Zaman: 23 Ara 2025 15:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: PAJERO Pinin
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2013 20:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bülent Bekar
Araç: PAJERO Pinin
Meslek: Tulumcu
Merhaba Pajero Pinin ile ilgili bir başlık göremediğim için bu başlığı açmaya çalıştım..benim 2001 Model 2.0 GDİ Pinin im var..araç 104.000 de bir yılı geçti sorunsuz kullanıyorum ve çok memnunum..tek sıkıntım itecek sesi özellikle ilk çalıştırmada çok geliyor, motor ısınınca azalıyor..bazen rolantide ara ara tekrarlıyor bu ses..Ben MOTOR YAĞINA odaklandım..Araçta sırasıyla 5w30. SHELL 10w40, MOBİL 1 0W30,MOBİL 1 0W40, son iki kullanımda da CASTROL EDGE 0W30 kullanmaktayım..İtecek sesi en çok SHELL 10W40 da gelmişti ve bir hafta içinde değiştirmiştim..En az itecek sesi veren yağ ise MOBİL 1 0W40 olmuştu.. Aracın kaputunda Castrol Edge 0w30 etiketini bulduktan sonra ise bu yağa başladım..fakat itecek sesi yine var ve yakıtım 1 Lt arttı gibi geliyor bana..ortalama yakıt tüketimi uzun yol (ANKARA-RİZE) 100-110 km/s hızla 9-9.5Lt, şehir içi(köy yolları) 13-13.5 Lt aralığına çıktı.. bu değerler normal midir..Tavsiye edeceğiniz doğru yağ hangisidir teşekkür ederim..

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: PAJERO Pinin
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2013 16:27 
Kullanıcı avatarı

Vedat Bey, ilginize teşekkür ediyorum.. evet belkide bu yüzdendir..Fakat şu anda hangi yağda karar kılmalıyım acaba..veya kullanmam gereken yağ ne idi acaba..?özellikle Pinin kullanıcıları da deneyimlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.. selamlar..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2013 23:04 
Kullanıcı avatarı

Evet haklısınız..yalnız konu şöyle aracı ilk aldığımda kullanmam gereken yağ konusunda bilgim yok idi..Ve servisler farklı no lar verdi..bende deneme yolunu seçtim..taki motor bölümünde Castrol edge 0w30 etiketini bulana kadar..Son iki yağ değişiminde bunu kullanıyorum..Kendi deneyimimle Mobil 0w40 daha az itecek sesi vermişti..Paylaşmak ve doğru yağ tavsiyesi vede deneyimlerini duymak için yazmıştım..İlginiz ve inceliğiniz için teşekkür ederim..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2013 21:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: tamer
Araç: pajero pinin 2.0 gdi
Meslek: esnaf
Kan grubu: Arh+
TULUMCU yazdı:
Evet haklısınız..yalnız konu şöyle aracı ilk aldığımda kullanmam gereken yağ konusunda bilgim yok idi..Ve servisler farklı no lar verdi..bende deneme yolunu seçtim..taki motor bölümünde Castrol edge 0w30 etiketini bulana kadar..Son iki yağ değişiminde bunu kullanıyorum..Kendi deneyimimle Mobil 0w40 daha az itecek sesi vermişti..Paylaşmak ve doğru yağ tavsiyesi vede deneyimlerini duymak için yazmıştım..İlginiz ve inceliğiniz için teşekkür ederim..
, yeni alınan,kötü bakılmış,yağı simsiyah 105 bin kmdeki 2.0 GDI pinin de,bp 0-30 sonra selenia 5-40 veee motor iç temizleme katkısı sonrasında yeni yağ castrol edge 0-30 olacak yola ve sonrasında denemeye devam ediyoruz :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2013 19:42 
Kullanıcı avatarı

Son mesajımdan sonra 0w40 mobil 1 tam sentetik yağı ikinci kullanışım üst üste ve kesinlikle itecek sesi diye birşey kalmadı..saat gibi çalışıyor motor..yalnız egr yi de temizledim çok kurum vardı.. PAJERO PİNİN 2.0 GDI Motorlara Mobil 1 New Life 0w40 yağı tavsiye ediyorum..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: