Zaman: 16 Eki 2025 15:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2013 02:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Bu haftasonu güzel bir Ankara buluşması gerçekleşti, ASX'le katılan yalnızca bendim; uzun zamandır aklıma takılan bir husus vardı acaba Lancer,Carisma ve Colt sahipleri aracımı sürdüğünde nasıl bir yorum yapar diye. Aracımı süren arkadaşlar yorumlarını burdada paylaşırsa sevinirim. Buluşmada şunu söylemişlerdi, LPG hissedilmiyor bile,frenler mükemmel ve performansı gayet iyi.Evet test sürüşü yapan arkadaşlar lütfen yorumlarınızı burdada paylaşın çünkü bildiğiniz üzere ASX'in en çok konuşulan 3 konusu var : Yakıt tüketimi , performans ve LPG :vauv:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2013 12:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: önder
Araç: Mitsubishi ASX İNTENSE 1.6 M/T
Meslek: Araştırma Görevlisi
Kan grubu: ARh+
Açıkçası bende o buluşmada olmayı çok isterdim ama Diyarbakırdan katılmam biraz güç. ben kendi aracım ve diğer araçlarla yaptığım bazı kıyaslamalardan yola çıkarak yorum yapmak istedim. LPG li bir asx kullanmadım ama benzindeki performansı bazı üyelerin dediğinin aksine tatmin edici. başımdan geçen bir olayı kısaca anlatayım, yeraltı otoparkından çıkışta bayağı dik bir rampa ve aşınmış beton yüzey, önümde hafif ticari dizel bir alman model çıkamadı :D bayağı uğraştı çıkamadı otopark görevlisi aldı o da uzun uğraşlardan sonra çıkarabildi ancak sonra bana geldi yardım eeyimmi dedi :D güldüm hiç zorlanmadan ki gerçekten esp nin kudretini orda anladım o kaygan rampada bile yoldan çıkarmadı gayet normal çıktım. performans mı dediklerinde bunu anlatırım. rampalarda bayılıyor evet ama hiç 100 km/h hızda 4. vitese çekip o rampalarda gazı kökledinizmi. esp olmasa 2. viteste pati çekecek araba. motor yetmiyo diyenlere denenebilir. :D fren sistemi muazzam e zaten rekoru da var. bu küne kadar kullandığım nice arabada acaba duracakmı diye düşündüğüm noktalarda hiçbirşey yokmuş gibi duruyor. abs nin devreye girdiğini bir kere karlı yolda gördüm. bilen bilir diyarbakır trafiği biraz karışıktır. nerden ne çıkacağı bilinmez. sadece bir korkum var ani frende arkadaki arabanın bana çarpması :D yakıt noktsına gelince 43 000 km de aracım manuel ortalamaya baktığımda 6,5 gözüüküyor. gayet tutumlu bir araç açıkçası ancak performans isterseniz bakmayacaksınız o zaman gerçekten 8 leri görüyosunuz ama ne kadar zorladıysamda ş.içinde 8.5 i geçemedim. bu da diğer sınıfının arabalırının yanında beni sadece pis bir şekilde tebessüm ettiriyor. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2013 13:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A
bende esp 7-8 kez devreye girdi ama daha abs hiç devreye girmedi acaba abs bozuk mu diye korkmaya başlamıştım :) . performans konusunda rampada dizelle yarışa giremez ama vites küçülttün mü canavar gibi resmen. ben performansından gayet memnunum açıkçası 110 120 km ortalama hızla bende genelde şehir içi ve şehir dışı ortalama 6,0 6.1 yakıyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2013 13:03 
Kullanıcı avatarı

yüksek viteslerde dediğiniz gibi dizeller daha erken toparlar ve atiktir malum torkları yüksek. ama benzinli modellerle kıyaslanınca pek te azımsanacak bi araba değil asx gayet yeterli bi gücü var :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2013 13:06 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Konu ASX farkındayım fakat aynı ABS çalışıyormu acaba sorusu bende de var? İlginç bir fren sistemi var bu araçlarda. Birkaç kez kökleyerek fren yapmak zorunda kaldım. Hiç devreye girdimi girmedimi anlamıyorum. O panikten gösterge panelinde bakamıyorum.

Ramazan bayram tatiline giderken; gebze dilovasında tam rampadan düzlüğe inip, hızımı alarak çıkmaya başladığım esnada sol şeritte araçların durduğunu gördüm. Hızım 90-100 km/s arası idi. Kökledim freni; yaklaşık 50 m kaydık dümdüz. Araba hiç savrulmadı ama bildiğiniz yokuş yukarı kaydık. Öndeki araca 20 cm kala durdum. Evet 20 cm kala!!! Öndeki aracın içidekiler masum masum arkalarına bakıyorlardı :) Unutamıyorum o bakışı. Yine ben ABS hissetmedim....

Başka araçlarda çok sert bir şekilde ayağa vuruyor ABS devreye girdiğinde çünkü... O yüzden ilginç geliyor bizim araçlardaki ABS.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2013 13:11 
Kullanıcı avatarı

aynı şekilde abs devreye girdiğinde pedal ayağa vurur kesmemek lazım ayağı pedalda sabit tutmak lazım ama sizin anlattığınız olay bendede abs den kaynaklı sorun gibi geldi. esp varsa ve kapalıysa abs devreye giremez bazı araçlarda ki sanırım asx te de durum böle abs esp ye bağlı. serviste kontrol ettirn. boş bir alanda kendiniz düşük hızlarda kontol edin. kızaklamaması lazım. acilen el atın duruma allah korusun bir aksilik olmasın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2013 13:20 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Aslında kızaklama oldumu o sırada olmadımı adrenalinden anlamadım açıkcası. ESP'yi hiç kapatmıyorum. Aracın frenlemesinde duruşunda bir sıkıntı hissetmiyorum genel anlamda. Hatta o gün o süratle durduğum için aracıma çok çok şükür bile ettim. 6 aylık çocuğum, eşim kardeşimde arabadaydı.

Bildiğim kadarı ile ABS de sorun olunca lambası yanıyor. Fakat dediğiniz gibi Allah göstermesin; bir ara servise bu iş için uğrayacağım. Benimde içimde bir kuşku var. Servisten öğrendiklerimide aktarırım burdan artık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2013 14:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Benim önceki aracım symbol idi. Güya onda da abs vardı ama bir gün olsun asx te hissettiğim abs titreşim ve seslerini alamadım. Ben bir iki defa abs yi devreye soktum ve sesi direk geliyor. tok bir şekilde artık tak tak tak mı desem tık tık tık mı desem ona benzer bir ses :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2013 15:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan
Araç: Mıtsubıshı Lancer 2008 1.5 Invıte
Meslek: Web Tasarım
Kan grubu: 0RH-
ben bir lancerci olarak asx'i sürdüm gidiş, yol tutuş, vites geçişleri lancerla aynı gibi sadece lancer durmuyor ama asx için böyle birşey söylenemez frene bastığın anda araç durmaya eğilimi gösteriyor. Fren olayı lancerlarda da olsa süper olurdu. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2013 09:29 
Kullanıcı avatarı

kısacası asx e konfor noktasında ses yalıtımı noktasında söylenecek söz vardı belki ama güvenlik ve fren mesafesi ayrı bir arac bir mitsu l200 kullanıcısı komşumun dediği söz aklımda "ayağımı pedala gösteriyom araba duruyo ne uğraşacam da basacam" belki biraz abartı ama aracınızın durup durmayacağı konusunda tereddüt etmeyin arkanızda araç varsa o zaman korkun :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2013 11:12 
Kullanıcı avatarı

Ses yalıtımı ve konforunda elbette çözümleri var. Benim aracım komple izolasyonlu ve aracımı süren arkadaşlar bu konudaki yorumlarınıda paylaşırsa sevinirim. Konfor için elbette süspansiyon ve lastik değişimi ile en iyi çözümde alınabilir;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2013 11:51 
Kullanıcı avatarı

Ercan hocam dediğim gibi göreceli bir kavram mesela ben bazen düşünüyorum sizin gibi izolasyon yaptırmayı bazende o motorun sesi hele yüksek devirlerde öyle hoşuma gidiyor ki. çözümsüz birşey yok aslında dediğiniz gibi ufak dokunuşlarla muhteşem bir araba kısacası saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2013 12:05 
Kullanıcı avatarı

onderalb yazdı:
Ercan hocam dediğim gibi göreceli bir kavram mesela ben bazen düşünüyorum sizin gibi izolasyon yaptırmayı bazende o motorun sesi hele yüksek devirlerde öyle hoşuma gidiyor ki. çözümsüz birşey yok aslında dediğiniz gibi ufak dokunuşlarla muhteşem bir araba kısacası saygılar

Merak etmeyin motorun o tatlı sesini her durumda duyuyorsunuz :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2013 12:29 
Kullanıcı avatarı

O zaman yolum ankaraya düşerse müsait olursanız uğrar hem szin aracı test eder hem de benimkine de sizin usatada uygulatırız :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2013 13:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan
Araç: Mıtsubıshı Lancer 2008 1.5 Invıte
Meslek: Web Tasarım
Kan grubu: 0RH-
Genel olarak asx lerde ses yalitimini bilmiyorum ama ercan abimin arabada o kadar aşırı bi ses yoktu.sadece tatlı motor sesi yani genel olarak olan şey. :-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2013 00:27 
Kullanıcı avatarı

Sinan bence yalıtımsız 2011 model bir ASX kesinlikle sürmelisin:D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2013 18:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Asx tam anlamıyla alınabilecek bir araç.Buluşmada aracı test edenler arasında bende vardım.Araç lpgli olmasına rağmen çok seri yol tutuşu manyak :)))Hele o frenler aracın frenine sert basınca yere oturduğunu anlıyorsunuz.O paralara alınabilecek en güzel araç açıkcası.Gidişine yollar duruşuna millet hasta :)))))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2013 19:04 
Kullanıcı avatarı

Caner buaralar satmayı düşünmüyorum ama satacağım zaman ilk önce sana haber vercem:D:D:D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2013 19:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
ercan abi bana biraz tuzlu gelir Asx benim için Lancer daha uygun.Bu arada benim rolanti motorunu ebaydan aldım 2 sene daha binerim benim canavara

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2013 00:13 
Kullanıcı avatarı

Bizde Lancer satarız Caner yeterki sen iste;)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: