorunsuzca takabilir miyim? Uyumsuzluk çıkma ihtimali var mı? (Sony ya da Pioneer almayı düşünüyorum)

Çok teşekkürler şimdiden :)

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2013 21:49 

Sulphur yazdı:
Profil resmimdeki yağlı boyayı çok seviyorum. Botticelli'nin bir eseri rönesans zamanlarından. Belki değiştiririm ilerde :)

Arabanın orijinal teybi üstünde ama kafa kısmı ön kısmı kayıp. Arkadaş da bulamıyor nereye koyduğunu. Zaten orjinal teybi çıkarırsam sorun olmayacağını söylemiştiniz. (Balans ayarı dijital ekrandaki bazı fonksiyonları kullanamama vb.).

Şimdi yeni bir teyp alacağım. Hazır ses işine girmişken üstündeki hoparlörleri de değiştireyim dedim.

Hoparlör boyutunu indirdiğim kullanma klavuzu da bir türlü bulamadım. Arabada kapılarda hoparlör yok sadece ön konsolun sağında ve solunda var. Bir de arkada.

2- Orjinal teybi çıkarıp yeni teyp taktığımda o kısımda bir boşluk oluşuyor mu? (Bazı arabalarda oluşuyor o boşluk hatta orayı kapatmak için özel aparatlar satılıyor)

3- Teybi sökmek için konsolu çıkarmaya gerek yoktur umarım. (Kullanma kılavuzunda sanki teybe yandan vidalar atılmış gibi gördüm)

4- Yeni alacağım teybe anten ve diğer parçaları sorunsuzca takabilir miyim? Uyumsuzluk çıkma ihtimali var mı? (Sony ya da Pioneer almayı düşünüyorum)

1- On konsoldaki hoparlörler 10cm, arka pandizot 16,5cm. On konsola hemen her 10cm uyar fakat arkaya her 16,5cm uymaz. Kareden çembere dönen bir şekli var.

2- Herhangi bir boşluk olmaz.

3- Konsol sokulmeden çıkar.

4- Sorun olmaz, birebir uyar.

Son olarak orjinal hoparlörler kalsın derim. Safi kağıt hoparlörlerdir. Yalnızca teybi üst seri bir pioneer alarak değiştirin yeterlidir. Ana ünitede Sony' i geçin. Ya pioneer ya alpine olsun. Fakat biraz üst seri olsun. Pioneer deh-p 9550bt tavsiye ederim.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2013 22:51 
Kullanıcı avatarı

Önceki arabamda Sony kullandım çok memmundum. Uzun yıllarca kullandım en ufak sorun çıkmadı. Pioneer'lara bakacağım tavsiyeniz üzere. Yalnız önerdiğiniz model teyp için ayırdığım bütçeyi biraz geçiyor. (200-250 TL civarı). Orta sınıf Pioneer'lar da iyidir umarım. Kağıt hoparlörler demek kaliteli oluyormuş. Bunu bilmiyodum. Fabrika çıkışı dandiriktendir diye düşünmüştüm. İlerde değiştiririm demişrim. O zaman ellemeyeyim hoparlörlere. Teşekkrüler.

akerimoglu yazdı:
Sulphur yazdı:

1- On konsoldaki hoparlörler 10cm, arka pandizot 16,5cm. On konsola hemen her 10cm uyar fakat arkaya her 16,5cm uymaz. Kareden çembere dönen bir şekli var.

2- Herhangi bir boşluk olmaz.

3- Konsol sokulmeden çıkar.

4- Sorun olmaz, birebir uyar.

Son olarak orjinal hoparlörler kalsın derim. Safi kağıt hoparlörlerdir. Yalnızca teybi üst seri bir pioneer alarak değiştirin yeterlidir. Ana ünitede Sony' i geçin. Ya pioneer ya alpine olsun. Fakat biraz üst seri olsun. Pioneer deh-p 9550bt tavsiye ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2013 08:04 

İyi ya, hoparlöre ayırdığınız bütçeyi teybin üzerine ilave edip bahsettiğim seri Pioneer' i alın. Sonra illa ki pişman olacaksınız, zarar etmezsiniz böylelikle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2013 14:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mitsubishi carisma 2000 glx
Meslek: bilgisayar
Kan grubu: a+
akerimoglu yazdı:
Renault 19' un üzerine Carisma mi? Eğer alırsanız ilk iki üç hafta uyku uyuyamazsiniz. Sürekli arabanıza binmek istersiniz. İzgaraları temin etmesi biraz zor, özellikle ortadakileri. Fakat zamanla tamamlarsiniz. Cam düğmeleri kolay. Şoför tarafı 100 TL diğerleri 50-70 TL arası çok rahat bulunur.

Araç glx ise abs ve klima standart. Abs yok diyor ise arızalı veya devre dışı olabilir.

Lpg eğer düzgün montaj yapılmış ise omurluktur.

Carismanin boş olan paketi gl olan paket.

o cam düğmelerini değiştirerek çözüme ulaşamazsınız zira o düğmeler fabrikasyon olarak zayıf olduğu için bir süre sonra yine kırılacaklar. sitede onları tamir eden arkadaşın videolu anlatımı vardı. bende aracımı ilk aldığımda bu sitede görerek aynen uyguladım çok sağlam oldu. boşuna paranızı ve zamanınızı heba etmeyin derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eyl 2013 16:32 

İsim: Pruva
Araç: Carisma
Meslek: Tekn.
Ben genelde radyoyu daha çok dinliyorum. Radyosu için Pioneer MVH-1400UB aldım. Ayrıca MP3 ve WMA dosyalarını çalmak için USB girişi var. 1 tanede Fit USB bellek aldım. CD'ler le uğraşmıyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/Oto%20Ses%20Sistemleri/pioneer-mvh-1400ub-mvh-1400--usb,-aux-in,-2xrca-ve-ipodiphone-kontrol,-fm,-mp3wmawav,kirmizi-tus/productdetails.aspx?I_ID=59093

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2013 13:48 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar Aracın ön kapılarında hoparlör yok fakat yeri var. Buraya hoparlör nasıl takarım? Ses yalıtımında sorun çıkar mı orayı kesip hoparlör taksam? EN uygun şekilde nasıl yapabiliriz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eki 2013 15:17 
Kullanıcı avatarı

Araç: 99 Carisma GLX
Meslek: teknik ressam
sizde ön konsolda var makyajlı kasalarda kapılarda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eki 2013 12:30 
Kullanıcı avatarı

Merhaba. Evet biliyorum. Ama kapıda monte edilecek yeri var gibi görünüyor. Orayı kesip taksam ses yalıtımında sorun yaşar mıyım acaba. Ya da başka bir problem. BUnu merak ediyorum.

emre.demir yazdı:
sizde ön konsolda var makyajlı kasalarda kapılarda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eki 2013 17:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak demirel
Araç: mitsubishi carisma 1.8 gdi otm. 2002
Meslek: bağımsız denetçi mali müşavir
Kan grubu: 0(-)
Daha yüksek model olsa çok iyi olurdu ben 1.8 gdi modelini tavsiye ederdim. Ama sonuçta renodan inmişsin bikere bu hayırlı bi durum. Emin ol çok daha kaliteli bi arabaya bindin. Hayırlı olsun. Bu işin pajeroya kadar yolu var nasılsa :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2013 11:28 
Kullanıcı avatarı

bubamitsu yazdı:
Daha yüksek model olsa çok iyi olurdu ben 1.8 gdi modelini tavsiye ederdim. Ama sonuçta renodan inmişsin bikere bu hayırlı bi durum. Emin ol çok daha kaliteli bi arabaya bindin. Hayırlı olsun. Bu işin pajeroya kadar yolu var nasılsa :)

Teşekkür ederim. Tabiri caizse eşekten inip ata bindim diyebilirim. Konfot rahatlık iç hacim ve sessizlik gerçekten çok başarılı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2013 14:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
mitsubishi sevdası adamın kanına girdi mi çıkmaz. dönüp renoya bakmazsın bile.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2013 16:48 
Kullanıcı avatarı

Geçen gün motor yağını değiştirdim. Yağ filtresi de değişti "castrol magnatech 10/40" Usta v kayışını da değiştirdi bir hayli yıpranmıştı. Onun yerine continental 5 pk 1355 kayışla değiştirdi. Sanırım uyan buydu. Ön diskler ve arka kampana taşlandı ön balatalar bitmek üzereydi değişti. Arka fran pabuçları zımparalandı vs.

Aracı aldığımdan beri karşılaştığım ufak iki problemden bahsetmek istiyorum.

1- Sinyal veriyorum döndükten sonra kendisi atmıyor benim tekrar manuel olarak kapatmam gerekiyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim?

2- Direksiyonun yan kısımlarından korna basmıyor. Ön merkeze bastırmak gerekiyor korna için. Halbuki ben hep yanlara alışmışım. Yandaki butonlarda problem mi var acaba. Burası kolay açılan bir yer mi ve elektrikçi tamir edebilir mi?

Bu iki konuda deneyimlerinizden yararlanmak isterim. Herkese iyi günler arkadaşlar.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 38 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: