Zaman: 17 Eki 2025 00:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: invite jant tektnik değerleri
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2013 01:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: ASX Invite
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: BRh-
Kışlık lastikler için ayrıca alüminyum jant almayı düşünüyorum. İnternette jantları incelediğimde invite 16" jant için farklı ölçüler var. Mesela bir jantın özelliklerinde 6.5X16 Pcd 5X112 Et 35 yazıyor. Bu jantın 16", 5 bijon , bijon aralıklarının 112, jant aralığının 6.5 olduğunu ve ofset değerinin 35 olduğunu gösteriyor(muş). Benim burada anladığım 5 bijon ve 16" olduğu. Asx invite için bijon aralığı nedir ? ayrıca jant aralığı ve özellikle ofset değeri hakkında bilgi verebilecek varsa sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2013 14:33 
Kullanıcı avatarı

Bende araştırma yaptım bir siteden öğrendiğime göre asx için bijon ölçüleri 5x114,3 müş. yani 5 bijon ve bijon aralığı 114,3. ofset hakkında açıklama
http://www.offroadcuyuz.com/off-road-te ... umu-nedir/

adresinde mevcut. ASX için uyumlu jantlarda genelde ofset değeri 35-40-45 olarak verilmiş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2013 11:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARh+
Hocam ofset diyince aklıma direk matbaa geliyor :) 85 kişi konuya girip sadece bir kişi yorum yaptığına göre herkes benim gibi sanırım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2013 01:29 
Kullanıcı avatarı

dr79 yazdı:
Hocam ofset diyince aklıma direk matbaa geliyor :) 85 kişi konuya girip sadece bir kişi yorum yaptığına göre herkes benim gibi sanırım :)

Benimde aklıma ilk matbaa geliyor da araştırınca öğrendim. resmi doğrudan buraya yükleyemedim. resim gayet açıklayıcı ilgili linke bakarsanız sizde görürsünüz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2014 15:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 2005
Meslek: Satış temsilcisi
Yeri gelmişken, ihtiyacı olanlar için birkaç bilgi daha vereyim:

linki verilen sitedeki bilgiler teorikte doğrudur, lakin her aracın fren kaliperleri, diskleri, kaliperler üzerinden çıkıntı olarak soğutucu parçalar, Jantın ET(offset) değeri tutsa bile araçlarınızla uyum göstermesini engeller.

Bununla birlikte; Orjinal ekipman jantlarda verilen offset bilgileri ile, aftermarket (daha sonradan sizin almış olduğunuz ) jantlarda ki offset bilgileri aynı şekilde ölçülmemektedir. Mesela :

Mercedes orjinal ekipman jantlarında Et.48 ibaresi olmasına rağmen, hiçbir aftermarket et.48 jantlar uyum göstermez.

kısacası jant alırken, aracınızın et. değeri tutuyor "kesin olur" demek yanlış bir söylemdir.

Jant alırken, montajını yapan lastikçide jant bileziklerinin takıldığından, balans yapıldığından, fren kaliperleri ve araç çamurluğu ile lastiğin ve jantın mesafelerinin yeterli olduğunu kontrol ediniz.
Jantınız ile araç poyra ve/veya kampanalar arasına herhangi bir ekleme (flanş, faturalı flanş) yapılmasını kabul etmeyiniz.
Takılacak lastik ebatının, orjinal ebatlarınızla aynı veyahut muadil ölçüde olmasına özen gösteriniz.

2.el jant alırken tamir görmüş, kaynak yapılmış, boyanmış jantları kesinlikle tercih etmeyiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2014 02:05 
Kullanıcı avatarı

meteriz yazdı:
Yeri gelmişken, ihtiyacı olanlar için birkaç bilgi daha vereyim:

linki verilen sitedeki bilgiler teorikte doğrudur, lakin her aracın fren kaliperleri, diskleri, kaliperler üzerinden çıkıntı olarak soğutucu parçalar, Jantın ET(offset) değeri tutsa bile araçlarınızla uyum göstermesini engeller.

Bununla birlikte; Orjinal ekipman jantlarda verilen offset bilgileri ile, aftermarket (daha sonradan sizin almış olduğunuz ) jantlarda ki offset bilgileri aynı şekilde ölçülmemektedir. Mesela :

Mercedes orjinal ekipman jantlarında Et.48 ibaresi olmasına rağmen, hiçbir aftermarket et.48 jantlar uyum göstermez.

kısacası jant alırken, aracınızın et. değeri tutuyor "kesin olur" demek yanlış bir söylemdir.

Jant alırken, montajını yapan lastikçide jant bileziklerinin takıldığından, balans yapıldığından, fren kaliperleri ve araç çamurluğu ile lastiğin ve jantın mesafelerinin yeterli olduğunu kontrol ediniz.
Jantınız ile araç poyra ve/veya kampanalar arasına herhangi bir ekleme (flanş, faturalı flanş) yapılmasını kabul etmeyiniz.
Takılacak lastik ebatının, orjinal ebatlarınızla aynı veyahut muadil ölçüde olmasına özen gösteriniz.

2.el jant alırken tamir görmüş, kaynak yapılmış, boyanmış jantları kesinlikle tercih etmeyiniz.

Merhaba,
Detaylı bilgi için teşekkürler. 5x114.3 ölçülerine uyan CMS 466 model jant aldım. Herhangi bir ekleme çıkarma yapmadan aracıma uydu.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: